Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

σχολιο μας :ενα παλαιο αρθρο μας που δυστυχως δικαιωνετε κατα γραμμαν στις ημερες μας!!! και θα αναφερουμε και ενα απλο παραδειγμα :δειτε τι εγινε με τους αγροτες ,για ακομη μια φορα "εφυγαν απο τους δρομους και τον δικαιο αγωνα τους ταπεινωμενοι και με σκυφτο το κεφαλι" ...γιατι ;;;
θα σας πουμε αμεσως διοτι δεν εβαλαν μπροσταρη τον Χριστο σε αυτον τον αγωνα αλλα τα θελω τους !!! αυτο το πραγμα παθαινουμε ολοι εμεις ποθ προσπαθουμε να αγωνιστουμε χωρις Χριστο μεσα στην καρδια μας και αυτο θα παθαινουμε συνεχεια εαν δεν ταπεινωθουμε και δεν βαλουμε μπροσταρη σε οτι κανουμε στην ζωη μας τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο !!!

                          Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗἘρεύνωντας τὴν κατάσταση ποὺ ἐπικρατεῖ στὸ Ἔθνος μας τὰ τελευταία χρόνια φτάσαμε στὸ συμπέρασμα νὰ ποῦμε ὅτι ἡ οἰκονομικὴ κρίση ποὺ διέρχεται εἶναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ !!!


Ψάχνοντας νὰ βροῦμε ἀπὸ ποὺ πηγάζει αὐτὴ ἡ κρίση ἐρευνήσαμε τὴν καθημερινὴ <λειτουργία> τοῦ Ἕλληνα τὸ πὼς συμπεριφέρεται καὶ τὸ πὼς συναναστρέφεται στὴν καθημερινότητά του .


Ὁ Ἕλληνας ὡς Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς ἔμαθε στὴν ζωή του σὲ ὅτι ἦταν νὰ  κάνει  ἔλεγε  πρῶτα «πρῶτα ὁ Θεός» ,σὲ ἀντιθέση μὲ τὸν νεοέλληνα ποὺ <ἐπίδωσε ἐξώδικο ΕΞΩΣΗΣ>  στὸν Θεὸ καὶ τὸν εἶπε ΄΄φύγε ἀπὸ τὴν ζωή μου ,τὴν οἰκογένειά μου ,τὴν δουλεια μου ,δὲν θέλω νὰ ἔχω καμμία σχέση μὲ Σενα΄΄καὶ φυσικὰ ὁ Θεὸς ὡς Φιλάνθρωπος ποὺ εἶναι καὶ θέλει τὸ Πλάσμα Του νὰ ἔχει ἐλεύθερη βούληση ἔκανε αὐτὸ ποὺ τὸν εἶπε ,βέβαια ὁ ἄνθρωπος ὡς ἀχάριστος ποὺ εἶναι ἀπέναντι στὸν Δημιουργό του τώρα Τὸν ρίχνει καὶ εὐθύνες .

Το θαύμα!!!! « Εμείς μόνο την Τιμιωτέρα ψάλλουμε...»...


Το παρακάτω ιστορικό γράφτηκε ως υπόμνημα από τον ιερομόναχο Σεραφείμ τον Θυηπόλο το 1548 (από κτίσεως κόσμου 7056), ο οποίος υπήρξε και Πρώτος του Αγίου Όρους και διέσωσε ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.
Κοντά στη Σκήτη του Πρωτάτου, που βρίσκεται στις Καρυές του Αγ. Όρους – στην αριστερή όχθη του χειμάρρου του Λιβαδογένη, κάτω από τη ρωσική Σκήτη του Αγ. Ανδρέα – εκεί κοντά στην τοποθεσία της Ι. Μονής Παντοκράτορος, είναι ένας λάκκος (χαράδρα) μεγάλος, που έχει διάφορα Κελλιά. Σε ένα από αυτά τα Κελλιά, που ήταν αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, κατοικούσε ένας ενάρετος Ιερομόναχος γέροντας με τον υποτακτικό του. Επειδή συνηθίζονταν να γίνεται αγρυπνία κάθε Κυριακή στην παραπάνω Σκήτη του Πρωτάτου, το απόγευμα ενός Σαββάτου, θέλοντας ο Γέροντας να πάει στην αγρυπνία, λέγει στον υποτακτικό :

– Εγώ, τέκνο μου, θα πάω να ακούσω την αγρυπνία, ως συνήθως. Εσύ μείνε στο κελί και ανάγνωσε την ακολουθία σου. Και έτσι έφυγε.
Η εμφάνιση του Αρχαγγέλου
Το βράδυ, ακούει ο υποτακτικός να χτυπάει κάποιος την πόρτα του κελλιού. Πήγε, την άνοιξε και βλέπει κάποιον ξένο και άγνωστο μοναχό, ο οποίος, αφού παρακάλεσε, μπήκε και έμεινε εκείνη τη βραδιά στο κελί.
Την ώρα του όρθρου σηκώθηκαν και έψαλλαν και οι δύο την ακολουθία. Όταν όμως ήλθαν στο την Τιμιωτέραν των Χερουβίμ, ο υποτακτικός έψαλλε έως τέλους το συνηθισμένο και παλαιό ύμνο του Αγ. Κοσμά του Ποιητού ενώ ο ξένος μοναχός στάθηκε μπροστά από την εικόνα της Θεοτόκου και με περισσή ευλάβεια και φόβο, κάνοντας άλλη αρχή του ύμνου, τον έψαλλε μελίρρυτα ως εξής:
« Άξιον εστίν ως αληθώς,
μακαρίζειν σε την Θεοτόκον,
την αειμακάριστον και παναμώμητον
και μητέρα του Θεού ημών»
Όταν άκουσε αυτό ο υποτακτικός ενθουσιάστηκε, αφ’ ενός για το νέο ύμνο αφετέρου για την Αγγελοειδή φωνή και ουράνια μελωδία που άκουσε και λέει προς τον ξένο μοναχό:
– Εμείς μόνο την Τιμιωτέρα ψάλλουμε, το « Άξιον Εστίν » δεν το έχουμε ακούσει ποτέ, ούτε εμείς ούτε και οι προγενέστεροι από μας. Αλλά σε παρακαλώ, κάνε αγάπη και γράψε σε μένα τον ύμνο αυτό για να τον ψάλλω και εγώ στην Θεοτόκο.
– Φέρε μου μελάνι και χαρτί για να γράψω τον ύμνο, του είπε ο ξένος μοναχός.
– Δεν έχω ούτε μελάνι ούτε χαρτί , είπε ο υποτακτικός. Τότε ο ξένος μοναχός είπε:
– Φέρε μου μια πλάκα .

Ἁγίου Νεκταρίου - Λόγος περὶ βλασφημίας


Ὁ βλάσφημος, ὡς μέλος τῆς κοινωνίας, εἶναι ἐπικίνδυνος, γιατὶ δὲν σέβεται τὸ Θεὸ καὶ ἀπὸ τὴν ἀσέβεια αὐτὴ προέρχονται ὅλα τὰ κακά.
Ὁ βλάσφημος μπορεῖ νὰ παραβαίνει κάθε ἠθικὸ καὶ πολιτικὸ νόμο χωρὶς κανένα ἐνδοιασμὸ, ἀφοῦ δὲν σέβεται τὸν Θεό.
Ὁ βλάσφημος εἶναι ἐπικίνδυνος στὴν κοινωνία, γιατὶ πορώθηκε ἡ καρδιά του, ἡ δὲ πορωμένη καρδιὰ ἔχασε τὴν εὐαισθησία τῆς συνειδήσεως, αὐτὸς δὲ ποὺ ἔχασε αὐτὴ τὴν εὐαισθησία εἶναι ἱκανὸς νὰ πράξει κάθε κακούργημα.
Πῶς μπορεῖ ὁ βλάσφημος νὰ εἶναι τίμιος ἐπαγγελματίας, τίμιος ἐργάτης, ὅταν συμπεριφέρεται ἄτιμα καὶ ἀχάριστα πρὸς τὸ Θεό;
Πῶς μπορεῖ νὰ γίνει καλὸς καὶ χρήσιμος φίλος;
Πῶς μπορεῖ ὁ βλάσφημος νὰ εἶναι συνεπὴς στὶς συναλλαγές του, ὅταν δὲν σέβεται τὸν Ἰησοῦ Χριστὸ καὶ Θεό μας;
Πῶς μπορεῖ νὰ εἶναι καλὸς συνέταιρος ὅταν κανένα δὲν σέβεται;
Ὁ βλάσφημος εἶναι κακὸς γιός. Ὡς ἀχάριστος πρὸς τὸ Θεὸ πῶς μπορεῖ νὰ εἶναι εὐγνώμων πρὸς τοὺς γονεῖς του; Τοῦ βλάσφημους γιοὺς οἱ γονεῖς ὀφείλουν νὰ τοὺς διώχνουν ἀπὸ τὰ σπίτια τους γιὰ νὰ μὴν ἔλθει ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ πάνω τους.
Ὁ βλάσφημος δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι καλὸς σύζυγος, οὔτε καλὸς πατέρας καὶ κάποια στιγμὴ θὰ ξεσπάσει πάνω τοῦ ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ . Φύγετε μακριὰ ἀπὸ τοὺς βλάσφημους.
Ἁγίου Νεκταρίου - Λόγος περὶ βλασφημίας

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Κ.ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28\2\2016

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 28\2\2016

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!


Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης Από το βιβλίο «Πνευματικά Μαργαριτάρια Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου»


Άκουσε τι λέγει ο Σολομώντας, που γνώρισε τα παρόντα πράγματα «έχτισα», λέγει, «για τον εαυτό μου σπίτια, φύτεψα κήπους και παραδείσους, αμπελώνες και πισίνες με νερά, απέκτησα χρυσό και άργυρο, όρισα να μου τραγουδούν τραγουδιστές και τραγουδίστριες, απέκτησα πρόβατα και βόδια» (Εκκλ. 2, 4-8).
Πραγματικά κανένας δεν έκαμε τόσο τρυφηλή ζωή, κανένας δεν υπήρξε τόσο ένδοξος, κανένας τόσο σοφός, κανένας τόσο άρχοντας, κανένας δεν είδε τα πράγματα να συμβαίνουν τόσο πολύ όπως τα ήθελε αυτός.
Τι λοιπόν; Τίποτε από αυτά δεν ωφελήθηκε αλλά τι λέγει μετά από όλα αυτά; «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης» (Εκκλ. 1, 2). Όχι απλώς ματαιότητα, αλλά σε υπερβολικό βαθμό;
Ας πεισθούμε στον Σολομώντα, παρακαλώ, που έφθασε σ' αυτό με την ίδια την πείρα ας πεισθούμε σ' αυτόν, και ας αφοσιωθούμε σε πράγματα, όπου δεν υπάρχει ματαιότητα, όπου υπάρχει αλήθεια, όπου όλα είναι σταθερά και βέβαια, όπου όλα έχουν οικοδομηθεί στην πέτρα, όπου δεν υπάρχουν γηρατειά, ούτε παροδικότητα, όπου όλα ανθούν, όπου όλα ακμάζουν, όπου τίποτε δεν παλιώνει, ούτε γηράσκει, ούτε βρίσκεται κοντά στον αφανισμό.
Ας ποθήσουμε, παρακαλώ, γνήσια το Θεό, όχι από φόβο για τη γέενα, αλλά από πόθο για τη βασιλεία Του. Γιατί, πες μου, τι μπορεί να εξισωθεί με το να δει κανείς το Χριστό; Τίποτε δεν υπάρχει, και πολύ σωστά. Γιατί λέγει, «ούτε μάτι είδε, ούτε αυτί άκουσε, ούτε ανθρώπινη καρδιά αισθάνθηκε, εκείνα που ετοίμασε ο Θεός για εκείνους που Τον αγαπούν» (Α' Κορ. 2, 9).
Ας προσπαθήσουμε να επιτύχουμε εκείνα και ας περιφρονήσουμε αυτά εδώ. Δεν τα κατηγορούμε αυτά εδώ αμέτρητες φορές; Δεν λέμε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τίποτε; Τι φροντίζεις για το μηδέν; Γιατί υπομένεις κόπους για το μηδέν; Κοίταξε όμως αμέσως στον ουρανό από τις πέτρες και τους κίονες εδώ, κοίταξε σ' εκείνην την ομορφιά, και θα δεις ότι αυτά εδώ είναι έργα μυρμηγκιών και των κουνουπιών.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΦΑΓΜΕΝΑΑγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Λόγος περί ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων και άθεων αιρετικών και περί σημείων της συντέλειας του αιώνος τούτου. Ειπώθηκε καθώς αυτός ετοιμαζόταν να εκδημήσει από του σώματος.
''...Και τώρα θα μιλήσω με πόνο καρδιάς περί των ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων και των άθεων αιρετικών, για τους οποίους ο Παύλος έλεγε, «Πονηροί άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» (Β' Τιμ 3.13), και για τους οποίους πολλές φορές σας μίλησα ήδη...''
Οδυνηρός ο λόγος, καθώς είναι και ο τελευταίος, όπως μου έχει δηλωθεί, αλλά και γεμάτος πολλή χαρά. Από την μια είναι οδυνηρός, διότι δεν θα σας ξαναμιλήσω. Από την άλλη είναι γεμάτος χαρά, διότι έφθασε ο καιρός ν' αναχωρήσω και να βρεθώ με τον Χριστό και όπως είπε ο Κύριος, «Ούκέτι λαλήσω μεθ' ύμών» (Ιωαν. 14.30). Και τώρα θα μιλήσω με πόνο καρδιάς περί των ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων και των άθεων αιρετικών, για τους οποίους ο Παύλος έλεγε, «Πονηροί άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» (Β' Τιμ 3.13), και για τους οποίους πολλές φορές σας μίλησα ήδη. Διότι πολλές ομιλίες έκανα με την χάρη του Χριστού, όπως πολύ καλά γνωρίζετε εσείς που αγαπάτε το Θεό. Σχεδόν σε κάθε ομιλία αναφερθήκαμε σ' αυτούς, αν θυμάστε τα όσα είπαμε χθες. Γνωρίζω ότι θυμάστε και μάλιστα όσοι είστε φιλόπονοι και αγαπάτε την Γραφή και τον Χριστό.

ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΡΤΕΣ !!!

Κάρτα υγείας από τους Δήμους για τους δημότες τους.credit-cards-185069-640-780x358
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
Κάρτα Υγείας θα διατίθεται από τους Δήμους στους δημότες τους σε λίγο καιρό.
Στην Κάρτα Υγείας του Δημότη-Πολίτη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), κ. Γιώργος Πατούλης.Η αναφορά έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου CITY CONNECT – FORUM & EXHIBITION, που πραγματοποιείται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι από τη Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) και την PALLADIAN CONFERENCES, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.).
Η συγκεκριμένη κάρτα σχεδιάζεται τους τελευταίους μήνες με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε δημότη-πολίτη, καθώς θα περιλαμβάνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του.
Στόχος της θα είναι να παρέχει γρήγορη και ακριβής ενημέρωση για το ιστορικό κάθε δημότη-ασθενή, επιτρέποντας σε κάθε πάροχο υγείας να μπορεί να το αξιοποιήσει προς όφελος του.
Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι σε λίγο καιρό η Κάρτα Υγείας θα διατίθεται από τους Δήμους στους δημότες τους.
http://www.medicalland.gr

Ο άκρατος εξευτελιστικός φιλειρηνισμός


Τί άκρατος φιλειρηνισμός και αυτός!
Ποτέ μου δεν είχα την αφελή πεποίθηση πώς η ορθόδοξη εκκλησία και κατ επέκταση η ρωμηοσύνη έχει έναν ειρηνιστικό παθητικό χαρακτήρα.


Γνώριζα και γνωρίζω πώς είμαστε φυλή πολεμική. Όχι φιλοπόλεμη, φιλοκατακτητική, πολεμοκάπηλη, αιμοβόρα.Πολεμική. Έχει διαφορά.
Είχαμε και έχουμε τόσα θηρία και εχθρούς να αντιμετωπίσουμε, τόσους επίβουλους πανταχόθεν πού δεν μπορούσαμε παρά να είμαστε συνεχώς σε πολεμική ετοιμότητα. Πανταχόθεν βαλλόμενοι και πάντοτε αμυνόμενοι. Αναρωτιέμαι πώς τυχαίνει και οι πασιφιστές πού μας προέκυψαν δεν αναγνωρίζουν αυτή την αλήθεια στο Σωσον Κύριε τον λαόν σου, στο τη Υπερμάχω Στρατηγώ, στα πολεμικά λάβαρα με τους δικέφαλους απού ακόμα σήμερα κοσμούν τους ναούς μας, πού είναι λιμάνια της ειρήνης αν μη τί άλλο.Πώς σκανδαλίζονται ακόμα με τόσους ξιφοφόρους και πάνοπλους αγίους πού κοσμούν τα συναξάρια μας. Γιατί συμβιβάζεται η ειρήνη του Χριστού με τον πολεμικό μας χαρακτήρα. Γιατί η ειρήνη του Χριστού δεν μοιάζει με ειρηνιστικά κινήματα πού επιβάλονται διά των όπλων και με την ισχύ. Είναι ο πολύτιμος μαργαρίτης, μια εσωτερική υπόθεση, πού εμείς καλούμαστε να την διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ Ή ΘΆΝΑΤΟΣ !!! Αν είμαστε πολεμικό γένος είναι επειδή θέλουν να μας την πάρουν, να μας ταπεινώσουν. Είμαστε σε διαρκή μάχη, απολογία, ιερό αγώνα. Αυτό μας κάνει ανθρώπους της ειρήνης και τον πόλεμο μας ευλογημένο. Δεν είμαστε από την άλλη πλευρά πού είναι τα αιμοβόρα θηρία. Είμαστε αμυνόμενοι. Και πάνω απ όλα δεν κύπτουμε τον αυχένα για χάρη καμία αμφίβολης και εξευτελιστικής "αγάπης".
Ο αγώνας μας είναι πνευματικός, λένε. Με τις αρχές και εξουσίες του σκότους. Να ξέρετε όμως πώς είναι τραγική αφέλεια να πιστεύουμε πώς κάτι τέτοιο συμβαίνει κάπου στο υπερπέραν. Μια πλατωνική ειδωλολατρία για ψυχεδελείς νόες. Ο πνευματικός αγώνας λαμβάνει σάρκα και οστά από τούτη εδώ την γή και έχει τόσο σαρκικό χαρακτήρα και είναι τόσο ορατός ο αόρατος πόλεμος μας, πού καταντά σχεδόν αμαρτία μεγάλη και εικονομαχία να μην το βλέπουμε...

" Περί Πίστεως και Αγάπης"


Όταν αρχίσει κανείς να αισθάνεται πλουσιοπάροχα την αγάπη του Θεού, τότε αρχίζει να αγαπά με πνευματική αίσθηση και τον πλησίον. Αυτή είναι η αγάπη για την οποία μιλούν όλες οι Γραφές. Η κατά σάρκα φιλία πολύ εύκολα διαλύεται, όταν βρεθεί κάποια ασήμαντη αιτία, γιατί δεν είναι δεμένη με την πνευματική αίσθηση. Στον άνθρωπο όμως που στην ψυχή του ενεργεί ο Θεός, και αν συμβεί κάποιος ερεθισμός, δεν λύνεται ο δεσμός της αγάπης. Γιατί με την θερμότητα της αγάπης του Θεού η ψυχή ξαναθερμαίνει τον εαυτό της στο καλό και γρήγορα ξαναφέρνει μέσα της την αγάπη του πλησίον με πολλή χαρά, ακόμη και αν έχει υβρισθεί ή ζημιωθεί υπερβολικά από αυτόν· και με τη γλυκύτητα του Θεού εξουδετερώνει την πικρία της φιλονεικίας.
Εκείνος που αγαπά το Θεό, πιστεύει ειλικρινά και εκτελεί τα έργα της πίστεως μ' ευσέβεια. Εκείνος όμως που πιστεύει μόνο, χωρίς να έχει αγάπη, και αυτή την πίστη που νομίζει ότι έχει, δεν την έχει. Η πίστη του είναι ελαφρή, γιατί δεν έχει το βάρος και τη δόξα της αγάπης. Άρα η συγκεφαλαίωση όλων των αρετών είναι η πίστη που γίνεται πράξη με την αγάπη(Γαλ. 5, 6).
Ο βυθός της πίστεως, όταν τον ερευνά κανείς με περιέργεια, αναταράζεται, ενώ όταν τον παρατηρεί κανείς με απλή και απονήρευτη διάθεση, μένει γαλήνιος. Και τούτο γιατί το βάθος της πίστεως μοιάζει με το νερό της λήθης, όπου λησμονούνται όλα τα κακά, και δεν επιτρέπει να το εξετάζει κανείς με περιέργεια. Ας πλέομε λοιπόν στο πέλαγος της πίστεως με απλότητα στη διάνοιά μας, για να μπορέσομε έτσι να φτάσομε στο λιμάνι του θελήματος του Θεού.
Άγιος Διάδοχος Φωτικής
Φιλοκαλία

"Το προσκυνητάρι του Χριστού, πίσω στη θέση του"

"Με μια αυθόρμητη συμβολική πράξη διαμαρτυρίας, το προσκυνητάρι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. από τον 4ο όροφο που το ανέβασε ο Κοσμήτορας, για να μην ενοχλεί τους μουσουλμάνους, επέστρεψε στη θέση του, στο ισόγειο".
Επιβεβαιώσαμε την είδηση με επί τόπου φωτογράφηση που σας παρουσιάζουμε για του λόγου το αληθές.
Είμαστε σύμφωνοι με την αυτήν την δυναμική πράξη διαμαρτυρίας, που με συνοπτικές διαδικασίες, έβαλε “τα πράγματα στη θέση τους”.
Αποτελεί ένα αγωνιστικό μάθημα για όλους μας, να μη δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα οικουμενιστικά “μαγειρέματα”.

Ευχόμαστε η πράξη αυτή να βρει μιμητές σε καθημερινούς απλούς ανθρώπους και να μας εμπνεύσει να ορθώνουμε όλοι το ανάστημά μας.
Να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, χωρίς να φοβόμαστε το λεκτικό μπούλινγκ (φονταμενταλιστές, συντηρητικούς, ακραίους, ξενοφοβικούς, ρατσιστές κλπ)
Θερμά συγχαρητήρια στους ανώνυμους ομολογητές της πίστεως, που απέδειξαν πως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει τρόπος, πολιτισμένα αλλά αταλάντευτα, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους οικουμενιστές, πως ο πιστός λαός θα αντιδράσει στις πρωτοβουλίες τους.
 http://katanixis.blogspot.gr

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Δεν χρειάστηκε ούτε πόλεμος! Ο Πούτιν γονάτισε τον Ερντογάν οικονομικά! Το διαβάσαμε από το: Δεν χρειάστηκε ούτε πόλεμος! Ο Πούτιν γονάτισε τον Ερντογάν οικονομικά!

http://www.prisonplanet.gr/images/prison20225_putin.jpgΗ διαμάχη της Τουρκίας με τη Ρωσία έχει προκαλέσει στο τουρκικό γεωργικό τομέα ένα χάος, καθώς οι εξαγωγείς τροφίμων της χώρας έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς τους ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, έγραψε η εφημερίδα Dunya, επικαλούμενη έκθεση της Ένωσης Εξαγωγών Μεσογείου.

Οι κυρώσεις έχουν χτυπήσει τους τούρκους εξαγωγείς τροφίμων πραγματικά σκληρά: η εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων μειώθηκε κατά 88 τοις εκατό τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Η κατάσταση είναι τόσο τρομερή στο τουρκικό γεωργικό τομέα που θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα της πλήρους χρεοκοπίας χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης.
«Αν η κυβέρνηση αποτύχει να δώσει ένα χέρι βοήθειας, ο τομέας μπορεί να χρεοκοπήσει σε όλα τα τμήματα – από τους παραγωγούς έως τους εξαγωγείς», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ρωσική αγορά ήταν η κύρια περιοχή εξαγωγής για τους Τούρκους παραγωγούς τροφίμων. Η Άγκυρα προσπαθεί να βρει εναλλακτικές αγορές για την πώληση των γεωργικών προϊόντων της, αλλά μέχρι στιγμής τουρκικές προσπάθειες έχουν πέσει απότομα.

Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στα τουρκικά αγαθά, τα αεροπορικά ταξίδια και τις συμβάσεις εργασίας μετά από την κατάρριψη του Su-24 απ την Άγκυρα, το Νοέμβριο του 2015.


prisonplanet.gr 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ-ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ !!!

Συνδιοργάνωση σεμιναρίων ανταλλαγής καλών πρακτικών της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αποτέλεσμα εικόνας για LGBTIΗ Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης φιλοξενεί  τα σεμινάρια ανταλλαγής καλών πρακτικών που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αθήνα 25-26 Φεβρουαρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Electra Palace Athens).
Τα σεμινάρια ανταλλαγής καλών πρακτικών αφορούν στο πεδίο LGBTI και περιλαμβάνουν:
  • Εκτίμηση των επιπτώσεων της νομοθεσίας περί ισότητας στη χάραξη πολιτικής
  • Αποτελεσματική ενσωμάτωση της ισότητας και της απαγόρευσης των διακρίσεων στη χάραξη πολιτικής
Στα σεμινάρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκπροσώπων των κρατών μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για εκπροσώπους ειδικευμένους στην καταπολέμηση των διακρίσεων για τους LGBTI.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρίσταται ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου, ο οποίος θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα προστασίας των δικαιωμάτων των LGBTI με εστίαση στο σύμφωνο συμβίωσης και στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

 http://www.ministryofjustice.gr/site/el/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97/tabid/64/ctl/details/itemid/2495/mid/797/.aspx

Η Εκκλησία της Γεωργίας απέρριψε κείμενο για την Πανορθόδοξη-Τι είπε για το ημερολόγιο


Σύννεφα μαζεύονται πάνω από την "Πανορθόδοξη" και το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται θερμότατο! Τα πρώτα δείγματα πέραν της αντιπαράθεσης Φαναρίου-Αθήνας φάνηκαν προ ολίγων ημερών όταν η Εκκλησία της Γεωργίας απέρριψε το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο».

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Τιφλίδας και πάσης Γεωργίας Ηλίας Β με την Ιερά Σύνοδο της γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία συνεδρίασε στις 16 Φεβρουαρίου έχουν επισήμως απορρίψει το έγγραφο με θέμα «Η σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο». που έχει ετοιμαστεί για την Πανορθόδοξη που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, τον Ιούνιο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφρίες  η γεωργιανή Εκκλησία έχει εκφράσει αντιρρήσεις και ενστάσεις και για άλλα έγγραφα.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολυ΄σοβαρή καθώς η συμφωνία λέει πως στην Πανορθόδοξη οι δεκατέσσερις τοπικές Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να εγκρίνουν ομόφωνα κάθε έγγραφο.

Επίσης η γεωργιανή Σύνοδος αναφέρθηκε και στ οθέμα του ημερολογίου:
"Η Εκκλησία μας θα μείνει με το παλιό ημερολόγιο ... Η Εκκλησία μας ήταν, είναι και θα είναι θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει το έγγραφο για τον οικουμενισμό που συντάχθηκε για τη Μεγάλη Σύνοδο. Η Εκκλησία μας είναι αυτή που έχει σώσει τη χώρα μας και το λαό μας
 

ΕΝΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ !

Τη στιγμή που η Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τον δρόμο για ένα μέλλον ηλεκτρονικών συναλλαγώνκαι η Ελλάδα πιέζεται να αυξήσει τη χρήση πλαστικού χρήματος, η Γερμανία συνεχίζει να συναλλάσσεται με μετρητά. Σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, το 80% των συναλλαγών στη Γερμανία γίνεται με μετρητά. Ακόμα και όταν χειρίζονται μεγάλα ποσά, οι Γερμανοί αποφεύγουν τις κάρτες, ενώ κατά μέσο όρο κρατούν στα πορτοφόλια τους 110 ευρώ.


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα QUARTZ, είναι πολλοί οι λόγοι που ο γερμανικός λαός προτιμά τις παραδοσιακές συναλλαγές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι Γερμανοί προτιμούν την ανωνυμία των μετρητών σε αντίθεση με την επωνυμία των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ο κυριότερος όμως λόγος σύμφωνα με αναλυτή της ΕΚΤ είναι η αίσθηση του ελέγχου που προσφέρει η αποθήκευση των χρημάτων στο πορτοφόλι. Ακόμα, μια μικρή αναδρομή στην σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας καταδεικνύει το φαινόμενο.
Ο υπερπληθωρισμός την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της αξίας των μάρκων. Στο τέλος της περιόδου, λίγο πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα καρβέλι ψωμί κόστιζε 428 δισεκατομμύρια μάρκα και ένα κιλό βούτυρο έξι τρισεκατομμύρια.
Όταν μάλιστα οι εργοδότες ετοιμάζονταν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, οι τελευταίοι συνήθιζαν να περιμένουν κρατώντας μεγάλους κουβάδες που στο τέλος της μέρας γέμιζαν με μετρητά. Υπό τον φόβο ότι το μάρκο θα έχανε πλήρως την αξία του, οι Γερμανοί ξόδευαν τα χρήματά τους σε αντικείμενα και προϊόντα που δεν θα αγόραζαν σε διαφορετική περίπτωση.
Μετά τη λήξη του πολέμου, το νέο γερμανικό μάρκο που υιοθετήθηκε, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα, καθώς οι Γερμανοί είδαν το 90% των χρημάτων τους να εξαφανίζεται. Όμως το νέο νόμισμα ήταν ένα αναγκαίο, δύσκολο βήμα για μπει η οικονομία της χώρας ξανά σε κίνηση. Γι' αυτό το λόγο, το γερμανικό μάρκο αποτέλεσε σύμβολο υπερηφάνειας.
Σύμφωνα με το QUARTZ, ερευνητές εκτιμούν ότι ο υπερπληθωρισμός αφήνει πάντοτε τα σημάδια του σε ένα λαό. Χώρες στις οποίες έχουν λάβει χώρα τραπεζικές και οικονομικές κρίσεις, οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και γι' αυτό το λόγο προτιμούν να έχουν τα χρήματα πάνω τους.
Τέλος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «οι Γερμανοί αγαπούν τα μετρητά για τους ίδιους ιστορικούς λόγους που μισούν το χρέος». Εξάλλου, ο γερμανικός λαός ανήκει τους πληθυσμούς με τα μικρότερα ποσοστά αγοράς κατοικιών. Το 2011, μόλις τι 33% των Γερμανών είχαν πιστωτική κάρτα, ενώ εξ αυτών, ελάχιστοι τις χρησιμοποιούσαν. Κατά ένα τρόπο, η προτίμηση των μετρητών στη Γερμανία συνδέεται με τον φόβο και την απαισιοδοξία για το μέλλον, δύο παράγοντες που προκύπτουν από το σκοτεινό της παρελθόν.
Πηγή

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ… ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!


Αμερικανος στρατηγός
Έξαλλος και λάβρος κατά της Ρωσίας εμφανίστηκε ο διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων της Ευρώπης, Αμερικανός στρατηγός Fhilip Breedlove, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε με απ’ ευθείας επίθεση κατά της Ρωσίας!
Συγκεκριμένα μιλώντας σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή της αμερικανικής βουλής, ο Στρατηγός Breedlove τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει κατά της Ρωσίας και ότι αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε πολεμική αναμέτρηση με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή δεν θα διστάσει να εισέρθει στο… «τρελοκομείο» παρασύροντας όλη την ανθρωπότητα στο χάος.
Ο Αμερικανός στρατηγός χαρακτήρισε την Ρωσία σαν τον κύριο εχθρό του ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό και επειδή η Ρωσία όπως ισχυρίστηκε, αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη, (ποια Ευρώπη ???), οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για μια πολεμική σύγκρουση με τους Ρώσους.
Ο Fhilip Breedlove αποκάλυψε ότι η στρατηγική του ΝΑΤΟ από τον περασμένο Ιαγουάριο έχει αλλάξει και ότι έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής που εκδηλώνεται με πολύ έντονο τρόπο στην Συρία, αλλά και στην…Αφρική!
Για όλους αυτούς τους λόγους το ΝΑΤΟ αν χρειαστεί, θα πολεμήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει κατά της Ρωσίας.
Και μόνο από την… φάτσα του, καταλαβαίνει κανείς με ποιον έχει να κάνει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα κριτήρια που καθορίζουν τις καλύτερες τροφές για την υγεία – Ποιες είναι


Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να θωρακίσουμε την υγεία μας;
Ο Μαρκ Γκλεν, διαιτολόγος στην Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, διάλεξε τροφές που τις θεωρεί από τις καλύτερες, καθώς πληρούν τουλάχιστον τρία από τα εξής κριτήρια:
-Αποτελούν καλές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών.
-Είναι πλούσιες σε φυτοχημικά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α και Ε και η βήτα καροτίνη.
-Συμβάλλουν στην ελάττωση του κινδύνου ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου και άλλων προβλημάτων υγείας.
-Έχουν χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, δηλαδή μπορεί κανείς να φάει μεγάλες ποσότητες χωρίς να πάρει πολλές θερμίδες.
-Είναι τρόφιμα που μπορεί να βρει κανείς εύκολα.
Μήλα
Είναι πηγή πηκτίνης, μίας διαλυτής φυτικής ίνας, η οποία μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα. Τα φρέσκα μήλα αποτελούν επίσης καλές πηγές βιταμίνης C, η οποία προστατεύει από τις βλάβες τα σωματικά κύτταρα, συμβάλλει στον σχηματισμό του κολλαγόνου, διατηρεί υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και συμβάλλει στην απορρόφηση σιδήρου και φολικού οξέος από τα άλλα τρόφιμα.
Αμύγδαλα
Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν φυτικές ίνες, ριβοφλαβίνη, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Διαθέτουν περισσότερο ασβέστιο από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό: 70 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) ανά 23 αμύγδαλα. Επιπλέον, μία χούφτα αμύγδαλα παρέχουν τον οργανισμό την μισή από την συνιστώμενη ημερήσια δόση (ΣΗΔ) βιταμίνης Ε. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και κάνουν καλό στην καρδιά, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Μπρόκολο
Εκτός από καλή πηγή ασβεστίου, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών, τα μπρόκολα αποτελούν θαυμάσια πηγή φυτοχημικών θρεπτικών συστατικών, μίας ομάδας φυτικών ουσιών οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν στην πρόληψη χρονίων ασθενειών, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών Α και C.
Σπανάκι
Το σπανάκι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α και C, καθώς και φολικού οξέος. Αποτελεί επίσης καλή πηγή ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β6, ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου. Τα φυτικά συστατικά του μπορεί να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να διατηρήσουν υγιή τα μαλλιά και το δέρμα.

Σημείωμα-κραυγή αγωνίας δασκάλας από τη Λέσβο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η επιστολή μιας δασκάλας από τη Λέσβο. Μια επιστολή-κραυγή αγωνίας για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην τοπική κοινωνία.
Το κείμενο της, το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά και δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρεται στις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στους κατοίκους των νησιών του βορειοαναλοτικού Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες.
Ολόκληρο το κείμενο της Αφροδίτης Βάτη Μαριόλα έχει ως εξής:
«Η μια μετά την άλλη ακυρώνονται οι πτήσεις τσάρτερ στο όμορφο νησί μας, την Λέσβο για την καλοκαιρινή σεζόν του 2016. Οι αρχικοί μας φόβοι επιβεβαιώθηκαν και είναι η αρχή ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ.
Δεν μιλάμε πλέον για μια μικρή μείωση του τουρισμού. Βλέπουμε, μια μείωση του τουρισμού άνω του 80% - ποσοστό που θα υπήρχε μόνο αν ήμασταν σε κατάσταση πολέμου. Μέχρι σήμερα, ο κόσμος είχε επικεντρωθεί στο πως θα αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους αλλά κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τις τοπικές κοινότητες που ζουν αυτή τη νέα πραγματικότητα και έχουν επίσης επηρεαστεί από αυτήν και έχουν μπει στην άκρη τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα επίσης.
Έχουμε δώσει την ολόψυχη υποστήριξή μας και έχουμε ως προτεραιότητα τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς.Έχουμε βάλει στην άκρη τις ζωές μας, τις ανάγκες μας, τα θέλω μας, τα όνειρά μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα των προσφύγων που περνούν στην κυριολεξία μέσα από τις αυλές μας.
Τώρα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο που κι εμείς πρέπει να ρωτήσουμε πως θα μας υποστηρίξουν η κυβέρνησή μας και η διεθνής κοινότητα. Τι μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να μας σώσουν από ολοκληρωτική οικονομική και ψυχολογική απόγνωση; Σκεφτόμαστε τις τοπικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Σκεφτόμαστε όλους εκείνους που δεν θα προσληφθούν για να δουλέψουν φέτος στο νησί, αφού δεν θα υπάρχουν δουλειές. Πως θα βάλουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι φαγητό στο τραπέζι τους και θα παρέχουν ασφάλεια και υγιείς συνθήκες για τις οικογένειες και τα παιδιά τους; Πως θα διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μας με αξιοπρέπεια; Σκεφτόμαστε ήδη τους φίλους και τα μέλη των οικογενειών μας που κάνουν ήδη σενάρια να φύγουν από το νησί. Σκεφτόμαστε πως θα πληρώσουμε τα δάνειά μας, τους φόρους μας, τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις μας έχουν "ανθίσει" από την προσφυγική κρίση αλλά είναι τόσο λάθος! Ναι, υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν βγάλει χρήματα από αυτή την υπόθεση αλλά μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών. Πρέπει να έχει κανείς την εικόνα όλου του νησιού και να λάβει υπόψιν του τις επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα τουριστικά μαγαζιά, τους κινηματογράφους, τα χρυσοχοεία κ.τλ. τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα! Ο "εθελοντικός τουρισμός" δεν μπορεί να κρατήσει ανοικτές όλες αυτές τις επιχειρήσεις, όλες αυτές τις οικογένειες γιατί πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι οικογενειακές.

Μαρτυρία Σύριου: Mε φυλάκισαν, με βασάνισαν, μου έκανε ηλεκτροσόκ η DAESH γιατί ζωγράφισα την Παναγία


O Khalifa el-Khoder, ένας 21χρονος Σύριος πέρασε 7 μήνες στα κάτεργα του Ισλαμικού Κράτους και για πρώτη φορά διηγείται τον γολγοθά του στην λιβανέζικη εφημερίδα « L'Orient-Le-Jour ».
«Δεν υπέφερα πια ν΄ακούω τον δήμιο μου να φωνάζει "Allah Akbar"...μισούσα αυτές τις λέξεις! »Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του επανέρχεται στη σύλληψή του στην επαρχία Χαλεπίου και στο πρώτο διάστημα της κράτησής του.Μέχρι τη μέρα που ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους τον κατηγόρησε ότι...σχεδίασε ζωγράφισε την Παναγία.
Στο τέλος των 50 ημερών κράτησης ο Khalifa el-Khoder υποβλήθηκε στην πρώτη του ανάκριση.Κάποια μέρα ένας τζιχαντιστής τον κοιτάει με΄σα στα μάτια και τον ρωτάει: « ποιός σχεδίασε την Παναγία; Εσύ έγλειψες τις μπότες των « nasrani » (χριστιανών) ; » Τότε ο Khalifa δεν είχε πια καμιά αμφιβολία ότι ήρθε η σειρά του να περάσει από το θάλαμο των βασανιστηρίων.
Σιδεροσδέσμιος με χειροπέδες, πόδια δεμένα,μάτια μπανατρισμένα ξάπλωσε μπρούμυτα. Ο δήμιος παίρνει μια μεταλλική βέργα και την ενώνει με το σώμα του. Με τη βοήθεια μιας αλυσίδας τον κρέμασαν ένα μέτρο από το έδαφος με τα πόδια και τα χέρια δεμένα στην πλάτη. « Σαν μια τσάντα», δηλώνει ο Khalifa. Αυτή η μορφή βασανιστηρίου είναι γνωστή με την ονομασία « Ballanco ». Το μαρτύριο διήρκησε 4 ώρες. «Ομολόγησε μου επαναλαμβάνει αδιάκοπα ο δήμιός μου.Αλλά εγώ δεν έλεγα τίποτα. Με χτυπούσε τόσο δυνατά στο πρόσωπό μου.... Αισθανόμουν τραντάγματα σε όλο το κορμί είχα την εντύπωση ότι είχα πάθει ηλεκτροσόκ. »
Μετά από μια παύση λόγω της υποχρεωτικής προσευχής ο δήμιος του Khalifa επανέρχεται. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί μια ολόκληρη πανοπλία τεχνικών βασανιστηρίων στη φυλακή της al-Bab, διηγείται ο Khalifa.
Μετά το πρώτο του βασανιστήριο είναι αδύνατο να κουνηθεί. Έχουν μπλαβιάσει τα χέρια του και τα πόδια του.Ξεραμένο αίμα στις αρθρώσεις του. Υποβάλεται και για β φορά στο Ballanco.Αυτή τη φορά το μαρτύριο του θα διαρκέσει γαι 5 ώρες. «Αισθανόμουν νεκρός. Σκεφτόμουν τους γονείς,τη μικρή μου αδερφή .Έπειτα αποφάσισα να μιλήσω στο Θεό να του διηγηθώ τα όνειρά μου... »
« Δεν υπέφερα πια ν΄ακούω το δήμιό μου να λέει « Allah Akbar »...

Γιατί πρέπει να αγαπήσετε το κουνουπίδι


Μην αφήνετε την πράγματι άσχημη οσμή που αναδύεται όταν το μαγειρεύετε να σας αποθαρρύνει. Το κουνουπίδι είναι πραγματικό όπλο στην κουζίνα και το πιάτο σας και μιας και έχετε πλέον περάσει προ πολλού την ηλικία των 10 που το τρώγατε με το ζόρι, ήρθε η ώρα να το αγαπήσετε.
Καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσογείου εδώ και 2000 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα το κουνουπίδι καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο κυρίως στην Εύβοια, Αττική, Μεσσηνία, Κέρκυρα και Αρκαδία και είναι διετές. Η καλλιέργεια του καλύπτει περίπου 30.000 στρέμματα με παραγωγή πάνω από 36.000 τόνους ετησίως και τα οφέλη του είναι πολλά και σημαντικά για την υγεία σας.
Την επόμενη φορά που θα πάτε να το… απαρνηθείτε, θυμηθείτε τα παρακάτω και βάλτε το στο πιάτο.
Έχει 2 βασικά συστατικά, την ινδόλη-3-καρβινόλη (13 C) και τη σουλφοραφάνη, τα οποία αποτελούν ισχυρό όπλο κατά των ασθενειών. Συγκεκριμένα, η σουλφοραφάνη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού και απορροφά τις τοξίνες που καταστρέφουν τα κύτταρα, ενώ η 13 C συμβάλλει στη μείωση των οιστρογόνων, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που σημαίνει ότι ειδικά αυτή την εποχή, θα σας φανεί χρήσιμο απέναντι στις ιώσεις, τονώντας το ανοσοποιητικό
Περιέχει και φυλλικό οξύ, το οποίο προστατεύει από καρδιακές παθήσεις
Είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη μείωση της LDL-χοληστερόλης
Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, 25 στα 100 γραμμάρια, που σημαίνει ότι αποτελεί ιδανική τροφή και για δίαιτα

Ιδού πού θα οικοδομηθούν οι νέες μουσουλμανικές πόλεις στην Μακεδονία (χάρτης) - Π.Καμμένος: "Είναι υποχρέωσή μας να τους κρατήσουμε εδώ"! ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 500.000-1.000.000 ΑΚΟΜΑ - KATEΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ HOT POINTS ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!του Γιάννη Πετρίδη
Αυτές είναι οι περιοχές στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας που θα οικοδομηθούν οι προσφυγικές πόλεις των 20.000 μουσουλμάνων, ένα μέρος από αυτούς που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, ένα "σφράγισμα" που συντόνισε η Αυστρία με το Βερολίνο φυσικά να βρίσκεται πίσω απ'όλη αυτή την διαδικασία, αλλά κανείς να μην τολμά να αρθρώσει την πραγματικότητα.
Οι 20.000 είναι μόνο οι πρώτοι από ένα σύνολο που θα κυμανθεί μετακξύ των 500.000 μουσουλμάνων και του 1.000.000 που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.
Τόσοι αναμένονται σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές των ελληνικών στρατιωτικών Επιτελείων.
Βέβαια, όπως τόνισε σήμερα ο Π.Καμμένος "Για αυτούς τους 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες, όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διαμορφώσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς παραμονής και φιλοξενίας, σε νέους χώρους που έχουμε βρει κοντά στα σύνορα".
Οι δύο διαφορετικές πόλεις θα οικοδομηθούν σε τέσσερα αρθρωτά οικιστικά συγκροτήματα στο Κιλκίς και σε μία τοποθεσία κοντά στα Γιαννιτσά.
Συγκεκριμένα στον παλιό αεροδιάδρομο κοντά στη Νέα Καβάλα, στον παλιό αεροδιάδρομο κοντά στο χωριό Χέρσο, στο παλιό στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο και στο παλιό στρατόπεδο Κοκκινώρη, κοντά στο χωριό Κεντρικό, όλα στο νομό Κιλκίς.
Στο παλιό στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά και στην γύρω περιοχή θα φιλοξενήσουν μια μουσουλμανική κωμόπολη 4.000 ατόμων.
Ενα ζήτημα που υπάρχει είναι αυτό του επιπέδου της ασφάλειας. Οι πόλεις ή τα "camps", που λέει και υπουργός, θα είναι ανοικτού τύπου. Δηλαδή όποιος θέλει θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από αυτό και θα πηγαίνει όπου θέλει.
Οπωσδήποτε, όσο ψύχραιμα και να το δει κάποιος το ζήτημα, θα υπάρξει ένα θέμα ασφάλειας των γύρω περιοχών. Αντίθετα με τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το 70% είναι άνδρες κάτω των 35 ετών.

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ… ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει από την ανευθυνότητα και εγκληματική πολιτική των σημερινών δαιμονόπληκτων ηγετών της. Και δυστυχώς εμείς εδώ στην χώρα μας πληρώνουμε και θα πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά αυτή την τρελή ευρωλιγούρικη ματαιοδοξία μας.
Σε μια συνέντευξη που έδωσε σε ολλανδικό κανάλι ο ολλανδός βουλευτής, Geert Wilders του «Κόμματος για την Ελευθερία» που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία και δεν είναι και απίθανο να βγει ο επόμενος πρωθυπουργός στις προσεχείς εκλογές παρά του ότι του έχουν κολλήσει την ρετσινιά για φασισμό και ρατσισμό, δήλωσε ξεκάθαρα ότι σε λίγα χρονιά η Ευρώπη θα πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια του Ισλάμ!
Μια από τις πρώτες χώρες που θα φορέσει «φερετζέ», σύμφωνα με τον Wilders, είναι και η Ολλανδία που ήδη σήμερα έχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα από τις πρώην ολλανδικές αποικίες. Ήδη ολλανδικές εφημερίδες προαναγγέλλουν δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος ο Geert Wilders έκανε δυο φιλμ στα οποία δείχνει αυτόν τον κίνδυνο του Ισλάμ.
Μ. Ν. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΤΑΡΥ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ...

Αμφιβάλλει κανείς, πως ενόψει της περιφήμου ''Πανορθοδόξου Συνόδου'' του 2016, οι αρχι-τέκτονες Οικουμενιστές και οι περί αυτών -συντασσόμενοι, διαπιστευμένοι- ''ορθόδοξοι'' εκποιητές προετοιμάζουν εαυτούς και αλήλλους, ώστε οι αποφάσεις της επικειμένης Συνόδου να έχουν την ετικέτα της Παγκοσμιοποίησης και το λογότυπο του Οικουμενισμού;
Στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, από καιρό τώρα εξήγγειλαν την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, ο κοσμήτορας του Αριστοτελείου φυγάδευσε το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού από την είσοδο του Πανεπιστημίου, το κτίριο τελεί - πλην ελαχίστων καθηγητών - υπό Οικουμενιστική επιστασία, ενώ ο ίδιος ο κοσμήτορας ''αποκαθήλωσε'' από τους διαδρόμους των γραφείων των Καθηγητών και τα... κάδρα με τις φωτογραφίες μοναστηριών του Αγίου Όρους και των Μετεώρων!...
Όλα αυτά -εύλογα και φυσιολογικά- γίνονται για ευνόητους λόγους, αφού οι νέοι Μουσουλμάνοι Καθηγητές που θα επανδρώσουν τμήματα της Σχολής δεν θα πρέπει... να συναντούν στο διάβα τους εικόνες και σύμβολα της Ορθοδοξίας...! Ο κοσμήτορας του Αριστοτελείου κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου -άλλωστε- έχει ένα πλούσιο βιογραφικό Οικουμενιστικής κατάθεσης και Παπικοπροτεσταντικής δυτικοφροσύνης. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Διάσκεψης Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων για την ειρήνη στα Ιεροσόλυμα που διοργάνωσαν από κοινού το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, το Ποντιφικικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό Διάλογο και η Επιτροπή της ''Αγίας Έδρας'' για τις Θρησκευτικές Σχέσεις με τους Εβραίους και την Παγκόσμια Λουθηρανική Ομοσπονδία. Από τον Αύγουστο του 1980 μέχρι τον Ιανουάριο του 1983 ήταν υπότροφος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Συνέχισε τις σπουδές του στην Παλαιά Διαθήκη και στην Φιλολογία των αρχαίων ελληνικών λαών, στο Tübingen της τότε Ο.Δ. Γερμανίας,ενώ στην Ευαγγελική Θεολογική Σχολή σπούδασε Βιβλική Αρχαιολογία με καθηγητή τον S. Mittmann και Βιβλική Εβραϊκή και Αραμαϊκή Γλώσσα με καθηγητή τον H. P. Rüger. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα Ερμηνευτικής Θεολογίας τόσο στην ίδια Σχολή, όσο και στην Καθολική Θεολογική Σχολή. Το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού μας, σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ιωάννη Κογκούλη είχε ζητηθεί και στο παρελθόν να φύγει από την θέση του. Για τον λόγο αυτό συνεδρίασε τότε η Κοσμητεία -και με ψήφους μια υπέρ και τέσσερεις κατά- αποφάσισε να παραμείνει το προσκυνητάρι, μέχρι την στιγμή που ο νυν κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιλτιάδης Κων/νου το απομάκρυνε με το αιτιολογικό, πως στον φυσικό του χώρο (στο παρεκκλήσι δηλαδή), θα ήταν καλύτερα... Όλα αυτά συντάσσονται σε μια γενικότερη συστρατευμένη εκδίωξη των Αγίων Εικόνων και των Ιερών Συμβόλων της Πίστης μας, με το -άχαρο και φθηνά εφευρετικό- επιχείρημα της ''υποχρεωτικής'' Παγκοσμιοποίησης. Αυτή η νέα Εικονομαχία θυμίζει τα εκατό ματωμένα χρόνια των αιρετικών Εικονομάχων, των Παυλικιανών, των Νεστοριανών, του Λέοντος του Γ΄, του Κωνσταντίνου του Ε', του Μιχαήλ Β' του Τραυλού ή του Θεοφίλου, απλώς τώρα οι διωγμοί έχουν κοινοβουλευτικό επικάλυμμα και ''δημοκρατική'' νομιμοποίηση.

Σοκ: Τη νομιμοποίηση της νεκροφιλίας και της αιμομιξίας ζητά η νεολαία των Φιλελεύθερων στη Σουηδία

ImageHandler.ashx.jpg

Η νεολαία του κόμματος Folkpartiet Liberalerna (FP) ζητά συγκεκριμένα τη νομιμοποίηση του συναινετικού σεξ ανάμεσα σε δύο αδέρφια, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 15 ετών και επίσης τη νομιμοποίηση του σεξ με νεκρό, εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του ατόμου που απεβίωσε

Επίσημη πρόταση για τη νομιμοποίηση της νεκροφιλίας και της αιμομιξίας κατέθεσε η νεολαία του Σουηδικού Φιλελεύθερου Κόμματος, επισημαίνοντας ότι επειδή αυτές οι πρακτικές «θεωρούνται από το ευρύ κοινό ως ασυνήθιστες και αηδιαστικές» αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και παράνομες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η νεολαία του κόμματος Folkpartiet Liberalerna (FP) ζητά συγκεκριμένα τη νομιμοποίηση του συναινετικού σεξ ανάμεσα σε δύο αδέρφια, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 15 ετών και επίσης τη νομιμοποίηση του σεξ με νεκρό, εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του ατόμου που απεβίωσε.
«Δεν μας αρέσουν γενικά οι νόμοι που έχουν να κάνουν με την ηθική και η νομοθεσία μας δεν προστατεύει έτσι κι αλλιώς κανέναν με την τρέχουσα μορφή της» είπε στην εφημερίδα Aftonbladet η Cecilia Johnsson, εκπρόσωπος της νεολαίας των Φιλελευθέρων.
«Ως νέοι άνθρωποι έχουμε χρέος να ανοίξουμε το μυαλό μας. Κατανοώ ότι η νεκροφιλία και η αιμομιξία θεωρούνται ασυνήθιστες και αηδιαστικές πρακτικές από το ευρύ κοινό, όμως η νομοθεσία δεν μπορεί να βασίζεται στο τι είναι αηδιαστικό και τι όχι», τόνισε η κυρία Johnsson, ανακοινώνοντας την απόφαση της κεντρικής επιτροπής της νεολαίας να στηρίξει τη νομιμοποίηση των δύο πρακτικών. Ειδικά για τη νεκροφιλία, η εκπρόσωπος των νεολαίων δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι τι θα συμβεί στο κορμί μας όταν πεθάνουμε». 
«Είτε θες να δωρίσεις τη σορό σου σε ένα μουσείο ή στην επιστήμη ή να την κληροδοτήσεις σε κάποιον για να κάνει σεξ μαζί της, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Η αμφιλεγόμενη πρόταση της νεολαίας του κόμματος των Φιλελευθέρων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του κόμματός τους. Ένας πρώην βουλευτής του FP τους χαρακτήρισε μάλιστα «βλάκες», οι οποίοι θέλουν μόνο να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και όχι να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
 http://katanixis.blogspot.gr

Η αμαρτία του ανθρώπου εξαλείφεται με την εξομολόγηση.

Η αμαρτία του ανθρώπου εξαλείφεται με την εξομολόγηση. Οι ρίζες της αμαρτίας όμως ξεριζώνονται με τον αγώνα εναντίον των αμαρτωλών λογισμών και με την συχνή εξαγόρευση.

Με το που θα εμεφανιστούν οι λογισμοί και ενοχλούν, πρέπει να τους εξομολογηθείς. Είθε ο Θεός να σε συγχωρέσει για το παρελθόν και να σ'ενισχύσει στο μέλλον.

Δεν είναι σπουδαίος ο πειρασμός σου.Απλά γιγαντώθηκε επειδή τον έκρυψες. Να τον εξομολογηθείς με μετάνοια στην μητέρα Α. Κι όταν ο λογισμός αρχίσει ξανά να σ'ενοχλεί, να εξομολογηθείς και πάλι με μετάνοια.Θα είναι μεγάλη ευλογία αν τον καιρό του πειρασμού έχεις κοντά σου ένα πρόσωπο στο οποίο να μπορείς να εξομολογηθείς.«αντίστητε δε τω διαβόλω και φεύξεται αφ' υμών»(Ιακ.δ,17), είπε ο αδελφόθεος Ιάκωβος.

Στους λογισμούς που σου υποβάλλει ο διάβολος ν'αντιστέκεσαι και να τους εξομολογείσαι,να μην τους δέχεσαι.Σ'όποιον και αν ανήκει κάποιο πρόσωπο που εμφανίζεται στη φαντασία σου και προκαλεί ακάθαρτες σκέψεις και ιδέες,είναι διαβολικό,είναι ο ίδιος ο διάβολος. Εκείνος στέκεται μπροστά στην ψυχή την ώρα του πειρασμού και την εξαπατά.Φοράει μάσκα και είναι ικανός να εμφυτεύσει το πάθος ανάλογα με την προδιάθεση της ψυχής.

Εκείνος που αποδέχεται τους αμαρτωλούς λογισμούς και τους ρεμβασμούς αποδέχεται τον ίδιο τον σατανά.Υποτάσσεται σε αυτόν τόσο στον παρόντα αιώνα όσο και στον μέλλοντα. Γι αυτό και ο πόλεμος εναντίον των λογισμών είναι ουσιώδης. Ακόμη και ένας λογισμός ζήλειας είναι απάτη του διαβόλου.Γιατί όποιος διδάσκει την νέκρωση προς όλους και όλα κι επομένως τους αγαπά όλους εξίσου, δεν προτιμά ένα πρόσωπο περισσότερο από άλλο. Ο Χριστός είναι Ένας.

Ένθα ο Κύριος να σου ξαναφέρει την ειρήνη με την αληθινή σου μετάνοια. Η αμαρτία σου συγχωρήθηκε. Μην ξαναμαρτήσεις στο μέλλον.

Από το βιβλίο του Οσίου Ιγνατίου Μπριντσιανίνωφ ''Το Ποτήριο του Χριστού''

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)


Όταν ο διάβολος κρατά κάποιον στην υπηρεσία της αμαρτίας, δεν φροντίζει για τίποτα άλλο παρά να τον τυφλώνη περισσότερο και να τον βγάζη από κάθε καλό λογισμό, που μπορεί να τον παρακινήση στο να γνωρίση την πολύ δυστυχισμένη του ζωή· και όχι μόνον τον βγάζει από τους λογισμούς που τον καλούν στην επιστροφή και στην μετάνοια, βάζοντας στο νού του άλλους λογισμούς κακούς και αντίθετους, αλλά και με έτοιμες και γρήγορες αφορμές, τον κάνει ο τρισκατάρατος να πέφτη συχνά στην ίδια αμαρτία η σε άλλες μεγαλύτερες, από τις οποίες βγαίνει ο ταλαίπωρος αμαρτωλός, περισσότερο σκοτισμένος και τυφλός, ώστε με την τυφλότητά του φτάνει και γκρεμίζεται στην συνήθεια της αμαρτίας και έτσι τρέχοντας ο άθλιος από την πράξι της αμαρτίας σε μεγαλύτερη τυφλότητα και πάλι από την τυφλότητα σε μεγαλύτερα αμαρτήματα, κυκλογυρίζει σχεδόν όλη την ταλαίπωρη ζωή του μέχρι θανάτου, αν ο Θεός δεν οικονομήση την σωτηρία του με την χάρι του.
Λοιπόν, όποιος βρίσκεται σε αυτή την πολύ δυστυχισμένη κατάστασι, αν αγαπά να θεραπευθή, πρέπει να δεχθή αμέσως το γρηγορώτερο τον λογισμό εκείνον και την έμπνευσι, που τον προσκαλεί από το σκοτάδι στο φως και από την αμαρτία στη μετάνοια και πρέπει να φωνάξη με όλη του την καρδιά στο Ποιητή του·
«Κύριέ μου βοήθησέ με, βοήθησέ με γρήγορα και μη με αφήσης πλέον σε αυτό το σκοτάδι της αμαρτίας»·
ας μη σταματήσει να ξαναλέη πολλές φορές το ίδιο και να φωνάζη με αυτό και παρόμοιο τρόπο· και αμέσως, αμέσως, αν είναι δυνατόν, ας ζητήση βοήθεια και συμβουλή, για να μπορέση να ελευθερωθή από τον εχθρό· εάν όμως δεν μπορή να πάη αμέσως, ας προστρέξη γρήγορα στον σταυρωμένο Ιησού και ας προσπέση στα Αγιά του πόδια με το πρόσωπο στη γη και στη Θεοτόκο Μαρία, ζητώντας ευσπλαγχνία και βοήθεια· και η νίκη στέκεται σε αυτή την γρηγοράδα.

«ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΒΡΩΜΕΡΑ ΕΘΝΗ. Όταν θάρθουν μη φοβάστε. Ύστερα όμως θα δήτε!»

Αγ. Κοσμάς Αιτωλός:«ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΒΡΩΜΕΡΑ ΕΘΝΗ. Όταν θάρθουν μη φοβάστε. Ύστερα όμως θα δήτε!»
Μια προφητεία που δεν καταχωρείται στις γνωστές συλλογές..
«Αλλοί στους κάμπους. Θάρθουν βρωμερά έθνη, όταν έρθουν μη φοβάσθε, όταν θα φύγουν αναμερίστε»(Πατροκοσμάς ιερουργός του λόγου και της πράξης, Αθήναι 1951, σελ. 211).
. Γι᾽ αυτήν την τελευταία προφητεία κατ᾽ αρχήν ο νούς μας πηγαίνει στις καταστάσειςτού β´ παγκοσμίου πολέμου για την Ελλάδα. Όμως δεν μπορεί να έχη σχέσι με αυτόν, διότι τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Γερμανοί δεν ήρθαν με ειρηνικές-φιλικές καταστάσεις, ώστε να μη φοβηθούμε. Ήρθαν πρωτ᾽ απ᾽ όλα ως κατακτητές. Λανθασμένα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Kαι μόνον οι βομβαρδισμοί ήταν αφανισμός. Oι δύο αυτές προφητείες έχουν σχέσι με άλλες καταστάσεις εθνικές που βρίσκονται, πιστεύω, σήμερα εν εξελίξει.

Nομίζω πως η προφητεία αυτή (ΦΤΠ) έχει σχέσι με τους «μετανάστες-λαθρομετανάστες» τόσων εθνικοτήτων που κατακλύζουν την χώρα μας. Επίσης βλέπομε πως διά της Συνθήκης Σένγκεν καταρρίπτονται τα εθνικά σύνορα και αφήνεται ελεύθερη η είσοδος εις τα «έθνη» (όχι σε όλα).
. Παραλλήλως υπάρχει και το πρόβλημα των «επιδράσεων». Αν τα έθνη είναι «βρωμερά», τι είδους θα είναι οι επιδράσεις; Kαθαρές;
. Δεν χρειαζόμαστε πολλή φαντασία και ιδιαίτερη γνώσι κοινωνιολογίας, για να κατανοήσωμε, ως προς το θέμα των μεταναστών στην χώρα μας, τα αποτελέσματα των αναπτυσσομένων «μειονοτήτων» και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η εξέλιξι.«Oυαί και αλλοίμονο εις την Ελλάδα…»..
Η προφητεία AX συνδέεται νομίζω απολύτως νοηματικά με την ΦTΠ· δηλαδή: «Όταν τα ξένα έθνη» ή τα «βρωμερά έθνη» θάρθουν, μη φοβάσθε. Θάρθουν με ανάγκη για να ζήσουν… Θα τους ανοίξετε τα σπίτια σας. Θα τους δώσετε το ψωμί σας· θα τύχουν της προστασίας σας. Όταν θάρθουν μη φοβάστε. Ύστερα όμως θα δήτε, γιατί δεν πρέπει να ξενοιάζετε. Θα θελήσετε τα έθνη να τα στείλετε στον τόπο τους. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Αν κατορθώσετε να φύγουν, «αναμεριάστε», προσέξτε, φυλαχτήτε. Θα δήτε τι μπορούν να κάνουν…
. Η φράσι «αλλοί στους κάμπους» θυμίζει την προφητεία που εξεφώνησε ο Άγιος στην Λάρισα: «Tα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα…» και την άλλη: «Όσα χωριά είναι κοντά στο δρόμο πολλά θα τραβήξουν». Συνήθως οι συγκοινωνιακοί μεγάλοι δρόμοι περνούν από τους «κάμπους» και γι᾽ αυτό οι κάμποι έγιναν επανειλημμένως θέατρο μεγάλων καταστροφών, όπως είδαμε στις σχετικές προφητείες. Συνήθως στους κάμπους αναπτύσσονται τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Mε την προφητεία ο άγιος Kοσμάς προειδοποιεί επομένως, ότι τα ενδιαφέροντα των «βρωμερών εθνών» ή των «ξένων εθνών» θα στραφούν στους «κάμπους» στα αστικά κέντρα και τότε «ουαί και αλλοίμονο εις την Ελλάδα». Δηλαδή δεν θα έχουν μικρές βλέψεις, μικρά «βολέματα». Πιστεύω πως αυτό είναι το νόημα των δυό αυτών προφητειών του αγίου Kοσμά.
πηγή «Οι προφητείες του αγ. Κοσμά του Αιτωλού μέσα στην ιστορία», εκδ. Ι. Μ. Αγ. Κοσμά,
Αθήναι 2004, σελ. 456-458