Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Ενα πολυ χαρακτηριστικο συγχρονο θαυμα που συνεβη στην Αυστραλια !!! Οι γυναικες οφειλουν να προσευχονται με καλυμμενη την κεφαλή.

Καποια γυναικα Παλαιοπιστη Ρωσιδα μεταστραφηκε στην Ορθοδοξια. Αποδεχθηκε ολοκληρη την Ορθοδοξη διδασκαλια και ακολουθουσε ολους τους κανονες της Εκκλησιας με ακριβεια .
Λιγο καιρο αργοτερα ,η γυναικα αυτη ετυχε σε ενα αυτοκινητιστικο δυστυχημα ,στο οποιο τραυματισθηκε βατεια στον θωρακα που κτυπησε πανω στο τιμονι .
Λιγο μετα τον τραυματισμο, εμφανισθηκε καρκινος στο στηθος. Οι ιατροι προτειναν την αφαιρεση του στηθους με χειρουργικη επεμβαση. Η γυναικα το δεχθηκε με ταπεινωση ,ως θελημα του Θεου.
Η εγχειρησις ηταν επιτυχης ,αλλα οι επεβαλαν εντατικη χημειοθεραπεια ως προληπτικο μετρο.Μαλιστα προειδοποιησαν την γυναικα οτι εξ αιτιας αυτης της χημειοθεραπειας θα εχανε τα μαλλια της .Η γυναικα και παλι το δεχθηκε ταπεινα ,ελπιζοντας στον Κυριο.
Η χημειοθεραπεια αρχισε και παρ ολο που διηρκεσε για μεγαλο διαστημα δεν επηρεασε τα μαλλια της . Οι ιατροι εξεπλαγησαν παρα πολυ και δεν μπορουσαν να εξηγησουν το φαινομενο.
Μια νυκτα που η γυναικα κοιμοταν, ειδε την Υπεραγια Θεοτοκο ,η Οποια της ειπε : "επειδη ποτε στην ζωη σου δεν μπηκες σε Εκκλησια με το κεφαλι σου ακαλυπτο, ουτε μια τριχα δεν θα πεση απο αυτο λογω της χημειοθεραπειας "...


"Πασα δε γυνη προσευχομενη ακατακαλυπτω τη κεφαλη καταισχυνει την κεφαλη εαυτης...Εν υμιν αυτοις κρινατε πρεπον εστι γυναικα ακατακαλυπτον τω Θεω προσευχεσθαι ;"

[ Α' Κορινθ.ια'5,13 ]

"Αι γυναικες ειναι σεμνον και αγιον το να προσευχωνται με σκεπασμενον κεφαλι, κατα την εντολην και παραγγελιαν του Αποστολου , επειδη με το σκεπασμα της κεφαλης προξενουσι δοξαν εις τους ανδρας αυτων και τιμην και σεβας εις τους Αγγελους οπου τας φυλαττουν...
Ανισως αι γυναικες , οταν αναγινωσκουν κανενα ιερον βιβλιον πρεπει να σκεπαζονται ,δια να δειξουν και με το εξω σχημα την εσωτερικην ευλαβειαν της καρδιας ,ποσω μαλλον πρεπει να σκεπαζονται,οταν απερχωνται εις τον Ναον του Θεου δια να προσευχηθουν; επειδη με το εξωθεν σκεπασμα φανερωνουσι την εσωτερικην ευλαβειαν της ψυχης των ".
[Οσιου Νικοδημου Αγιορειτου]

"Με ταυτα τα λογια αινιγματωδως φανερωνει εδω ο Αποστολος ενα αλλο φοβερωτατον ,δηλαδη οτι αναφερεται εις τον Θεον η υβρις και ατιμια οποπυ ακολουθει ,απο το να μη σκεπαζωνται αι γυναικες εις την προσευχην".
[Αγιου Θεοφυλακτου Βουλγαριας ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.