Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ , ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ (Ἃγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος)


Τι σημαίνει “θυμήθηκε ο Θεός τον Αβραάμ;”. Εννοεί την παράκλησι που έκανε λέγοντας ∙ “Να μην καταστρέψης τον δίκαιο μαζί με τον ασεβή”. Θα μπορούσε όμως να πη κανείς ο δίκαιος σώθηκε με την παράκλησι του πατριάρχου και όχι με την αρετή του. Ναι∙ σώθηκε και με την παράκλησι του πατριάρχου. 
Διότι όταν κάνουμε εμείς ό,τι μπορούμε, τότε και η προσευχή των δικαίων μας ωφελεί πάρα πολύ. Όταν όμως εμείς οι ίδιοι είμαστε οκνηροί και στηρίζουμε τις ελπίδες της σωτηρίας μας μόνο σ’ εκείνους, τότε δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτε. Όχι επειδή οι δίκαιοι είναι ανίσχυροι, αλλά επειδή εμείς οι ίδιοι προδίδουμε τους εαυτούς μας με τη ραθυμία μας.
Και για να μάθης ότι όταν αδιαφορούμε εμείς, είτε δίκαιοι είναι εκείνοι που παρακαλούν για μας, είτε προφήτες δεν ωφελούμαστε καθόλου (διότι εκείνοι δείχνουν και την αρετή τους με τις παρακλήσεις αυτές, εμείς όμως δεν ωφελούμαστε εξ αιτίας της συμπεριφοράς μας), άκουσε τον Θεό των όλων ο Οποίος λέγει στον Ιερεμία που ήταν από την κοιλιά της μητέρας του αγιασμένος ∙ “Να μην προσεύχεσαι για τον λαό αυτό, γιατί δε θα σε ακούσω” (Ιερ. 7,16).
Πρόσεξε την φιλανθρωπία του Κυρίου∙ προλέγει στον Προφήτη ώστε αν δεν εισακουσθούν κατόπιν οι προσευχές του, να μη νομίζη ότι αυτό συνέβη από δική του υπαιτιότητα. Γι’ αυτό του προλέγει την κακία του λαού και τον διατάσσει να μην προσεύχεται, για να μπορή και εκείνος να γνωρίζη το μέγεθος της κακίας τους και εκείνοι να μάθουν ότι ο προφήτης δεν μπορεί να τους βοηθήση καθόλου, αν δεν κάνουν και εκείνοι ό,τι μπορούν.

NEO KOITAΞΤΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ !!!


Σόρος: «Η Ευρώπη να δέχεται ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως. Να τους αφήνει να πηγαίνουν όπου θέλουν και να δίνει 15.000 € στον καθέναν μόλις μπει»
Ο εβραϊκής καταγωγής «φιλάνθρωπος» μεγαλο-επενδυτής Σόρος, οπαδός των «ανοικτών κοινωνιών» (ηγείται των ‘Open Society Foundations’), χρηματοδότησε την εξέγερση τόσο στην Ουκρανία, όσο και εκείνη των Αφροαμερικάνων στο Ferguson του Μιζούρι. Ο ίδιος χρηματοδότησε επίσης την «Επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία πριν από μερικά χρόνια. Ετοιμάζει «υλικό» για νέες εξεγέρσεις στην θνήσκουσα Ευρώπη; - Γράφει στο Project Syndicate:

Πρώτον, η ΕΕ πρέπει να δέχεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προβλέψιμο μέλλον. Και, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος δίκαια - μια αρχή που η ειδική πλειοψηφία διαπίστωσε τελικώς, στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Τετάρτης.

Η επαρκής χρηματοδότηση είναι κρίσιμη. Η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει 15.000 € ($ 16.800) ανά αιτούντα άσυλο για καθένα από τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη κάλυψη του κόστους της στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης - και να κάνει αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική για τα κράτη μέλη. Μπορεί να αυξήσει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ΑΑΑ δανεισμού της, που θα έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της παροχής φορολογικών κινήτρων που δικαιολογούνται στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Στην σημερινή Ελλάδα ο μόνος εθνικισμός που δαιμονοποιείται είναι ο ελληνικός. Όλοι οι άλλοι όχι μόνο δικαιολογούνται, αλλά και εξυμνούνται.


Στα βιαστικά: Ο πανηγυρισμός του Αλβανού ποδοσφαιριστή Λίλαδεν ήταν «αθώος». Τουλάχιστον για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις 5-0 και επειδή μειώνεις σε 5-1 στο 86΄ να κάνεις τρελούς πανηγυρισμούς. Και σε τελικόchampions league να έπαιζε δεν θα έκανε τέτοια καραγκοζιλίκια. Το σήμα με τον αλβανικό αετό ο Λίλα το έκανε παρατεταμένα και αρκετή ώρα για να σιγουρευτεί ότι τον είδαν όλοι στο γήπεδο και στις οθόνες. 
Εν συνεχεία έπεσε και στο χορτάρι για να μας δείξει ότι είναι και πιστός μουσουλμάνος. Με όλα αυτά ο Λίλα ήθελε ξεκάθαρα να προκαλέσει τους φιλάθλους στο Καραϊσκάκη. Και ήθελε να τους προκαλέσει όχι τόσο ως φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλάως Έλληνες. Και κατά δεύτερον ως φίλους των Σέρβων. 
Είναι γνωστό ότι στο Καραϊσκάκης πολλές φορές εμφανίζονται σέρβικες σημαίες. (Γνωστό και το σύνθημα “Orthodox brothers”). Και είναι γνωστό ότι οι Αλβανοί μισούν τους Σέρβους. Και το αντίθετο. 

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΑΝ ΗΔΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ! ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ!

 <Ορθόδοξος Πατριάρχης> πρωταγωνίστησε σε οικουμενιστική τελετή στην Αρμενία.

   

 Πηγή: ¨Κατάνυξις"

Είναι πραγματικά λυπηρό, ο κόσμος κυριολεκτικά να χάνεται και οι <Ορθόδοξοι Πατριάρχες> να διαγκωνίζονται πρωτοκαθεδρία στη παράδοση της Ορθοδοξίας λαίλαπα του οικουμενισμού. Όταν η θρησκευτική συνείδηση του λαού ποδοπατείται επιδεικτικά από τους ολετήρες της Νέας Εποχής, οι θεματοφύλακες της πίστεως, οι εκλεκτοί επιδίδονται σε μια μάχη οικουμενιστικής εκτροπής, χωρίς προηγούμενο. Διαβάστε το δημοσίευμα τουΑγιορείτικου Βήματος και θαυμάστε τις φωτογραφίες που μας παιδαγωγούν στην πραγματικότητα της πανθρησκείας. 
Παρών στις εκδηλώσεις για τον Αγιασμό του Μύρου στην Αρμενία ήταν ο <Πατριάρχης> Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος. Στη Λειτουργία του Σαββάτου που ήταν ανοικτή σε όλο το ποίμνιο προεξήρχε ο Πατριάρχης Αρμενίας κ. Καρέκιν Β΄ και έδωσαν το παρών 39 εκπρόσωποι Εκκλησιών και δογμάτων.

"Η πλειοψηφία από αυτούς που φεύγουν απο την Συρία είναι Τζιχαντιστές οι οποίοι είναι καλοπληρωμένοι.Πιστέψτε με, αυτοί δεν είναι πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες με οικονομική άνεση."ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ», ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ


Η γυναίκα αυτή είναι από την Συρία και μίλησε σε μια κεντρική πλατεία στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στο βίντεο αυτό αποκαλύπτει την πραγματικότητα και το παρασκήνιο που δεν μας δείχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για το πρόβλημα του τραγικού και αιματηρού πολέμου στην πατρίδα της.
«Είμαι εδώ μπροστά σας σαν ένας περίφανος πολίτης της Συρίας για να σας πω για την κατάστασή στη χώρα μου η οποία είναι επίσης σημαντική και για την Σερβία. Είμασταν μια αξιοπρεπή χώρα πριν αρχίσει ο πόλεμος. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η Παλαιστίνη. Θέλαμε να λύσουμε τα μικρά μας προβλήματα σε σύγκριση με αυτά που έχουμε σήμερα. Είχαμε γραφειοκρατία, διαφθορά σε κάποιους τομείς, αλλά δεν γνωρίσαμε αδικία και τρομοκρατία.

ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ!!!
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ
<ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ>

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΡΦΟΙ-ΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ
<ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ>

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ π.ημ. 2015

Φωτογραφικο υλικο απο την πανηγυρική Αγιορείτικη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικήτα στην Νικήτη Χαλκιδικής την Δευτέρα 15-28 Σεπτεμβρίου 2015 
Χοροστατουντος του Πανοσιολογιότατου Καθηγούμενου της Γνήσιας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω +Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μεθοδίου , του Ιερομονάχου Γρηγορίου Εσφιγμενίτου και του Ιερομοναχου Κλεοπος Εσφιγμενιτου.Ερευνητής παρατηρεί: Πλανήτες σχημάτισαν τον Σταυρό τη στιγμή που ο Θεάνθρωπος βρισκόταν στον Σταυρό


http://www.agioritikovima.gr/media/k2/items/cache/964d8326fdb556457b309ec57b4352d4_L.jpg
Σε αυτή την εικόνα, οι πλανήτες Κρόνος, Ουρανός, Δίας, Γη και η Αφροδίτη φαίνονται 
ευθυγραμμισμένοι σε σχήμα το οποίο μοιάζει με τον Ιησού στο Σταυρό, κάτι που 
πιστεύεται ότι συνέβη στις 3 του Απρίλη, 33 μ.Χ.

Ένας ιστορικός ερευνητής παρατήρησε ότι οι προαναφερόμενοι πλανήτες 
ευθυγραμμίστηκαν για να σχηματίσουν ένα σχήμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως 
ένας άνθρωπος σε ένα σταυρό και μάλιστα την ημέρα που για πολλούς έλαβε χώρα η 
σταύρωση του Ιησού Χριστού, δηλαδή 3 Απριλίου του 33 μ.Χ.

«Αρκετές μελέτες έχουν επισημάνει ότι η ημερομηνία βασίζεται στην Αγία Γραφή, σε 
ημερολόγια, σε αστρονομικές συνθήκες, ακόμα και στη γεωλογία,» αναφέρει ο 
ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison Miguel Antonio Fiol.

Στην απεικόνιση που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα φαίνεται η θέση των πλανητών 
κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία σχεδόν 2.000 χρόνια πριν. Σημειώνει επίσης 
ότι τα δαχτυλίδια του Κρόνου στην κορυφή του σχήματος θα μπορούσαν να θεωρηθουν 
ότι αντιπροσωπεύουν ένα «φωτοστέφανο» στο κεφάλι του Ιησού . Ο Ουρανός και ο Δίας
 σχηματίζουν τα χέρια τεντωμένα, ενώ Γη και η Αφροδίτη σχηματίζουν τα πόδια.

«Ακόμα και με την πρώτη ματιά ήξερα ότι έμοιαζε με τη σταύρωση» είπε ο Fiol και 
πρόσθεσε «Αλλά χρειάστηκε χρόνος για να αποκαλύψω όλες τις απίστευτες ομοιότητες.»

Ο ερευνητής λέει ότι η πλανητική ευθυγράμμιση ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και 
διήρκεσε μέχρι τα μέσα Απριλίου του 33 μ.Χ. Η ίδια ευθυγράμμιση συμβαίνει μία φορά 
κάθε 333 χρόνια, και έχει παρατηρηθεί έξι φορές μεταξύ του έτους 2000 και 0 μ.Χ.

«Οι άνθρωποι θα δουν ό, τι θέλουν να δουν αν και νομίζω ότι το να είναι μια σύμπτωση 
είναι δύσκολο επιχείρημα να επικαλεστεί κανείς» δήλωσε ο ερευνητής.

agioritikovima.gr

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;; Ο Πάπας Φραγκίσκος φιλάει το χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ!!!!


Ο Πάπας Φραγκίσκος φιλάει το χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ και, φυσικά μαζί η υπόλοιπη παρέα:

ο Χένρι Κίσινγκερ και ο John Rothschild...
http://eksergesi-ellinon.blogspot.gr/

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙ... ΛΕΣΒΙΩΝ!!! ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ;;;


Δικαστήριο της νότιας Γαλλίας καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή μια δήμαρχο, εκλεγμένη με την Αριστερά στη Μασσαλία, επειδή αρνήθηκε να τελέσει τον γάμο δύο γυναικών επικαλούμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφότου τέθηκε σε ισχύ, τον Μάιο του 2013, ο νόμος "γάμος για όλους", όπως αποκαλείται. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει 17.500 γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.
Η Σαμπρίνα Ουτ, πρώην βοηθός της γερουσιάστριας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαμιά Γκαλί και δήμαρχος σήμερα του 15ου και του 16ου διαμερίσματος της Μασσαλίας, κρίθηκε ένοχο για "διακρίσεις από πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί δημόσιο αξίωμα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ…ANAKHΡΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ TAΞΗΣ!

ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ
 ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ !

''Διευθύνω τον πιο ισχυρό στρατό του κόσμου.Είμαι έτοιμος να τον χρησιμοποιήσω για να 
προστατεύσω τη χώρα μου και τους συμμάχους της με όλα τα απαραίτητα μέσα ακόμη και μονομερώς'' 
Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα

Oμπάμα »Έχω τον πιο δυνατό στρατό είμαστε το πιο ισχυρό έθνος »1
Κύριος ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται,

Κύριος ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται,
 « Θεός εκδικήσεων Κύριος· Θεός εκδικήσεων επαρρησιάσατο. Υψώθητι ο κρίνων την γην, απόδος ανταπόδοσιν τοις
 υπερηφάνοις. »

 «(για δημοκρατία) η μάχη που επέτρεψε στη πλειοψηφία των ατόμων να εκφραστεί είναι αυτή που κατέστησε τις 
ΗΠΑ ως το πιο ισχυρό έθνος του κόσμου».Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα

 « ΄Εως πότε αμαρτωλοί, Κύριε, έως πότε αμαρτωλοί καυχήσονται;»Ψαλμός 93
 «(για Άσαντ) Αν ένας δικτάτορας σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες του αυτό δεν είναι μοναδικά πρόβλημα της
 χώρας του » Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα

 “Φθέγξονται και λαλήσουσιν αδικίαν, λαλήσουσι πάντες οι εργαζόμενοι την ανομίαν; Τον λαόν σου, Κύριε,
εταπείνωσαν και την κληρονομίαν σου εκάκωσαν. “Ψ 93

Σύμμαχοι και πράσινα άλογα… Αμερικανική «τορπίλη» για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη!

simaies_ellas_skopiaΤο Σκοπιανό εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.


Σύμφωνα με ξένες διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο «Βήμα» υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν ευθέως να δεχθούν το αίτημα της Αθήνας να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή τους ονομασία FYROM (όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ) στη συνάντηση εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού που οι ίδιες διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη – στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης – την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.
Επέμειναν μάλιστα ότι η πρόκληση της γειτονικής χώρας θα γίνει με το όνομα με το οποίο οι Αμερικανοί την έχουν αναγνωρίσει, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ήδη από το 2004, παρά τις ελληνικές αιτιάσεις ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο του ΟΗΕ.
Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, στοιχείο που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να προβάλει επικοινωνιακά τη «νέα σχέση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είχε προηγηθεί ανάλογη εμπλοκή τον περασμένο Δεκέμβριο στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Τότε, οι Αμερικανοί είχαν συγκαλέσει συνάντηση των κρατών που συμμετέχουν στον συνασπισμό εναντίον του ISIS.

Κανένας δεν ζημιώθηκε από τη νηστεία!Άγιος Ιωάννης ΧρυσόστομοςΗ νηστεία ενισχύει την προσευχή. Γίνεται φτερό στην πορεία της προς τον ουρανό. Είναι μητέρα της υγείας, παιδαγωγός της νιότης, στολίδι των γηρατειών. Είναι συνοδοιπόρος των ταξιδιωτών και ασφάλεια των συγκατοίκων.
Ο άνδρας δεν αμφιβάλλει καθόλου για τη συζυγική πίστη της γυναίκας του, όταν τη βλέπει να συζεί με τη νηστεία. Η γυναίκα δεν λιώνει από ζήλεια, όταν βλέπει τον άνδρα της να νηστεύει.
Ποιος ζημιώθηκε ποτέ από τη νηστεία; Υπολόγισε την οικονομική κατάσταση του σπιτιού σου σε μια μέρα νηστείας. Υπολόγισέ την και σε μια συνηθισμένη μέρα. Θα διαπιστώσεις έτσι εύκολα, πόσο μεγάλο κέρδος έχεις με τη νηστεία.
Σκέψου πως ακόμα και οι εφοριακοί αφήνουν τους φορολογουμένους να ζήσουν λίγο καιρό ήσυχοι και ανενόχλητοι. Ας επιτρέπει λοιπόν και η σάρκα μια μικρή ανάπαυλα στο στόμα. Ας κάνει μια μικρή ανακωχή αυτή, που, όταν χορτάσει, φιλοσοφεί γύρω από την εγκράτεια, ενώ, όταν πεινάσει, ξεχνάει όσα δέχτηκε πριν. Όποιος νηστεύει, δεν έχει ανάγκη από δάνεια ούτε χρειάζεται να πληρώνει τόκους. Η νηστεία γίνεται αφορμή να ευφραίνεται ο άνθρωπος. Γιατί όπως η δίψα κάνει γλυκό το πιοτό και η πείνα ευχάριστο το τραπέζι, έτσι και η νηστεία κάνει απολαυστικά τα φαγητά. Αν θέλεις λοιπόν να ’ναι ευχάριστο το τραπέζι σου, δέξου την αλλαγή της νηστείας. Αν όμως είσαι πάντα κυκλωμένος από πλούσια φαγητά, αδικείς τον εαυτό σου, γιατί εξαφανίζεις την απόλαυση με την άμετρη φιληδονία. Τίποτα δεν υπάρχει, που να μην περιφρονηθεί με τη συνεχή απόλαυσή του. Ενώ, αντίθετα, συχνά επιθυμούμε εκείνα τα φαγητά, που σπάνια γευόμαστε. Γι’ αυτό και ο Δημιουργός μας επινόησε την ποικιλία στη ζωή μας, ώστε να νιώθουμε την απόλαυση όλων των αγαθών Του.
Παρατήρησε τι συμβαίνει στη φύση: Ο ήλιος δεν είναι λαμπρότερος μετά τη νύχτα; Ο ύπνος δεν είναι γλυκύτερος μετά την αγρυπνία; Η υγεία δεν είναι περισσότερο επιθυμητή μετά τη δοκιμασία της αρρώστιας; Έτσι και το τραπέζι γίνεται περισσότερο ευχάριστο μετά τη νηστεία. Αυτό μάλιστα ισχύει για όλους. Και για τους πλουσίους, που έχουν άφθονα φαγητά, και για τους φτωχούς, που διαθέτουν λιγότερη τροφή.
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙ - ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ !!!


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (!!!) ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ...? ΕΥΡΩΠΗ 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ  ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 100% ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ .
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ .


                                         ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ !!!

ΓΕΝΙΚΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ 2020; !!!


ΠΑΠΑΣ- ΟΜΠΑΜΑ - ΟΜΟΦΙΛΟΦΥΛΟΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ...?!!!


Agenda 21 ή αλλιώς «βιώσιμη ανάπτυξη» προς άμεση εφαρμογή!

Πνευματικές νουθεσίας Αγίου Ισαάκ του Σύρου«Έχε την γλώσσα σου καλή και ατιμία δεν θα σε συναπαντήσει».
·
«Απόκτησε χείλη γλυκά, και όλους φίλους θα τους έχεις
».
.
«Μίκρυνε τον εαυτό σου μπροστά σε όλους τους ανθρώπους και θα υψωθείς πάνω απ’ όλους τους άρχοντας τούτου του κόσμου».
·
«Πρότρεχε όλους στον χαιρετισμό και θα τιμηθείς πιο πολύ από κείνους που προσφέρουν πολύτιμο χρυσάφι».
·
«Καταφρόνησε την τιμή για να τιμηθείς, και μη την αγαπήσεις για να μην ατιμασθείς».
·

«Μη αηδιάσεις την δυσοσμία των αρρώστων και μάλιστα των πτωχών, γιατί και συ σώμα φέρεις».

Έτσι θα βγούμε από την κρίση!ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Αν ακούγαμε και συμβουλευόμασταν τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, δεν θα είχαμε ποτέ οικονομική κρίση, διότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της κακής πνευματικής μας κατάστασης. Πρώτα είναι πνευματική η κρίση και μετέπειτα οικονομική.
~ Ποιός σου έδωσε τα πλούτη; Πόσην μεγάλη χάριν έπρεπε να χρωστάς εις τον ευεργέτην, πόσον να είσαι χαρούμενος και να λαμπρύνεσαι με την τιμήν, διότι ο ίδιος δεν ενοχλείς την πόρταν των άλλων, αλλά άλλοι κρούουν τας ιδικάς σου!
Τώρα δε είσαι κατσούφης και αποκρουστικός, αποφεύγων τας απαντήσεις , μη τυχόν κάπου αναγκασθής να βγάλης έστω και ολίγον από τα χέρια σου. Μίαν λέξιν γνωρίζεις∙ δεν έχω∙ Ούτε θα δώσω , διότι είμαι πτωχός. Πράγματι πτωχός είσαι και στερείσαι απ’ όλα τα αγαθά. Πτωχός από φιλανθρωπίαν, πτωχός από πίστιν εις τον Θεόν, πτωχός από ελπίδα αιώνιον. Κάμε συμμέτοχους εις τα σιτηρά τους αδελφούς. Αυτό που αύριον σαπίζει, δώσε το σήμερον εις τον έχοντα ανάγκην. Η χειρότερα μορφή της πλεονεξίας είναι το να μη δίδη κανείς εις τους ενδεείς ούτε από αυτά που φθείρονται.
Ποίον, λέγει, αδικώ με το να προστατεύσω τα ιδικά μου; Ποία, πες μου, είναι ιδικά σου; Από πού τα έλαβες και τα έφερες εις την ζωήν; Όπως όταν κάποιος , αφού καταλάβη εις το θέατρον θέσιν θέας, εμποδίζη έπειτα τους εισερχόμενους με το να νομίζη ιδικόν του αυτό που είναι κοινόν κατά την χρήσιν εις όλους, τέτοιοι είναι και οι πλούσιοι. Δηλαδή, αφού εκ των προτέρων εκυρίευσαν τα κοινά αγαθά, τα ιδιοποιούνται λόγω του ότι τα επρόλαβαν. Διότι, εάν ο καθένας , κρατών αυτό που χρειάζεται δια να θεραπεύση τας ανάγκας του, άφηνε το περίσσευμα εις τον έχοντα ανάγκην, τότε κανένας δεν θα ήταν πλούσιος , κανένας δε θα ήταν φτωχός.
Δεν εξήλθες γυμνός από την κοιλίαν; Δεν θα επιστρέψης και πάλιν γυμνός εις την γην; Αυτά δε που έχεις τώρα από πού τα έχεις; Εάν μεν λέγης ότι από την τύχην είσαι άθεος, διότι δεν γνωρίζεις τον δημιουργόν, ούτε ευχαριστείς τον δοτήρα. Εάν δε αποδέχεσαι ότι από τον Θεόν είναι, πες μου τον λόγον δια τον οποίον τα έλαβες. Μήπως ο Θεός είναι άδικος που άνισα μοιράζει εις ημάς τα αναγκαία δια την ζωήν; Διατί εσύ πλουτείς και εκείνος είναι πτωχός; Δια κανένα άλλον λόγον παρά δια να λάβης εξάπαντος και εσύ τον μισθόν της αγαθότητος και της καλής διαχειρίσεως και εκείνος δια να τιμηθή με τα μεγάλα έπαθλα της υπομονής.
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προσευχή με κομποσχοίνι !
Όταν λέμε το Κομποσχοίνι να σκεφτόμαστε
αυτούς για τους οποίους θέλουμε να προσευχηθούμε, 
και κίνητρό μας να είναι η αγάπη.
« Θεέ μου, Εσύ ξέρεις πόσο αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο.
Η αγάπη μου αυτή δεν είναι δική μου,
γιατί Εσύ είσαι η Πηγή της Αγάπης.
Απ’ αυτήν την Πηγή της Αγάπης παίρνω κι εγώ,
και Σου τον προσφέρω αυτόν τον άνθρωπο.
Και Σε παρακαλώ να του δώσεις Φώτιση,
να του δώσεις Πίστη, να του δώσεις όλα τα πλούσια Ελέη Σου
που Εσύ δίνεις.
Εγώ, μόνο την ταπεινή μου αγάπη μπορώ να προσφέρω.
Και Σε παρακαλώ για τον τάδε…., την τάδε κ.ά »
Και να φέρνεις νοερά στα πόδια του Χριστού αυτά τα πρόσωπα,
σαν να είναι γονατιστοί και να προσεύχονται μπροστά Του,
αυτοί οι ίδιοι πραγματικά.
Ο Θεός μας θέλει Συνεργούς.
Όσο τιποτένιοι κι αν είμαστε,
γιατί είμαστε τα Πλάσματά Του
και μ’ αυτά τα Πλάσματα έχει να δουλέψει...

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!! ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ?!!!


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Έκκληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς την κυβέρνηση: « Μην αφήνετε άλλους μουσουλμάνους να εισέρχονται στην χώρα. Πρόκειται για εισβολή. Δε θα εξαφανιστούμε εμείς επειδή άλλοι κάνουν πολέμους»
H Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να μην αφήσει πλέον να εισέρχονται άλλοι μουσουλμάνοι πρόσφυγες στη χώρα για να αποφευχθεί η «εισβολή».

Σε έκτακτη σύγκλησή της η  Σύνοδος της βουλγαρικής εκκλησίας εξέδωσε μια γνωμοδότηση για τους μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

Σε αυτήν σημειώνεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τους εισερχόμενους μετανάστες, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι, σχετικά με τη σταθερότητα του βουλγαρικού κράτους.

Η γνωμοδότηση αυτή υπογράφεται από τον Πατριάρχη της βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νεόφυτο. Η Εκκλησία προτρέπει τη βουλγαρική κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο και άλλων μεταναστών στη βουλγαρική επικράτεια.

«Κατά τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ένα κύμα μεταναστών λόγω του πολέμου από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής να αναζητούν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες.Ένα κύμα, το οποίο αποκτά όλα τα σημεία της Εισβολής.

Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, βιώνει συμπόνια και κάνει εκκλήσεις για αλληλεγγύη σε όλους όσους έχουν παγιδευτεί μαζί μας και στην πραγματικότητα χρειάζονται φροντίδα και υλική στήριξη, σύμφωνα με τις δυνατότητες μας.

Αλλά, είναι επίσης σαφές, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έντονα κατά του πολέμου που αποτελεί αιτία της ανθρώπινης εξαθλίωσης. Η εκκλησία πάντα διερευνά τις αιτίες αυτής της ατυχίας και απευθύνει έκκληση για την άρση των λόγων. Η μάχη πρέπει να δοθεί στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο, αλλιώς η όλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη. Πάντως ο βουλγαρικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει το τίμημα με εξαφάνιση.

Βοηθάμε και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην πατρίδα μας, που έχουν ξεχωριστή πίστη και ιθαγένεια, αλλά η κυβέρνησή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την είσοδο σε περισσότερους πρόσφυγες στη χώρα μας», τονίζει η  Σύνοδος της Βουλγαρίας.

Πιο κάτω τονίζει για τους μουσουλμάνους μετανάστες:

«Η χριστιανική κοινότητα στο μέλλον θα έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι υποψιαζόμαστε».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει "ανησυχίες" για μια πιθανή μαζική εισροή μεταναστών κατά τους προσεχείς μήνες.

«Φοβάμαι και ο βουλγαρικός λαός είναι φοβισμένος. Μόνον τις θρησκείες αν εξετάσουμε. Εμείς είμαστε Χριστιανοί, αυτοί είναι μουσουλμάνοι».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Τι ξεκινάει με την επίσκεψη του πάπα στην Αμερική;;;!

Πολλοί ίσως να νομίζουν ότι δεν γίνεται τίποτα αυτή τη περίοδο και όλα είναι υπερβολές...
Κι όμως γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα, που απλά πλέον δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε λόγω της αμαρτίας που μας βαραίνει τους οφθαλμούς ολοένα και περισσότερο. 
Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μαζική διαδήλωση κατά των φιλο-μεταναστευτικών κυβερνητικών πολιτικών


Μια μαζική διαδήλωση κατά των φιλο-μεταναστευτικών κυβερνητικών πολιτικών και αυτού που έχει ονομαστεί η «ισλαμική πλημμύρα» της χώρας πραγματοποιήθηκε στη νοτιοδυτική πολωνική πόλη του Κατοβίτσε στην Πολωνία. Πάνω από 25.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισροή προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η διαδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την εθνικιστική οργάνωση που ονομάζεται “All Polish Youth” (Młodzież Wszechpolska), έρχεται ύστερα από μια απόφαση των αρχών να δεχθεί η χώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες από τη Συρία και τη Βόρεια Αφρική μέχρι το 2017.

"Η All Polish Youth εκφράζει την έντονη αντίθεσή της με τις δράσεις που έχουν αναληφθεί από την πολωνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι κάνει υπακούει τυφλά σε ό,τι λένε οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο", είπε ο Michał Nowak, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

"Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης δεν καλύπτουν την κατάσταση με ακρίβεια, λέγοντας ότι η πλειοψηφία των προσφύγων, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα οικονομικοί μετανάστες, είναι γυναίκες και παιδιά. Στην πραγματικότητα, το 75% αυτών των ανθρώπων είναι νέοι άνδρες, σύμφωνα με τα στατιστικά του ΟΗΕ", δήλωσε.

Κουρουμπλής: Ένας αριθμός για ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αστυνομική ταυτότητα

σχολιο ιστολογιου μας: ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ <<ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ>> ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ {ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΟ ΘΕΟΛΟΓΟΣ}ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ .

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!Tην ενοποίηση του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ και του αριθμού αστυνομικής ταυτότητας με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Παραπολιτικά Fm, ο στόχος αυτός είχε τεθεί από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και αφορά στον εκσυγχρονισμό του κράτους. «Πρέπει να συγκρουστούμε με το τέρας της γραφειοκρατίας» που απορροφά το 6% του ΑΕΠ, είπε ο κ. Κουρουμπλής.Παράλληλα, προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη, προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.Ερωτηθείς, τέλος, για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών ο κ. Κουρουμπλής απέφυγε να τοποθετηθεί. Περιορίστηκε απλώς να πει πως η σχέση με την Εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης.