Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!

"GAY KAI ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ"
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ύψωσε την σημαία των LGBT μαζί με την αμερικανική σημαία! (φωτό)
Στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα υψώθηκε σήμερα δίπλα στην αστερόεσσα και η σημαία του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ομοφυλοφιλίας και της διαφορετικότητας των ατόμων που ανήκουν στην κοινότητα LGBT (ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και διαφυλικά άτομα-τρανσέξουαλ).
Με αυτό τον τρόπο η αμερικανική πρεσβεία και ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, John Bass, θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα αυτά με την ευκαιρία των εκδηλώσεων του «Pride Week».
Ο πρέσβης John Bass έγραψε για το γεγονός στον λογαριασμό του στο Instagram, κάτω από την φωτογραφία με τις δύο σημαίες που κυματίζουν στο κτήριο της πρεσβείας: «Κατά την διάρκεια του Pride Week είμαι υπερήφανος να υψώσω αυτή την σημαία στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα. Αυτό υπενθυμίζει σε όλους μας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά δικαιώματα που ανήκουν σε όλους, ανεξάρτητα από ποιον αυτοί αγαπούν».
Πρόσφατα, μετά το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντα, όταν ο 29χρονος Ομάρ Ματίν εισέβαλε στο γκέι κλαμπ Pulse και πυροβόλησε αδιακρίτως, σκοτώνοντας 49 νέους ανθρώπους, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη είχε υψώσει την σημαία του ουράνιου τόξου για να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας.
Την περασμένη Κυριακή η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη επιτέθηκε με δακρυγόνα και αντλίες νερού σε πενήντα περίπου άτομα της κοινότητας των LGBT που θέλησαν να παρελάσουν στην πλατεία Ταξίμ.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από τις 19 μέχρι τις 26 Ιουνίου απαγορεύονται οι εκδηλώσεις που είχε ζητήσει η κοινότητα των LGBT για λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης. Το 2015 η αστυνομία είχε, επίσης, επέμβει με δακρυγόνα και διέλυσε την «gay pride» στην Κωνσταντινούπολη.
της Βάνας Πέππα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.