Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ "ΠΑΝΤΡΕΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

Ο επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (ΦΩΤΟ)

Ο επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (ΦΩΤΟ)
Συνάντηση εργασίας με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Π είχε ο Γενικός Διευθυντής της «» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.
Η ολλανδική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Αιδεσιμολογιώτατο Δρ. René de Reuver, επικεφαλής Γενικό Γραμματέα της Γενικής Συνόδου της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας, τον κ. Laurens den Dulk, Υπεύθυνο Φυσικών Καταστροφών, και την κ. Geesje Werkman, Υπεύθυνη Προσφυγικών Θεμάτων.
Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας με επίκεντρο την ελληνική οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα και τις πολλαπλές συνέπειες τους τόσο για την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη γενικότερα.
Η ολλανδική αντιπροσωπεία εξέφρασε τις εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις, που απεκόμισε από την οργάνωση του φιλανθρωπικού έργου, που επιτελείται από την «Αποστολή» και γενικότερα από την Εκκλησία της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας συνάμα την ετοιμότητά της να συνεχίσει κοινά προγράμματα με την «Αποστολή» σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες.
αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί η συνοχή της ευρωπαϊκής οικογένειας, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της χριστιανικής αγάπης και αρωγής ως παραδείγματος αλληλεγγύης στην Ευρώπη.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε προγράμματα και δράσεις της «Αποστολής».
 vimaorthodoxias.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ : ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ .
ΕΡΧΕΤΕ ΕΔΩ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΘΕΝ [ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ] ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ -ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ- ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΚΟ [ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΑ] "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΥΤΗΣ κ. ΔΗΜΤΣΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ [ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΜΚΟ ] ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!![βλεπε φωτο]

ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ....

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΠΟΣΗ ΧΑΡΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ -- του Οσίου Φιλόθεου του Σιναϊτη..


«Πρώτον είναι η προσβολὴ του πονηρού λογισμού, έπειτα ο συνδυασμός, έπειτα η συγκατάθεση, έπειτα η αιχμαλωσία, κατόπιν το πάθος, που γίνεται μόνιμον με την συνήθεια και την συνέχιση. Αυτή είναι η ήττα μας στον εναντίον μας πόλεμον. Έτσι διδάσκεται και από τους Αγίους Πατέρες.
Και προσβολή είναι, όπως λένε, απλός λογισμός ή η εικόνα κάποιου καινούργιου τυχόν πράγματος, που γεννήθηκε στην καρδιά και εμφανίζεται στον νου.
Συνδυασμός είναι το να συνομιλήση κανείς με αυτό, που φάνηκε, με πάθος ή χωρίς πάθος.
Συγκατάθεση είναι η ενήδονη συγκατάνευση της ψυχής προς αυτό.
Αιχμαλωσία είναι η βίαιη και αθέλητη απαγωγή της καρδιάς ή η επίμονη συναναστροφή με αυτό, που τυχόν φάνηκε, πράγμα, που αφανίζει την άριστη κατάστασή μας.
Πάθος κυρίως λένε εκείνο, που φωλιάζει πολύν καιρόν μέσα στην ψυχή εμπαθώς.
Από όλα αυτά, το πρώτον είναι αναμάρτητον, το δεύτερον, όχι πάντοτε, το τρίτον, ανάλογα με την κατάσταση του αγωνιζομένου.
Η πάλη τέλος προξενεί ή τα στεφάνια ή τις τιμωρίες».

Κλιμακώνεται η ένταση μετά τις δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν: Με δύο ΝΟΤΑΜ η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά δικαιώματα στο μισό Αιγαίο!


«Τα σύνορα αλλάζουν μόνο με πολέμους» είπε το πρωί ο Ρ.Τ.Ερντογάν και το κάνει πράξη: H Άγκυρα βάζει φωτιά στο Αιγαίο με με δύο ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε.
Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές (Α4233/16 και Α 4232/16) επιχειρούν ουσιαστικά να γκριζάρουν το Αιγαίο, επικαλούμενες την …Συνθήκη της Λωζάννης!
Οι δυο τουρκικές ΝΟΤΑΜ εκδόθηκαν σε απάντηση των δυο ελληνικών αναγγελιών Α 2088/16 και Α2077/16 για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 2 έως 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ ,παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947.
Σύμφωνα με την Τουρκία, η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης
Με την δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές επανέφεραν και πάλι το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δυο τουρκικές ΝΟΤΑΜ επισημαίνεται ότι όχι μόνο το έδαφος των νησιών αλλά και όλες οι συνδεδεμένες με αυτά ζώνες (and/or her territory) πρέπει να αποκλεισθούν από τις ελληνικές ασκήσεις.
Ιδού οι δύο ΝΟΤΑΜ

ΕΚΤΑΚΤΟ: τουρκική αντιπολίτευση - Ερντογάν ΠΑΡΕ-πισω τα 16 νησιά μας- πράσινο φως από την τουρκική αντιπολίτευση για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ελλάδας...


Toυ Βασίλη Καπούλα

Πράσινο φως από την τουρκική αντιπολίτευση πήρε ο Ρ.Τ.Ερντογάν για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά της χώρας μας καθώς πριν από λίγο ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε μεν ως «απαράδεκτη» τη χτεσινή δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά για να τονίσει ότι επί εποχής του παραδόθηκαν τα 16 νησιά και υψώθηκε η ελληνική σημαία και συνεπώς πρέπει να τα πάρει πίσω!

Πρακτικά αυτό σημαίνει πράσινο φως από την αντιπολίτευση – έστω και έμμεσα – στις πολεμικές αξιώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν!


Ο κ. Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στον Ερντογάν είπε:

«Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΡΛΚ ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε:

Έκτακτη είδηση..οι Αμερικανοί απείλησαν την Ρωσία με χρήση πυρηνικών όπλων για το συριακό ζήτημα!!!

Η Ρωσία λαμβάνει τα μέτρα της ήταν η ρωσική απάντηση..Αμερικανοί στρατιώτες προσγειώθηκαν μέσω Τουρκίας στα Βόρεια του Χαλεπίου..ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν και βρίσκονται στον αέρα επι 24ωρο φορτωμένα με πυρηνικά όπλα..στόχος όλες οι αμερικανικές βάσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ..αυτές είναι οι τελευταίες ειδήσεις..ενώ παρακάτω ακολουθούν συγκεντρωτικά αυτά που είχαν ετοιμαστεί πριν γίνουν γνωστές οι έκτακτες ειδήσεις..
Πάμε συριακό συγκεντρωτικά..
-Σε τεντωμένο σχοινί η παγκόσμια ειρήνη..οι Αμερικανοί χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα,απείλησαν με βομβιστικές επιθέσεις στην ρωσική επικράτεια από τους ισλαμιστές,εξ αιτίας του συριακού!Πληρωμένη απάντηση από τον εκπρόσωπο τύπου του ρωσισκού ΓΕΕΘΑ,ο οποίος δήλωσε πως με αυτήν την δήλωση οι Αμερικανοί μας δείχνουν ξεκάθαρα ποιοί είναι πίσω από την ισλαμική τρομοκρατία!
-Μεγάλη αεροπορική δραστηριότητα της RUAF από εχθές,όταν έγινε γνωστό το τηλεγράφημα του Reuters(φερέφωνο του αμερικανικού υπέξ),σύμφωνα με το οποίο το αμερικανικό πεντάγωνο θα χτυπήσει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη από την ανατολική στρατιωτική περιφέρεια καθώς και από την κεντρική,μεταφέρο ται στην Νότια Ρωσία,ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες των πιλότων.Όπως είπαμε και τις προηγούμενες μέρες αριθμός ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-25sm3,έχουν ήδη φθάσει στην βάση της Λατάκιας,ενώ ένα μεγαλύτερο πακέτο με δεκάδες αεροσκάφη,αναμένει στα αεροδρόμια της Νότιας Ρωσίας,για να πετάξει σε βάσεις,στην Συρία και στο Ιράν.
-Πριν λίγο έγινε γνωστό από ρωσικές πηγές,πως ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-34 k Su-24,πέταξαν από την νότια Ρωσία προς την Λατάκια..
-Προκλητικές πτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών RC-135 k P-8,με στόχο την Κριμαία και την Μαύρη θάλασσα είχαμε πριν λίγη ώρα..Από Κρήτη Σούδα απογειώθηκε το RC-135..

Η Γερμανία καταρρέει και η Μέρκελ προκαλεί ελληνοτουρκική σύρραξη για αντιπερισπασμό


Ο Σουλτάνος Ερντογάν επικίνδυνο όργανο στο σατανικό σχέδιό της


Η γερμανική οικονομία βρίσκεται λίγο πριν την συντριβή και η Μέρκελ έχει ανάγκη απεγνωσμένα από κάτι μεγάλο, όπως είναι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος μετά από κάποιο θερμό επεισόδιο για να στρέψει μακριά από το Βερολίνο τα
φώτα της δημοσιότητας. Ο Σουλτάνος Ερντογάν θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο όργανο στα σατανικά σχέδια της Μέρκελ. Μόλις τον τελευταίο χρόνο η Μέρκελ επισκέφθηκε 2 φορές την Τουρκία. Εδώ όπου κυριαρχούν οι γερμανικές πολυεθνικές-όπως και στην Ελλάδα.
Από τον Ian Ford
Παράλληλα με τις επίσημες συναντήσεις οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους βρίσκονται διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή. Η Γερμανία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να γίνει η συντριβή της σε καιρό ειρήνης διεθνές θέαμα και περίγελος υψηλής τηλεθέασης,
Αποτέλεσμα εικόνας για σουλτανοσ ερντογαν
Ας πάρουμε τα δεδομένα: Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας η Deutsche Bank, βρίσκεται αιχμάλωτη των αμερικανικών αρχών στις οποίες καλείται να πληρώσει ένα πρόστιμο 14 δις ευρώ. Στην γερμανική τράπεζα καταλογίζεται ότι συνέβαλε στην κρίση του 2008 με το να πουλήσει ενυπόθηκα δάνεια, μειωμένης εξασφάλισης. Η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να ενάγει την Deutsche Bank για το ποσόν των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά την Wall Street Journal (WSJ). Το ποσόν αυτό το επιβεβαίωσε μάλιστα και η ίδια η γερμανική τράπεζα, όπως γράφει η Süddeutsche Zeitung.

ΠΟΛΩΝΙΑ – Εισαγγελέας απάλλαξε από κάθε κατηγορία εθνικιστή ιερέα που χαρακτήρισε «καρκίνο» τους Εβραίους


TIMES OF ISRAEL - Το Γραφείο του Εισαγγελέα στο Bialystok έθεσε στο αρχείο έρευνα για τον νεαρό Πολωνό ιερέα ο οποίος είπε για τους Εβραίους ότι είναι «καρκίνος», κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος, κρίνοντας ότι δεν διαπράχθηκε κανένα «έγκλημα μίσους».

Σε ένα κήρυγμα στις 16 Απριλίου στο Bialystok, ο πατέρας Jacek Miedlar μίλησε για τον «καρκίνο που σάρωσε την Πολωνία», προφανώς εννοώντας τους Εβραίους. Τόνισε ότι η πολιτική ορθότητα και η ανοχή υποδουλώνουν τους Πολωνούς.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Miedlar «αναφέρθηκε στο ιστορικό περιεχόμενο και την Αγία Γραφή, δείχνοντας παραδείγματα αρνητικής συμπεριφοράς των εκπροσώπων της εβραϊκής κοινότητας από τη στιγμή της δουλείας στην Αίγυπτο, και γενικά αναφέρθηκε στην σύγχρονη εποχή». Η ομιλία δεν στιγμάτισε μια συγκεκριμένη εθνικότητα, δήλωσε ο εισαγγελέας την Τρίτη.

Την ίδια ημέρα ο Miedlar, που είναι γνωστός εθνικιστής, έγραψε ως απάντηση για την απόφαση στο Twitter: «Η έρευνα του Bialystok διακόπηκε! Μηδενική ανοχή στην εβραϊκή δειλία”. Salut!»

ΝΕΟΣ ''ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΣΥΝΑΞΗ OΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ''

σχολιο ιστολογιου μας:ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΗΔΕΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΠΕΙΛΕΣ  "ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟ ΣΥΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ" ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ...................ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ........."ΣΙΓΑ ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝ"!!!

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΕΡΓΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ;;;ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ὅσοι ἐκ τῶν κληρικῶν, μοναχῶν, μοναζουσῶν καὶ λαϊκῶν ἐπιθυμοῦν νὰ συμμετάσχουν στὴν μικρὴ αὐτὴ κατάθεση ὀρθοδόξου ὁμολογίας ἠμποροῦν νὰ τὸ δηλώσουν γράφοντας: «Συμφωνῶ μὲ τὴν Ἀνοικτὴ Ἐπιστολὴ - Ὁμολογία γιὰ τὴ “Σύνοδο” τῆς Κρήτης καὶ προσυπογράφω». Νὰ ἀποστείλουν δὲ τὴν δήλωση μὲ τὸ ὄνομά τους, τὴν κληρική, μοναστικὴ ἢ ἐπαγγελματική τους ἰδιότητα καὶ τὸν τόπο κατοικίας σὲ μία ἀπὸ τὶς παρακάτω διευθύνσεις:
• Ἐκδόσεις «Τὸ Παλίμψηστον» Τσιμισκῆ 128, 546 21 Θεσσαλονίκη
• Σύναξη Ὀρθοδόξων Ρωμηῶν «Φώτης Κόντογλου» Τ.Θ. 107, 421 32 Τρίκαλα
ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΝΟΔΟ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Χυδαίο !Πρόκληση σε βάρος της Ελλάδος από την ADIDAS.


Δείτε πού έχουν βάλει την ελληνική σημαία. Στις πατούσες των πέδιλων.
Έτσι, για να ποδοπατούν την ελληνική σημαία. Καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καθ’όσον γνωρίζουμε από την ελληνική Πολιτεία. Μας έχουν οι Γερμανοί για να μας ποδοπατάνε και το δείχνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο….
Ο Απόστολος Γεμοστός από τον οποίο πήραμε το θέμα που έχει αναδείξει στο f/book, δίνει μια άλλη διάσταση:
«ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΊΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. ..ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΌΧΙ ΜΕ ΛΌΓΙΑ ΑΛΛΆ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. …ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ….ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΎΡΟ. …ΜΟΥ ΤΟ ΈΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΦΊΛΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ. …ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΙΣΟΣ. …!!!! ….ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΤΙ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ. …ΣΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΈΧΩ ΝΑ ΔΕΊΞΩ ΠΟΛΛΆ. ….ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. ..!!!!»
paradrasi

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΙΣ,ΕΛΠΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ (17 Σεπτεμβρίου)Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.» ( Α' Κορινθίους. 13:13).


Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.


Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής. Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν δυναμική απάντηση της Πίστης: «ἐν πίστει ζῶ τῇ τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀγαπήσαντός με καὶ παραδόντος ἑαυτὸν ὑπὲρ ἐμοῦ» (Γαλ. 2: 20) δηλαδή «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.


Επίσης με τα λόγια της Αγίας Γραφής απάντησε και η δεκάχρονη Ελπίδα, όταν τη ρώτησαν αν αξίζει να υποβληθεί σε τέτοια βασανιστήρια: «ἠλπίκαμεν ἐπὶ Θεῷ ζῶντι, ὅς ἐστι σωτὴρ πάντων ἀνθρώπων, μάλιστα πιστῶν» (Α΄ Τιμοθ. 4:10). Δηλαδή, «ναι, διότι έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στον ζωντανό Θεό, που είναι σωτήρ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των πιστών». Αμέσως τότε και αυτή αποκεφαλίστηκε.


Αλλά δεν υστέρησε σε απάντηση και η εννιάχρονη Αγάπη. Είπε ότι η ύπαρξή της είναι στραμμένη «εἰς τὴν ἀγάπην τοῦ Θεοῦ καὶ εἰς τὴν ὑπομονὴν τοῦ Χριστοῦ» (Β’ Θεσσαλ. 3: 5). Βέβαια δεν άργησαν να αποκεφαλίσουν και αυτή.


Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.

 “ορθοδοξος συναξαριστης”Ἀπολυτίκιον


Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

᾿Εν ταῖς μάρτυσι λάμπεις Σοφία ἔνδοξε, καὶ στεφάνοις τῆς νίκης περι­κοσμεῖσαι λαμπροῖς· δι᾿ ὃ ἐν ὕμνοις καὶ ᾠδαῖς εὐφημοῦμέν σε, ὅτι θυγάτρια σεμνὰ τῷ μαρτυρίῳ ὁδηγεῖς, ᾿Αγάπην Πίστιν ᾿Ελπίδα· μεθ᾿ ὧν μὴ παύσῃ πρεσβεύειν, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.


Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α'. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
 Ὡς ἐλαία κατάκαρπος ἀνεβλάστησας ἐν ταῖς αὐλαῖς τοῦ Κυρίου, Σοφία μάρτυς σεμνὴ, καὶ προσήγαγες Χριστῷ καρπὸν ἡδύτατον τοὺς τῆς νηδύος σου βλαστούς, δι' ἀγώνων εὐαγῶν, Ἀγάπην τε καὶ Ἐλπίδα σὺν τῇ θεόφρονι Πίστει, μεθ' ὧν δυσώπει ὑπὲρ πάντων ἡμῶν.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μνήμη τῆς Ἁγίας καὶ Μεγαλομάρτυρος Εὐφημίας (16 Σεπτεμβρίου)
Ἡ Ἁγία Εὐφημία ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Διοκλητιανοῦ καὶ ἤθλησε τὸ ἔτος 303. Κατήγετο ἀπὸ τὴν Χαλκηδόνα. Ἦτο θυγάτηρ τοῦ περιφανοῦς καὶ πλουσίου Συγκλητικοῦ Φιλόφρονος καὶ τῆς εὐσεβοῦς καὶ φιλοπτώχου Θεοδοσιανῆς. Ἡ Ἁγία ἐπαιδαγωγήθη «ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυρίου» διὸ ἠγάπησε τὸν Χριστό, τὴν παρθενίαν καὶ τὴν μετὰ ζήλου ὁμολογίαν τοῦ Χριστοῦ.
Ὁ ἀνθύπατος της Ἀνατολῆς Πρίσκος ἔχων συγκάθεδρον τὸν φιλόσοφον καὶ ἱερέα τοῦ Ἄρεως Ἀπελλιανόν, ἐκήρυξε, κατὰ τὴν ἀπόφασιν καὶ ἐντολὴν τοῦ Διοκλητιανοῦ, διωγμὸν κατὰ τῶν Χριστιανῶν εἰς τὴν Ἀνατολήν. Κατὰ τὴν ἑορτὴν τοῦ ψευδωνύμου θεοῦ Ἄρεως ἐζήτησε ἅπαντες οἱ κάτοικοι νὰ προσέλθουν εἰς τὴν ἑορτήν. Ὄσoι δὲν θὰ προσήρχοντο θὰ ἐτιμωροῦντο μὲ φοβερὰ κολαστήρια. Οἱ χριστιανοὶ καθ᾿ ὀμάδας ἐκρύπτοντο ἄλλοι εἰς οἰκίας καὶ ἄλλοι εἰς ἐρημικὰς περιοχάς. Ἡ Ἁγία Εὐφημία ἠγεῖτο μιᾶς τοιαύτης ὁμάδος στηρίζουσα τοὺς πιστοὺς διὰ τοῦ φλογεροῦ λόγου της.

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ… ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση αλλά και ανησυχία προκαλεί στη τουρκική επικαιρότητα ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, Daily Express, σύμφωνα με το οποίο έχει διαταχτεί η αναχώρηση από την Τουρκία των στρατιωτικών μονάδων και των Ειδικών Δυνάμεων SAS που σταθμεύουν εκεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και όχι μόνο, καθώς και των Βρετανών τουριστών, λόγω των πληροφοριών για επικείμενο νέο πραξικόπημα.

Όπως αναφέρεται, από πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έχουν διατάξει την αποχώρηση όλων των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Τουρκία για τον φόβο εμπλοκής τους σε επικείμενο νέο πραξικόπημα, που θα μπορούσε να περιπλέξει την παρουσία τους εκεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.


Μάλιστα σημειώνεται ότι για την επιχείρηση αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων αλλά κυρίως για την εκκένωση της χώρας από τους Βρετανούς τουρίστες έχουν κινητοποιήσει δύναμη από 50.000 άντρες που έχουν προετοιμαστεί να επέμβουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Προς τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί το βρετανικό αεροδρόμιο και η βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, όπου έχει καταφθάσει μεγάλη αεροπορική δύναμη της βασιλικής βρετανικής αεροπορίας καθώς και σκάφη του βρετανικού πολεμικού στόλου.


Το θέμα είναι τι περιμένουν και κυρίως τι ξέρουν οι Βρετανοί!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Προσέξτε τι εισηγείται ο ηγούμενος της Σταυρονικήτα στην απόρρητη έκθεση του: Να το αναθέσουν σε "επιτροπή"..., για ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΗ για την ψευδοΣύνοδο!


Γράψαμε (δείτε εδώ) για την επιστολή ΔΕΚΑΔΩΝ (ίσως και εκατοντάδων) αγιορειτών, προς την Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους, που τους καλούν  να τοποθετηθούν για την (ψευσο)Σύνοδο στην Κρήτη:
"Παρακαλοῦμε λοιπόν καί ἀναμένουμε, καθώς θεωροῦμε ὡς ἐπιβεβλημένο πνευματικό σας καθῆκον, νά συγκαλέσετε ἄμεσα Ἔκτακτον Διπλήν Σύναξιν καί νά καταδικάσετε, βάσει τῶν ἀνωτέρω ἐκτεθέντων ἐνστάσεων, τήν ἐν λόγῳ σύνοδο ὡς αἱρετική,ἀντικανονική καί ληστρική."Αν και πέρασε καιρός ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. 
Η διπλή Σύναξις του Αγίου Όρους ΔΕΝ συνέρχεται για να αποφασίσει!
Η διαρροή της απόρρητης έκθεσης - εισήγησης 
του ηγουμένου της Σταυρονικήτα

Για κακή τους τύχη όμως διέρρευσε η απόρρητη έκθεση του ηγουμένου της Σταυρονικήτα, ο οποίος συμμετείχε στην ψευδοΣύνοδο. Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέρονται που αποκαλύπτουν το μέγεθος και την εσκεμμένη προδοσία,

την επιστολή του ο ηγούμενος,  κλείνει με την προτροπή :
"Θα ήθελα να μου επιτρέψητε, πριν κλείσω την ελλιπή μου ταύτην έκθεσιν, να προτείνω ταπεινώς προς το Ιερόν Σώμα, την ανάθεσιν εις επιτροπήν η όπως άλλως κρίνη Αύτη, την επεξεργασίαν και τοποθέτησιν επί διαφόρων θεολογικών και εκκλησιαστικών θεμάτων της Αγιορειτικής Κοινότητος εν ηρεμία και χωρίς οιανδήποτε χρονικήν πίεσιν, ως ευσυνειδήτου διακονίας και ταπεινής συμβολής εις την Ορθόδοξον θεολογικήν επίγνωσιν και ενίσχυσιν της πίστεως του πληρώματος της Εκκλησίας."
Προτείνει να αναθέσουν το θέμα σε "επιτροπή" ... 
(όταν ακούτε να το αναθέσουμε σε επιτροπή καταλαβαίνετε ... είναι μια δικαιολογία για να μην τοποθετηθούν)
προσέξτε όμως το πιο εξοργιστικό:
"εν ηρεμία και χωρίς οιανδήποτε χρονικήν πίεσιν"
Βλέποντας τις διακοπές μνημοσύνου που πολλαπλασιάζονται, γνωρίζοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, προσπαθούν να "θάψουν" το θέμα.


Ο Οικουμενισμός προχωράει, 
σε κάθε μέρος και σε κάθε εκδήλωση εμφανίζεται πλέον και ένας παπικός 
(πχ Ζάκυνθος, πχ Σμύρνη κλπ), 
Ζάκυνθος, Σεπτέμβριος 2016, εορτή πολιούχου Αγίου Διονυσίου. Μαζί με τον "γνωστό" δεσπότη Ζακύνθου, συμμετέχει στην περιφορά και παπικός! Με τις υγείες μας!! Η φωτογραφία από τοπικό ειδησιογραφικό κανάλι, εδώ
μαζί με τους ορθόδοξους κληρικούς, στην λιτανεία και ο παπικός!

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΑΒΙΑ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ"Μεταλαμβάνουν και Ορθόδοξοι"!

ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΛΗ ΥΠΝΩΣΕ ΒΑΘΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ
 ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ  ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ

Στις 17 Ιανουαρίου 2016, Αγγλικανοί, Καθολικοί,Ορθόδοξοι κληρικοί και προτεστάντες  συγκεντρώθηκαν στον ναό του Sainte-Foy-la-Grande για την Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα.


Ἃγιος Νικήτας ὁ Γότθος ὁ μεγαλομάρτυρας (15 Σεπτεμβρίου)Ο Άγιος Νικήτας κατάγοταν από το έθνος των Γότθων, που είχαν εγκατασταθεί πέραν του Ίστρου ποταμού (Ίστρος, κατά τον Γεωγράφο Mελέτιο, καλείται ο ποταμός Δούναβις από το σημείο που ενώνετε με τον ποταμό Σαύο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα ή κατ' άλλους από την Aξιούπολη και κάτω, μέχρι τις εκβολές του.), στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Από παιδί ο Νικήτας διδάχθηκε την αγία πίστη από το Γότθο επίσκοπο Θεόφιλο, ο όποιος συχνά υπενθύμιζε στο Νικήτα τα λόγια του Απ. Παύλου: «ένε ἐν οἲς ἔμαθες... ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδᾳς, τὰ δυνάμενα σὲ σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Β'πρόςΤιμόθεον, γ' 14-15). Δηλαδή, μένε ακλόνητος σ' εκείνα που έμαθες. Από μικρό παιδί γνωρίζεις τις Άγιες Γραφές, που μπορούν να σου μεταδώσουν την αληθινή σοφία, που οδηγεί στη σωτηρία δια μέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Και έτσι έγινε.

Όταν ο ηγεμόνας Αθανάριχος συνέλαβε το Νικήτα και τον απείλησε για να αρνηθεί το Χριστό, αυτός έμεινε αμετακίνητος σ' αυτά που έμαθε από παιδί. Ομολόγησε με θάρρος το Χριστό μπροστά στον ηγεμόνα, ο όποιος όταν τον άκουσε εξαγριώθηκε πολύ. Διέταξε αμέσως και του έσπασαν τα κόκαλα με τον πιο φρικτό τρόπο. Άλλα το μίσος των Βαρβάρων ήταν τόσο, ώστε μετά τον έριξαν στη φωτιά, όπου βρήκε το θάνατο. Η φωτιά, όμως, με τη θεία θέληση σεβάστηκε το λείψανο του. Το πήρε
κάποιος ευσεβής χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.Ἀπολυτίκιον 
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Νίκην ἔστησας, κατὰ τῆς πλάνης, νίκης εἴληφας, ἄφθαρτον γέρας, ἐπαξίως Νικήτα φερώνυμε, σὺ γὰρ νικήσας ἐχθρῶν τὴν παράταξιν, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΝΑΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΕ ΝΑΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

AIΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.
ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΑ ...ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΝΑΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. 

Να και κατι που δεν το περιμεναμε, αλλα οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ μας το εφεραν και αυτο το ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ.
Δημοσιεύουμε φωτογραφία παράστασης της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ Συνόδου της Κρητης που συνήλθε τον περασμένο Ιούνιο (2016), η οποία σε στυλ αγιογραφιας κατασκευαστηκε στον νεο Ναό του Αγίου Ιωάννου Βλαδιμήρου στο Μπάρ του Μαυροβουνίου. 
  Και μαλιστα την κατασκευασαν κατα τις παραδοσιακές απεικονίσεις των Οικουμενικών Συνόδων, με την αναπαραστασι των δέκα προκαθημένων των "Ορθοδόξων Εκκλησιών" που έλαβαν μέρος στην Σύνοδο με άπασαν την αρχιερατική στολή τους, κρατώντας το Ευαγγέλιο, ενώ απεικονίζει και τους συμβούλους τους αρχιερείς – δύο για κάθε προκαθήμενο, όπως είχε οριστεί – με επανωκαλύμμαυχο και εγκόλπιο, μέσα σε ένα πλοίο, που είναι ταχα η ναυς της ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ "εκκλησίας", η οποία πλέει στο μέγα πέλαγος της ιστορίας. 

Στη μέση της σύνθεσης ευρίσκεται το ιερό Ευαγγέλιο και στο πάνω μέρος – μεταξύ του Αρχιαιρεσιαρχου Οικουμενιστού "Πατριάρχου" Βαρθολομαίου και του Οικουμενιστου "Πατριάρχου" Αλεξανδρείας Θεοδώρου (εχοντας πλαϊ του τον Μπραζαβιλ ...χαριεστατο Αραθημο) και των "εκλεκτων" αρχιερέων τους – απεικονίζεται το "Άγιο Πνεύμα" εν είδει περιστεράς. 
Τετοιο ειναι το μεγεθος της υψιστης ασεβειας των ΛΥΣΣΑΛΕΩΝ Παναιρετικων Οικουμενιστων.

Στην κορυφή της παράστασης ο Χριστός ευλογεί, με την Παναγία και τον Πρόδρομο δεξιά και αριστερά, να συμπληρώνουν την σύνθεση. 

Υπάρχει επιγραφή στα Σερβικά που δηλώνει ότι πρόκειται για την "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" της Ορθοδοξίας που συνήλθε στην Κρήτη. 

Σημειωνεται ότι οι Προκαθήμενοι που έλαβαν μέρος στα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, συμμετείχαν και στην ΛΗΣΤΡΙΚΗ αυτη Σύνοδο.  
Αυτοι δε ησαν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, με τη συμμετοχή του Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου και του "αρχιεπισκόπου" Αχρίδος Ιωάννου, του ...καλοπαιδου των Παναιρετικων Οικουμενιστων. 

Στο σφυρί από τράπεζα, σπίτι άπορου στη Θεσσαλονίκη, με 85% πιστοποιημένη αναπηρία

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ !!!

post-feature-image
Εμπόδισαν και σταμάτησαν την διαδικασία εκδίκασης πλειστηριασμών κατοικιών, πολ'ιτες της Θεσσαλονίκης
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που πλειστηριάζεται, είναι άπορος, με 85% πιστοποιημένη αναπηρία. Σε επιστολή του τονίζει επίσης ότι βρίσκεται «στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων»
Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος, ο λόγος που έφτασε σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι δεν πληρώθηκε για ένα έργο της ΕΡΤ που είχε αναλάβει η εταιρεία του: «Είχα μια εταιρία Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και σαν υπεργολάβος, εγκατέστησα τους πομπούς για την ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε. και κατασκεύασα το σύγχρονο STUDIO Δ' της ΕΡΤ.  Η ΕΡΤ, βρήκε τρόπο να πληρώσει τους υπεργολάβους-Ιταλικές εταιρίες και την έκπτωτη εταιρία, αφήνοντας παντελώς απλήρωτη την δική μου εταιρία. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τότε αρμόδιος Υπουργός, οι μετέπειτα Υπουργοί και το γραφείο του Πρωθυπουργού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο υποσχέσεις.
Για τα έργα αυτά, πήρα δάνεια και έβαλα το σπίτι μου εγγύηση για το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας μου. Αφήνοντας με απλήρωτο η ΕΡΤ, δεν  μπορούσα να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, και ταυτόχρονα από την πίεση των καταστάσεων αυτών, καταστράφηκε η υγεία μου, αφήνοντάς με ολικά ανάπηρο με πολλά και σοβαρότατα προβλήματα»
 
 olathessaloniki.com

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τζορτζ σόρος: Χρειάζεστε ...αντικατάσταση από "Μετανάστες"!!!    
«Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι επενδύσεις αυτές  προορίζονται για να είναι επιτυχείς. Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε ο Εβραίος Σόρρος.

Τώρα φαίνεται γιατί με κάθε τρόπο η ελλαδική κυβέρνηση διώχνει τις υγιείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Για να ανοίξουν τον δρόμο στις επιχειρήσεις των ξένων εποικιστών που ανοίγουν και θα ανοίξουν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Σόρρος και του συναφιού του.

Οι νεοταξικοί κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν πιστά τον σχεδιασμό αυτόν. Ο ίδιος σε βίντεο που μιλά ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση με μετανάστες αφού οι Έλληνες έχουν μείωση των γεννήσεων.

Ασσίζη: 30 χρόνια ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "Ορθόδοξοι" δεσποτάδες ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ και φιλούν το χέρι του Πάπα!

σχολιο ιστολογιου μας:[δυστυχως] χαιρομαστε πολυ διοτι οταν εμεις εδω μεσα απο το ιστολογιο μας και γενικα απο τις εκδηλωσεις του συλλογου μας "Αγιος Ιωαννης ο Θεολογος Καβαλας"γραφαμε, φωναζαμε ,διαμαρτυρομασταν για ολα αυτα τα αισχη ο περισσοτερος κοσμος μας χλευαζε , μας θεωρουσε φανατικους ,παραδοσιακους ,οτι ζουμε στον μεσαιωνα και με ακομη πιο πολλα "κοσμητικα επιθετα" μας στολιζαν .

Εφτασε τωρα η ωρα [δυστυχως το ξαναλεμε] να δικαιωθουμε και να βλεπουμε πολλα ιστολογια να δημοσιευουν ολα  αυτα τα αισχη που γινονται [καλλιο αργα παρα ποτε] οπως λεει και ο σοφος λαος και οποτε εκ των πραγματων αποδυκνειεται οτι τουλαχιστον δεν ειμασταν τρελλοι που φωναζαμε τοσα χρονια .

Τα ντοκουμέντα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Διαβάστε κατ' αρχήν ενδιαφέρον άρθρο του CNN (εδώ) για την διαθρησκειακή συνάντηση στην Ασσίζη της Ιταλίας (30 χρόνια μετά την 1η συνάντηση-συμπροσευχή) στην οποία πήραν μέρος Πάπας, Βαρθολομαίος, Κόπτες, Εβραίοι, βουδιστές, μουσουλμάνοι κλπ.
Διαβάζουμε :
 "Στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου έγινε το απόγευμα και η οικουμενική προσευχή όλων των εκπροσώπων και των ηγετών των Χριστιανικών Εκκλησιών"


Στο ίδιο ρεπορτάζ, λίγο παρακάτω διαβάζουμε:
"Ο Πάπας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι  «Είμαστε στην Ασίζη όχι για κάποιο θέαμα, αλλά για να προσευχηθούμε υπέρ της ειρήνης»."

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απίστευτο ρατσιστικό παραλήρημα περιοδικού για γονείς:«Προσέχετε τις οικογένειες λευκών, φυσιολογικών, χαρούμενων ανθρώπων που μαθαίνουν τα παιδιά τους να κρατάνε τις παραδόσεις. Είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους τρομοκράτες»!

«Προσέχετε τις οικογένειες λευκών, φυσιολογικών, χαρούμενων ανθρώπων που μαθαίνουν τα παιδιά τους να κρατάνε τις παραδόσεις. Είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους τρομοκράτες»!

σχολιο ιστολογιου μας: η επιθεση κατα της οικογενειας και των αξιων της για μια ακομη μια φορα στο επικεντρο , απο που αλλου μα φυσικα απο ενα εβραικο ιδρυμα που προωθει την "ατζεντα" της ανωμαλιας [ομοφυλοφιλιας] της παγκοσμιοποιησης [λαθρομεταναστες] και της επιθεσης γενικα κατα της λευκης φυλης αποκαλωντας ως τρομοκρατες!!!
Δεν υπαρχουν πια περιθωρια ανοχης πρεπει εδω και τωρα να λαβουμε δραση εαν θελουμε εστω και την υστατη στιγμη να σωσουμε τα "κομματια" των ηθικων αξιων που μας απεμειναν διοτι απο εδω και περα θα μας αντιμετωπιζουν ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ [το παραδεχονται αλλωστε και οι ιδιοι τους δεν ειναι κρυφο] και οπως γνωριζετε οι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ δεν εχουν δικαιωματα δεν μπορουν να εχουν τα δικα τους παιδια οπως θελουν και φυσικα ενας ειναι ο προοορισμος τους ...ΦΥΛΑΚΗ!!!
Αν δεν μας πιστευετε ψαξτε να δειτε τι ισχυει  ηδη στις σκανδιναβικες χωρες σχετικα με την διαπαιδαγωγηση των παιδιων . Πανω απο το 50% των παιδιων δεν ζει με τους πραγματικους του γονεις γιατι το κρατος με νομο τους τα περνει διοτι τα μεγαλωνουν με παραδοσιακο τροπο !!!

 δειτε εδω :http://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.gr/2015/12/blog-post_38.html
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η κυβέρνηση αφαίρεσε από οικογένεια χριστιανών όλα της τα παιδιά με την κατηγορία ότι τους έκαναν «κατήχηση»!
Το γερμανικό περιοδικό για γονείς “Baby und Familie” (Μωρό & Οικογένεια) λέει στους αναγνώστες του να προσέξουν τις οικογένειες που είναι «αφανείς» και «χαρούμενες», καθώς όλα αυτά αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια ότι είναι «ακροδεξιοί» και άρα «επικίνδυνοι».

Με εικόνες που δείχνουν αποκλειστικά ξανθές γυναίκες και ξανθά παιδιά, το άρθρο αναφέρει ότι «συνηθισμένοι γονείς» πρέπει να αναλάβουν δράση εναντίον «δεξιών οικογενειών» (“rechte familie”) και να καταστήσουν σαφές ότι η ιδεολογία τους δεν έχει θέση στον κόσμο.

Υποστηρίζοντας ότι ο όρος «δεξιά πτέρυγα» «εγείρει ανησυχίες» και φέρνει στο νου «εμπρησμούς κέντρων προσφύγων», σκίνχεντ, και την νεοναζιστική ομάδα NSU (National Socialist Underground) που πραγματοποίησε μια σειρά από βίαιες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, το «Μωρό & Οικογένεια» σημειώνει ότι οι άνθρωποι «σπάνια την συνδέουν με γυναίκες, οικογένειες και παιδιά».

Αυτό το υψηλής κυκλοφορίας γερμανικό περιοδικό δηλώνει, αυτός «είναι ακριβώς ο μεγάλος κίνδυνος», καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι εξίσου επικίνδυνοι, αν όχι περισσότερο επικίνδυνοι, από τις συμμορίες των ναζί σκίνχεντ. Τα στοιχεία ταυτότητας των δεξιών οικογενειών, υποστηρίζει, είναι ότι είναι οικογένειες «αφανών, ξανθών, χαριτωμένων και δεσμευμένων» ατόμων.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Εκλεισε πριν καν σχεδόν λειτουργήσει,η παιδεραστική φωτογραφική έκθεση της Μόσχας..

Ρώσοι απόστρατοι αξιωματικοί επιτέθηκαν στην Lumiere brothers gallery,η οποία την φιλοξένούσε και πέταξαν περιττώματα ζώων με κουβάδες!!!
Παράλληλα ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας,έκρινε παράνομη την εκδήλωση του Αμερικανού φωτογράφου Sturges.
Να πούμε πως στις ΗΠΑ,το FBI,είχε κατάσχει τα αρχεία του συγκεκριμένου παιδόφιλου καθώς και τον παρέπεμψε στην δικαιοσύνη.
Όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αθώωσε τον Sturges δικαιολόγησε το "έργο"του και επέβαλε στο FBI να του ζητήσει συγνώμη!!!
Εύγε στους Ρώσους απόστρατους αξιωματικούς..εύγε στους εισαγγελείς της ρωσικής ομοσπονδίας..και δικαιωματικά να κάνουμε συγκρίσεις..όπου αγώνας κατά των αιρετικών στην Ρωσία ή των ανωμάλων,οι απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων είναι στην πρώτη γραμμή καθώς και οι ενώσεις αξιωματικών..σε αντίθεση με την πατρίδα μας,όπου οι απόστρατοι γαλουχημένοι με τις νατοικές αρχές,απασφαλίζουν όταν πρόκειται να διεκδικήσουν αναδρομικά ή να υπογράψουν μαζικά υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ..άλλο Αγία Ρωσία..και άλλο νατοικό παραμάγαζο..

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (Δύναμη, Σημασία καὶ Θαύματά του)
«Σταυρός, ὁ φύλαξ πάσης της οἰκουμένης.
Σταυρός, ἡ ὡραιότης τῆς Ἐκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων τὸ κραταίωμα.


Σταυρός, πιστῶν τὸ στήριγμα.


Σταυρός, ἀγγέλων ἡ δόξα


καὶ τῶν δαιμόνων

τὸ τραῦμα»

(Ἐξαποστειλάριον) 

Εἰσαγωγικά

Πρὶν ἀπὸ εἴκοσι αἰῶνες ὁ σταυρὸς ἦταν ὄργανο ἀτιμωτικῆς τιμωρίας καὶ φρικτοῦ θανάτου. Οἱ Ρωμαῖοι καταδίκαζαν στὴν ποινὴ τῆς σταυρώσεως τοὺς πιὸ μεγάλους ἐγκληματίες.
Σήμερα ὁ σταυρὸς κυριαρχεῖ σ᾿ ὁλόκληρη τὴ ζωὴ τῶν πιστῶν χριστιανῶν, σ᾿ ὁλόκληρη τὴ ζωὴ τῆς Ἐκκλησίας μας, ὡς ὄργανο θυσίας, σωτηρίας, χαρᾶς, ἁγιασμοῦ καὶ χάριτος. Ὅπως γράφει ὁ ἱερὸς Χρυσόστομος, «αὐτὸ τὸ καταραμένο καὶ ἀποτρόπαιο σύμβολο τῆς χειρότερης τιμωρίας τώρα ἔχει γίνει ποθητὸ καὶ ἀξιαγάπητο». Παντοῦ τὸ βλέπεις. «Στὴν ἁγία Τράπεζα, στὶς χειροτονίες τῶν ἱερέων, στὴ θεία λειτουργία, στὰ σπίτια, στὶς ἀγορές, στὶς ἐρημιὲς καὶ στοὺς δρόμους, στὶς θάλασσες, στὰ πλοῖα καὶ στὰ νησιά, στὰ κρεββάτια καὶ στὰ ἐνδύματα, στοὺς γάμους, στὰ συμπόσια, στὰ χρυσὰ καὶ τ᾿ ἀσημένια σκεύη, στὰ κοσμήματα καὶ στὶς τοιχογραφίες... Τόσο περιπόθητο σ᾿ ὅλους ἔγινε τὸ θαυμαστὸ αὐτὸ δῶρο, ἡ ἀνέκφραστη αὐτὴ χάρη.»
Πράγματι, ὅπου κι ἂν στρέψει κανεὶς τὸ βλέμμα του, μέσα κι ἔξω ἀπὸ τὸν ναό, θὰ δεῖ τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ. Σὰν ὁρατό, σχηματικὸ σύμβολο, ἀλλὰ καὶ σὰν ἱερὴ χειρονομία. Τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ δεσπόζει στὴ ζωὴ τῆς Ἐκκλησίας.
Γιατί ὅμως;
Γιατὶ ἀπὸ τότε, ποὺ πάνω στὸν σταυρὸ καρφώθηκε καὶ πέθανε γιὰ τὴ σωτηρία τοῦ κόσμου ὁ ἴδιος ὁ Θεός, ὁ Κύριος μας Ἰησοῦς Χριστός, τὸ ὄργανο αὐτὸ τῆς τιμωρίας ἔγινε ὄργανο σωτηρίας. «... Οὐ γὰρ ἔτι καταδίκης ἐστι τιμωρία, ἀλλὰ τρόπαιον ἐδείχθη ἡμῖν σωτηρίας», λέει ἕνα τροπάριο. Τὸ ἀντικείμενο τῆς αἰσχύνης ἔγινε ἡ δόξα τῆς Ἐκκλησίας. Τῆς κατάρας τὸ σύμβολο, ἔγινε «ἀρᾶς τῆς ἀρχαίας λύτρον». Τῆς ὀδύνης καὶ τοῦ θανάτου τὸ ξύλο, ἔγινε «χαρᾶς σημεῖον» καὶ «ζωῆς ταμεῖον». Καὶ ὅλ᾿ αὐτά, ἐπειδὴ πάνω στὸ ξύλο τοῦ σταυροῦ, μαζὶ μὲ τὸ πανάχραντο σῶμα Του, ὁ Κύριος κάρφωσε καὶ τὶς ἁμαρτίες μας. Ὅπως γράφει ὁ ἅγιος ἀπόστολος Παῦλος, μᾶς χάρισε «πάντα τα παραπτώματα, ἑξαλείψας τὸ καθ᾿ ἡμῶν χειρόγραφον... προσηλώσας αὐτὸ τῷ σταυρῶ.»
Ὁ Σταυρὸς τοῦ Χριστοῦ μᾶς συμφιλίωσε μὲ τὸν οὐράνιο Πατέρα, ἀπὸ τὸν Ὁποῖο μᾶς εἶχε χωρίσει ὁ διάβολος, ἐξαπατώντας τοὺς προπάτορες. Ὁ Σταυρὸς τοῦ Χριστοῦ μᾶς ἄνοιξε τὴ βασιλεία τῶν οὐρανῶν, ἀφοῦ μέχρι τὴ σταύρωση Ἐκείνου ὁ ἅδης κατάπινε ἀχόρταγα ἀκόμη καὶ τοὺς δικαίους. Γι᾿ αὐτὸ ἔχει τόση δύναμη καὶ χάρη, τὴ δύναμη καὶ τὴ χάρη τοῦ Χριστοῦ, πού, ὅταν σταυρώθηκε, τὴ μεταβίβασε μὲ τρόπο μυστικὸ καὶ ἀκατάληπτο στὸν τίμιο σταυρό Του, ὅπως σοφὰ μᾶς λέει καὶ ἡ ὑμνολογία: «Ὁ σταυρός σου, Χριστέ, εἰ καὶ ξύλον ὁρᾶται τῇ οὐσίᾳ, ἀλλὰ θείαν περιβέβληται δυναστείαν, καὶ αἰσθητῶς τῷ κόσμω φαινόμενος, νοητῶς τὴν ἡμῶν θαυματουργεῖ σωτηρίαν...».
Ὁ σταυρὸς λοιπὸν ἔγινε τὸ σύμβολο τοῦ ἰδίου τοῦ Χριστοῦ. Σύμβολο, ποὺ τρέμουν τὰ δαιμόνια.

Ἡ ἀνεκτίμητη ἀξία τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

Ἂν εἶναι ὅμως πράγματι ἔτσι, γιατί τότε ὑπάρχουν ἄνθρωποι, ποὺ ἀρνοῦνται, ἀποστρέφονται καὶ ἀτιμάζουν τὸν σταυρό; «Πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν», γράφει ὁ ἀπόστολος Παῦλος, «οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμίν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ, ὧν τὸ τέλος ἀπώλεια...».
Πράγματι, ὁρισμένοι αἱρετικοὶ εἶναι «ἐχθροὶ τοῦ σταυροῦ». Ὁ σταυρός, λένε, εἶναι ὄργανο ἐγκλήματος, καὶ ἀποτελεῖ εἰδωλολατρία ἡ ἀπόδοση σ᾿ αὐτὸν τιμῆς. Ὑποστηρίζουν μάλιστα πὼς ἡ ἀρχαία Ἐκκλησία δὲν χρησιμοποιοῦσε τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ.
Ἡ ἄποψη αὐτὴ εἶναι πλανεμένη. Πρῶτον, ἐπειδὴ ἡ Ἐκκλησία μας δὲν τιμᾶ τὸν σταυρό, σὰν ἕνα τυχαῖο γεωμετρικὸ σχῆμα. Δεύτερον, ἐπειδὴ ἡ τιμὴ πρὸς τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ ἔχει τὴν ἀρχή της στοὺς ἀποστολικοὺς ἤδη χρόνους. Τρίτον, ἐπειδὴ ὁ ἴδιος ὁ Θεὸς φανέρωσε μὲ ὑπερφυσικὰ γεγονότα, σὲ διάφορες περιπτώσεις καὶ ἐποχές, ὅτι ὁ σταυρὸς ἀποτελεῖ τὸ σύμβολό Του. Καὶ τέταρτον, ἐπειδὴ μὲ τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ ἔγιναν καὶ γίνονται ἐξαίσια θαύματα.
Ἂς πάρουμε ὅμως τὰ πράγματα μὲ τὴ σειρά.

Α´. Ἡ τιμὴ στὸν σταυρὸ εἶναι ἀναπόσπαστα συνδεδεμένη 
μὲ τὸν Ἐσταυρωμένο καὶ Ἀναστάντα Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ (Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ)


Ὁ Παῦλος καυχᾶται γιά τόν Σταυρό καί λέει, ὅτι δέν γνωρίζει τίποτε ἐκτός ἀπό τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό, καί Αὐτόν ἐσταυρωμένον. 

Τί λέει λοιπόν; Σταυρός εἶναι τό νά σταυρώσωμε τήν σάρκα μαζί μέ τά πάθη καί τίς ἐπιθυμίες (Γαλ. 5, 24). Νομίζετε ὅτι εἶπε τοῦτο μόνο γιά τήν τρυφή καί τά ὑπογάστρια; Πῶς τότε γράφει στούς Κορινθίους ὅτι, «ἐπειδή ὑπάρχουν ἔριδες ἀνάμεσά σας, εἶσθε ἀκόμη σαρκικοί καί περιπατεῖτε κατά τό ἀνθρώπινο φρόνημα» (Α’ Κορ. 3, 3); Ὥστε καί αὐτός πού ἀγαπᾶ δόξα ἤ χρήματα, ἤ ἁπλῶς θέλει νά ἐπιβάλη τό θέλημά του καί προσπαθεῖ ἔτσι νά νικήση, εἶναι σαρκικός καί περιπατεῖ κατά τήν σάρκα. Γι᾽ αὐτά ἀκριβῶς δημιουργοῦνται καί οἱ ἔριδες, ὅπως λέγει καί ὁ Ἰάκωβος ὁ Ἀδελφόθεος• «ἀπό ποῦ προέρχονται οἱ μεταξύ σας πόλεμοι καί μάχες; Δέν προέρχονται ἀπό ἐδῶ, δηλαδή ἀπό τίς ἡδονές σας πού παλεύουν μέσα στά μέλη σας; Ἀγωνίζεσθε ἀλλά δέ μπορεῖτε νά τά καταφέρετε, μάχεσθε καί πολεμεῖτε» (Ἰακ. 4, 1). Τοῦτο λοιπόν εἶναι τό νά σταυρώση τήν σάρκα μαζί μέ τά πάθη καί τίς ἐπιθυμίες, τό νά μήν ἐνεργεῖ ὁ ἄνθρωπος τίποτα ἀπό ὅσα δέν εἶναι εὐάρεστα στό Θεό. Καί ἄν τό σῶμα τόν ταλαιπωρῆ καί στενοχωρῆ, πρέπει ὁ καθένας νά τό ἀνεβάζει ὁπωσδήποτε καί μέ τήν βία ἀκόμη στό Σταυρό. Τί θέλω νά πῶ; Ὁ Κύριος, ὅταν ἦλθε ἐπί τῆς γῆς, ἔζησε βίον ἀκτήμονα, καί δέν ἔζησε μόνο, ἀλλά καί ἐκήρυξε λέγοντας, «ὅποιος δέν ἀποτάσσεται ἀπό ὅλα τά ὑπάρχοντά του, δέν μπορεῖ νά εἶναι μαθητής μου» (Λουκᾶ 14, 33).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (14 Σεπτεμβρίου)

Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Θείος ζήλος όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο 
γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές. Σε κάποιο σημείο, βρέθηκαν τρεις σταυροί. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς Ιερείς, αφού έκανε δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβέστατης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν πραγματικά του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.

Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ. Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το τίμιο ξύλο. Επειδή, όμως, συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό, ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό, για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι.

Αυτή, λοιπόν, την ύψωση καθιέρωσαν οι άγιοι Πατέρες, να γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, για να μπορέσουμε κι εμείς να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας, που αποτελείτο κατ' εξοχήν "όπλον κατά του διαβόλου".

Ορισμένοι Συναξαριστές, αυτή την ημέρα, αναφέρουν και την ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κωνσταντινούπολη το 628 μ.Χ. από τον βασιλιά Ηράκλειο, πού είχε νικήσει και ξαναπήρε τον Τίμιο Σταυρό από τους Αβάρους, οι οποίοι τον είχαν αρπάξει από τους Αγίους Τόπους.Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’.
Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

Τὸ Κεντρικὸ Ἰσραηλιτικὸ Συμβούλιο καὶ ἡ Ἱεραρχία τῶν Παπικῶν ἀποφασίζουν γιὰ τὸν διορισμὸ τῶν θεολόγων τους στὰ σχολεῖα!

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Εκείνο που πολεμούν -Ν. Τάξη και Πανθρησκειαστές είναι η Ορθοδοξία!

Δυὸ μέτρα καὶ δυὸ σταθμὰ ἀπὸ τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας!
Σύμφωνα μὲ τὸν νόμο 4386/2016 τῆς 11η Μαΐου τὸ ὑπουργεῖο νομοθέτησε ὥστε νὰ διορίζονται, κατ' ἐξαίρεση καὶ ἐκτὸς πινάκων τῶν ἀναπληρωτῶν, θεολόγοι τοῦ Ἑβραϊκοῦ καὶ τοῦ Παπικοῦ Δόγματος κατόπιν ὑπόδειξης ἀπὸ τὸ Κεντρικὸ Ἰσραηλιτικὸ Συμβούλιο καὶ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Καθολικῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἑλλάδος! Τὸ ἴδιο ἀκριβῶς ἰσχύει καὶ μὲ τοὺς μουσουλμανόπαιδες καθὼς καὶ ἐκεῖ τὸν λόγο γιὰ τὸ περιεχόμενο καὶ τοὺς διδάσκοντες ἔχουν οἱ μουσουλμανικὲς μουφτεῖες! Συνεπῶς τὸ μάθημα τῶν θρησκευτικῶν γιὰ τοὺς Ἑβραίους, τοὺς Μουσουλμάνους καὶ τοὺς Παπικοὺς παραμένει ὁμολογιακὸ καὶ οἱ θρησκευτικές τους ἡγεσίες ἔχουν λόγο γιὰ τὸν διορισμὸ τῶν θεολόγων τους στὰ σχολεῖα!
Εἶναι ξεκάθαρη ἡ μεροληψία εἰς βάρος τοῦ Ὀρθόδοξου Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν (ποὺ ἀφορᾶ ἄνω τοῦ 95% τῶν μαθητῶν) καθὼς μόνον τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας χωρὶς τὴν παρέμβαση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀποφασίζει γιὰ τὸ περιεχόμενο (μὴ ὁμολογιακὸ καὶ κατηχητικὸ) καὶ τοὺς διδάσκοντες! Εἶναι πλέον πρόδηλη και πασιφανής ἡ ἄοκνη προσπάθεια γιὰ τὴν προώθηση καὶ ἐπιβολὴ κάθε ἀλλότριου δόγματος στὸ ἑλληνικὸ δημόσιο σχολεῖο μὲ ταυτόχρονη περιθωριοποίηση καὶ ἐξοβελισμὸ τοῦ Ὀρθόδοξου Μαθήματος! Γι' αὐτὸ γρηγορεῖτε!
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ....
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Tα σημεία των καιρών: Τρανς ζευγάρι έγινε το πρώτο στον κόσμο που απέκτησε το δικό του παιδί

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.


Ένας άνδρας τρανσέξουαλ που έμεινε έγκυος από την τρανσέξουαλ γυναίκα σύντροφό του, έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί από τρανς ζευγάρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.
Ο Fernando Machado, ο οποίος παλιά ήταν γυναίκα και η Diane Rodriguez η οποία ήταν άνδρας απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τον Ιούνιο. Το ζευγάρι από τη Νότια Αμερική είναι πρώτο ζευγάρι τρανσέξουαλ που απέκτησε ένα μωρό με εγκυμοσύνη του ενός, δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους, μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κανένας από αυτούς δεν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διαδικασία αλλαγής φύλου ώστε να μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω εγκυμοσύνης και όχι για παράδειγμα μέσω παρένθετης μητέρας.

«Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει ένα όνομα για το παιδί, ή καλύτερα, περιμένουμε να το ανακοινώσουμε. Το να γίνω μητέρα ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει γιατί είμαι τρανσέξουαλ. Είμαστε το ίδιο με άλλες οικογένειες. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα, είμαστε το ίδιο» είπε η Diane sto BBC.
Ο Fernando, από τη Βενεζουέλα, μετακόμισε για να ζήσει με την Diane στον Ισημερινό μετά τη γνωριμία τους μέσω διαδικτύου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους να αλλάξουν φύλο, ο Fernando υποστηρίχθηκε από την οικογένειά του καθώς τους εξήγησε ότι δεν νιώθει άνετα να κινείται και να συμπεριφέρεται ως γυναίκα. Ωστόσο η Diane απορρίφθηκε από την οικογένειά της η οποία δεν το δέχθηκε.
Πλέον έχουν αποφασίσει να «κλείνουν τα αυτιά τους» σε οποιοδήποτε σχόλιο και να μεγαλώσουν με αγάπη το νέο μέλος της οικογένειάς τους.
pentapostagma.gr