Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΨΕΥΤΟ -ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ "ΚΑΛΥΠΤΕΙ" Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ !!!
 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ" ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ <<ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ.>>
τευχος 259 σεπτεμβριος -οκτωβριος  σελ. 32

ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

             2013-ΒΙΓ'

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

12. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ,ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           25520-24277 ΓΚΙΒΙΣΗΣ ΕΦΡΑΙΜ
ΠΑΜΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ            25520-23982 ΓΑΖΕΤΑΣ  ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

69.ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
 ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ ΝΕΑ 57002-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

Φωτοτυπια των Διπτυχων της Εκκλησιας της Ελλαδος,εκδοσεως της Αποστολικης Διακονειας της Εκκλησιας της Ελλαδος, δι' ης εμφαινηται οτι οι Κατσουλιερηδες ειναι δημοσιοι υπαλληλοι υπηρετουντες εις Νεοημερολογιτικες μητροπολεις εν ταυτω εις Καρυας παριστανουν την <<ηγεσια>> και <<αδελφοτητα>> της << Ι.Μ.Εσφιγμενου>>!!!
Ητοι ο <<ιερομοναχος>> Εφραιμ Γκιβισης ειναι Εφημεριος του Ι.Ναου Αγιου Δημητριου της μητροπολεως Διδυμοτειχου και Ορεστιαδος ,ο Γαζετας Βαρθολομαιος Εφημεριος του Ι.Ναου Παμ. Ταξιαρχων της ιδιας μητροπολεως και ο Αθανασιου Γαβριηλ εις τον Ι.Ναον Αγιου Γεωργιου εις την Σεβαστεια της μητροπολεως Σερρων και Νιγριτης!!!

ΔΌΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΌΣ.. απο Ι.Μ.Εσφιγμενου Μήπως καταλάβατε τώρα, γιατί κάποιοι θεωρουν οτι το θέμα της Μονής Έσφιγμένου μπορει να
αποτελέσει «έθνικό θέμα» στο εγγύς μέλλον... ;;;


Γιατί ή στάση της Μονής ,μπορει να αποτελέσει το ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, να αποτελέσει την τροχοπέδη για την εφαρμογή των σατανικών
σχεδίων για το Άγιον Όρος καί όχι μόνο. Για φανταστείτε το παράδειγμα πού δίνει ή στάση της
Μονής μας στον Ελληνικό λαό: εάν ένα καί μοναδικό Μοναστήρι εδώ καί τέσσερις δεκαετιες πάντα
με την βοήθεια του θεου, καταφέρνει να μένει άκαμπτο και αλύγιστο στις παντοίου είδους πιέσεις
καί μεθοδεύσεις των οίκουμενιστών του Φαναριού καί της Ιεράς Κοινότητος, κάτω μάλιστα από τα
απαθή βλέμματα τα υπόλοιπων 19 Μονών, πόσα περισσότερα θα μπορουσαν να επιτευχθουν εάν
καί αλλες Μονές με στεντόρεια την φωνή φώναζαν: «έξω οι αιρετικοί από το περιβόλι της Παναγίας
μας!» η «δεν μνημονεύουμε και δεν αναγνωρίζουμε κανέναν πατριάρχη ό όποιος κηρύττει αίρεση!».
Τί σάλος νομίζεται οτι θα γινόταν στην οίκουμενιστική σφηκοφωλιά του Φαναριού; Τί κόλαφο θα
αποτελούσε αυτό και για τους οίκουμενιστές της Ελλαδικής Εκκλησίας;
Να τολμήσουμε να πουμε καί κάτι ακόμα; Πόσο αυτή ή ευλογημένη στάση των άγιορειτών θα
ξεσήκωνε τότε προς μίμηση και τον υπόλοιπο Έλληνικό λαό απέναντι στους προδότες της πατρίδος
μας;

Εάν oi Έλληνες έβλεπαν μία χούφτα καλόγηρους να τα βάζουν με τους έχοντας ηχηρά ονόματα
καί χρυσοποίκιλτες πατερίτσες καί μίτρες μεγαλοδεσποτάδες καί μεγαλοπατριάρχες (πλην
προσκυνημένους καί αιρετικούς στο φρόνημα) καί να τους εξουδετερώνουν, πόσο θάρρος καί
δύναμη θα λάμβαναν για να πράξουν καί αυτοί το ιδιο απέναντι στους εχθρούς της γλυκιας μας
πατρίδος, βιώνοντας στην πράξη αυτό πού λέει ό Κύριος μας στο Ιερό Ευαγγέλιο: «μη φοβου το
μικρον ποιμνιον»;
'Ορίστε ποιος είναι ό «έθνικός κίνδυνος» πού κάποιοι τρέμουν.. .
Ή απορία μας: μήπως βρισκόμαστε στην ανατολή αντιμετώπισης της
αλήθειας;

Γιαυτό όλοι μαζί ενωμένοι Έλληνες να ομολογήσωμεν Χριστώ, να ενωθουμε και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα ιδανικά της πατρίδας μας και την πατρωα ευσεβεία όπως αυτήν παρελαβαμε από τους Αγίους Πατέρες και την Ιερά παράδοση της Εκκλησίας.. Αμήν ΓΈΝΟΙΤΟ...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στον σατανικό «ακτιβισμό» - Αποτροπιαστικό θέαμα


Το κόμμα των ανοιχτά δηλωμένων σανατιστών των ΗΠΑ, μετά την παρείσφρησή του στην πολιτική και στην Παιδεία,

βγαίνει στους δρόμους για να διαδηλώσει για όλα αυτά που οι «προοδευτικές» δυνάμεις της Δύσης «μάχονται», δείχνοντας από που πηγάζουν οι εν λόγω «ανησυχίες».
Έτσι, η θρησκευτική-πολιτική οργάνωση που ονομάζεται Satanic Temple, γνωστή για τις διαμαρτυρίες που κάνει ενάντια στους Χριστιανούς, καθώς ο Χριστός ενοχλεί, διαδηλώνει μαζικά υπέρ των εκτρώσεων και της δολοφονίας εκατομμυρίων εμβρύων.
Μάλιστα μήνυσαν την Πολιτεία του Μισούρι για λογαριασμό ενός εκ των μελών του, που αναγκάστηκε να περιμένει 72 ώρες για να μπορέσει να κάνει έκτρωση, λόγω του νομοσχεδίου "αναμονής" που έχει θεσπίσει το κράτος.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τους σατανιστές να παρουσιάζονται ως «σταυροφόροι της Δικαιοσύνης», μόνο που τον Σταυρό τον φορούν ανάποδα.
Τα θέαμα είναι αποτροπιαστικό!


el.gr

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣΣτην Ιερά μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους φυλάσσεται η Ιερά εικόνα της Παναγίας της «Γερόντισσας». Έλαβε δε την ονομασία αυτή από ένα θαύμα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του θανάτου ενός γέροντος ορθοδόξου ηγουμένου. Η Ιστορία έχει ως εξής. Σε έναν ασθενή ευσεβέστατο ηγούμενο ο Θεός απεκάλυψε την ημέρα του θανάτου του. Αυτός ηθέλησε πριν πεθάνει να κοινωνήσει τα Άχραντα μυστήρια. Ζήτησε λοιπόν από τον εφημέριο ιερομόναχο να βιαστεί για να προλάβει να τον κοινωνήσει. Εκείνος, όμως, καθυστερούσε και ο Γέροντας εκινδύνευε ν’ αποθάνει χωρίς να κοινωνήσει. Τότε από την εικόνα της Θεοτόκου ηκούσθη μια οργισμένη φωνή να ερωτά τον ιερομόναχο γιατί αργούσε και δεν συμμορφωνόταν με την παράκληση του Γέροντα. Όπως ήταν φυσικό ο ιερομόναχος συμμορφώθηκε και τρέμοντας σύγκορμος έκανε το λειτούργημά του. Έκτοτε η εικόνα αυτή ονομάσθηκε «Παναγία η Γερόντισσα», επειδή υπεστήριξε την παράκληση του Γέροντος.
Η Παναγία Γερόντισσα είναι θαυματουργή εικόνα. Στην εικόνα, που βρίσκεται στον κίονα του αριστερού χορού του καθολικού της Μονής, η Παναγία παριστάνεται σε όρθια στάση δεήσεως χωρίς τον Χριστό. Στην ασημένια επένδυση της εικόνας φαίνεται και ένα πιθάρι που ξεχειλίζει θυμίζοντας μας ένα θαύμα της Παναγίας, η οποία εισακούοντας τις προσευχές του Γέροντος (εξ ου και Γερόντισσα) γέμισε με λάδι τα άδεια πιθάρια της Μονής. σε μια επιδρομή Σαρακηνών στη Μονή ένας απ' αυτούς προσπάθησε να σχίση την εικόνα σε κομμάτια, για να ανάψει μ' αυτά το τσιμπούκι του, αλλά έχασε αμέσως την όραση του και οι σύντροφοι του πέταξαν την εικόνα σε ένα κοντινό πηγάδι. ο τυφλός ιερόσυλος παιδεύτηκε τόσο κατά την ώρα του θανάτου του, ώστε παρήγγειλε στους δικούς του ακόμα και μετά το θάνατο του να πάνε στο Άγιο Όρος και να βγάλουν την εικόνα από το πηγάδι, πράγμα το όποιο και έγινε, αφού η εικόνα είχε παραμείνει εκεί ογδόντα χρόνια. στην σημερινή της μορφή η εικόνα είναι μάλλον επιζωγραφισμένη.
Το αργυρό κάλυμμα της εικόνας αναρτήθηκε τον 17ο αιώνα, έπειτα από εκφρασμένη επιθυμία της ίδιας της Παναγίας και με χρήματα Κωνσταντινουπολίτισσας αρχόντισσας.

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Κρέας μέ μηχανικό ἐγκέφαλο! Ἡ ἐπιστήμη τῆς Νέας Ἐποχῆς καί τῆς διαστροφῆς! (βίντεο & video in English about mechanical mind in fleshly mass!)

Διεστραμμένοι "ἐπιστημονικοί" νόες τῆς Νέας Ἐποχῆςκάνουν τήν ταινία "Φρανκενστάιν" πραγματικότητα!
Μποροῦν νά ἑνώσουν ὅποια ὄργανα θέλουν
σέ μία "σωματική" ἑνότητα
τοποθετῶντας μηχανικό ἐγκέφαλο.


http://asimpiestos.blogspot.com

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Σαν σήμερα παραμονή της Παναγιάς ,αφού προσευχήθηκε η Πανάχροντος στο όρος των Ελαιών αρκετό χρόνο, επέστρεψε στην οικία της.Και ω! του θαύματος αμέσως σείσθηκε όλη.Έπειτα άναψε πολλά φώτα και ευχαρίστησε τον Θεό και εκάλεσε τους συγγενείς
Οι γυναίκες λυπήθηκαν πολύ και έκλεγαν γοερώς και παρακαλούσαν την Παναγιά να μην τις αφήσει ορφανές.
Και η Παναγιά τις βεβαίωνε ότι αφού μετασταθεί στους ουρανούς δεν θα σταματήσει να προστατεύει αυτές και όλο τον κόσμο
Με αυτά τα λόγια της τα παρηγοριτικά έπαυσε την υπερβολική λύπη τους.Έπειτα η Παναγιά δώρισε τα δυό φορέματα που είχε σε δυό χήρες φίλες της που τις βοηθούσε για να ζήσουν
Και ενώ αυτά ΄διέτασε η Θεοτόκος ω! του θαύματος ακούσθηκε αιφνιδίως δυνατή βροντή και ήλθαν πάρα πολλά σύννεφα τα οποία άρπαξαν από τα πέρατα της οικουμένης τους Αποστόλους και τους έφεραν στο σπίτι της Παναγιάς.Μαζί με τους Αποστόλους έφεραν και τον Αρεοπαγίτη τον Διονύσιο,τον άγιο Ιερόθεο τον δάσκαλο του Διονυσίου, τον απόστολο Τιμόθεο και άλλους θεοσόφους ιεράρχες φερόμενοι από τα σύννεφα.Μόλις έμαθαν την αιτία της παράδοξης και αιφνίδιας μεταφοράς της είπαν<<Σε Δέσποινα ,βλέποντες ζώσαν και μένουσα στο κόσμο παρηγορούμεθα ωσάν να βλέπουμε τον Υιόν σου και Δεσπότη και Δάσκαλό μας.Επειδή είναι απόφαση του Υιού σου να μεταβείς στα ουράνια ,για αυτό όπως βλέπεις κλαίμε και θρηνούμε>> Τότε η Παναγιά απάντησε <<Ω! φίλοι και μαθητές του Υιού μου και Θεού μου μην πενθήτε στη χαρά μου,αλλά ενταφιάστε το σώμα μου καθώς εγώ θέλω στο νεκροκρεββατό μου>>
Και καθώς είπε αυτά εφάνη ο θεσπέσιος απόστολος Παύλος ,το σκεύος της εκλογής,έπεσε στα πόδια της Παναγιάς και την προσκύνησε και την εγκωμίασε <<Χαίρε ,λέει ω! μητέρα της ζωής και του κυρήγματός μου η υπόθεση γιατί αν και εγώ δεν είδα σωματικώς στη γή τον Υιόν σου εσένα όμως βλέπωντας ενόμιζα ότι έβλεπα Εκείνον τον ίδιο>>
και τις γειτονισσές της.Σκουπίζει η Παναγιά το σπίτι της ,ευπρεπίζει το νεκροκρέββατό της και ετοιμάζει όλα τα χρειαζούμενα για τον ενταφιασμό της .Φανερώνει στις άλλες γυναίκες ότι της είπε ο Αγγελος για την μετάστασίν της στους ουρανούς.Και για ενημέρωση και πιστοποίηση του γεγονότος δείχνει το χαροποιό και νικητικό σημείο που της έδωσε ο Αγγελος.Ηταν ένας κλάδος φοίνικος


 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ)

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 4 - 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ETOIMAZONTAI NA ΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ "ΚΟΙΝΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΟΛΩΝ"

«Πρωινό Άστρο» αντί για προσευχή στα σχολείαΆρθρο από την «Εφημερίδα των Συντακτών» έρχεται να προβληματίσει.

Αφορά την πρωινή προσευχή των παιδιών στα σχολεία και φέρει τίτλο: «Και αν τα παιδιά δεν κάνουν την προσευχή στο σχολείο;».

Η αρθρογράφος προπαγανδίζει την κατάργηση της προσευχής, καθώς η «προοδευτική» νομενκλατούρα της χώρας ενοχλείται!

Αντί να επιλυθούν πρώτα τα τόσο προβλήματα στην Παιδεία, προτεραιότητα παίρνει η επίκληση του Τριαδικού Θεού, καθώς αυτό υπαγορεύουν οι «επιταγές» της παγκοσμιοποίησης.

Μέσα στο άρθρο γίνεται μάλιστα αναφορά σε περιστατικό αντικατάστασης της προσευχής με το ποίημα «Πρωινό Άστρο» του Γιάννη Ρίτσου. Είπατε κάτι; «Άστρο της Αυγής»; Ποιόν ονομάζουν άραγε έτσι;

Αναλυτικά το άρθρο:

«Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά σχολεία της Αθήνας, έγινε ένα ενδιαφέρον πείραμα.

Η διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοταρίου, αντικατέστησε την πρωινή προσευχή με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό Αστρο» προκειμένου να αποκτήσει νόημα η πρωινή τελετουργία για το σύνολο των μαθητών του σχολείου.

Οι Σουηδοί «διώχνουν» με κάθε τρόπο τους μετανάστεςΟι Σουηδοί «διώχνουν» με κάθε τρόπο τους μετανάστες

Πάνω από 10.000 άτομα που είχαν αιτηθεί άσυλο στη σκανδιναβική χώρα, έχουν αποχωρήσει μέσα στο 2016

Στα μάτια των προσφύγων και μεταναστών, η Σουηδία φάνταζε ως η «γη της επαγγελίας». Και γράφουμε «φάνταζε», διότι η πραγματικότητα τους διέψευσε, σε βαθμό που να εγκαταλείπουν ομαδικώς τη σκανδιναβική χώρα. Πάνω από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν αιτηθεί άσυλο, έχουν αποχωρήσει από το ξεκίνημα του 2016, ενώ η κυβέρνηση της χώρας τους προσφέρει και... μπόνους 4.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού της επιστροφής στις πατρίδες τους!

Με άλλα λόγια, η τεχνητή, όπως όλα δείχνουν, καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τα χρήματα που προσφέρονται, αποτυπώνουν τη διάθεση της σκανδιναβικής χώρας να «διώξει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κάθε τρόπο από το έδαφός της.

Η κατάρρευση του ονείρου για χιλιάδες ανθρώπους που προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη στη μεσοποταμία, είναι εκκωφαντική. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύγκριση με το 2015, οι αιτήσεις ασύλου είναι λιγότερες από τις μισές το 2016, ενώ 10.655 άτομα που ανέμεναν την αξιολόγησή τους, εγκατέλειψαν τη σκανδιναβική χώρα, προκειμένου να μεταβούν αλλού ή να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Περί του σεβασμού προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον και Αειπαρθένον Μαρίαν και περί των αγίων αυτής εικόνων και περί των ιερών ναών των τιμωμένων επ' ονόματι αυτής

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου εκδοθέν το πρώτον εν Αθήναις το 1901)

Ο Άγιος Νεκτάριος
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β' 
Περί του σεβασμού προς την Υπεραγίαν  Θεοτόκον και Αειπαρθένον Μαρίαν και περί των αγίων αυτής εικόνων και περί των ιερών ναών των τιμωμένων επ' ονόματι αυτής (βελτιωμενο).

Η Θεοτόκος τοσούτου απέλαυε σεβασμού παρά των πιστών, τοσαύτης τιμής και αγάπης, ώστε προς ταύτην μετά Θεόν, πλην της λατρείας, τα δευτερεία της τιμής, του σεβασμού και της αγάπης απέδιδαν.

Ο σεβασμός των πιστών προς την παρθένον Θεοτόκον Μαρίαν ανέρχεται εις αυτόν τον Α' και Β' αιώνα, και επεβάλλετο υπ' αυτών των Ιερών Γραφών μνημονευουσών του ονόματος αυτής ως κεχαριτωμένης και ευλογημένης και ως ευρούσης χάριν παρά τω Θεώ μόνης μεταξύ πασών των γυναικών. Αυτή η Θεοτόκος εν πνεύματι προφητικό ήδη αναγγέλει την περιωπήν αυτής μεταξύ πασών των γενεών, λέγουσα: «Ιδού γαρ από του νυν μακαριούσί με πάσαι αι γενεαί κτλ.» (Λουκ. α' 48). Και αληθώς από του χρόνου εκείνου ήρξατο ο μακαρισμός της Θεοτόκου. Την Θεοτόκον εμακάρισε πρώτη η Ελισάβετ, ήτις, πλησθείσα πνεύματος αγίου, ανεφώνησε φωνή μεγάλη και είπεν «Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, και μακαρία η πιστεύσασα, ότι έσται τελείωσις τοις λελαλημένοις αυτή παρά Κυρίου» (Λουκ. α' 42-45).

Επίσης αι σύγχρονοι γυναίκες αι θεωρούσαι την παρθένον αγκαλοφορούσαν το θείον βρέφος πάντως θα εμακάριζον αυτήν. Ο ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει την επάρασαν φωνήν εκ του όχλου και μακαρίσασαν την γαλακτοτροφήσασαν τον Κύριον Μητέρα (ια' 27).

Η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου από τα σύμβολα της Ορθοδοξίας στην ΠελοπόννησοTο παλαιότερο κατά πολλούς μοναστήρι της Ελλάδος και ένα από τα πιο εντυπωσιακά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας βρίσκεται 10 χλμ. έξω από την πόλη των Καλαβρύτων. Η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου πήρε το όνομά της από το σπήλαιο όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας.
Η ιστορία της μονής
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου χτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς Συμεών και Θεόδωρο. Είδε ο καθένας ξεχωριστά μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν από τα Ιεροσόλυμα όπου βρίσκονταν, στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Αφού περιπλανήθηκαν, συνάντησαν στην περιοχή της Ζαχλωρούς, την βοσκοπούλα Ευφροσύνη, η οποία τούς οδήγησε στο σπήλαιο, όπου βρισκόταν η Ιερή Εικόνα. Με μεγάλη ευλάβεια οι δύο μοναχοί πήραν την εικόνα έξω από το σπήλαιο και καθάρισαν από τα φυτά τον ιερό χώρο. Όταν έκαψαν τα κλαδιά, από την θερμότητα τινάχθηκε βίαια δράκων προς την έξοδο του Σπηλαίου, όπου δια κεραυνού φονεύθηκε. Αναμνηστικά αυτού του θαύματος είναι οι αναπαραστάσεις ενώ, σώζονταν, μέχρι τελευταία, τα οστά του δράκοντα.
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Στην περιοχή άρχισαν να συρρέουν προσκυνητές, χτίστηκαν κελιά και σιγά σιγά η μονή γνώρισε ακμή και υπήρξε φάρος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού δια μέσου των αιώνων. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 και αποτέλεσε άπαρτο φρούριο κατά των κατακτητών. Είναι γνωστή η υπερήφανη, ηρωική απάντηση του ηγούμενου Δαμασκηνού τον Ιούνιο του 1827 στον Ιμπραήμ. «… δια να προσκυνήσωμεν είναι αδύνατον … αν έλθης εδώ να μας πολεμήσης και μας νικήσης , δεν είναι μεγάλο κακόν, διότι θα νικήσης παπάδες, αν όμως νικηθής … θα είναι εντροπή σου …» και πραγματικά νικήθηκε μετά από επικό αγώνα και τη βοήθεια της Παναγίας.

Πότε ἡ ὑπηρεσία μας πρός τούς ἄλλους εἶναι εὐπρόσδεκτη ἀπό τόν Θεό.


Γράφει ὁ Ἅγιος Μακάριος ὁ Αἰγύπτιος:
«Εκείνοι που από ανωριμότητα δεν μπορούν ακόμη να επιδοθούν τελείως στο έργο της προσευχής, αυτοί πρέπει να αναλάβουν την υπηρεσία των αδελφών με ευλάβεια και πίστη και φόβο Θεού, σαν να υπηρετούν εντολή του Θεού και πνευματική υπόθεση, και όχι σαν να περιμένουν μισθό και δόξα ή ευχαριστία από ανθρώπους. Επίσης να μη γογγύζουν διόλου, ούτε να υψηλοφρονούν ή να αμελούν και να χαλαρώνουν. Έτσι δε θα σπιλώνεται και δε θα διαφθείρεται το αγαθό αυτό έργο, αλλά μάλλον με την ευλάβεια, το φόβο και τη χαρά, θα γίνεται ευπρόσδεκτο από το Θεό»[1].Ἑπομένως:
-Πότε ἡ ὑπηρεσία μας πρός τούς ἄλλους εἶναι ἀρεστή στόν Θεό;
1)Ὅταν γίνεται μέ εὐλάβεια, πίστη καί φόβο Θεοῦ.
2)Ὅταν τήν πραγματώνουμε ὡς ἐντολή τοῦ Θεοῦ καί ὄχι ἀνθρωπάρεσκα.
3)Ὅταν διακονοῦμε ὄχι ἐπειδή νομίζουμε ὅτι θά λάβουμε μισθό ἀπό τούς ἀνθρώπους, οὔτε ἀναμένοντας τιμή καί εὐχαριστία ἀπό αὐτούς, ἀλλά περιμένοντας τήν Θεία ἀνταπόδοση.
4)Τέλος, γιά νά εἶναι θεάρεστη ἡ διακονία μας θά πρέπει νά μήν γίνεται μέ γογγυσμό ἤ ὑψηλοφροσύνη ἤ ἀμέλεια ἤ χαυνότητα. Τότε, ὅταν ὑπάρχουν αὐτά ἤ ἔστω ἕνα ἀπό τά ἀνωτέρω, τότε τό ἔργο μας μολύνεται καί καταστρέφεται.
Συνοψίζοντας: τότε ἡ διακονία μας εἶναι εὐπρόσδεκτη ἀπό τόν Θεό ὅταν γίνεται μέ εὐλάβεια, φόβο Θεοῦ καί χαρά.
ΤΩ ΔΕ ΘΕῼ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ!

Ο πιστός μέσα στην κοινωνία


Ὁ Ἅγιος Βασίλειος σέ ἐπιστολή του πρός μία χήρα γυναίκα, ἔγραφε γιά τό πῶς θά πρέπει νά λειτουργοῦν οἱ πιστοί μέσα στήν κοινωνία: «Ὑπάρχει τό ἑξῆς θεωρητικόν τέχνασμα διά τάς περιστεράς· ὅταν οἱ ἀσχολούμενοι μέ τά τοιαῦτα συλλάβουν μίαν καί τήν ἐξημερώσουν μέχρι σημείου νά στέκεται εἰς τά χέρια των καί νά τρώγη μαζί των, τότε ἀλείφουν τάς πτέρυγάς της μέ μύρον καί τήν ἀφήνουν νά συναγελασθῆ μέ τάς περιστεράς πού εἶναι ἔξω. Αὐτή δέ ἡ εὐωδία τοῦ μύρου καθιστᾶ ὅλην ἐκείνην τήν ἀγρίαν ἀγέλην κτῆμα τοῦ κατόχου τῆς τιθασσευμένης περιστερᾶς· διότι ἀκολουθοῦν καί αἱ ἄλλαι τάς εὐωδιαζούσας πτερύγας τῆς περιστερᾶς καί εἰσέρχονται στό κλουβί»
Ὁ Ἅγιος Χρυσόστομος ἑρμηνεύοντας τίς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων, μιλώντας γιά τίς ἐπιβουλές, πού γίνονται μεταξύ τῶν ἀνθρώπων, γράφει: «Ἄς μή νομίσομε τίς ἐπιβουλές σάν κάποιο φοβερό πράγμα. Ἐφόσον δέν ἐπιβουλευόμαστε ἐμεῖς οἱ ἴδιοι τόν ἑαυτό μας, κανένας δέν θά μπορέσει νά μᾶς ἐπιβουλευθεῖ, ἤ καλύτερα θά μᾶς ἐπιβουλεύονται βέβαια, ὅμως δέν θά μᾶς βλάπτουν καθόλου, ἀλλά καί θά μᾶς ὠφελοῦν πάρα πολύ· ὥστε ἀπό μᾶς ἐξαρτᾶται καί τό νά κακοπαθήσουμε καί τό νά μή κακοπαθήσουμε. Νά τό διακηρύσσω μέ μεγάλη παρρησία ὅτι τόν Χριστιανό κανένας ἀπό τούς ἀνθρώπους πού κατοικοῦν στήν γῆ δέν θά μπορέσει νά τόν βλάψει. Καί γιατί λέγω ἀπό τούς ἀνθρώπους; Οὔτε ὁ ἴδιος ὁ δαίμονας, ὁ τύραννος, ὁ διάβολος, ἐάν δέν ἀδικήσει ὁ ἴδιος τόν ἑαυτό του· καί ἄν ἀκόμη θελήσει κάποιος νά μᾶς κάνει ὁποιοδήποτε κακό, ἄδικα θά τό ἐπιχειρήσει. Διότι, ὅπως ἀκριβῶς κανένας δέν θά μπορέσει νά βλάψει ἄγγελο πού βρίσκεται στήν γῆ σάν ἄνθρωπος, ἔτσι οὔτε ἄνθρωπος ἄνθρωπο. Ἀλλ ̓ οὔτε ὁ ἴδιος εἶναι δυνατόν νά βλάψει ἄλλον, ἐν ὅσῳ θά εἶναι ἀγαθός»
Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος μᾶς λέγει γιά τόν χαρακτήρα καί τήν ἐπαγγελία τοῦ Χριστιανισμοῦ: «Ὁ Χριστιανισμός δέν εἶναι σύστημα φιλοσοφικό, οὔτε ἑδρεύει μόνο στό γνωστικό τοῦ ἀνθρώπου, ἀλλά μᾶλλον στό βουλητικό καί συναισθητικό. Γιατί ὁ Χριστιανισμός δέν ἔχει σάν ἀρχή τήν μόρφωση ἁπλῶς τοῦ πνεύματος, ἀλλά τήν διάπλαση τῆς καρδιᾶς. Γι ̓ αὐτό καί δέν ἀπαιτεῖ ἀπό τούς  "ὀπαδούς" του τήν γνώση μόνον τῶν θεωριῶν του, ἀλλά καί τήν ἐφαρμογή τους. Ἀπαιτεῖ καί τήν συνεργασία τοῦ βουλητικοῦ, ὥστε νά δεχθεῖ τίς ἀρχές καί τίς θεωρίες του σάν θεϊκές καί σωτήριες καί νά τίς ἐφαρμόσει στήν ζωή του. Ζητεῖ ὅμως καί τήν συνδρομή τοῦ συναισθητικοῦ ὥστε νά ἀναλάβει αὐτό τό ἔργο μέ πόθο καί ἀγάπη καί νά ἀφιερωθεῖ μέ ὅλη του τήν ψυχή καί τήν καρδιά στό ἔργο τοῦ χριστιανισμοῦ. Ὁ Χριστιανισμός ἐπειδή εἶναι ἡ ἀποκάλυψη τοῦ Θεοῦ στόν κόσμο, ζητεῖ οἱ "ὀπαδοί" του νά εἶναι ἅγιοι καί τέλειοι, ὥστε ὅλοι μαζί νά ἀποτελοῦν ἕνα Σῶμα, τήν Ἐκκλησία, πού ἔχει κεφαλή της τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό, τόν Θεό πού μᾶς ἀποκαλύφθηκε»

Ο πανικός των ελίτ μπροστά στο οργισμένο “πρεκαριάτο”


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 

Λίγα έγιναν γνωστά σχετικά με τις μυστικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Δρέσδη, τον Ιούνιο, κατά την Σύνοδο του 2016 της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 

Όμως, αυτό που φαίνεται ότι χαρακτήρισε την φετινή συνάντηση ήταν το θέμα: “Πρεκαριάτο και μεσαία τάξη”

Αν σκεφθούμε ότι η αιχμή αυτής της κλειστής συνάντησης των ισχυρών της διεθνούς ελίτ δεν ήταν μόνο να συζητήσουν το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, αλλά να καθορίσουν το τι θα συμβεί, δικαιολογημένα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον η εισαγωγή του καινοφανούς αυτού θέματος. 

Άλλωστε ο όρος “πρεκαριάτο” είναι μοναδικός αφού είναι ένας νεολογισμός που επινοήθηκε από τον καθηγητή Guy Standing του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ο οποίος βρισκόταν στην λίστα των φετινών συμμετεχόντων γι’ αυτό τον λόγο. 

Το “πρεκαριάτο” είναι ένας νέος όρος, που τείνει να αντικαταστήσει τον όρο προλεταριάτο στις, μη-μαρξιστικές, σύγχρονες αναλύσεις των κοινωνικο-οικονομικών αδιεξόδων της παγκοσμιοποίησης. Αφορά την νέα κοινωνική τάξη που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που υποφέρουν από επισφάλεια: άνεργους, “απασχολήσιμους”, ανασφάλιστους, εργαζόμενους με μπλοκάκια, περιστασιακά εργαζόμενους σε διανοητική εργασία και γενικώς εργαζόμενους με “ελαστικούς όρους” εργασίας ή χαμηλοσυνταξιούχους. Με λίγα λόγια, κάθε είδους αβέβαιος και επισφαλής τρόπος ζωής στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο του καζινο-καπιταλισμού (από το λατινικό precarious, που σημαίνει αβέβαιος). 


Στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρχε ο proletarius, δηλαδή ο πολίτης που δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει στην Ρώμη παρά μόνο παιδιά (proles) για στρατιώτες… από εκεί εμπνεύστηκαν οι μαρξιστές το “προλεταριάτο” (proletariat). 

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Ο «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ» Η «ΤΡΕΛΗ» ΚΑΙ Ο ΓΚΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


hillary-wins
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Στο αμερικανικό σύνταγμα υπάρχει ένα άρθρο που προβλέπει ότι ο δεύτερης θητείας πρόεδρος ενώ δεν μπορεί να ξαναθέσει υποψηφιότητα, μπορεί να παραμείνει πρόεδρος για τρίτη θητεία με επίκληση καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και απειλής της εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό θα το κατανοήσετε στην συνέχεια.
Στην σύγχρονη συγκυρία το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ με όλη την παγκόσμια σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης ο σημερινός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.
Το σύστημα της Ελίτ προωθεί την Χίλαρυ Κλίντον με όλα τα μέσα και κυρίως με τα ΜΜΕ. Τα μέσα μαζικής ενημερώσεως μας λένε ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει κορυφαία άνοδο στις δημοσκοπήσεις, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται «φίλος» της Κλίντον και η μόνη του αποστολή είναι να διασφαλίσει την εκλογή της Κλίντον.
trump-hillary
Φυσικά αυτό είναι το συνηθισμένο προπαγανδιστικό ψέμα των μέσων μαζικής ενημερώσεως, το οποίο ανήκει 90% στους Ιλουμινάτι και εκτοξεύει όλες τις πιθανές και απίθανες κατηγορίες κατά του Τραμπ εκτός από τις πιο αποτελεσματικές. Δηλαδή, ότι, ο Μπιλ Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ συνδέονται και οι δύο με την ίδια συμμορία παιδεραστών και βρίσκονται και οι δυο στις τσέπες των Σιωνιστών.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ιλουμινάτι και Ελευθεροτέκτονες ξανασχεδιάζουν να παίξουν εδώ ένα παιχνίδι. Οι πρωταρχικές εκλογές έχουν τελειώσει και το θέατρο έχει τώρα πραγματικά ξεκινήσει. Ο Τραμπ και η Κλίντον έχουν εγκριθεί και οι δύο από το Συμβούλιο των Ρόθσιλντ στις Εξωτερικές Σχέσεις. Η Χίλαρι Κλίντον είναι τόσο εγκεφαλικά άρρωστη και παράφρων, που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρωθυπουργία και πρέπει να τα παρατήσει είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά τις εκλογές.

Πέφτουν εάν δεν πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ. Τόσο απλά...


Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το κράτος είναι να καταρρεύσει μέσα από την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Kι όμως είναι η πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία που ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του την εξουσία.
Είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες πολίτες είναι πιο ισχυροί από τις άθλιες και διεφθαρμένες φορομπηχτικές κυβερνήσεις τους.
Ο ελληνικός λαός κρατάει για πρώτη φορά την τύχη στα χέρια του.
Και είναι στο χέρι των Ελλήνων να αλλάξουν το πελατειακό κράτος.
Να το σκοτώσουν στην κυριολεξία.
Από τον Ian Ford
Κι αυτό μπορεί να γίνει εάν οι Ελληνες πολίτες-φορολογούμενοι σταματήσουν να πληρώνουν αυτό που λέμε “υποχρεώσεις” τους στο κράτος, την εφορία και τους λοιπούς φαύλους δημόσιους οργανισμούς.
Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα και το κυβερνητικό μπουλούκι του. Μην έχετε ουδεμία ψευδαίσθηση ότι εξίσου τραγική θα είναι η εικόνα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εάν καταφέρει να κερδίσει την εξουσία.
.
Το κόμματά τους κάνουν εμπόριο ξοφλημένων ιδεολογιών. Οσοι τους ψηφίζουν το κάνουν κατά κύριο λόγο για προσωπικό συμφέρον.
Αλλά ας επανέλθουμε στη σημασία της μη πληρωμής κανενός είδους χαρατσιού, κανενός είδους ΕΝΦΙΑ, τέλους αλληλεγγύης, 100% προκαταβολή για χρήματα που δεν θα βγάλεις και πάει λέγοντας.
Εάν θέλεις να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι την εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες ένας τρόπος υπάρχει: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Από τον EΝΦΙΑ περιμένουν να εισπράξουν 2,7 δις ευρώ. Είναι τόσο ιλιγγιώδες το ποσό σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Είναι αντίστοιχο με την δόση των 2,8 δις ευρώ που περιμένουν να πάρουν αφού στο μεταξύ έχουν καθήσει στα 4 στους δανειστές.
Ο Κατρούγκαλος έχει ξεπουλήσει ήδη το Εργασιακό γι΄αυτό και ο Τσίπρας τόριξε στο τσάμικο των γερμανικών αποζημιώσεων και απίδια μάντολες.
Τα έχουν πουλήσει όλα για μια τζούρα εξουσίας.
Είναι στο χέρι σου να τους συντρίψεις ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ.

ΙΔ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο με θέμα «Ευαγγελισμός και Επανευαγγελισμός στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» στη Θεσσαλονίκη

ΜΑΚΡΙΆ ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
ΙΔ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο με θέμα «Ευαγγελισμός και Επανευαγγελισμός στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» στη Θεσσαλονίκη
Είναι αναμενόμενο, εκείνοι που σπείρανε με περισσή σπουδή το ζιζάνιο του οικουμενισμού στον αμπελώνα του Κυρίου, να επιδοθούν σε συμπόσια, συνέδρια και συνάξεις όπου θα γίνει η προσπάθεια να επισημοποιηθεί η παντοδυναμία της οικουμενιστικής πτέρυγας στην Ορθοδοξία. Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, οι διώξεις πληθαίνουν επικίνδυνα και επιβάλλεται μια ιδιότυπη ομερτά στο Άγιον Όρος. Όλα τούτα συνιστούν μια εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό της Εκκλησίας που με τους λεονταρισμούς των Φαναριωτών, τον στρουθοκαμηλισμό των τοπικών Εκκλησικών και την ασύδοτη παρρησία των οικουμενιστών εν γένει, δεν πρόκειται να εκτονωθεί. Εμείς θα αναμένουμε τις εισηγήσεις και θα αποδείξουμε, όταν χρειαστεί, πως οι αποφάσεις του Κολυμπαρίου, θα εισάγουν μια νέα Οικουμενιστική λογική στους διαλόγους.
Το ΙΔ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο που οργανώνει το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ποντιφικικό Ινστιτούτο Antonianum της Ρώμης θα διεξαχθεί από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Τρίτη 30 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη. Φέτος το θέμα του συμποσίου είναι: «Ευαγγελισμός και Επανευαγγελισμός στην Ευρώπη του 21ουαιώνα«. Η έναρξη του Συμποσίου θα ξεκινήσει με Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βλατάδων (Κυριακή πρωί 28 Αυγούστου) και η πρώτη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στην αίθουσα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Οι λοιπές συνεδρίες (Κυριακή απόγευμα 28 Αυγούστου και Δευτέρα 29 Αυγούστου) θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής (1ος όροφος).
όλοι μας μακριά ενημερώστε το ευσεβες πλήρωμα...

Τελευταίες συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία...ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ


Ειναι κοντά η μέρα της Εξομολογήσεως και στη συνέχεια η πανευφρόσυνη στιγμή της Μεταλήψεως του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.
Ο Θεός να δώσει , ώστε να εξομολογηθείς και να κοινωνήσεις όπως πρέπει. Έτσι ο αγώνας της νηστείας και όσα τυχόν κέρδισες απ’ αυτόν, θα επισφραγιστούν με τη θεϊκή σφραγίδα των ιερών Μυστηρίων.
Γιατί γράφεις ότι φοβάσαι την Εξομολόγηση;
Πολλοί άνθρωποι ,βέβαια, τη φοβούνται, εσύ όμως γιατί; Ο εξομολόγος είναι μόνο ο μάρτυρας. Ο Θεός δέχεται τις αμαρτίες. Εκείνος παραγγέλλει στον ιερέα να δώσει άφεση αμαρτιών στο χριστιανό που εξομολογείται. Ο Θεός ελεεί και συγχωρεί. Συγχωρεί κάθε άνθρωπο που προσέρχεται στο Μυστήριο με μετάνοια αληθινή. Τι έχουμε , λοιπόν, να φοβηθούμε από έναν τόσο σπλαγχνικό Κύριο; Γιατί ν’ ανησυχούμε;
Νομίζω πως η ανησυχία μας οφείλεται σε δυο λόγους:
Πρώτον , στο ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς να πούμε στην εξομολόγηση. Και δεύτερον, στο ότι εξομολογούμαστε σπάνια.
Ως προς το πρώτο, έχω να παρατηρήσω , ότι γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει στον εξομολόγο όποιος αγωνίζεται πραγματικά. Αγωνίσου, λοιπόν, να ζήσεις όπως είπαμε, και θα δεις πόσα θα έχεις να εξομολογηθείς!
Ως προς το δεύτερο , πάλι, είναι αλήθεια πως, αν εξομολογούμασταν συχνά, δεν θα φοβόμασταν τόσο. Από δω κι εμπρός, λοιπόν, συχνότερα να εξομολογείσαι και συχνότερα να συμμετέχεις στο Κυριακό Δείπνο.
Στο μεταξύ, γράψε σ’ ένα χαρτί όλα όσα νομίζεις ότι πρέπει να πεις στην Εξομολόγηση και, όταν πας στον πνευματικό, εξομολογήσου με τη βοήθεια των σημειώσεών σου.
Πρέπει να κάνεις μια πραγματικά σωστή Εξομολόγηση. Και σε μια σωστή Εξομολόγηση ο χριστιανός δεν περιμένει τον ιερέα να τον ρωτήσει αν έκανε τούτο ή εκείνο, αλλά λέει ο ίδιος εξαρχής όλα του τα αμαρτήματα.
Δυστυχώς, η Εξομολόγηση σπάνια γίνεται όπως πρέπει. Ο πνευματικός αναγκάζεται να ρωτάει ένα σωρό πράγματα που δεν αφορούν τον εξομολογούμενο, και συχνά δεν ρωτάει εκείνα που τον αφορούν, γιατί δεν τα γνωρίζει ή δεν έρχονται στο νου του. Έτσι πολλά αμαρτήματα μένουν ανεξομολόγητα. Εσύ η ίδια, λοιπόν, πρέπει να πεις όλα όσα σου υποδεικνύει η συνείδησή σου. Μπορείς να τα θυμάσαι και δίχως σημειώσεις˙ μόνο να είσαι σίγουρη ότι δεν θα παραλείψεις τίποτα
Μακάρι να εξομολογηθείς με αληθινή μετάνοια και με τη σταθερή απόφαση της διορθώσεως. Μη φοβάσαι. Αυτός ο φόβος είναι εντελώς ανώφελος και δυσκολεύει τα πράγματα. Ο ευλαβικός φόβος του Θεού είναι ωφέλιμος και σωτήριος, ενώ ο φόβος της Εξομολογήσεως είναι επιβλαβής και, θα έλεγα, παιδιάστικος. Ο εχθρός τον εμπνέει.

Μία απλή Απάντηση στην Ι.Μ.Κουτλουμουσίου.


Τρομερή απογοήτευση ένοιωσα πριν λίγο διαβάζοντας την εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξή - ανάρτησή σας(*)(με αρκετό ποιητισμό και λυρισμό) για την Σύνοδο στο Κολυμπάρι.
Αν και πράγματι αμφιβάλλω αν απηχεί την άποψη των ασκητικών Μοναχών της συγκεκριμένης Μονής σας ,δεν μπορώ να συνδυάσω και να βρω τι σχέση έχει η δική σας ασκητική ζωή με τους « ἐν μαλακοῖς ἱματίοις(Ματθ.ια΄8) σύνεδρους του Κολυμπαρίου ,ούτε την νερόβραστη ρεβιθόσουπα της Μονής σας που ούτε με αγκίστρι δεν πιάνεις ρεβίθι με την πολυτέλεια και τα ακριβά εδέσματα της CIA κρατούμενης συνόδου της Κρήτης.
Ούτε τα απλά και κατανυκτικά σας ψαλσίματα- μέλη με τα Θεοδωράκεια τραγούδια της Φαραντούρης λες και λάμβανε χώρα κάποιο συνέδριο της ΚΝΕ.
Πάνω από 30 χρόνια που επισκέπτομαι καθ΄έτος την Ιερά Μονή σας πίστευα μετ΄ασφαλείας ότι αποτελείτε την εμπροσθοφυλακή της Ορθοδοξίας μας ,αλλά βλέπω δυστυχώς πως γίνεσθε φερέφωνα και φιλότιμες πέννες των Οικουμενιστικών Σειρήνων του Πατριαρχικού κλίματος.(που να έρθει κιόλας ο Αντίχριστος με τα σφραγίσματα και τα τσιπάκια!θα σκοτωθείτε στην επανάσταση!)
Δεν θα προβώ σε Θεολογική κριτική του κειμένου σας(αλήθεια πολύ μεγάλο και με πολλές μεταφορές ,αν και η αλήθεια δεν θέλει πολλά λόγια για να ειπωθεί,διότι η αλήθεια είναι μία ενώ τα ψέμματα πολλά)τούτη την κριτική την έχουνε κάνει προ εμού εμβριθείς και πνευματικοί άνθρωποι της Εκκλησίας μας.
Θα περίμενα τουλάχιστον όμως λίγη ανθρώπινη συμπαράσταση στους διωκόμενους αδελφούς σας στην Λαύρα τους οποίους εμμέσως χαρακτηρίζετε ως έχοντας ταραγμένο νουν που
« Σπεύδουν να με κοφτερά εργαλεία να ξύσουν ονόματα και κείμενα ,να εντοπίσουν εχθρούς, να κυνηγήσουν ληστές, αφήνοντας την δική τους πόρτα ανοιχτή και την αυλή τους απότιστη. Είναι αυτοί που επιζητούν «βαρβάρους», γιατί αυτοί είναι μια κάποια λύσις»
Σε αυτή την λογική και συμπεριφορά πρέπει λοιπόν να κατατάξουμε όλους τους ομολογητές της Εκκλησίας μας που αντί να καθίσουνε νωχελικοί και άπρακτοι περιμένοντας τον από μηχανής Θεό να δώσει λύσεις στα αιρετικά μέτωπα της Εκκλησίας, εκείνοι ξύνανε πληγές και κείμενα (όπως π.χ.ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός στην ψευδο-σύνοδο της Φερράρας ) «πολώνοντας» ακόμη περισσότερο την Εκκλησία.

Ιρλανδία: Τα «αμαρτωλά» Άσυλα της Μαγδαληνής ξανά στο προσκήνιο

Τι δουλειά έχει η αμώμητος πίστη υμών, των αγίων μας ,με την πτώση και διαστροφή; !!! (βίντεο)
Το πραγματικό αποτρόπαιο πρόσωπο του Παπισμού ,αυτής της «Εκκλησίας» που εγκολπώνεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συν αυτό!

Ιρλανδία: Τα «αμαρτωλά» Ασυλα της Μαγδαληνής ξανά στο προσκήνιο
Στιγμιότυπο από την ταινία του Πίτερ Μούλαν, «Οι κόρες της Ντροπής» που αναφέρεται στα βασανιστήρια των κοριτσιών στα πλυντήρια -μοναστηριακά ιδρύματα

Στο προσκήνιο επανέρχονται τα «Aσυλα» ή «Πλυντήρια της Μαγδαληνής», ιδρύματα που λειτουργούσαν στην Ιρλανδία από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 ως το 1996 υπό την διεύθυνση της "Καθολικής Εκκλησίας," καθώς αναμένεται μια λεπτομερής έκθεση για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι τρόφιμες, αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης για την αποζημίωσή τους - καθώς οι έγκλειστες μεταξύ άλλων εργάζονταν πολύ σκληρά και κυρίως αμισθί επί χρόνια.
Οι τρόφιμες αποτελούνταν από «προβληματικά» κορίτσια, άτομα με παραβατική ή ανήθικη συμπεριφορά, γυναίκες που είχαν σχέσεις εκτός γάμου, αλλά πολύ συχνά και θύματα βιασμών ή κακοποίησης, για να απομακρυνθεί η «ντροπή» από την οικογένεια. Εκτιμάται ότι περίπου 30.000 γυναίκες αναγκάστηκαν να πλένουν ρούχα χωρίς να πληρώνονται για φορείς που συμπεριλάμβαναν από τον ιρλανδικό στρατό ως και ξενοδοχεία. Τα Πλυντήρια διοικούνταν από τρία τάγματα καθολικών καλογραιών.
Το 2011, η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διέταξε την ιρλανδική κυβέρνηση να συστήσει μία επιτροπή έρευνας για τη μεταχείριση της οποίας έτυχαν χιλιάδες ανήλικα κορίτσια και ανήλικες γυναίκες. Η ιρλανδική κυβέρνηση κατήρτισε μία διατμηματική επιτροπή με επικεφαλής τον γερουσιαστή Μάρτιν Μακάλιζ, για να διαπιστώσει την εμπλοκή του κράτους στα Πλυντήρια. Πολλές από τις επιζούσες, που καταγγέλλουν φρικτή και άδικη κακομεταχείριση, απειλούν αν δεν αποζημιωθούν αν προβούν σε απεργία πείνας.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της 60χρονης σήμερα Μορίν Σάλιβαν η οποία στάλθηκε σε ένα Πλυντήριο της Μαγδαληνής σε ηλικία 12 ετών. Ο πατέρας της είχε πεθάνει αφήνοντας τη μητέρα της χήρα με τρία παιδιά. Η Μορίν ισχυρίζεται ότι ο πατριός της την κακοποιούσε. Οι καλόγριες αντιλήφθηκαν το γεγονός και έπεισαν τη μητέρα της ότι η Μορίν θα πήγαινε σε ένα πολύ καλό σχολείο. «Δεν ξαναείδα τα βιβλία μου ποτέ. Με ανάγκαζαν να δουλεύω μέρα-νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα και με μετονόμασαν σε Φράνσις. Τι σατανικό πράγμα. Δεν είχα κάνει τίποτα κακό. Ημουν ένα αθώο παιδί και μια καλόγρια μου είπε ότι μπορούσα να της εμπιστευτώ την ιστορία μου. Την εμπιστεύτηκα σαν ανόητη που ήμουν. Τουλάχιστον τώρα που κοιτάζω πίσω, το καταλαβαίνω», λέει η Σάλιβαν.

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Αντιχριστιανική δήλωση ΒΟΜΒΑ του Πάπα!


Στις 3 Ιουνίου από τον εξώστη του Βατικανού προς όλο το κοινό που βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης, δήλωσε πως κοράνι και Αγία Βίβλος είναι το ίδιο πράγμα. Έπειτα, συνέχισε αναφέροντας ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Γιαχβέ και ο Αλλάχ, είναι το ίδιο πράγμα, δηλαδή διαφορετικά ονόματα για τον ίδιο Θεό.
Τεκμηρίωσε την θέση του, δηλώνοντας πως ο πόλεμος όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των θρησκειών έχει χωρίσει τους ανθρώπους και πρέπει να έρθει η ώρα της «ενότητας» και της σύγκλισης των θρησκευτικών δογμάτων.
Σύμφωνα με πηγές, ο Πάπα έχει σκοπό να πυκνώσει τις επαφές του με το ιερατείο των μουσουλμάνων και θα έχει λογικά τον ερχόμενο Φλεβάρη συνάντηση, ώστε να πετύχει σύγκλιση με το Ισλάμ.

Έτσι θα μας σκανάρουν τα περιπολικά - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Η νέα εποχή αστυνόμευσης στην Ελλάδα είναι εδώ και πλέον τίποτα δεν θα διαφεύγει από τον Μεγάλο Αδελφό.


Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε τα νέα περιπολικά οχήματα, στα οποία εγκαταστάθηκε το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων».
Όπως μεταδίδεται, πρόκειται για ένα σύστημα που εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το πια είναι αυτά, είτε με σήματα της ΕΛ.ΑΣ είτε με «πολιτική» περιβολή, προκειμένου κανείς να μην «μυρίζεται» πως μπορεί να παρακολουθείται.
Ως βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή παρουσιάζεται ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Παράλληλα, τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ.
Όπως σχολιάζει το Newsauto.gr «πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων».
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!
Εννοείται πως οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν, καθώς όλα πλέον καταγράφονται ηλεκτρονικά, εάν ο οδηγός έχει χρέη στο Δημόσιο και έτσι να τον σταματούν και να τον οδηγούν σε, γιατί όχι, σε αυτόφωρο.
Όλα τα προσωπικά στοιχεία θα βγουν στην φόρα, προσβάσιμα ακόμα και κατά την διάρκεια της οδήγησης.
Η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού...
 el.gr


Aπίστευτο και όμως αληθινό το μεγαλύτερο θαύμα του αιώνα έγινε στην Ρουμανία. Άγιος Νεκτάριος


Σε ένα χωριό της Ρουμανίας δεν υπήρχε ιερέας, και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης.
Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων.
Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, τίποτε ο Πατριάρχης τους έλεγε τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό.
Εντωμεταξύ άλλοι πέθαιναν αδιάβαστοι, άλλοι είχαν γυναίκες και παιδιά χωρίς γάμο, τα παιδιά και οι μεγάλοι ήταν αβάπτιστοι.
Μια μέρα σταμάτησε έξω από τον Ναό ένα αυτοκίνητο και κατέβηκε ένας ιερέας όλο το χωριό ανάστατο ήρθε παπάς φώναζαν.
Πήγαν εκεί οι κάτοικοι, τον καλωσόρισαν και του είπαν: πως ήρθες στο χωρίο αφού ο πατριάρχης μας είχε πει ότι δεν έχει παπά να μας στείλει;
Τότε ο ιερέας τους είπε αυτό δεν θέλατε; δεν θέλατε ιερέα; Να ήρθα.
Όλο το χωριό χάρηκε στην παρουσία του νέου ιερέα.
Ο Ιερέας άρχισε αμέσως δουλειά πήγε σε όλους τους τάφους και διάβαζε την εξόδιο ακολουθία, βάπτισε και πάντρεψε όλους στο χωριό λειτουργούσε τους κοινωνούσε.
Μια μέρα καλεί του χωρικούς και τους λέγει ότι: θα φύγω τελείωσε η αποστολή μου.
Τότε το χωριό αναστατώθηκε, τώρα που ήρθε θα φύγεις;
Όμως ο ιερέας δεν άκουγε τους κατοίκους και ενέμενε στην απόφασή του.
Αφού οι χωρικοί κατάλαβαν ότι δεν γινόταν τίποτε τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του και τον κατεβόδωσαν.
Μετά από μέρες πήγαν στον Πατριάρχη να τον ευχαριστήσουν που τους έστειλε παπά και να του πουν όταν μπορέσει να τους ξαναστείλει κάποιον ιερέα, αλλά ο πατριάρχης δεν ήξερε τίποτε. Τους είπε ότι εγώ δεν έστειλα κανέναν παπά γιατί δεν έχω, όμως περιμένετε μήπως ο πρωτοσύγκελος, σας έστειλε κάποιον για να σας εξυπηρετήσει.
Πήρε τηλέφωνο τον πρωτοσύγκελο αλλά ούτε αυτός είχε στείλει κανέναν.
Ο πατριάρχης τους είπε τι έκανε αυτός ο ιερέας στην ενορία;
οι χωρικοί είπαν μας πάντρεψε, μας βάπτισε, μας έκανε τις κηδείες των γονέων, μας έκανε ότι κάνει ένας παπάς.
Καλά είπε ο πατριάρχης δεν σας έδινε χαρτιά δεν έγραφε τα μυστήρια;
-βεβαίως είπαν οι χωρικοί μας έδινε χαρτιά και τα καταχώρισε στα βιβλία του Ναού.
– Δεν είδατε τι έγραφε; και πως υπέγραφε με τι όνομα;
-Ολα τα στοιχεία δέσποτα τα έγραφε στα ρουμανικά πολλά γράμματα δεν ξέρουμε γιατί την υπογραφή την έβαζε σε άλλη γλώσσα που δεν έχουμε ξαναδεί.
Ο πατριάρχης παρακάλεσε να πάνε να φέρουν τα βιβλία για να δει ποιος ήταν αυτός ο κληρικός.
Όταν του πήγαν τα βιβλία ο πατριάρχης έμεινε έκθαμβος δεν πίστευε στα μάτια του όντως όλα τα στοιχεία ήταν γραμμένα στα ρουμανικά ενώ το όνομα του ήταν γραμμένο στα Ελληνικά με το όνομα της υπογραφής Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ… ΤΟΝ ΕΒΡΟ! (βίντεο)


resized_26a98-ae0b1d6cvideoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την μετακίνηση μονάδων της Πρώτης Στρατιάς προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα αποφάσισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak. Οι μετακινήσεις αυτές, όπως αναφέρεται επίσημα, εντάσσονται στα πλαίσια των μετακινήσεων μετά το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα από χτες μετακινείται από την Κωνσταντινούπολη η 66η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Μηχανικού προς την περιοχή του Tekirdağ, (Ραιδεστός), δυτικά προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ έπονται και άλλες μετακινήσεις από μονάδες που μέχρι σήμερα στάθμευαν στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης και τώρα πρόκειται να μετακινηθούν δυτικά στην ανατολική Θράκη.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Fikri Işık, θα ακολουθήσει εντός των ημερών μετακινήσεις και άλλων μονάδων αλλάζοντας την μέχρι τώρα διάταξη των στρατοπέδων κυρίως στις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, που προβλέπονται να αποσυμφορηθούν.
Εμάς φυσικά μας ενδιαφέρει οι μετακινήσεις προς τον Έβρο, που όπως δείχνουν τα πράγματα οι Τούρκοι αποφάσισαν να πυκνώσουν τις εκεί μονάδες τους.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ (Ἁγίου Μαξίμου τοῦ Ὁμολογητοῦ)

Εὐχαριστοῦμεν σοι, Κύριε καὶ Δέσποτα, ὑπὲρ πάντων τῶν μυστηρίων καὶ τῶν εὐεργεσιῶν σου καὶ ὑπὲρ Αὐτῆς, τὴν ὁποίαν ἐξέλεξες γιὰ νὰ ὑπηρετήση ὅλα αὐτά τὰ μυστήριά σου, τὰ ὁποῖα ἔθεσες εἰς τὴν διάθεσιν πάντων ἡμῶν.

Εὐχαριστοῦμεν σοι, τὴν ἀνεκλάλητον σοφίαν καὶ τὴν δύναμιν καὶ φιλανθρωπίαν σου, καθ’ ὅσον ὄχι μόνον προσέλαβες καὶ ἐθέωσες τὴν φύσιν μας, ἀλλὰ καὶ εὐδόκησες νὰ ἐκλέξης ἀπὸ ἐμᾶς τὴν Μητέρα σου καὶ τὴν κατέστησες Βασίλισσαν τοῦ κόσμου παντός.
Εὐχαριστοῦμεν σοι, διότι ἐν τῇ μεγαλοδωρία σου ἔδωσες τὸν ἴδιον τὸν ἑαυτόν σου γιὰ νὰ μᾶς ἐλευθέρωσης, ἀλλ’ ἐπίσης καὶ αὐτήν τὴν παναγίαν Μητέρα σου πρὸς βοήθειαν καὶ προστασίαν, ὢ φιλάνθρωπε καὶ γλυκύτατε Δέσποτα.
Εὐχαριστοῦμεν καὶ σέ, εὐλογημένη καὶ δεδοξασμένη Δέσποινα, διότι πάντοτε μᾶς εὐσπλαγχνίζεσαι καὶ συμπάσχεις μὲ τοὺς πόνους μας, ἱκετεύεις δὲ τὸν Υἱόν σου νὰ μᾶς λυτρώνη ἀπὸ τὶς ἁμαρτίες καὶ τοὺς πειρασμούς μας.
Δὲν θὰ θρηνήσωμε γιὰ τὸν θάνατον καὶ τὴν ταφήν σου, ἀλλά θὰ δοξολογήσωμε τὴν Μετάστασίν σου, διότι ἂν καὶ μετέστης εἰς τὸν οὐρανόν, δὲν ἐγκατέλειψες τους κατοικοῦντας εἰς τὴν γῆν. Καὶ παρ’ ὅλον ὅτι ἀπηλλάγης ἀπὸ τὶς ταλαιπωρίες καὶ τὶς ἀσχολίες τῆς προσκαίρου αὐτῆς ζωῆς, ἂν καὶ ἔφθασες εἰς τὴν ἀνέκφραστον καὶ ἀτελεύτητον μακαριότητα, δὲν λησμονεῖς ὅμως οὔτε πρὸς στιγμὴν τὴν παροῦσαν πτωχείαν μας. Ἀντιθέτως, τώρα μᾶς προσφέρεις ἀκόμη περισσότερα: Μᾶς σώζεις καὶ μᾶς ἐλευθερώνεις ἀπὸ κάθε δοκιμασίαν καὶ ἀπὸ ποικίλους πειρασμούς.
Μὴ μᾶς ἐγκαταλείπης, ὅθεν, ὀρφανοὺς ἀπὸ τὴν βοήθειάν σου καὶ τὴν παμπόθητόν σου Χάριν, ἀλλ’ ἀνάλαβέ μας καὶ σκέπασέ μας μὲ τὴν λαμπρότητα τῆς δόξης σου καὶ προσάγαγε εἰς τὸν Υἱόν καὶ Θεόν σου τὴν ἀκατάπαυστον πρεσβείαν καὶ ἱκεσίαν σου ὑπὲρ τῶν ἀνυμνούντων καὶ δοξολογούντων σε, διότι τώρα εἶσαι ὄντως ἡ βασίλισσα τοῦ παντός, ἡ Παντάνασσα, «παρισταμένη ἐκ δεξιῶν τοῦ Βασιλέως, ἐν κροσσωτοῖς χρυσοῖς περιβεβλημένη, πεποικιλμένη μὲ τὴν Χάριν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος», τελείως καλλωπισμένη μὲ τὸν στολισμὸν αὐτόν τῆς Χάριτος…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

«ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΓΙΑΤΙ;»


Μια γυναίκα, που είχε χάσει το παιδί της, επισκέφθηκε τον γέροντα , και τον ρώτησε:
–Γιατί κάποιοι φεύγουν νέοι απ’ αυτή τη ζωή;
Και ο όσιος του Θεού τής είπε τα εξής:
–Σ’ ένα χωριό, μια πιστή γυναίκα που έχασε τον μονάκριβο γιο της, παραπονέθηκε στον Θεό:
«Εγώ, για την αγάπη Σου, άντεξα πολλά: προσβολές, φτώχιες, δυσκολίες. Σ’ αυτό το μέρος που μένω, κανείς δεν είναι πιστός εκτός από μένα. Όμως Εσύ μου πήρες το παιδί μου. Γιατί;».
Εκείνη τη νύχτα λοιπόν είδε ένα όνειρο:
Οι Άγγελοι την πήγαν στον Κύριο και Του μετέφεραν τα παράπονά της.
Τότε, ακούστηκε η φωνή του Κυρίου:
«Ρωτήστε τη γυναίκα τι θέλει;».
«Φέρε το παιδί μου πίσω!», απάντησε η γυναίκα.
«Θέλεις να δεις το παιδί σου;», ρώτησε ο Κύριος.
«Μητέρα είμαι! Και βέβαια το θέλω!», είπε κλαίγοντας εκείνη.
«Να της δείξετε το παιδί της!», έδωσε εντολή ο Κύριος.
Έφεραν το παιδί και η μητέρα χάρηκε.
«Τώρα, τι Μου ζητάς;», ρώτησε ο Κύριος.
«Γιατί τον πήρες;», Του παραπονέθηκε η γυναίκα.
Τότε ο Κύριος έδωσε εντολή στους Αγγέλους:
«Να της δείξετε τι θα έκανε ο γιος της, αν δεν τον έπαιρνα Εγώ».
Και, ξαφνικά, σαν σε ταινία, η γυναίκα είδε τις φοβερές αμαρτίες που θα διέπραττε ο γιος της και μετά τις φωτιές της κόλασης!
«Να τον ξαναγυρίσετε στον Παράδεισο!», άρχισε να κλαίει και να παρακαλεί τον Κύριο η γυναίκα.
Ο Κύριος έδωσε εντολή να ξαναγυρίσουν πάλι το παιδί στον Παράδεισο.
Και της είπε τότε ο Κύριος:
«Για την καλοσύνη σου και για την αγάπη σου πήρα τον γιο σου κοντά Μου. Μη νομίζεις πως δεν ξέρω πότε και ποιον πρέπει να πάρω».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ: Εφιαλτικές διαστάσεις για την ανθρωπότητα παίρνουν τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας – Πρωτοστατεί η… Γερμανία!


Conspiracy
Ο εφιάλτης του «Big Brother» κάνει ακόμη πιο έντονη την εμφάνισή του. πάντα με αφορμή την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ηλεκτρονικά προγράμματα αναγνώρισης προσώπου στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια για να βοηθήσουν στον εντοπισμό υπόπτων, έπειτα από δύο ισλαμιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στη χώρα, θέλει να εισάγει ο  Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
Μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως πρόγραμμα στο Ίντερνετ είναι σε θέση να προσδιορίσει αν πρόσωπα σε φωτογραφίες είναι διασημότητες ή πολιτικοί.
«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα», δήλωσε στην εφημερίδα.
Ο ντε Μεζιέρ πρόσθεσε πως ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμάζεται ήδη για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει έπειτα από μερικά λεπτά.
Άλλες χώρες εξετάζουν επίσης τέτοια τεχνολογία, όμως οι Γερμανοί είναι παραδοσιακά επιφυλακτικοί με τις μεθόδους επιτήρησης λόγω των καταχρήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι στην Ανατολική Γερμανία και την Γκεστάπο υπό τους Ναζί.
Απαγόρευση σακιδίων

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ


Τό Τίμιο ξύλο τής Μονής Ξηροποτάμου τού Αγίου Όρους. Είναι το μεγαλύτερο τμήμα Τιμίου Ξύλου πού υπάρχει σ΄ όλο τόν κόσμο !
Στό κάτωθεν μέρος υπάρχει η χρυσή οπή απο το ένα καρφί του Σταυρού πού από μόνα τους θα ήταν όχι κοινά καρφιά όπως τα ξέρουμε σήμερα, αλλά μικροί ράβδοι μπετόβεργας τουλάχιστον 30 εκατοστά μήκος για να διαπεράσουν πόδια ή χέρια κρατώντας καί το βάρος κάθε εσταυρωμένου..
.
Πάνω σ΄αυτόν τον Σταυρό ύψους 4,5 μέτρων ξεπλήρωσε ο Χριστός με τον θάνατό τους τίς αμαρτίες όλων των αιώνων καί κάθε εποχής και φυλής ανθρώπων από τούς Πρωτόπλαστους μέχρι το "τετέλεσται" το δικό Του!
Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται από τούς Αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από σημεία με τα οποία ο μέγας Απόστολος εξαίρει τον ρόλο του Σταυρού στην διαδικασία της σωτηρίας του κόσμου.
Οι κατακόμβες είναι γεμάτες από χαραγμένους Σταυρούς. Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού φάνηκε στο θαυμαστό όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στα 312, ενώ βάδιζε εναντίον του Μαξεντίου κοντά στη Ρώμη. Ο αυτοκράτορας είδε στον ουρανό, ημέρα μεσημέρι, το σημείο του σταυρού, σχηματισμένο με αστέρια, και την επιγραφή «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ », επίσης σχηματισμένη με αστέρια.
Ήταν η 28η Οκτωβρίου 312μχ.. ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ…
Από εκείνη την ώρα έδωσε διαταγή το σημείο αυτό να γίνει το σύμβολο του στρατού του. Χαράχτηκε παντού, στις ασπίδες των στρατιωτών, στα κράνη, στα λάβαρα, και αλλού. Κατάλαβε ο μεγάλος και διορατικός εκείνος άνδρας ότι το μέλλον της ανθρωπότητας ανήκε στον Χριστιανισμό, όπως και έγινε. Έτσι έδωσε αμέσως διαταγή να σταματήσουν οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών, καθώς και όλων όσων διώκονταν για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.
Με το γνωστό «Διάταγμα των Μεδιολάνων» κατοχυρώθηκε η ανεξιθρησκία στο κράτος. Παράλληλα υιοθέτησε τις ευαγγελικές αρχές για να γίνουν η βάση του δικαίου και της νομοθεσίας του (κατάργηση δουλείας, κοινωνική πρόνοια, αργία Κυριακής, κλπ).
Καί μάλιστα για να είναι δίκαιος με όλους τους υπηκόους του παρέμεινε προστάτης και της εθνικής θρησκείας (Μέγας Αρχιερεύς).
Η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη αναφέρεται από πολλούς ιστορικούς της πρωτοβυζαντινής περιόδου (Σωκράτης, Σωζόμενος Θεοδώρητος, Ρουφίνος και Αμβρόσιος).Σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες, ο αυτοκράτωρ Αδριανός είχε οικοδομήσει επί του τάφου του Ιησού Χριστού ειδωλολατρικό ναό αφιερωμένο στην Αφροδίτη.
Η Αγία Ελένη γνωρίζοντας αυτήν την παράδοση κατεδάφισε τον ναό και κάτω από τα θεμέλιά του βρήκε τρεις σταυρούς.
Προκειμένου να διαπιστωθεί ποιός σταυρός ήταν εκείνος του Ιησού Χριστού ο τότε Επίσκοπος Ιεροσολύμων ακούμπησε το σώμα μίας ευσεβέστατης νεκρής γυναίκας διαδοχικά και με τους τρεις σταυρούς.
Μόλις το νεκρό σώμα της γυναίκας ακούμπησε τον Τίμιο Σταυρό αναστήθηκε.
Την επομένη, την 14η Σεπτεμβρίου του 335 έγινε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εντός του ναού και σε περιφανές μέρος για να μπορούν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι οι περιχαρείς πιστοί. Όμως την αγία αυτή ημέρα εορτάζουμε και την δεύτερη ύψωση.
Στα 613 οι Πέρσες κυρίεψαν την Παλαιστίνη, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα και πήραν ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφεραν στη χώρα τους. Η παράδοση αναφέρει ότι άπειρα θαύματα γινόταν εκεί. Οι πυρολάτρες Πέρσες θεώρησαν το Τίμιο Ξύλο μαγικό και γι΄ αυτό το φύλασσαν και το προσκυνούσαν, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική του φύση και ιδιότητα!
Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος μετά την νίκη του εναντίον των Περσών παρέλαβε τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφερε στην Ιερουσαλήμ. Ο Πατριάρχης Ζαχαρίας τον ύψωσε εκ νέου στο ναό της Αναστάσεως.
Ήταν πάλι 14 Σεπτεμβρίου του 626.Ο αρχαίος εκκλησιαστικός συγγραφέας Παυλίνος αναφέρει στην 11η επιστολή του ότι η τοπική εκκλησία των Ιεροσολύμων θεώρησε ότι ο Σταυρός του Χριστού ανήκει σε όλη την χριστιανοσύνη και γι΄ αυτό αποφάσισε να τεμαχίσει το Τίμιο Ξύλο και να το διανείμει σε όλη την Εκκλησία.
Η Αγία Ελένη έπειτα πήρε τον Τίμιο Σταυρό μαζί της στην Κωνσταντινούπολη, αφού όμως άφησε μέρος αυτού στα Ιεροσόλυμα, στον Πατριάρχη Μακάριο.
Ο Σταυρός του Κυρίου είχε 4,50 μέτρα ύψος, 2,40 μέτρα πλάτος, και αρκετά εκατοστά πάχος γι΄ αυτό κόπηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Αγία Ελένη σε δύο κατά πάχος φέτες, βγάζοντας έτσι 2 Σταυρούς, κατά την Παράδοση.
Το μεγαλύτερο τμήμα του Τιμίου Σταυρού πού υπάρχει σήμερα στον κόσμο βρίσκεται στην Μονή Ξηροποτάμου, του Αγίου Όρους!
Στο κάτω μέρος διακρίνεται επιχρυσωμένη οπή στην οποία υπήρχε ένα από τα καρφιά της Σταυρώσεως ! Η γνησιότητα όμως και του πιο ελάχιστου τεμαχίου Τιμίου ξύλου ( έστω και μίας σκλήθρας ξύλου) φαίνεται και από το εξής:
Είναι το μόνο ξύλο πού δεν στέκεται στην επιφάνεια του νερού όπως όλα τα ξύλα πού ξέρουμε, αλλά πάει και βουλιάζει σάν μολύβι στόν πάτο ( πχ. μέσα σ΄ ένα ποτήρι νερό ), αντίθετα με τους Νόμους της βαρύτητας και του Ειδικού βάρους Στερεών σωμάτων!

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1949


του αντιστράτηγου ε.α. Γεώργιου Τζουβαλά
Όπως προσκυνάμε στην Αγία Λαύρα το λάβαρο της επαναστάσεως του 1821 που ευλόγησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, θα έπρεπε να προσκυνάμε τα οστεοφυλάκια των νεκρών και τα αιματοβαμμένα χώματα των βουνοκορφών του Γράμμου και του Βέρνου (Βίτσι). Το πρώτο γιατί νοηματοδοτεί την έναρξη και την ευτυχή κατάληξη της εθνεγερσίας και το δεύτερο γιατί απέτρεψε τον ακρωτηριασμό της Ελλάδος και την εθνική ταπείνωση, μετά από ένα νικηφόρο πόλεμο στον οποίο η συνεισφορά της Ελλάδος υπήρξε παγκόσμιας σημασίας. Έτσι μόνο θα τιμούσαμε τις παραδόσεις μας και θα ξαναφέρναμε ως φωτεινό δίδαγμα στις νέες γενιές Ελλήνων τον όρκο που οι πρόγονοι μας έδωσαν στις Πλαταιές: «Ου ποιήσομαι περί πλείονος το ζην της ελευθερίας».Ο αγών που έδωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του έθνους στο Γράμμο και το Βέρνο δεν ήταν ένας ενδοοικογενειακός καυγάς, «ένας εμφύλιος», όπως εκόντες άκοντες, τον ονοματίσαμε. Ήτο ησυνέχισις του αγώνος της εθνεγερσίας για τους Έλληνες και τα εδάφη που δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε η γαλανόλευκη να σκεπάσει, στην προσπάθεια τους, για την απελευθέρωση από την οθωμανική κυριαρχία. Και ένας αγώνας για την κατοχύρωση όσων με πολύ αίμα είχαν αποκτηθεί.

Άλλοι λαοί, που αφυπνίστηκαν μετά την ελληνική επανάσταση, διεκδίκησαν την κυριαρχία στη Μακεδονία και την Θράκη. Προσάρτησαν με εύκολο τρόπο την σφύζουσα από ελληνισμόΑνατολική Ρωμυλία (1885). Είχαν προς τούτο την υποστήριξη
μεγάλων δυνάμεων που εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας απεκάλυπτε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη αυτές τις βλέψεις λέγοντας του: «Θοδωράκι οι Μεγάλοι δεν θέλουν να πλατύνει η Ελλάδα, γι’ αυτό ενισχύω (οικονομικώς) τα τάγματα των Ρουμελιωτών για να διαφυλάξουν τους τάφους των γονιών τους, ύστερα βλέπουμε για τις μονάδες των Μωραϊτών». Το μεγαλόπνοο πρόγραμμα του Καποδίστρια δεν αφήσαμε δυστυχώς να ολοκληρωθεί.