Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΨΕΥΤΟ -ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ "ΚΑΛΥΠΤΕΙ" Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ !!!
 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ" ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ <<ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ.>>
τευχος 259 σεπτεμβριος -οκτωβριος  σελ. 32

ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

             2013-ΒΙΓ'

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

12. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ,ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           25520-24277 ΓΚΙΒΙΣΗΣ ΕΦΡΑΙΜ
ΠΑΜΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ            25520-23982 ΓΑΖΕΤΑΣ  ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

69.ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
 ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ ΝΕΑ 57002-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

Φωτοτυπια των Διπτυχων της Εκκλησιας της Ελλαδος,εκδοσεως της Αποστολικης Διακονειας της Εκκλησιας της Ελλαδος, δι' ης εμφαινηται οτι οι Κατσουλιερηδες ειναι δημοσιοι υπαλληλοι υπηρετουντες εις Νεοημερολογιτικες μητροπολεις εν ταυτω εις Καρυας παριστανουν την <<ηγεσια>> και <<αδελφοτητα>> της << Ι.Μ.Εσφιγμενου>>!!!
Ητοι ο <<ιερομοναχος>> Εφραιμ Γκιβισης ειναι Εφημεριος του Ι.Ναου Αγιου Δημητριου της μητροπολεως Διδυμοτειχου και Ορεστιαδος ,ο Γαζετας Βαρθολομαιος Εφημεριος του Ι.Ναου Παμ. Ταξιαρχων της ιδιας μητροπολεως και ο Αθανασιου Γαβριηλ εις τον Ι.Ναον Αγιου Γεωργιου εις την Σεβαστεια της μητροπολεως Σερρων και Νιγριτης!!!

ΔΌΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΌΣ.. απο Ι.Μ.Εσφιγμενου Μήπως καταλάβατε τώρα, γιατί κάποιοι θεωρουν οτι το θέμα της Μονής Έσφιγμένου μπορει να
αποτελέσει «έθνικό θέμα» στο εγγύς μέλλον... ;;;


Γιατί ή στάση της Μονής ,μπορει να αποτελέσει το ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, να αποτελέσει την τροχοπέδη για την εφαρμογή των σατανικών
σχεδίων για το Άγιον Όρος καί όχι μόνο. Για φανταστείτε το παράδειγμα πού δίνει ή στάση της
Μονής μας στον Ελληνικό λαό: εάν ένα καί μοναδικό Μοναστήρι εδώ καί τέσσερις δεκαετιες πάντα
με την βοήθεια του θεου, καταφέρνει να μένει άκαμπτο και αλύγιστο στις παντοίου είδους πιέσεις
καί μεθοδεύσεις των οίκουμενιστών του Φαναριού καί της Ιεράς Κοινότητος, κάτω μάλιστα από τα
απαθή βλέμματα τα υπόλοιπων 19 Μονών, πόσα περισσότερα θα μπορουσαν να επιτευχθουν εάν
καί αλλες Μονές με στεντόρεια την φωνή φώναζαν: «έξω οι αιρετικοί από το περιβόλι της Παναγίας
μας!» η «δεν μνημονεύουμε και δεν αναγνωρίζουμε κανέναν πατριάρχη ό όποιος κηρύττει αίρεση!».
Τί σάλος νομίζεται οτι θα γινόταν στην οίκουμενιστική σφηκοφωλιά του Φαναριού; Τί κόλαφο θα
αποτελούσε αυτό και για τους οίκουμενιστές της Ελλαδικής Εκκλησίας;
Να τολμήσουμε να πουμε καί κάτι ακόμα; Πόσο αυτή ή ευλογημένη στάση των άγιορειτών θα
ξεσήκωνε τότε προς μίμηση και τον υπόλοιπο Έλληνικό λαό απέναντι στους προδότες της πατρίδος
μας;

Εάν oi Έλληνες έβλεπαν μία χούφτα καλόγηρους να τα βάζουν με τους έχοντας ηχηρά ονόματα
καί χρυσοποίκιλτες πατερίτσες καί μίτρες μεγαλοδεσποτάδες καί μεγαλοπατριάρχες (πλην
προσκυνημένους καί αιρετικούς στο φρόνημα) καί να τους εξουδετερώνουν, πόσο θάρρος καί
δύναμη θα λάμβαναν για να πράξουν καί αυτοί το ιδιο απέναντι στους εχθρούς της γλυκιας μας
πατρίδος, βιώνοντας στην πράξη αυτό πού λέει ό Κύριος μας στο Ιερό Ευαγγέλιο: «μη φοβου το
μικρον ποιμνιον»;
'Ορίστε ποιος είναι ό «έθνικός κίνδυνος» πού κάποιοι τρέμουν.. .
Ή απορία μας: μήπως βρισκόμαστε στην ανατολή αντιμετώπισης της
αλήθειας;

Γιαυτό όλοι μαζί ενωμένοι Έλληνες να ομολογήσωμεν Χριστώ, να ενωθουμε και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα ιδανικά της πατρίδας μας και την πατρωα ευσεβεία όπως αυτήν παρελαβαμε από τους Αγίους Πατέρες και την Ιερά παράδοση της Εκκλησίας.. Αμήν ΓΈΝΟΙΤΟ...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στον σατανικό «ακτιβισμό» - Αποτροπιαστικό θέαμα


Το κόμμα των ανοιχτά δηλωμένων σανατιστών των ΗΠΑ, μετά την παρείσφρησή του στην πολιτική και στην Παιδεία,

βγαίνει στους δρόμους για να διαδηλώσει για όλα αυτά που οι «προοδευτικές» δυνάμεις της Δύσης «μάχονται», δείχνοντας από που πηγάζουν οι εν λόγω «ανησυχίες».
Έτσι, η θρησκευτική-πολιτική οργάνωση που ονομάζεται Satanic Temple, γνωστή για τις διαμαρτυρίες που κάνει ενάντια στους Χριστιανούς, καθώς ο Χριστός ενοχλεί, διαδηλώνει μαζικά υπέρ των εκτρώσεων και της δολοφονίας εκατομμυρίων εμβρύων.
Μάλιστα μήνυσαν την Πολιτεία του Μισούρι για λογαριασμό ενός εκ των μελών του, που αναγκάστηκε να περιμένει 72 ώρες για να μπορέσει να κάνει έκτρωση, λόγω του νομοσχεδίου "αναμονής" που έχει θεσπίσει το κράτος.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τους σατανιστές να παρουσιάζονται ως «σταυροφόροι της Δικαιοσύνης», μόνο που τον Σταυρό τον φορούν ανάποδα.
Τα θέαμα είναι αποτροπιαστικό!


el.gr

ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥ (16 Ἀυγούστου)
Ἀκολουθία τοῦ ἁγίου Μανδηλίου


 Ἀπό τή διδασκαλία τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας γνωρίζουμε ὅτι ἡ τιμή καί προσκύνηση τῶν ἱερῶν εἰκόνων ἔχουν ὡς βάση τους τή θέωση τῆς ἀνθρώπινης φύσεως κατά τήν ἐνανθρώπηση τοῦ Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ «ὅστις ἐστιν εἰκών τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀοράτου» (Κολ. 1, 5).
   Ἡ θέωση αὐτή ἀποτελεῖ -μεταξύ ἄλλων- καί τήν πλήρη τελείωση τῆς ἀναγεννημένης ἐν Χριστῷ ἀνθρώπινης φύσεως, τῆς ὁποίας τήν ἐξωτερική παράσταση καί ἔξαρση ἔχει ὡς κύριο θέμα της ἡ ὀρθόδοξη εἰκονογραφία. Ἀναφέρει χαρακτηριστικά ὁ ἅγ. Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός: «Οὐ τήν ἀόρατον εἰκονίζω θεότητα, ἀλλ’ εἰκονίζω Θεοῦ τήν ὁραθεῖσαν σάρκα» (Λόγ. Ε΄, PG 94, 1236 C) καί «νῦν δέ σαρκί ὀφθέντος Θεοῦ καί τοῖς ἀνθρώποις συναναστραφέντος, εἰκονίζω Θεοῦ τό ὁρώμενον» (Λόγ. Β΄, PG 94, 1293 Β).
   Αὐτή ἡ «ὁραθεῖσα σάρκα τοῦ Θεοῦ» κατά τήν παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀποδόθηκε γιά πρώτη φορά εἰκαστικά καί κατά τρόπο ἀξιοθαύμαστο μέ τό Ἅγιο Μανδήλιο, ὅπως δέχεται ἡ λειτουργική παράδοση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣΣτην Ιερά μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους φυλάσσεται η Ιερά εικόνα της Παναγίας της «Γερόντισσας». Έλαβε δε την ονομασία αυτή από ένα θαύμα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του θανάτου ενός γέροντος ορθοδόξου ηγουμένου. Η Ιστορία έχει ως εξής. Σε έναν ασθενή ευσεβέστατο ηγούμενο ο Θεός απεκάλυψε την ημέρα του θανάτου του. Αυτός ηθέλησε πριν πεθάνει να κοινωνήσει τα Άχραντα μυστήρια. Ζήτησε λοιπόν από τον εφημέριο ιερομόναχο να βιαστεί για να προλάβει να τον κοινωνήσει. Εκείνος, όμως, καθυστερούσε και ο Γέροντας εκινδύνευε ν’ αποθάνει χωρίς να κοινωνήσει. Τότε από την εικόνα της Θεοτόκου ηκούσθη μια οργισμένη φωνή να ερωτά τον ιερομόναχο γιατί αργούσε και δεν συμμορφωνόταν με την παράκληση του Γέροντα. Όπως ήταν φυσικό ο ιερομόναχος συμμορφώθηκε και τρέμοντας σύγκορμος έκανε το λειτούργημά του. Έκτοτε η εικόνα αυτή ονομάσθηκε «Παναγία η Γερόντισσα», επειδή υπεστήριξε την παράκληση του Γέροντος.
Η Παναγία Γερόντισσα είναι θαυματουργή εικόνα. Στην εικόνα, που βρίσκεται στον κίονα του αριστερού χορού του καθολικού της Μονής, η Παναγία παριστάνεται σε όρθια στάση δεήσεως χωρίς τον Χριστό. Στην ασημένια επένδυση της εικόνας φαίνεται και ένα πιθάρι που ξεχειλίζει θυμίζοντας μας ένα θαύμα της Παναγίας, η οποία εισακούοντας τις προσευχές του Γέροντος (εξ ου και Γερόντισσα) γέμισε με λάδι τα άδεια πιθάρια της Μονής. σε μια επιδρομή Σαρακηνών στη Μονή ένας απ' αυτούς προσπάθησε να σχίση την εικόνα σε κομμάτια, για να ανάψει μ' αυτά το τσιμπούκι του, αλλά έχασε αμέσως την όραση του και οι σύντροφοι του πέταξαν την εικόνα σε ένα κοντινό πηγάδι. ο τυφλός ιερόσυλος παιδεύτηκε τόσο κατά την ώρα του θανάτου του, ώστε παρήγγειλε στους δικούς του ακόμα και μετά το θάνατο του να πάνε στο Άγιο Όρος και να βγάλουν την εικόνα από το πηγάδι, πράγμα το όποιο και έγινε, αφού η εικόνα είχε παραμείνει εκεί ογδόντα χρόνια. στην σημερινή της μορφή η εικόνα είναι μάλλον επιζωγραφισμένη.
Το αργυρό κάλυμμα της εικόνας αναρτήθηκε τον 17ο αιώνα, έπειτα από εκφρασμένη επιθυμία της ίδιας της Παναγίας και με χρήματα Κωνσταντινουπολίτισσας αρχόντισσας.

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Κρέας μέ μηχανικό ἐγκέφαλο! Ἡ ἐπιστήμη τῆς Νέας Ἐποχῆς καί τῆς διαστροφῆς! (βίντεο & video in English about mechanical mind in fleshly mass!)

Διεστραμμένοι "ἐπιστημονικοί" νόες τῆς Νέας Ἐποχῆςκάνουν τήν ταινία "Φρανκενστάιν" πραγματικότητα!
Μποροῦν νά ἑνώσουν ὅποια ὄργανα θέλουν
σέ μία "σωματική" ἑνότητα
τοποθετῶντας μηχανικό ἐγκέφαλο.


http://asimpiestos.blogspot.com

Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: Εγκώμιον εις την κοίμησιν της Aγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου
Φωνή κεράτινης σάλπιγγας, που να αντηχή δυνατώτερα από ανθρώπινη φωνή και να συγκλονίζη τα πέρατα, απαιτεί ένας λόγος προς τιμήν της ιεράς αυτής ημέρας, αγαπητοί μου. γι’ αυτό και κινδυνεύει ν’ αποτύχη τώρα, καθώς ακούγεται προερχόμενος από το ασθενές φωνητικό μου όργανο.
Η Κυρία όμως και Βασίλισσα του παντός, έτσι καθώς είναι αφιλόδοξη, θα δεχτή νομίζω κι αυτόν εδώ τον σύντομο και πενιχρό λόγο που της προσφέρουμε οι δούλοι της, όμοια με εκείνους τους διεξοδικούς και αστραφτερούς των σπουδαίων ομιλητών, με το να παρακινείται σε συμπάθεια από τις προσευχές αυτού που με προστάζει να ομιλήσω. επειδή ακριβώς και ένα μόνο πράγμα προσέχει η φιλάγαθη: την πρόθεσι.


Εμπρός λοιπόν, συνάξου ολόκληρη η οικουμένη, ιεράρχες και ιερείς, μοναχοί και κοσμικοί, βασιλείς και άρχοντες, άνδρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, φυλές και γλώσσες, με όλο μαζί το έθνος και το πλήθος, και αφού αλλάξης τα φορέματα των αρετών σου, «ντυμένη» κι εσύ «στα κρόσσια τα χρυσά και στολισμένη»(Ψαλμ. μδ΄14), πρόβαλε με πρόσωπο φαιδρό και όλο χαρά γιόρτασε της Κυριοτόκου Μαρίας την εορτή, την επικήδεια συγχρόνως και διαβατήρια. διότι φεύγει από εδώ κάτω και πηγαίνει κοντά στα όρη τα αιώνια, το όρος όντως το Σιών, στο οποίο ευδόκησε ο Θεός να κατοική, όπως ψάλλει η λύρα του ψαλμωδού. Σήμερα λοιπόν ο επίγειος ουρανός περιβαλλόμενος την στολή της αφθαρσίας αποκτά νέα διαμονή, την καλύτερη και αιώνια. Σήμερα η νοητή και θεοφώτιστη σελήνη με το να συμβάλλη στον δίσκο του ηλίου της δικαιοσύνης εκλείπει μεν από την πρόσκαιρη τούτη ζωή, συγχρόνως όμως ανατέλλει και λάμπει με την τιμή της αθανασίας. Σήμερα η ολόχρυση και θεοκατασκεύαστη κιβωτός του αγιάσματος αναχωρεί από τα επίγεια σκηνώματα και μετακομίζεται στην άνω Ιερουσαλήμ, για να αναπαυθή αιώνια. Και ο θεοπάτωρ Δαυίδ μας τα τραγουδάει αυτά με την κιθάρα του και αναφωνεί: «Θα προσαχθούν, λέει, παρθένοι», δηλ. ψυχές, «στον βασιλέα, ακολουθώντας πίσω από αυτήν θα προσαχθούν σε Σένα»(Ψαλμ. μδ΄15).


Τώρα λοιπόν, ενώ έκλεισε τους αισθητούς οφθαλμούς η Θεοτόκος, υψώνει για χάρι μας τους νοητούς, σαν λαμπρούς και μεγάλους φωστήρες που ποτέ ως τώρα δεν βασίλεψαν, για να αγρυπνούν και να εξιλεώνουν τον Θεό υπέρ της σωτηρίας του κόσμου. Τώρα, ενώ στα θεοκίνητα χείλη της εσίγησε ο έναρθρος λόγος, αείλαλο ανοίγει το πρεσβευτικό της στόμα υπέρ όλου του γένους. Τώρα, ενώ συνέστειλε τις σωματικές και θεοφόρες της παλάμες, τις υψώνει άφθαρτες προς τον Δεσπότη υπέρ ολόκληρης της οικουμένης. Τώρα, ενώ μας απέκρυψε τα ηλιοειδή και φυσικά χαρακτηριστικά της, ακτινοβολεί δια μέσου της σκιαγραφίας της εικόνας της και την παρέχει στον λαό προς ασπασμό ευεργετικό και σχετική προσκύνησι, είτε το θέλουν οι αιρετικοί είτε όχι. Ενώ λοιπόν πέταξε επάνω η πάναγνος περιστερά, δεν παύει να φυλάττη τα κάτω. Ενώ εξήλθε του σώματος, με το πνεύμα της είναι μαζί μας. Ενώ οδηγήθηκε στους ουρανούς, εξοστρακίζει από ανάμεσά μας τους δαίμονες μεσιτεύοντας προς τον Κύριο.

Λόγος εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά)


Αν «ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια», πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και Θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες.

 Αυτό πράττουμε εορτάζοντας την επέτειο της αγίας κοιμήσεως ή μεταστάσεώς της, 
που αν και με αυτή είναι λίγο κατώτερη από τους αγγέλους, όμως ξεπέρασε σε ασύγκριτο βαθμό και τους αγγέλους και τους αρχαγγέλους και όλες τις υπερκόσμιες δυνάμεις δια της εγγύτητός της προς τον Θεό και δια των από παλαιά γραμμένων και πραγματοποιημένων σ’ αυτή θαυμασίων.

Ο θάνατός της είναι ζωηφόρος, μεταβαίνοντας σε ουράνια και αθάνατο ζωή, και η μνήμη τούτου είναι χαρμόσυνη εορτή και παγκόσμια πανήγυρις, που όχι μόνο ανανεώνει τη μνήμη των θαυμασίων της Θεομήτορος, αλλά και προσθέτει τη κοινή και παράδοξη συνάθροιση των ιερών Αποστόλων από κάθε μέρος της γης για την πανίερη κηδεία της, με θεολήπτους ύμνους, με τις αγγελικές επιστασίες και χοροστασίες και λειτουργίες γι΄ αυτήν.
Οι Απόστολοι προπέμπουν, ακολουθούν, συμπράττουν, αποκρούουν, αμύνονται και συνεργούν με όλη τη δύναμη μαζί με εκείνους που εγκωμιάζουν το ζωαρχικό και θεοδόχο εκείνο σώμα, το σωστικό φάρμακο του γένους μας, το σεμνολόγημα όλης της κτίσεως.
Ενώ ο ίδιος ο Κύριος Σαβαώθ και Υιός αυτής της αειπάρθενης, είναι αοράτως παρών και αποδίδει στη μητέρα την εξόδιο τιμή. Σε αυτού τα χέρια εναπέθεσε και το θεοφόρο πνεύμα, δια του οποίου έπειτα από λίγο μεταθέτει και το συζυγικό προς εκείνο σώμα σε χώρο αείζωο και ουράνιο. Διότι μόνο αυτή, ευρισκομένη ανάμεσα στο Θεό και σ’ ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, τον μεν Θεό κατέστησε υιόν ανθρώπου, τους δε ανθρώπους έκανε υιούς Θεού, ουρανώσασα τη γη και θεώσασα το γένος. Και μόνο αυτή από όλες τις γυναίκες αναδείχθηκε μητέρα του Θεού εκ φύσεως πάνω από κάθε φύση. Υπήρξε βασίλισσα κάθε εγκοσμίου και υπερκοσμίου κτίσματος.
Τώρα έχοντας και τον ουρανό κατάλληλο κατοικητήριο, ως ταιριαστό της βασίλειο, στον οποίο μετατέθηκε σήμερα από τη γη, στάθηκε και στα δεξιά του παμβασιλέως με διάχρυσο ιματισμό ντυμένη και στολισμένη, όπως λέγει ο προφήτης. (Ψαλμ. 44,11). Διάχρυσο ιματισμό, που σημαίνει στολισμένη με τις παντοειδείς αρετές. Διότι μόνο αυτή κατέχει τώρα μαζί με το θεοδόξαστο σώμα και με τον Υιό, τον ουράνιο χώρο. Δεν μπορούσε πραγματικά γη και τάφος και θάνατος να κρατεί έως το τέλος το ζωαρχικό και θεοδόχο σώμα της και αγαπητό ενδιαίτημα ουρανού και του ουρανού των ουρανών.
Αποδεικτικό για τους μαθητές στοιχείο περί της αναστάσεώς της από τους νεκρούς γίνονται τα σινδόνια και τα εντάφια, που μόνα απέμειναν στο τάφο και βρέθηκαν από εκείνους που ήλθαν να την ζητήσουν, όπως συνέβηκε προηγούμενα με τον Υιό και δεσπότη. Δεν χρειάσθηκε να μείνει και αυτή επίσης για λίγο πάνω στη γη, όπως ο Υιός της και Θεός, γι’ αυτό αναλήφθηκε αμέσως προς τον υπερουράνιο χώρο από τον τάφο.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Σαν σήμερα παραμονή της Παναγιάς ,αφού προσευχήθηκε η Πανάχροντος στο όρος των Ελαιών αρκετό χρόνο, επέστρεψε στην οικία της.Και ω! του θαύματος αμέσως σείσθηκε όλη.Έπειτα άναψε πολλά φώτα και ευχαρίστησε τον Θεό και εκάλεσε τους συγγενείς
Οι γυναίκες λυπήθηκαν πολύ και έκλεγαν γοερώς και παρακαλούσαν την Παναγιά να μην τις αφήσει ορφανές.
Και η Παναγιά τις βεβαίωνε ότι αφού μετασταθεί στους ουρανούς δεν θα σταματήσει να προστατεύει αυτές και όλο τον κόσμο
Με αυτά τα λόγια της τα παρηγοριτικά έπαυσε την υπερβολική λύπη τους.Έπειτα η Παναγιά δώρισε τα δυό φορέματα που είχε σε δυό χήρες φίλες της που τις βοηθούσε για να ζήσουν
Και ενώ αυτά ΄διέτασε η Θεοτόκος ω! του θαύματος ακούσθηκε αιφνιδίως δυνατή βροντή και ήλθαν πάρα πολλά σύννεφα τα οποία άρπαξαν από τα πέρατα της οικουμένης τους Αποστόλους και τους έφεραν στο σπίτι της Παναγιάς.Μαζί με τους Αποστόλους έφεραν και τον Αρεοπαγίτη τον Διονύσιο,τον άγιο Ιερόθεο τον δάσκαλο του Διονυσίου, τον απόστολο Τιμόθεο και άλλους θεοσόφους ιεράρχες φερόμενοι από τα σύννεφα.Μόλις έμαθαν την αιτία της παράδοξης και αιφνίδιας μεταφοράς της είπαν<<Σε Δέσποινα ,βλέποντες ζώσαν και μένουσα στο κόσμο παρηγορούμεθα ωσάν να βλέπουμε τον Υιόν σου και Δεσπότη και Δάσκαλό μας.Επειδή είναι απόφαση του Υιού σου να μεταβείς στα ουράνια ,για αυτό όπως βλέπεις κλαίμε και θρηνούμε>> Τότε η Παναγιά απάντησε <<Ω! φίλοι και μαθητές του Υιού μου και Θεού μου μην πενθήτε στη χαρά μου,αλλά ενταφιάστε το σώμα μου καθώς εγώ θέλω στο νεκροκρεββατό μου>>
Και καθώς είπε αυτά εφάνη ο θεσπέσιος απόστολος Παύλος ,το σκεύος της εκλογής,έπεσε στα πόδια της Παναγιάς και την προσκύνησε και την εγκωμίασε <<Χαίρε ,λέει ω! μητέρα της ζωής και του κυρήγματός μου η υπόθεση γιατί αν και εγώ δεν είδα σωματικώς στη γή τον Υιόν σου εσένα όμως βλέπωντας ενόμιζα ότι έβλεπα Εκείνον τον ίδιο>>
και τις γειτονισσές της.Σκουπίζει η Παναγιά το σπίτι της ,ευπρεπίζει το νεκροκρέββατό της και ετοιμάζει όλα τα χρειαζούμενα για τον ενταφιασμό της .Φανερώνει στις άλλες γυναίκες ότι της είπε ο Αγγελος για την μετάστασίν της στους ουρανούς.Και για ενημέρωση και πιστοποίηση του γεγονότος δείχνει το χαροποιό και νικητικό σημείο που της έδωσε ο Αγγελος.Ηταν ένας κλάδος φοίνικος


 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ)

Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ 15 Αὐγούστου Πάτριο Ὀρθόδοξο Ἑορτολόγιο (ή 28/8 μέ τό παπικό).

Λόγος εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου (Αγίου Μαξίμου του Ὁμολογητού) 

 ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!Tώρα μὲ τὴν Χάριν της θὰ ὁμιλήσωμε περὶ τῆς ἐξόδου καὶ τῆς Μεταστάσεως αὐτῆς ἀπὸ τὸν παρόντα κόσμον εἰς τὴν αἰώνιον Βασιλείαν τοῦ Υἱοῦ της. Εἶναι ὄντως φαιδρὰ καὶ χαρμόσυνος γιὰ τὴν ἀκοὴν τῶν φιλοθέων ἡ τοιαύτη διήγησις.

Ὅταν, λοιπόν, ὁ Χριστός, ὁ Θεός μας, εὐδόκησε νὰ μεταθέση τὴν παναγίαν καὶ πανάμωμον μητέρα του ἀπὸ τὸν κόσμον αὐτὸν εἰς τὴν Βασιλείαν του, προκειμένου νὰ λάβη τὸν ἄφθαρτον στέφανον τῶν ὑπερφυῶν ἀγώνων καὶ ἀρετῶν της, νὰ τὴν τοποθετήση θεομητροπρεπῶς «ἐκ δεξιῶν του, περιβεβλημένην μὲ πορφύραν καὶ πεποικιλμένην ἐν ἱματισμῷ διαχρύσῳ» (Ψαλμ. μδ΄, 12) καὶ νὰ τὴν ἀνακηρύξη Βασίλισσαν πάντων τῶν κτισμάτων, ὁδηγῶν αὐτὴν εἰς τὸ ἐσώτερον τοῦ καταπετάσματος καὶ ἐγκαθιστῶν εἰς τὰ ἐπουράνια Ἅγια τῶν Ἁγίων, τῆς ἐγνωστοποίησε ἐκ τῶν προτέρων τὴν ἔνδοξον αὐτῆς μετάστασιν. 
Ἀπέστειλε πάλιν εἰς αὐτὴν τὸν ἀρχάγγελον Γαβριὴλ γιὰ νὰ τῆς ἀναγγείλη τὴν ἔνδοξον ἐκδημίαν της, καθὼς ἄλλοτε τὴν θαυμαστὴν αὐτῆς σύλληψιν. 
Τὴν ἐπεσκέφθη λοιπὸν ὁ ἀρχάγγελος καὶ τῆς ἐπέδωσε ἕνα κλάδον φοίνικος, σύμβολον τῆς νίκης, τὸ ὁποῖον εἶχε ἄλλοτε χρησιμοποιήσει ὁ λαὸς ὑποδεχόμενος εἰς τὴν Ἱερουσαλὴμ τὸν Υἱόν της, τὸν νικητὴν τοῦ θανάτου καὶ ἐξολοθρευτὴν τοῦ Ἅδου. 
Ὁμοίως καὶ τώρα ὁ Γαβριὴλ δίδει αὐτὸν τὸν κλάδον εἰς τὴν Παρθένον, ὡς σύμβολον τῆς νίκης κατὰ πάντων τῶν δεινῶν καὶ τῆς καταλύσεως τοῦ θανάτου, λέγοντας· «Ὁ Κύριος καὶ Υἱός σου σὲ προσκαλεῖ: Ἔφθασε ἡ ὥρα νὰ ἔλθης πλησίον μου, ὦ καλὴ μῆτερ μου ( Ἆσμ. ἀσμ. β΄, 10 καὶ 13).


Γιὰ τοῦτο μὲ ἀπέστειλε πάλι νὰ σοῦ ἀνακοινώσω, ὦ «εὐλογημένη ἐν γυναιξί», ὅτι σήμερα θὰ εὐφράνης, ὦ Κεχαριτωμένη, τὶς οὐράνιες στρατιὲς μὲ τὴν ἄνοδόν σου καὶ θὰ λαμπρύνης περισσότερον τὶς ψυχὲς τῶν ἁγίων, καθὼς ἔπλησες εὐφροσύνης τοὺς εὑρισκομένους εἰς τὴν γῆν. Ἀγάλλου καὶ σὺ μαζί τους καθὼς ἄλλοτε τὸ εἶχες φανερώσει, διότι ἀπὸ τώρα θὰ σὲ μακαρίζουν εἰς τοὺς αἰῶνας ὅλα τὰ λογικὰ κτίσματα, «πᾶσαι αἱ γενεαί». «Χαῖρε, κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ».


Οἱ προσευχὲς καὶ οἱ ἱκεσίες σου ἀνέβησαν εἰς τὸν οὐρανόν, πρὸς τὸν Υἱόν σου, ὅθεν κατὰ τὸ αἴτημά σου σὲ προστάζει νὰ ἀφήσης τὸν κόσμον αὐτὸν καὶ νὰ ἀνέλθης εἰς τὰ οὐράνια σκηνώματα γιὰ νὰ εἶσαι αἰωνίως μαζί του, εἰς τὴν ἀληθινὴν καὶ αἰωνίαν ζωήν». 


Καθὼς ἤκουσε ἡ ἁγία Θεοτόκος τοὺς λόγους τούτους ἐπλήσθη χαρᾶς καὶ ἔδωσε εἰς τὸν ἄγγελον τὴν ἰδίαν, ὅπως καὶ παλαιά, ἀπόκρισιν: «Ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι —καὶ τώρα— κατὰ τὸ ρῆμα σου⋅ καὶ ἀπῆλθεν ἀπ’ αὐτῆς ὁ ἄγγελος» (Λουκ. α΄, 38). 
Τότε ἡ ὑπερευλογημένη καὶ ἔνδοξος Θεοτόκος Μαρία ἠγέρθη καὶ ἀγαλλομένη ἐπορεύθη εἰς τὸ ὄρος τῶν Ἐλαιῶν γιὰ νὰ ἀπευθύνη πρὸς τὸν Κύριον ἐν ἡσυχίᾳ τὶς εὐχαριστίες καὶ τὰ αἰτήματά της γι’ αὐτὴν τὴν ἰδίαν καὶ γιὰ τὸν κόσμον ὅλον. 
Ὅταν ἀνέβη εἰς τὸ ὄρος, ὕψωσε τὰ χέρια καὶ προσέφερε τὴν λογικὴν λατρείαν εἰς τὸν Υἱόν της, τὶς δεήσεις καὶ τὶς εὐχαριστίες της. Συνέβη τότε ἕνα μέγα θαῦμα, τὸ ὁποῖον γνωρίζουν ἐκεῖνοι ποὺ ἠξιώθησαν τῆς τοιαύτης ἐμπειρίας καὶ δι’ αὐτῶν ἔφθασε ἕως ἐμᾶς. 
Ἐνῷ, δηλαδή, προσηύχετο καὶ παρακαλοῦσε τὸν Κύριον μέσα εἰς μίαν πραγματικὴν μυσταγωγίαν, ὅλα τὰ ἐκεῖ εὑρισκόμενα δένδρα ἔκλιναν πρὸς τὴν γῆν καὶ τὴν προσεκύνησαν. Ὅταν ἐτελείωσε τὴν ἱκεσίαν καὶ τὴν εὐχαριστίαν της, πλημμυρισμένη ὅλη ἀπὸ Θεὸν ἐπέστρεψε εἰς τὴν Σιών. 


Εὐθὺς ἀμέσως ὁ Κύριος ἀπέστειλε ἐπὶ νεφέλης τὸν εὐαγγελιστὴν καὶ Θεολόγον Ἰωάννην, καθ’ ὅτι ἡ ἁγία Παρθένος εἶχε μεγάλην ἐπιθυμίαν νὰ τὸν ἰδῆ, δεδομένου ὅτι ὁ Κύριος τοὺς εἶχε συνδέσει δι’ υἱοθεσίας. Ἡ ἐξ ὅλων τῶν γυναικῶν ὑπερευλογημένη καθὼς τὸν εἶδε ἐχάρη ἀκόμη περισσότερον καὶ ἐζήτησε νὰ προσευχηθοῦν. 

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 4 - 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ETOIMAZONTAI NA ΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ "ΚΟΙΝΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΟΛΩΝ"

«Πρωινό Άστρο» αντί για προσευχή στα σχολείαΆρθρο από την «Εφημερίδα των Συντακτών» έρχεται να προβληματίσει.

Αφορά την πρωινή προσευχή των παιδιών στα σχολεία και φέρει τίτλο: «Και αν τα παιδιά δεν κάνουν την προσευχή στο σχολείο;».

Η αρθρογράφος προπαγανδίζει την κατάργηση της προσευχής, καθώς η «προοδευτική» νομενκλατούρα της χώρας ενοχλείται!

Αντί να επιλυθούν πρώτα τα τόσο προβλήματα στην Παιδεία, προτεραιότητα παίρνει η επίκληση του Τριαδικού Θεού, καθώς αυτό υπαγορεύουν οι «επιταγές» της παγκοσμιοποίησης.

Μέσα στο άρθρο γίνεται μάλιστα αναφορά σε περιστατικό αντικατάστασης της προσευχής με το ποίημα «Πρωινό Άστρο» του Γιάννη Ρίτσου. Είπατε κάτι; «Άστρο της Αυγής»; Ποιόν ονομάζουν άραγε έτσι;

Αναλυτικά το άρθρο:

«Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά σχολεία της Αθήνας, έγινε ένα ενδιαφέρον πείραμα.

Η διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοταρίου, αντικατέστησε την πρωινή προσευχή με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό Αστρο» προκειμένου να αποκτήσει νόημα η πρωινή τελετουργία για το σύνολο των μαθητών του σχολείου.

Οι Σουηδοί «διώχνουν» με κάθε τρόπο τους μετανάστεςΟι Σουηδοί «διώχνουν» με κάθε τρόπο τους μετανάστες

Πάνω από 10.000 άτομα που είχαν αιτηθεί άσυλο στη σκανδιναβική χώρα, έχουν αποχωρήσει μέσα στο 2016

Στα μάτια των προσφύγων και μεταναστών, η Σουηδία φάνταζε ως η «γη της επαγγελίας». Και γράφουμε «φάνταζε», διότι η πραγματικότητα τους διέψευσε, σε βαθμό που να εγκαταλείπουν ομαδικώς τη σκανδιναβική χώρα. Πάνω από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν αιτηθεί άσυλο, έχουν αποχωρήσει από το ξεκίνημα του 2016, ενώ η κυβέρνηση της χώρας τους προσφέρει και... μπόνους 4.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού της επιστροφής στις πατρίδες τους!

Με άλλα λόγια, η τεχνητή, όπως όλα δείχνουν, καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τα χρήματα που προσφέρονται, αποτυπώνουν τη διάθεση της σκανδιναβικής χώρας να «διώξει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κάθε τρόπο από το έδαφός της.

Η κατάρρευση του ονείρου για χιλιάδες ανθρώπους που προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη στη μεσοποταμία, είναι εκκωφαντική. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύγκριση με το 2015, οι αιτήσεις ασύλου είναι λιγότερες από τις μισές το 2016, ενώ 10.655 άτομα που ανέμεναν την αξιολόγησή τους, εγκατέλειψαν τη σκανδιναβική χώρα, προκειμένου να μεταβούν αλλού ή να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Περί του σεβασμού προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον και Αειπαρθένον Μαρίαν και περί των αγίων αυτής εικόνων και περί των ιερών ναών των τιμωμένων επ' ονόματι αυτής

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου εκδοθέν το πρώτον εν Αθήναις το 1901)

Ο Άγιος Νεκτάριος
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β' 
Περί του σεβασμού προς την Υπεραγίαν  Θεοτόκον και Αειπαρθένον Μαρίαν και περί των αγίων αυτής εικόνων και περί των ιερών ναών των τιμωμένων επ' ονόματι αυτής (βελτιωμενο).

Η Θεοτόκος τοσούτου απέλαυε σεβασμού παρά των πιστών, τοσαύτης τιμής και αγάπης, ώστε προς ταύτην μετά Θεόν, πλην της λατρείας, τα δευτερεία της τιμής, του σεβασμού και της αγάπης απέδιδαν.

Ο σεβασμός των πιστών προς την παρθένον Θεοτόκον Μαρίαν ανέρχεται εις αυτόν τον Α' και Β' αιώνα, και επεβάλλετο υπ' αυτών των Ιερών Γραφών μνημονευουσών του ονόματος αυτής ως κεχαριτωμένης και ευλογημένης και ως ευρούσης χάριν παρά τω Θεώ μόνης μεταξύ πασών των γυναικών. Αυτή η Θεοτόκος εν πνεύματι προφητικό ήδη αναγγέλει την περιωπήν αυτής μεταξύ πασών των γενεών, λέγουσα: «Ιδού γαρ από του νυν μακαριούσί με πάσαι αι γενεαί κτλ.» (Λουκ. α' 48). Και αληθώς από του χρόνου εκείνου ήρξατο ο μακαρισμός της Θεοτόκου. Την Θεοτόκον εμακάρισε πρώτη η Ελισάβετ, ήτις, πλησθείσα πνεύματος αγίου, ανεφώνησε φωνή μεγάλη και είπεν «Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, και μακαρία η πιστεύσασα, ότι έσται τελείωσις τοις λελαλημένοις αυτή παρά Κυρίου» (Λουκ. α' 42-45).

Επίσης αι σύγχρονοι γυναίκες αι θεωρούσαι την παρθένον αγκαλοφορούσαν το θείον βρέφος πάντως θα εμακάριζον αυτήν. Ο ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει την επάρασαν φωνήν εκ του όχλου και μακαρίσασαν την γαλακτοτροφήσασαν τον Κύριον Μητέρα (ια' 27).

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής 13 ΑυγούστουΗ Αγία Ειρήνη έζησε τον 12ο αιώνα μ.Χ. και ήταν κόρη ωραία και ενάρετη. Αυτό το παρατήρησε ο βασιλιάς Αλέξιος ο Κομνηνός και την πάντρεψε με το γιο του Ιωάννη, τον επονομαζόμενο Καλοϊωάννη λόγω των πολλών του αρετών. Η ενάρετη λοιπόν βασίλισσα Ειρήνη, ξόδευε με απλοχεριά σε φιλανθρωπικά έργα, μόνη μάλιστα πήγαινε σε φτωχικές καλύβες, για να δώσει όχι μόνο χρήματα, αλλά και ανώτερη ενίσχυση και παρηγοριά της ελπίδας στο Χριστό. Επίσης έκτισε γηροκομεία και ξενώνες, και άφησε σ' αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά για την ασφαλή και άνετη συντήρηση τους. Στη συνέχεια όμως, η Ειρήνη δοκίμασε μεγάλες θλίψεις. Ο άντρας της σε μια εκστρατεία του στη Συρία το 1143 μ.Χ., πέθανε. Αργότερα το ίδιο συνέβη και με τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της. Τότε η Ειρήνη, θέλησε να βρει ανακούφιση στις θλίψεις της μέσα στη μοναχική ζωή. Αφού λοιπόν πήρε και τη συγκατάθεση του βασιλιά γιου της Μανουήλ, αποσύρθηκε στη μονή Παντοκράτορος, όπου και έγινε μοναχή, μετονομασθείσα Ξένη. Εκεί τη βρήκε ο θάνατος και την κήδευσαν με μεγάλη απλότητα, όπως η ίδια το επιθυμούσε. Διότι λίγο πριν πεθάνει έλεγε, ότι η βασίλισσα Ειρήνη είχε πεθάνει προ πολλού, και δεν έμενε πλέον παρά μόνο η μοναχή Ξένη.

Η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου από τα σύμβολα της Ορθοδοξίας στην ΠελοπόννησοTο παλαιότερο κατά πολλούς μοναστήρι της Ελλάδος και ένα από τα πιο εντυπωσιακά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας βρίσκεται 10 χλμ. έξω από την πόλη των Καλαβρύτων. Η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου πήρε το όνομά της από το σπήλαιο όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας.
Η ιστορία της μονής
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου χτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς Συμεών και Θεόδωρο. Είδε ο καθένας ξεχωριστά μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν από τα Ιεροσόλυμα όπου βρίσκονταν, στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Αφού περιπλανήθηκαν, συνάντησαν στην περιοχή της Ζαχλωρούς, την βοσκοπούλα Ευφροσύνη, η οποία τούς οδήγησε στο σπήλαιο, όπου βρισκόταν η Ιερή Εικόνα. Με μεγάλη ευλάβεια οι δύο μοναχοί πήραν την εικόνα έξω από το σπήλαιο και καθάρισαν από τα φυτά τον ιερό χώρο. Όταν έκαψαν τα κλαδιά, από την θερμότητα τινάχθηκε βίαια δράκων προς την έξοδο του Σπηλαίου, όπου δια κεραυνού φονεύθηκε. Αναμνηστικά αυτού του θαύματος είναι οι αναπαραστάσεις ενώ, σώζονταν, μέχρι τελευταία, τα οστά του δράκοντα.
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Στην περιοχή άρχισαν να συρρέουν προσκυνητές, χτίστηκαν κελιά και σιγά σιγά η μονή γνώρισε ακμή και υπήρξε φάρος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού δια μέσου των αιώνων. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 και αποτέλεσε άπαρτο φρούριο κατά των κατακτητών. Είναι γνωστή η υπερήφανη, ηρωική απάντηση του ηγούμενου Δαμασκηνού τον Ιούνιο του 1827 στον Ιμπραήμ. «… δια να προσκυνήσωμεν είναι αδύνατον … αν έλθης εδώ να μας πολεμήσης και μας νικήσης , δεν είναι μεγάλο κακόν, διότι θα νικήσης παπάδες, αν όμως νικηθής … θα είναι εντροπή σου …» και πραγματικά νικήθηκε μετά από επικό αγώνα και τη βοήθεια της Παναγίας.

Πότε ἡ ὑπηρεσία μας πρός τούς ἄλλους εἶναι εὐπρόσδεκτη ἀπό τόν Θεό.


Γράφει ὁ Ἅγιος Μακάριος ὁ Αἰγύπτιος:
«Εκείνοι που από ανωριμότητα δεν μπορούν ακόμη να επιδοθούν τελείως στο έργο της προσευχής, αυτοί πρέπει να αναλάβουν την υπηρεσία των αδελφών με ευλάβεια και πίστη και φόβο Θεού, σαν να υπηρετούν εντολή του Θεού και πνευματική υπόθεση, και όχι σαν να περιμένουν μισθό και δόξα ή ευχαριστία από ανθρώπους. Επίσης να μη γογγύζουν διόλου, ούτε να υψηλοφρονούν ή να αμελούν και να χαλαρώνουν. Έτσι δε θα σπιλώνεται και δε θα διαφθείρεται το αγαθό αυτό έργο, αλλά μάλλον με την ευλάβεια, το φόβο και τη χαρά, θα γίνεται ευπρόσδεκτο από το Θεό»[1].Ἑπομένως:
-Πότε ἡ ὑπηρεσία μας πρός τούς ἄλλους εἶναι ἀρεστή στόν Θεό;
1)Ὅταν γίνεται μέ εὐλάβεια, πίστη καί φόβο Θεοῦ.
2)Ὅταν τήν πραγματώνουμε ὡς ἐντολή τοῦ Θεοῦ καί ὄχι ἀνθρωπάρεσκα.
3)Ὅταν διακονοῦμε ὄχι ἐπειδή νομίζουμε ὅτι θά λάβουμε μισθό ἀπό τούς ἀνθρώπους, οὔτε ἀναμένοντας τιμή καί εὐχαριστία ἀπό αὐτούς, ἀλλά περιμένοντας τήν Θεία ἀνταπόδοση.
4)Τέλος, γιά νά εἶναι θεάρεστη ἡ διακονία μας θά πρέπει νά μήν γίνεται μέ γογγυσμό ἤ ὑψηλοφροσύνη ἤ ἀμέλεια ἤ χαυνότητα. Τότε, ὅταν ὑπάρχουν αὐτά ἤ ἔστω ἕνα ἀπό τά ἀνωτέρω, τότε τό ἔργο μας μολύνεται καί καταστρέφεται.
Συνοψίζοντας: τότε ἡ διακονία μας εἶναι εὐπρόσδεκτη ἀπό τόν Θεό ὅταν γίνεται μέ εὐλάβεια, φόβο Θεοῦ καί χαρά.
ΤΩ ΔΕ ΘΕῼ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ!

Ο πιστός μέσα στην κοινωνία


Ὁ Ἅγιος Βασίλειος σέ ἐπιστολή του πρός μία χήρα γυναίκα, ἔγραφε γιά τό πῶς θά πρέπει νά λειτουργοῦν οἱ πιστοί μέσα στήν κοινωνία: «Ὑπάρχει τό ἑξῆς θεωρητικόν τέχνασμα διά τάς περιστεράς· ὅταν οἱ ἀσχολούμενοι μέ τά τοιαῦτα συλλάβουν μίαν καί τήν ἐξημερώσουν μέχρι σημείου νά στέκεται εἰς τά χέρια των καί νά τρώγη μαζί των, τότε ἀλείφουν τάς πτέρυγάς της μέ μύρον καί τήν ἀφήνουν νά συναγελασθῆ μέ τάς περιστεράς πού εἶναι ἔξω. Αὐτή δέ ἡ εὐωδία τοῦ μύρου καθιστᾶ ὅλην ἐκείνην τήν ἀγρίαν ἀγέλην κτῆμα τοῦ κατόχου τῆς τιθασσευμένης περιστερᾶς· διότι ἀκολουθοῦν καί αἱ ἄλλαι τάς εὐωδιαζούσας πτερύγας τῆς περιστερᾶς καί εἰσέρχονται στό κλουβί»
Ὁ Ἅγιος Χρυσόστομος ἑρμηνεύοντας τίς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων, μιλώντας γιά τίς ἐπιβουλές, πού γίνονται μεταξύ τῶν ἀνθρώπων, γράφει: «Ἄς μή νομίσομε τίς ἐπιβουλές σάν κάποιο φοβερό πράγμα. Ἐφόσον δέν ἐπιβουλευόμαστε ἐμεῖς οἱ ἴδιοι τόν ἑαυτό μας, κανένας δέν θά μπορέσει νά μᾶς ἐπιβουλευθεῖ, ἤ καλύτερα θά μᾶς ἐπιβουλεύονται βέβαια, ὅμως δέν θά μᾶς βλάπτουν καθόλου, ἀλλά καί θά μᾶς ὠφελοῦν πάρα πολύ· ὥστε ἀπό μᾶς ἐξαρτᾶται καί τό νά κακοπαθήσουμε καί τό νά μή κακοπαθήσουμε. Νά τό διακηρύσσω μέ μεγάλη παρρησία ὅτι τόν Χριστιανό κανένας ἀπό τούς ἀνθρώπους πού κατοικοῦν στήν γῆ δέν θά μπορέσει νά τόν βλάψει. Καί γιατί λέγω ἀπό τούς ἀνθρώπους; Οὔτε ὁ ἴδιος ὁ δαίμονας, ὁ τύραννος, ὁ διάβολος, ἐάν δέν ἀδικήσει ὁ ἴδιος τόν ἑαυτό του· καί ἄν ἀκόμη θελήσει κάποιος νά μᾶς κάνει ὁποιοδήποτε κακό, ἄδικα θά τό ἐπιχειρήσει. Διότι, ὅπως ἀκριβῶς κανένας δέν θά μπορέσει νά βλάψει ἄγγελο πού βρίσκεται στήν γῆ σάν ἄνθρωπος, ἔτσι οὔτε ἄνθρωπος ἄνθρωπο. Ἀλλ ̓ οὔτε ὁ ἴδιος εἶναι δυνατόν νά βλάψει ἄλλον, ἐν ὅσῳ θά εἶναι ἀγαθός»
Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος μᾶς λέγει γιά τόν χαρακτήρα καί τήν ἐπαγγελία τοῦ Χριστιανισμοῦ: «Ὁ Χριστιανισμός δέν εἶναι σύστημα φιλοσοφικό, οὔτε ἑδρεύει μόνο στό γνωστικό τοῦ ἀνθρώπου, ἀλλά μᾶλλον στό βουλητικό καί συναισθητικό. Γιατί ὁ Χριστιανισμός δέν ἔχει σάν ἀρχή τήν μόρφωση ἁπλῶς τοῦ πνεύματος, ἀλλά τήν διάπλαση τῆς καρδιᾶς. Γι ̓ αὐτό καί δέν ἀπαιτεῖ ἀπό τούς  "ὀπαδούς" του τήν γνώση μόνον τῶν θεωριῶν του, ἀλλά καί τήν ἐφαρμογή τους. Ἀπαιτεῖ καί τήν συνεργασία τοῦ βουλητικοῦ, ὥστε νά δεχθεῖ τίς ἀρχές καί τίς θεωρίες του σάν θεϊκές καί σωτήριες καί νά τίς ἐφαρμόσει στήν ζωή του. Ζητεῖ ὅμως καί τήν συνδρομή τοῦ συναισθητικοῦ ὥστε νά ἀναλάβει αὐτό τό ἔργο μέ πόθο καί ἀγάπη καί νά ἀφιερωθεῖ μέ ὅλη του τήν ψυχή καί τήν καρδιά στό ἔργο τοῦ χριστιανισμοῦ. Ὁ Χριστιανισμός ἐπειδή εἶναι ἡ ἀποκάλυψη τοῦ Θεοῦ στόν κόσμο, ζητεῖ οἱ "ὀπαδοί" του νά εἶναι ἅγιοι καί τέλειοι, ὥστε ὅλοι μαζί νά ἀποτελοῦν ἕνα Σῶμα, τήν Ἐκκλησία, πού ἔχει κεφαλή της τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό, τόν Θεό πού μᾶς ἀποκαλύφθηκε»

Ο πανικός των ελίτ μπροστά στο οργισμένο “πρεκαριάτο”


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 

Λίγα έγιναν γνωστά σχετικά με τις μυστικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Δρέσδη, τον Ιούνιο, κατά την Σύνοδο του 2016 της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 

Όμως, αυτό που φαίνεται ότι χαρακτήρισε την φετινή συνάντηση ήταν το θέμα: “Πρεκαριάτο και μεσαία τάξη”

Αν σκεφθούμε ότι η αιχμή αυτής της κλειστής συνάντησης των ισχυρών της διεθνούς ελίτ δεν ήταν μόνο να συζητήσουν το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, αλλά να καθορίσουν το τι θα συμβεί, δικαιολογημένα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον η εισαγωγή του καινοφανούς αυτού θέματος. 

Άλλωστε ο όρος “πρεκαριάτο” είναι μοναδικός αφού είναι ένας νεολογισμός που επινοήθηκε από τον καθηγητή Guy Standing του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ο οποίος βρισκόταν στην λίστα των φετινών συμμετεχόντων γι’ αυτό τον λόγο. 

Το “πρεκαριάτο” είναι ένας νέος όρος, που τείνει να αντικαταστήσει τον όρο προλεταριάτο στις, μη-μαρξιστικές, σύγχρονες αναλύσεις των κοινωνικο-οικονομικών αδιεξόδων της παγκοσμιοποίησης. Αφορά την νέα κοινωνική τάξη που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που υποφέρουν από επισφάλεια: άνεργους, “απασχολήσιμους”, ανασφάλιστους, εργαζόμενους με μπλοκάκια, περιστασιακά εργαζόμενους σε διανοητική εργασία και γενικώς εργαζόμενους με “ελαστικούς όρους” εργασίας ή χαμηλοσυνταξιούχους. Με λίγα λόγια, κάθε είδους αβέβαιος και επισφαλής τρόπος ζωής στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο του καζινο-καπιταλισμού (από το λατινικό precarious, που σημαίνει αβέβαιος). 


Στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρχε ο proletarius, δηλαδή ο πολίτης που δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει στην Ρώμη παρά μόνο παιδιά (proles) για στρατιώτες… από εκεί εμπνεύστηκαν οι μαρξιστές το “προλεταριάτο” (proletariat). 

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Ο «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ» Η «ΤΡΕΛΗ» ΚΑΙ Ο ΓΚΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


hillary-wins
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Στο αμερικανικό σύνταγμα υπάρχει ένα άρθρο που προβλέπει ότι ο δεύτερης θητείας πρόεδρος ενώ δεν μπορεί να ξαναθέσει υποψηφιότητα, μπορεί να παραμείνει πρόεδρος για τρίτη θητεία με επίκληση καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και απειλής της εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό θα το κατανοήσετε στην συνέχεια.
Στην σύγχρονη συγκυρία το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ με όλη την παγκόσμια σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης ο σημερινός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.
Το σύστημα της Ελίτ προωθεί την Χίλαρυ Κλίντον με όλα τα μέσα και κυρίως με τα ΜΜΕ. Τα μέσα μαζικής ενημερώσεως μας λένε ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει κορυφαία άνοδο στις δημοσκοπήσεις, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται «φίλος» της Κλίντον και η μόνη του αποστολή είναι να διασφαλίσει την εκλογή της Κλίντον.
trump-hillary
Φυσικά αυτό είναι το συνηθισμένο προπαγανδιστικό ψέμα των μέσων μαζικής ενημερώσεως, το οποίο ανήκει 90% στους Ιλουμινάτι και εκτοξεύει όλες τις πιθανές και απίθανες κατηγορίες κατά του Τραμπ εκτός από τις πιο αποτελεσματικές. Δηλαδή, ότι, ο Μπιλ Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ συνδέονται και οι δύο με την ίδια συμμορία παιδεραστών και βρίσκονται και οι δυο στις τσέπες των Σιωνιστών.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ιλουμινάτι και Ελευθεροτέκτονες ξανασχεδιάζουν να παίξουν εδώ ένα παιχνίδι. Οι πρωταρχικές εκλογές έχουν τελειώσει και το θέατρο έχει τώρα πραγματικά ξεκινήσει. Ο Τραμπ και η Κλίντον έχουν εγκριθεί και οι δύο από το Συμβούλιο των Ρόθσιλντ στις Εξωτερικές Σχέσεις. Η Χίλαρι Κλίντον είναι τόσο εγκεφαλικά άρρωστη και παράφρων, που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρωθυπουργία και πρέπει να τα παρατήσει είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά τις εκλογές.

Πέφτουν εάν δεν πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ. Τόσο απλά...


Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το κράτος είναι να καταρρεύσει μέσα από την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Kι όμως είναι η πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία που ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του την εξουσία.
Είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες πολίτες είναι πιο ισχυροί από τις άθλιες και διεφθαρμένες φορομπηχτικές κυβερνήσεις τους.
Ο ελληνικός λαός κρατάει για πρώτη φορά την τύχη στα χέρια του.
Και είναι στο χέρι των Ελλήνων να αλλάξουν το πελατειακό κράτος.
Να το σκοτώσουν στην κυριολεξία.
Από τον Ian Ford
Κι αυτό μπορεί να γίνει εάν οι Ελληνες πολίτες-φορολογούμενοι σταματήσουν να πληρώνουν αυτό που λέμε “υποχρεώσεις” τους στο κράτος, την εφορία και τους λοιπούς φαύλους δημόσιους οργανισμούς.
Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα και το κυβερνητικό μπουλούκι του. Μην έχετε ουδεμία ψευδαίσθηση ότι εξίσου τραγική θα είναι η εικόνα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εάν καταφέρει να κερδίσει την εξουσία.
.
Το κόμματά τους κάνουν εμπόριο ξοφλημένων ιδεολογιών. Οσοι τους ψηφίζουν το κάνουν κατά κύριο λόγο για προσωπικό συμφέρον.
Αλλά ας επανέλθουμε στη σημασία της μη πληρωμής κανενός είδους χαρατσιού, κανενός είδους ΕΝΦΙΑ, τέλους αλληλεγγύης, 100% προκαταβολή για χρήματα που δεν θα βγάλεις και πάει λέγοντας.
Εάν θέλεις να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι την εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες ένας τρόπος υπάρχει: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Από τον EΝΦΙΑ περιμένουν να εισπράξουν 2,7 δις ευρώ. Είναι τόσο ιλιγγιώδες το ποσό σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Είναι αντίστοιχο με την δόση των 2,8 δις ευρώ που περιμένουν να πάρουν αφού στο μεταξύ έχουν καθήσει στα 4 στους δανειστές.
Ο Κατρούγκαλος έχει ξεπουλήσει ήδη το Εργασιακό γι΄αυτό και ο Τσίπρας τόριξε στο τσάμικο των γερμανικών αποζημιώσεων και απίδια μάντολες.
Τα έχουν πουλήσει όλα για μια τζούρα εξουσίας.
Είναι στο χέρι σου να τους συντρίψεις ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ.

ΙΔ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο με θέμα «Ευαγγελισμός και Επανευαγγελισμός στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» στη Θεσσαλονίκη

ΜΑΚΡΙΆ ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
ΙΔ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο με θέμα «Ευαγγελισμός και Επανευαγγελισμός στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» στη Θεσσαλονίκη
Είναι αναμενόμενο, εκείνοι που σπείρανε με περισσή σπουδή το ζιζάνιο του οικουμενισμού στον αμπελώνα του Κυρίου, να επιδοθούν σε συμπόσια, συνέδρια και συνάξεις όπου θα γίνει η προσπάθεια να επισημοποιηθεί η παντοδυναμία της οικουμενιστικής πτέρυγας στην Ορθοδοξία. Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, οι διώξεις πληθαίνουν επικίνδυνα και επιβάλλεται μια ιδιότυπη ομερτά στο Άγιον Όρος. Όλα τούτα συνιστούν μια εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό της Εκκλησίας που με τους λεονταρισμούς των Φαναριωτών, τον στρουθοκαμηλισμό των τοπικών Εκκλησικών και την ασύδοτη παρρησία των οικουμενιστών εν γένει, δεν πρόκειται να εκτονωθεί. Εμείς θα αναμένουμε τις εισηγήσεις και θα αποδείξουμε, όταν χρειαστεί, πως οι αποφάσεις του Κολυμπαρίου, θα εισάγουν μια νέα Οικουμενιστική λογική στους διαλόγους.
Το ΙΔ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο που οργανώνει το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ποντιφικικό Ινστιτούτο Antonianum της Ρώμης θα διεξαχθεί από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Τρίτη 30 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη. Φέτος το θέμα του συμποσίου είναι: «Ευαγγελισμός και Επανευαγγελισμός στην Ευρώπη του 21ουαιώνα«. Η έναρξη του Συμποσίου θα ξεκινήσει με Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βλατάδων (Κυριακή πρωί 28 Αυγούστου) και η πρώτη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στην αίθουσα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Οι λοιπές συνεδρίες (Κυριακή απόγευμα 28 Αυγούστου και Δευτέρα 29 Αυγούστου) θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής (1ος όροφος).
όλοι μας μακριά ενημερώστε το ευσεβες πλήρωμα...

Τελευταίες συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία...ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ


Ειναι κοντά η μέρα της Εξομολογήσεως και στη συνέχεια η πανευφρόσυνη στιγμή της Μεταλήψεως του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.
Ο Θεός να δώσει , ώστε να εξομολογηθείς και να κοινωνήσεις όπως πρέπει. Έτσι ο αγώνας της νηστείας και όσα τυχόν κέρδισες απ’ αυτόν, θα επισφραγιστούν με τη θεϊκή σφραγίδα των ιερών Μυστηρίων.
Γιατί γράφεις ότι φοβάσαι την Εξομολόγηση;
Πολλοί άνθρωποι ,βέβαια, τη φοβούνται, εσύ όμως γιατί; Ο εξομολόγος είναι μόνο ο μάρτυρας. Ο Θεός δέχεται τις αμαρτίες. Εκείνος παραγγέλλει στον ιερέα να δώσει άφεση αμαρτιών στο χριστιανό που εξομολογείται. Ο Θεός ελεεί και συγχωρεί. Συγχωρεί κάθε άνθρωπο που προσέρχεται στο Μυστήριο με μετάνοια αληθινή. Τι έχουμε , λοιπόν, να φοβηθούμε από έναν τόσο σπλαγχνικό Κύριο; Γιατί ν’ ανησυχούμε;
Νομίζω πως η ανησυχία μας οφείλεται σε δυο λόγους:
Πρώτον , στο ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς να πούμε στην εξομολόγηση. Και δεύτερον, στο ότι εξομολογούμαστε σπάνια.
Ως προς το πρώτο, έχω να παρατηρήσω , ότι γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει στον εξομολόγο όποιος αγωνίζεται πραγματικά. Αγωνίσου, λοιπόν, να ζήσεις όπως είπαμε, και θα δεις πόσα θα έχεις να εξομολογηθείς!
Ως προς το δεύτερο , πάλι, είναι αλήθεια πως, αν εξομολογούμασταν συχνά, δεν θα φοβόμασταν τόσο. Από δω κι εμπρός, λοιπόν, συχνότερα να εξομολογείσαι και συχνότερα να συμμετέχεις στο Κυριακό Δείπνο.
Στο μεταξύ, γράψε σ’ ένα χαρτί όλα όσα νομίζεις ότι πρέπει να πεις στην Εξομολόγηση και, όταν πας στον πνευματικό, εξομολογήσου με τη βοήθεια των σημειώσεών σου.
Πρέπει να κάνεις μια πραγματικά σωστή Εξομολόγηση. Και σε μια σωστή Εξομολόγηση ο χριστιανός δεν περιμένει τον ιερέα να τον ρωτήσει αν έκανε τούτο ή εκείνο, αλλά λέει ο ίδιος εξαρχής όλα του τα αμαρτήματα.
Δυστυχώς, η Εξομολόγηση σπάνια γίνεται όπως πρέπει. Ο πνευματικός αναγκάζεται να ρωτάει ένα σωρό πράγματα που δεν αφορούν τον εξομολογούμενο, και συχνά δεν ρωτάει εκείνα που τον αφορούν, γιατί δεν τα γνωρίζει ή δεν έρχονται στο νου του. Έτσι πολλά αμαρτήματα μένουν ανεξομολόγητα. Εσύ η ίδια, λοιπόν, πρέπει να πεις όλα όσα σου υποδεικνύει η συνείδησή σου. Μπορείς να τα θυμάσαι και δίχως σημειώσεις˙ μόνο να είσαι σίγουρη ότι δεν θα παραλείψεις τίποτα
Μακάρι να εξομολογηθείς με αληθινή μετάνοια και με τη σταθερή απόφαση της διορθώσεως. Μη φοβάσαι. Αυτός ο φόβος είναι εντελώς ανώφελος και δυσκολεύει τα πράγματα. Ο ευλαβικός φόβος του Θεού είναι ωφέλιμος και σωτήριος, ενώ ο φόβος της Εξομολογήσεως είναι επιβλαβής και, θα έλεγα, παιδιάστικος. Ο εχθρός τον εμπνέει.

Μία απλή Απάντηση στην Ι.Μ.Κουτλουμουσίου.


Τρομερή απογοήτευση ένοιωσα πριν λίγο διαβάζοντας την εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξή - ανάρτησή σας(*)(με αρκετό ποιητισμό και λυρισμό) για την Σύνοδο στο Κολυμπάρι.
Αν και πράγματι αμφιβάλλω αν απηχεί την άποψη των ασκητικών Μοναχών της συγκεκριμένης Μονής σας ,δεν μπορώ να συνδυάσω και να βρω τι σχέση έχει η δική σας ασκητική ζωή με τους « ἐν μαλακοῖς ἱματίοις(Ματθ.ια΄8) σύνεδρους του Κολυμπαρίου ,ούτε την νερόβραστη ρεβιθόσουπα της Μονής σας που ούτε με αγκίστρι δεν πιάνεις ρεβίθι με την πολυτέλεια και τα ακριβά εδέσματα της CIA κρατούμενης συνόδου της Κρήτης.
Ούτε τα απλά και κατανυκτικά σας ψαλσίματα- μέλη με τα Θεοδωράκεια τραγούδια της Φαραντούρης λες και λάμβανε χώρα κάποιο συνέδριο της ΚΝΕ.
Πάνω από 30 χρόνια που επισκέπτομαι καθ΄έτος την Ιερά Μονή σας πίστευα μετ΄ασφαλείας ότι αποτελείτε την εμπροσθοφυλακή της Ορθοδοξίας μας ,αλλά βλέπω δυστυχώς πως γίνεσθε φερέφωνα και φιλότιμες πέννες των Οικουμενιστικών Σειρήνων του Πατριαρχικού κλίματος.(που να έρθει κιόλας ο Αντίχριστος με τα σφραγίσματα και τα τσιπάκια!θα σκοτωθείτε στην επανάσταση!)
Δεν θα προβώ σε Θεολογική κριτική του κειμένου σας(αλήθεια πολύ μεγάλο και με πολλές μεταφορές ,αν και η αλήθεια δεν θέλει πολλά λόγια για να ειπωθεί,διότι η αλήθεια είναι μία ενώ τα ψέμματα πολλά)τούτη την κριτική την έχουνε κάνει προ εμού εμβριθείς και πνευματικοί άνθρωποι της Εκκλησίας μας.
Θα περίμενα τουλάχιστον όμως λίγη ανθρώπινη συμπαράσταση στους διωκόμενους αδελφούς σας στην Λαύρα τους οποίους εμμέσως χαρακτηρίζετε ως έχοντας ταραγμένο νουν που
« Σπεύδουν να με κοφτερά εργαλεία να ξύσουν ονόματα και κείμενα ,να εντοπίσουν εχθρούς, να κυνηγήσουν ληστές, αφήνοντας την δική τους πόρτα ανοιχτή και την αυλή τους απότιστη. Είναι αυτοί που επιζητούν «βαρβάρους», γιατί αυτοί είναι μια κάποια λύσις»
Σε αυτή την λογική και συμπεριφορά πρέπει λοιπόν να κατατάξουμε όλους τους ομολογητές της Εκκλησίας μας που αντί να καθίσουνε νωχελικοί και άπρακτοι περιμένοντας τον από μηχανής Θεό να δώσει λύσεις στα αιρετικά μέτωπα της Εκκλησίας, εκείνοι ξύνανε πληγές και κείμενα (όπως π.χ.ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός στην ψευδο-σύνοδο της Φερράρας ) «πολώνοντας» ακόμη περισσότερο την Εκκλησία.

Ιρλανδία: Τα «αμαρτωλά» Άσυλα της Μαγδαληνής ξανά στο προσκήνιο

Τι δουλειά έχει η αμώμητος πίστη υμών, των αγίων μας ,με την πτώση και διαστροφή; !!! (βίντεο)
Το πραγματικό αποτρόπαιο πρόσωπο του Παπισμού ,αυτής της «Εκκλησίας» που εγκολπώνεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συν αυτό!

Ιρλανδία: Τα «αμαρτωλά» Ασυλα της Μαγδαληνής ξανά στο προσκήνιο
Στιγμιότυπο από την ταινία του Πίτερ Μούλαν, «Οι κόρες της Ντροπής» που αναφέρεται στα βασανιστήρια των κοριτσιών στα πλυντήρια -μοναστηριακά ιδρύματα

Στο προσκήνιο επανέρχονται τα «Aσυλα» ή «Πλυντήρια της Μαγδαληνής», ιδρύματα που λειτουργούσαν στην Ιρλανδία από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 ως το 1996 υπό την διεύθυνση της "Καθολικής Εκκλησίας," καθώς αναμένεται μια λεπτομερής έκθεση για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι τρόφιμες, αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης για την αποζημίωσή τους - καθώς οι έγκλειστες μεταξύ άλλων εργάζονταν πολύ σκληρά και κυρίως αμισθί επί χρόνια.
Οι τρόφιμες αποτελούνταν από «προβληματικά» κορίτσια, άτομα με παραβατική ή ανήθικη συμπεριφορά, γυναίκες που είχαν σχέσεις εκτός γάμου, αλλά πολύ συχνά και θύματα βιασμών ή κακοποίησης, για να απομακρυνθεί η «ντροπή» από την οικογένεια. Εκτιμάται ότι περίπου 30.000 γυναίκες αναγκάστηκαν να πλένουν ρούχα χωρίς να πληρώνονται για φορείς που συμπεριλάμβαναν από τον ιρλανδικό στρατό ως και ξενοδοχεία. Τα Πλυντήρια διοικούνταν από τρία τάγματα καθολικών καλογραιών.
Το 2011, η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διέταξε την ιρλανδική κυβέρνηση να συστήσει μία επιτροπή έρευνας για τη μεταχείριση της οποίας έτυχαν χιλιάδες ανήλικα κορίτσια και ανήλικες γυναίκες. Η ιρλανδική κυβέρνηση κατήρτισε μία διατμηματική επιτροπή με επικεφαλής τον γερουσιαστή Μάρτιν Μακάλιζ, για να διαπιστώσει την εμπλοκή του κράτους στα Πλυντήρια. Πολλές από τις επιζούσες, που καταγγέλλουν φρικτή και άδικη κακομεταχείριση, απειλούν αν δεν αποζημιωθούν αν προβούν σε απεργία πείνας.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της 60χρονης σήμερα Μορίν Σάλιβαν η οποία στάλθηκε σε ένα Πλυντήριο της Μαγδαληνής σε ηλικία 12 ετών. Ο πατέρας της είχε πεθάνει αφήνοντας τη μητέρα της χήρα με τρία παιδιά. Η Μορίν ισχυρίζεται ότι ο πατριός της την κακοποιούσε. Οι καλόγριες αντιλήφθηκαν το γεγονός και έπεισαν τη μητέρα της ότι η Μορίν θα πήγαινε σε ένα πολύ καλό σχολείο. «Δεν ξαναείδα τα βιβλία μου ποτέ. Με ανάγκαζαν να δουλεύω μέρα-νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα και με μετονόμασαν σε Φράνσις. Τι σατανικό πράγμα. Δεν είχα κάνει τίποτα κακό. Ημουν ένα αθώο παιδί και μια καλόγρια μου είπε ότι μπορούσα να της εμπιστευτώ την ιστορία μου. Την εμπιστεύτηκα σαν ανόητη που ήμουν. Τουλάχιστον τώρα που κοιτάζω πίσω, το καταλαβαίνω», λέει η Σάλιβαν.

Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης 11 Αυγούστου


Λιπὼν ὁ Νήφων τὴν κάτω προεδρίαν
Χριστῷ παρέστῃ τῷ προέδρῳ τῶν ὅλων.
Βιογραφία
Πρόκειται για τον Πατριάρχη Νήφωνα τον Β', που πατριάρχευσε τρεις φορές: α) 1486-1488. β) 1497-1498 και γ) 1502. Καταγόταν από την Πελοπόννησο και γεννήθηκε από τους Μανουήλ και Μαρία. Το κοσμικό του όνομα ήταν Νικόλαος. Προσκολλήθηκε σε κάποιον μοναχό Αντώνιο και έγινε μοναχός στην Επίδαυρο με το όνομα Νήφων. Μετά τον θάνατο του γέροντα του, πήγε στο κάστρο της Νάρδας, όπου γνώρισε τον ενάρετο Αγιορείτη Ζαχαρία, με τον όποιο εγκαταστάθηκε στη Μονή της Θεοτόκου στην Αχρίδα. Όταν ο Ζαχαρίας εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος Αχριδών, ο Νήφων αναχώρησε στο Άγιον Όρος, όπου χειροτονήθηκε διάκονος και Ιερέας στη Μονή Διονυσίου. Από τη Μονή αυτή κλήθηκε να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και από εκεί, μετά τον θάνατο του Συμεών, ανέλαβε τον οικουμενικό θρόνο. Απομακρύνθηκε δύο φορές από τον θρόνο και κατέφυγε στη Βλαχία και από κει στο Άγιον Όρος στη Μονή Διονυσίου. Την τρίτη φορά που κλήθηκε στον Οικουμενικό θρόνο δεν πήγε στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε στη Μονή, αφού έζησε ζωή ασκητική.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Ἔργοις ἔλαμψας, τῆς εὐσέβειας, πᾶσαν ηὔγασας, τὴν Ἐκκλησίαν, τῆς ταπεινώσεως τρόποις ὑψούμενος, ἀσκητικῶς δοξασθεῖς γὰρ ἐν Ἄθωνι, Πατριαρχῶν καλλονὴ ἐχρημάτισας. Νήφων ἔνδοξε, θείων χαρίτων ἔμπλησον, τοὺς πίστει καὶ πόθω σὲ μεγαλώνοντας.

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Αντιχριστιανική δήλωση ΒΟΜΒΑ του Πάπα!


Στις 3 Ιουνίου από τον εξώστη του Βατικανού προς όλο το κοινό που βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης, δήλωσε πως κοράνι και Αγία Βίβλος είναι το ίδιο πράγμα. Έπειτα, συνέχισε αναφέροντας ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Γιαχβέ και ο Αλλάχ, είναι το ίδιο πράγμα, δηλαδή διαφορετικά ονόματα για τον ίδιο Θεό.
Τεκμηρίωσε την θέση του, δηλώνοντας πως ο πόλεμος όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των θρησκειών έχει χωρίσει τους ανθρώπους και πρέπει να έρθει η ώρα της «ενότητας» και της σύγκλισης των θρησκευτικών δογμάτων.
Σύμφωνα με πηγές, ο Πάπα έχει σκοπό να πυκνώσει τις επαφές του με το ιερατείο των μουσουλμάνων και θα έχει λογικά τον ερχόμενο Φλεβάρη συνάντηση, ώστε να πετύχει σύγκλιση με το Ισλάμ.

Έτσι θα μας σκανάρουν τα περιπολικά - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Η νέα εποχή αστυνόμευσης στην Ελλάδα είναι εδώ και πλέον τίποτα δεν θα διαφεύγει από τον Μεγάλο Αδελφό.


Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε τα νέα περιπολικά οχήματα, στα οποία εγκαταστάθηκε το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων».
Όπως μεταδίδεται, πρόκειται για ένα σύστημα που εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το πια είναι αυτά, είτε με σήματα της ΕΛ.ΑΣ είτε με «πολιτική» περιβολή, προκειμένου κανείς να μην «μυρίζεται» πως μπορεί να παρακολουθείται.
Ως βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή παρουσιάζεται ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Παράλληλα, τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ.
Όπως σχολιάζει το Newsauto.gr «πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων».
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!
Εννοείται πως οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν, καθώς όλα πλέον καταγράφονται ηλεκτρονικά, εάν ο οδηγός έχει χρέη στο Δημόσιο και έτσι να τον σταματούν και να τον οδηγούν σε, γιατί όχι, σε αυτόφωρο.
Όλα τα προσωπικά στοιχεία θα βγουν στην φόρα, προσβάσιμα ακόμα και κατά την διάρκεια της οδήγησης.
Η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού...
 el.gr


Άγιοι Λαυρέντιος αρχιδιάκονος, Ξύστος πάπας Ρώμης και Ιππόλυτος 10 ΑυγούστουΙερά Λείψανα: Μεγάλο μέρος των Λειψάνων του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται στον ὁμώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό «ἐκτός τῶν Τειχῶν» Ρώμης.
Αποτμήματα ου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται στις Μονές Παντελεήμονος Αγίου Όρους και Κύκκου Κύπρου.
Eις τον Λαυρέντιον.
Τὸν Λαυρέντιον λαύρακα Χριστοῦ λέγω,
Ἐπ' ἐσχάρας ἄνθραξιν ἐξωπτημένον.
Eις τον Ξύστον.
Τέλους ἀθλητῶν καὶ κλέους τυχεῖν θέλων,
Ἤθλησας ἆθλον, Ξύστε, τὸν διὰ ξίφους.
Eις τον Iππόλυτον.
Τὸν Ἱππόλυτον ἱπποδέσμιον βλέπω,
Ἐναντίαν πάσχοντα τῇ κλήσει πάθος.
Ὤπτησαν δεκάτῃ Λαυρέντιον ἠΰτε ἰχθύν.
Βιογραφία
Οι Άγιοι Λαυρέντιος αρχιδιάκονος, Ξύστος πάπας Ρώμης και Ιππόλυτος μαρτύρησαν το 253 μ.Χ.
Ο άρχιδιάκονος Λαυρέντιος ήταν από τους πιο γνωστούς κληρικούς της ρωμαϊκής Εκκλησίας, και του είχαν εμπιστευθεί τη διαχείριση της περιουσίας της. Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών, ο πάπας Ρώμης Ξύστος (ή Σίξτος) ο Β', που καταγόταν από την Αθήνα, πρώτος πρόσφερε θυσία τον εαυτό του, ομολογώντας τον Χριστό και αποκεφαλίστηκε.
Κατόπιν συνέλαβαν και το Λαυρέντιο. Επειδή ήταν διαχειριστής της Εκκλησίας, τον διέταξαν να παραδώσει τους θησαυρούς της. Ο Λαυρέντιος δέχθηκε, και μετά από λίγο επέστρεψε με μια μεγάλη φάλαγγα αμαξών, γεμάτες φτωχούς, ορφανά και αναπήρους. Και απάντησε στον ηγεμόνα ότι σε όλους αυτούς τους πάσχοντες είναι αποταμιευμένοι οι θησαυροί της Εκκλησίας, «ὅπου οὔτε σῆς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν» (Ευαγγέλιο Ματθαίου, στ' 20). Δηλαδή, όπου ούτε σκόρος, ούτε σαπίλα και σκουριά αφανίζουν αυτούς τους θησαυρούς, και όπου ούτε κλέφτες μπορούν να τρυπήσουν τους τοίχους αυτών των θησαυροφυλακίων, για να κλέψουν το πολύτιμο περιεχόμενο τους. Εξαγριωμένοι τότε οι ειδωλολάτρες, έψησαν το Λαυρέντιο ζωντανό, πάνω σε σιδερένια σχάρα.
Το λείψανο του παρέλαβε κάποιος ευσεβής χριστιανός, ο Ιππόλυτος. Όταν, όμως, το έμαθε αυτό ο ηγεμόνας, διέταξε και τον έσυραν άγρια άλογα μέσα σε αγκάθια, και έτσι μαρτυρικά τελείωσε τη ζωή του και ο Ιππόλυτος.
Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Τῷ θείῳ Πνεύματι, καταυγαζόμενος, ὡς ἄνθραξ ἔφλεξας, πλάνης τὴν ἄκανθαν, Ἀρχιδιάκονε Χριστοῦ, Λαυρέντιε Ἀθλοφόρε, ὅθεν ὡς θυμίαμα, λογικὸν ὁλοκαύτωσαι, τῷ σὲ μεγαλύναντι, τῷ πυρὶ τελειούμενος, διό τούς σὲ τιμώντας θεόφρον, σκέπε ἐκ πάσης ἐπήρειας.

Aπίστευτο και όμως αληθινό το μεγαλύτερο θαύμα του αιώνα έγινε στην Ρουμανία. Άγιος Νεκτάριος


Σε ένα χωριό της Ρουμανίας δεν υπήρχε ιερέας, και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης.
Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων.
Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, τίποτε ο Πατριάρχης τους έλεγε τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό.
Εντωμεταξύ άλλοι πέθαιναν αδιάβαστοι, άλλοι είχαν γυναίκες και παιδιά χωρίς γάμο, τα παιδιά και οι μεγάλοι ήταν αβάπτιστοι.
Μια μέρα σταμάτησε έξω από τον Ναό ένα αυτοκίνητο και κατέβηκε ένας ιερέας όλο το χωριό ανάστατο ήρθε παπάς φώναζαν.
Πήγαν εκεί οι κάτοικοι, τον καλωσόρισαν και του είπαν: πως ήρθες στο χωρίο αφού ο πατριάρχης μας είχε πει ότι δεν έχει παπά να μας στείλει;
Τότε ο ιερέας τους είπε αυτό δεν θέλατε; δεν θέλατε ιερέα; Να ήρθα.
Όλο το χωριό χάρηκε στην παρουσία του νέου ιερέα.
Ο Ιερέας άρχισε αμέσως δουλειά πήγε σε όλους τους τάφους και διάβαζε την εξόδιο ακολουθία, βάπτισε και πάντρεψε όλους στο χωριό λειτουργούσε τους κοινωνούσε.
Μια μέρα καλεί του χωρικούς και τους λέγει ότι: θα φύγω τελείωσε η αποστολή μου.
Τότε το χωριό αναστατώθηκε, τώρα που ήρθε θα φύγεις;
Όμως ο ιερέας δεν άκουγε τους κατοίκους και ενέμενε στην απόφασή του.
Αφού οι χωρικοί κατάλαβαν ότι δεν γινόταν τίποτε τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του και τον κατεβόδωσαν.
Μετά από μέρες πήγαν στον Πατριάρχη να τον ευχαριστήσουν που τους έστειλε παπά και να του πουν όταν μπορέσει να τους ξαναστείλει κάποιον ιερέα, αλλά ο πατριάρχης δεν ήξερε τίποτε. Τους είπε ότι εγώ δεν έστειλα κανέναν παπά γιατί δεν έχω, όμως περιμένετε μήπως ο πρωτοσύγκελος, σας έστειλε κάποιον για να σας εξυπηρετήσει.
Πήρε τηλέφωνο τον πρωτοσύγκελο αλλά ούτε αυτός είχε στείλει κανέναν.
Ο πατριάρχης τους είπε τι έκανε αυτός ο ιερέας στην ενορία;
οι χωρικοί είπαν μας πάντρεψε, μας βάπτισε, μας έκανε τις κηδείες των γονέων, μας έκανε ότι κάνει ένας παπάς.
Καλά είπε ο πατριάρχης δεν σας έδινε χαρτιά δεν έγραφε τα μυστήρια;
-βεβαίως είπαν οι χωρικοί μας έδινε χαρτιά και τα καταχώρισε στα βιβλία του Ναού.
– Δεν είδατε τι έγραφε; και πως υπέγραφε με τι όνομα;
-Ολα τα στοιχεία δέσποτα τα έγραφε στα ρουμανικά πολλά γράμματα δεν ξέρουμε γιατί την υπογραφή την έβαζε σε άλλη γλώσσα που δεν έχουμε ξαναδεί.
Ο πατριάρχης παρακάλεσε να πάνε να φέρουν τα βιβλία για να δει ποιος ήταν αυτός ο κληρικός.
Όταν του πήγαν τα βιβλία ο πατριάρχης έμεινε έκθαμβος δεν πίστευε στα μάτια του όντως όλα τα στοιχεία ήταν γραμμένα στα ρουμανικά ενώ το όνομα του ήταν γραμμένο στα Ελληνικά με το όνομα της υπογραφής Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ… ΤΟΝ ΕΒΡΟ! (βίντεο)


resized_26a98-ae0b1d6cvideoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την μετακίνηση μονάδων της Πρώτης Στρατιάς προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα αποφάσισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak. Οι μετακινήσεις αυτές, όπως αναφέρεται επίσημα, εντάσσονται στα πλαίσια των μετακινήσεων μετά το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα από χτες μετακινείται από την Κωνσταντινούπολη η 66η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Μηχανικού προς την περιοχή του Tekirdağ, (Ραιδεστός), δυτικά προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ έπονται και άλλες μετακινήσεις από μονάδες που μέχρι σήμερα στάθμευαν στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης και τώρα πρόκειται να μετακινηθούν δυτικά στην ανατολική Θράκη.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Fikri Işık, θα ακολουθήσει εντός των ημερών μετακινήσεις και άλλων μονάδων αλλάζοντας την μέχρι τώρα διάταξη των στρατοπέδων κυρίως στις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, που προβλέπονται να αποσυμφορηθούν.
Εμάς φυσικά μας ενδιαφέρει οι μετακινήσεις προς τον Έβρο, που όπως δείχνουν τα πράγματα οι Τούρκοι αποφάσισαν να πυκνώσουν τις εκεί μονάδες τους.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr