Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Οργανισμός ”κατά της παιδικής πορνείας” έφτιαξε διαφήμιση με μικρά κορίτσια να κρατούν δονητές




Το ”Free A Girl” είναι ένας «διεθνής οργανισμός αφιερωμένος στην απελευθέρωση νεαρών κοριτσιών από την καταναγκαστική πορνεία». Η τελευταία σοκαριστική διαφημιστική τους καμπάνια περιλαμβάνει μικρά κορίτσια που φορούν μάσκες και αξεσουάρ σεξ.
Αυτές οι ανησυχητικές σκηνές αντιπαρατίθενται με ακόμα πιο ανησυχητικές σκηνές νεαρών κοριτσιών που προσφέρονται σε άντρες, σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική πορνεία την προηγούμενη εβδομάδα.
Το Off the Record δεν είναι καθόλου άνετο στο να παρουσιάζει αυτές τις εικόνες, όμως θέλουμε να επισημάνουμε ότι μπορεί οι ακραίοι τρόποι να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.
Το κλιπ πρώτα δείχνει τα κορίτσια να ξεπακετάρουν παιχνίδια σεξ ενώ περιγράφουν τι πιστεύουν ότι μπορεί να είναι. Οι απαντήσεις τους περιλαμβάνουν έναν πλάστη, μια ράβδο, ένα λαχανικό και μια μυγοσκοτώστρα, με ένα κορίτσι σε ένα σημείο να βάζει έναν δονητή ακόμα και στο αυτί του.
Το βίντεο στη συνέχεια αλλάζει σε ένα άλλο πραγματικό κλιπ ενός άνδρα που κάνει συναλλαγές για σεξ με ένα επτάχρονο κορίτσι.
Εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει ”αθώα φαντασία για αυτά τα κορίτσια. Φρικτή πραγματικότητα για άλλα”.
Η διευθύντρια και συνιδρύτρια της Free Girl, η Evelien Hölsken από την Ολλανδία, δήλωσε: «Εκτιμάται ότι δύο εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πιάνονται σε πορνεία, εκ των οποίων 1,2 εκατομμύρια είναι στην Ινδία. Τα κορίτσια αναγκάζονται να κάνουν σεξ καθημερινά με δεκάδες άνδρες.

«Θέλουμε αυτό να σταματήσει και απευθύνουμε έκκληση σε όλη τη χώρα να ενώσει τις δυνάμεις μαζί μας και να αναλάβει δράση. Μαζί, μπορούμε να ελευθερώσουμε τα κορίτσια από τις τρομακτικές περιστάσεις στις οποίες ζουν και να τους προσφέρουμε ένα λαμπρό νέο μέλλον».
Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι οι προθέσεις της διαφήμισης είναι καλές, όλο αυτό δεν ενισχύει στην πραγματικότητα περαιτέρω τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών; Τα κοριτσάκια της διαφήμισης δεν γίνονται αυτομάτως επίσης εκμεταλλεύσιμα προϊόντα; 
Το να δείχνεις κορίτσια να παίζουν με μεγάλους δονητές είναι πράγματι μια καλή ιδέα; Αυτό το πράγμα δεν ευχαριστεί τους ίδιους ανθρώπους τους οποίους υποτίθεται ότι πολεμά η οργάνωση;
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος ακόμη και στο άκουσμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Η χρησιμοποίηση παιδιών για διαφημιστικούς σκοπούς με τη δικαιολογία της ”ευαισθητοποίησης”, δίνοντάς τους αντικείμενα την ύπαρξη των οποίων δεν θα έπρεπε καν να γνωρίζουν, πλησιάζει τα όρια της κακοποίησης, και είναι απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.