Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ίδρυσαν χριστιανική αδελφότητα στην Ελλάδα και θα παντρεύουν ομοφυλόφιλους στις εκκλησίες.

σχολιο ιστολογιου μας: ετσι ειναι εαν εχεις μια ανυπαρκτη (κρατουσα) εκκλησια η οποια ειναι μπλεγμενη σε ενα σωρο σεξουαλικα σκανδαλα θα βγαινει ο καθε ανωμαλος τσαρλατανος και θα κανει οτι θελει !!!

Θα τα δούμε όλα...

Το VICE εντόπισε κείμενο του πατέρα Αθανάσιου, επικεφαλής της Διεθνούς Αδελφότητας Αναγεννημένων Ορθόδοξων Χριστιανών «Οι Άγιοι Πάντες», μίας χριστιανικής αδελφότητας που δεν συνδέεται ιεραρχικά ή διοικητικά με την Εκκλησία της Ελλάδας ή το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στις λίγες γραμμές του εν λόγω κειμένου, ο ίδιος έγραφε:
«Αγαπητοί Αδελφοί μας,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για την ίδρυση της Διεθνούς Αδελφότητας των Αναγεννημένων Ορθοδόξων Χριστιανών. Ο Κύριος Σκοπός της Ιδρύσεως της Αδελφότητας είναι να σταματήσει την Υποκρισία, το Ψεύδος, και τον Κοινωνικό Ρατσισμό που πλήττει όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα τη Χώρα μας.
Όπως αναφέρεται στο Ιδρυτικό Καταστατικό και στο Συμπληρωματικό Καταστατικό για το Τρίτο Φύλλο και τον Ρόλο του στους Αναγεννημένους Ορθόδοξους Χριστιανούς, η Ομοφυλοφιλία δεν είναι Ατέλεια. Γι' αυτό το λόγο εμείς μπορούμε να φέρουμε "εις Γάμων Κοινωνία" όλους τους Ομοφυλόφιλους Αδελφούς μας Νόμιμα, σύμφωνα με το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Σύνταγμα "περί Ανεξιθρησκίας". Όλοι οι γάμοι θα γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας και θα είναι έγκυροι.
Αγαπητοί Αδελφοί μας, ελάτε ή επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να μας γνωρίσετε και να ενημερωθείτε για τους σκοπούς της Διεθνούς Αδελφότητας και την ιδεολογία μας. Τίποτα δεν υπάρχει κρυφό στην Αδελφότητα των Αναγεννημένων Ορθοδόξων Χριστιανών, μιας και οι τρεις βασικές Αρχές μας είναι "Αγαπάτε Αλλήλους", "Μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν", "Μην Κρίνετε για να μην Κριθείτε"».
Το VICE βρήκε τον εν λόγω ιερέα.
Διαβάστε και τα σχόλια δικά σας:
«Πατέρα, ήθελα να σας ρωτήσω αν το κείμενο που υπογράφεται από εσάς είναι πράγματι η πεμπτουσία της ορθόδοξης αδελφότητάς σας. Πιστεύετε ότι η ορθοδοξία ευλογεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών;», ρώτησα και ήπια λίγο νερό.
«Εννοείται πως αυτά πιστεύουμε, τέκνο μου», μου απαντάει ο πατέρας Αθανάσιος, χωρίς περιστροφές. «Για εμάς η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι αντίθετο προς τον Χριστιανισμό και την ορθοδοξία. Η Εκκλησία και οι ιερείς δεν έχουν δικαίωμα να σε κρίνουν για τις επιλογές που κάνεις στην προσωπική σου ζωή. Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω το τι κάνεις στο κρεβάτι σου;».
«Όταν έρχεται μία κοπέλα και μου λέει, "είμαι ερωτευμένη με μία φίλη μου", αυτό που τη συμβουλεύω είναι να το ζήσει και να αισθάνεται όμορφα γι' αυτό», πατέρας Αθανάσιος
«Άρα, θα μπορούσα να παντρευτώ με τον σύντροφό μου, στο πλαίσιο μίας ορθόδοξης τελετής;».
«Έχεις κάποιον σύντροφο στη ζωή σου αυτή την περίοδο;», με ρωτάει ο πατέρας Διονύσιος, που μέχρι τώρα ήταν αφοσιωμένος στο κομποσκοίνι του.
«Ναι», απαντώ, «τον λένε Πέτρο και είμαστε δύο χρόνια μαζί. Μέχρι τώρα, δεν είχαμε βρει κάποιον ορθόδοξο πατέρα που να αποδέχεται τέτοιου είδους επιλογές και μας ενδιαφέρει το θέμα της θρησκευτικής ένωσης ομόφυλων ζευγαριών».
«Καταρχάς, κάνετε πάρα πολύ καλά που είστε μαζί και περνάτε καλά. Είναι υπέροχο που δύο νέοι άνδρες έχετε μία σχέση βασισμένη στην αγάπη, την ελευθερία και τη συναίνεση. Το να είστε ευτυχισμένοι είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που μπορείς να έχεις σε μία χριστιανική οικογένεια, είτε το ζευγάρι είναι ετερόφυλο είτε ομόφυλο», λέει ο πατέρας Διονύσιος. Αμέσως μετά, τον λόγο παίρνει ο πατέρας Αθανάσιος:
«Όταν βγήκαμε και μιλήσαμε ανοιχτά για την ανάγκη η ορθοδοξία να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους, άσχετα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, πολλοί συντηρητικοί θρησκευτικοί κύκλοι ξεκίνησαν να μας πολεμούν. Γι' αυτό το λόγο, τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα μοναστήρι, όπου θα μπορούμε να κάνουμε γάμους ομοφυλοφίλων, αρκεί φυσικά να είναι και οι δύο βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι. Ο σύντροφός σου είναι ορθόδοξος;».
«Εννοείται», απάντησα.
«Πολύ ωραία, από 'κει και πέρα δεν μας απασχολεί τίποτα. Για τα ομόφυλα ορθόδοξα ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν εν Χριστώ, θέλουμε να υπάρχει ένα χριστιανικό μυστήριο γάμου. Θέλουμε να προσφέρουμε αυτό που μέχρι σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία αφήνει ανικανοποίητο. Στους "Άγιους Πάντες" δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους σε ομοφυλόφιλους, λεσβίες και ετεροφυλόφιλους. Για εμάς, όλοι είναι παιδιά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», λέει ο πατέρας Αθανάσιος.
«Όμως, τι θα γίνει σε περίπτωση που θέλουμε να συζήσουμε; Θα πρέπει να περιμένουμε, μέχρι να γίνει το μοναστήρι;», ρωτάω.
«Εμείς θέλουμε να βοηθάμε πάντα τους ομοφυλόφιλους αδελφούς μας», λέει ο πατέρας. «Γι' αυτό θα σε βοηθήσουμε να ζήσεις με τον σύντροφό σου ορθόδοξα και χριστιανικά, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε, μέχρι να σας παντρέψουμε».
«Πώς θα γίνει αυτό;».
«Για να επιτύχετε τη χριστιανική ένωση στην οποία στοχεύει ο ορθόδοξος γάμος, θα πρέπει εσύ και ο φίλος σου να αποκτήσετε έναν κοινό πνευματικό», λέει ο πατέρας Διονύσιος. «Ο ορθόδοξος πνευματικός θα σας αγκαλιάσει -σαν αετός, όπως λέμε στην ορθοδοξία- και θα ακούσει με προσοχή και επιείκεια τα προβλήματά σας. Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ζωντανό τον ηθικό και πνευματικό δεσμό μεταξύ σας, θα έχει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου. Θα σας κρατήσει μακριά από τις κακοτοπιές, τις αδυναμίες και τα πάθη, όπως ακριβώς πρέπει να κάνει ένας πνευματικός και στα πλαίσια ενός γάμου. Ο πνευματικός θα μπει μπροστά σε κάθε δυσκολία, ώστε εσείς να ζείτε στα πλαίσια της χριστιανικής συντροφικότητας, την οποία ο Χριστός ευλόγησε. Θα έρθετε μία μέρα με τον σύντροφό σου, θα πάρετε την ευχή του πνευματικού και θα ευλογήσει την ένωσή σας, για να προχωρήσετε σύμφωνα με τη διδασκαλία του Κυρίου. Ο δεσμός της αγάπης είναι η ουσία, αυτό που ευλόγησε ο Κύριος. Αυτόν τον δεσμό θα κρατήσετε ζωντανό με τον πνευματικό».
Πηγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.