Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ραμαζάνι σε Εκκλησία:Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ .


 Που το διοργάνωσαν για 

να γίνει θεσμός σε όλη την

 Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μέρες συγχώνευσης των θρησκειών σε ένα ενιαίο παγκόσμιο θρησκευτικό δόγμα πλησιάζουν. Βέβαια, προτεραιότητα είναι η προσαρμογή στο Ισλάμ, το οποίο κατακλύζει την Ευρώπη.
Έτσι, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού, μουσουλμάνοι, εβραίοι και χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζί και αντάλλαξαν απόψεις, δίνοντας έμφαση σε όσα τους, υποτίθεται, ενώνουν. Η επιλογή της τοποθεσίας, αν μη τι άλλο, δεν είναι τυχαία, καθώς προφανής στόχος είναι αυτό να πραγματοποιηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη, φυσικά και στην Ελλάδα.
«Eπιλέξαμε την συγκυρία του Ραμαζανιού, αυτόν τον ιερό μήνα, τον μήνα της συγχώρεσης για να μοιραστούμε μήνυμα φιλίας με όλες τις κοινότητες, όλους τους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς. Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως οι μουσουλμάνοι δεν είναι όλοι τρομοκράτες και ότι όλοι είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν για μια ειρηνική συνύπαρξη μουσουλμάνων, χριστιανών, εβραίων και όλων των υπολοίπων κοινοτήτων», δήλωσε, σύμφωνα με το euronews, ο Λαχσέν Χαμούς πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Βρυξελλών, ξεχνώντας όμως πως το Κοράνι προτρέπει σε σφαγές απίστων.
«Αυτό που έγινε σήμερα είναι ένα εξαιρετικό σύμβολο της δύναμης που έχουν αυτές οι πρωτοβουλίες. Επίσης δείχνουν μια κοινή δύναμη, πως δηλαδή, είμαστε έτοιμοι μαζί να ανταποκριθούμε σε αυτές τις πτυχές, σε αυτούς τους φόβους, το κακό, το μίσος και τις διακρίσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο ιερέας Ζακ Ανό. Για Χριστό, φυσικά, κουβέντα, καθώς δεν βολεύει τους υπολοίπους.

Όπως μεταδίδεται, όσοι προσήλθαν στο ναό για την διαθρησκευτική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συνφάγουν και να συνομιλήσουν για όσα τους απασχολούν.
«Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε πράγματα με τους άλλους. Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να μοιραστούμε ένα γεύμα με ανθρώπους από άλλα κοινωνικά στρώματα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο», δήλωσε η Έβελιν Χάμπερφιλντ, μέλος της εβραϊκής κοινότητας Βρυξελλών.
.el.gr
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο Και μετά παρακολουθήστε τι ακριβώς σημαίνει Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.