Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στον Άρειο Πάγο: Δικαίωμα σε 560.000 αλλοδαπούς να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές;


 


Με προηγούμενο μήνυμα μας, ενημερώσαμε για την προσφυγή Έλληνα πολίτη (υπάρχει τουλάχιστον άλλη μία συμπολιτών μας) προς το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση
του νόμου 4332/2015 περί Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας λόγω εξόφθαλμης παραβίασης πολλαπλών άρθρων του Συντάγματος μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ημερομηνία που έχει οριστεί για να συζητηθεί η αίτηση
συμπολιτών μας στο ΣτΕ είναι η 10/10/2017 …
Πρόσφατα και λόγω της ανακοίνωσης από ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δώσει δικαίωμα σε 560.000 αλλοδαπούς να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, πολίτης άσκησε το δικαίωμα του αλλά και καθήκον του να απευθυνθεί για ένα ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (επισυνάπτεται το κείμενο της αναφοράς).
Σας μεταφέρουμε τα λόγια του:
«Ανακοινώθηκε  στα ΜΜΕ ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν 560.000 αλλοδαποί.
Μετά από αυτό, ό,τι  μας παρέδωσαν οι άγιοι της ιστορίας μας, ό,τι αγαπήσαμε σαν μάνα, ό,τι αγάπησαν οι φωτισμένοι άνθρωποι ανά τους αιώνας, η ελληνική δημοκρατία που απεκτήθη με τόσο αίμα,  παύουν να υπάρχουν με τον πιο απαίσιο τρόπο …
Διά να μην μείνουν αφύλακτες «αι Θερμοπύλαι» και χάσουν το νόημα τους, απευθύνομαι προς τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκλιπαρώντας για την σωτηρία της πατρίδος μας»
Η αίτηση του αυτή δεν έγινε λόγω μένους κατά αλλοδαπών για τους οποίους υπάρχει συμπάθεια αλλά αντιθέτως για την προστασία της πατρίδος, του λαού και προπάντων της νεολαίας μας.
Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια συμπολιτών μας σε έναν αγώνα που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει.  Η επιτυχία τους αφορά όλους μας. Το κάνουμε με όποιον νόμιμο τρόπο μπορούμε. Και  το κάνουμε  τ ώ ρ α .
Πάτρα, 17/9/2017
Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας
«
ελλήνων ευθύνη»ellinoneuthini@gmail.com

http://sinomosiologos.blogspot.gr/2017/09/560000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.