Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

ΚΑΒΑΛΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας γονέων για εκδήλωση του ΙΜΑΡΕΤ για τον Μωχάμετ Άλι


μοχαμετ2
Η Μίνα Καλέντζιου, υπεύθυνη για τα δρώμενα του προγράμματος, ντυμένη με μουσουλμανική ένδυση εισάγει τα παιδιά στην ισλαμική κουλτούρα μέσα στο ΙΜΑΡΕΤ.
Επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Μωχάμετ Άλι (IMARET) με τίτλο «Στα ίχνη του Μωχάμετ Άλι», απέστειλαν γονείς, ανάμεσα στους οποίους και πρώην εκπαιδευτικοί, του 15ου δημοτικού σχολείου Καβάλας.
Οι γονείς διαμαρτύρονται, εκτός των άλλων, για τα ‘δρώμενα’ του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν εν’ αναμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ανάμεσα στα οποία και μία δασκάλα με μουσουλμανική ένδυση που εισήγαγε τα παιδιά στην ισλαμική κουλτούρα ενώ τα ξενάγησε ακόμη και στο δωμάτιο του χαρεμιού.
Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Εκεί τους υποδέχτηκε η ορισμένη εμψυχώτρια του προγράμματος μία ελληνίδα δασκάλα, η οποία ντύθηκε με ισλαμική στολή και μάλιστα ζήτησε να απευθύνονται σε αυτήν οι δάσκαλοι και οι μαθητές όχι με το ελληνικό-χριστιανικό όνομά της, αλλά με το τουρκικό-μουσουλμανικό όνομα ΝΑΣΙΦ και ανάμεσα στις ερωτήσεις που υπήρχαν προτυπωμένες και τις οποίες υπέβαλαν τα παιδιά, στις 18 Μαρτίου 2015, στον νεκρό εδώ και δύο αιώνες ΜΩΧΑΜΕΤ ΑΛΙ ήταν και η εξής 8η ερώτηση: “Δεν σε κορόιδευαν που είχες σκούρο δέρμα, δεν σε μισούσαν που ήσουν ΤΟΥΡΚΟΣ”; Αυτές οι ερωτήσεις έγιναν στα πλαίσια  ενός θεατρικού δρώμενου που αφορούσε ένα ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ προς τον Μωχάμετ Άλι. Εν συνεχεία έγινε περιήγηση στο Μουσείο του Μωχάμετ Άλι, που είναι η παλιά οικία του στην Καβάλα, επισκέφτηκαν στους χώρους ενδιαίτησης ανδρών και γυναικών (σαλαμλίκ-ανδρώνας και χαρεμλίκ-γυναικωνίτης) και το δωμάτιο του χαρεμιού όπου ξάπλωναν όλες οι παλλακίδες, τα ιδιαίτερα δωμάτια του πασά και το δωμάτιο της ευνοούμενης του παλλακίδας».
μοχαμετ4
Αφήγηση μέσα σε μια σχεδόν μυστικιστική ατμόσφαιρα.
μοχαμετ αλι
Δεξιά στο βάθος το πορτρέτο του Μωχάμετ Άλι (Μεχμέτ Αλή), του ανθρώπου που διέταξε τις σφαγές των Ελλήνων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως μαθαίνουμε είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είχε την αρμοδιότητα να παρέμβει, παρά μόνο να παραπέμψει τους γονείς στις αρμόδιες αρχές, ενώ παρόμοια δήλωση έκανε στο ”Off The Record” και ο Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θανάσης Διαλεκτόπουλος.
Αυτό που εμείς θα μπορούσαμε να προσθέσουμε είναι πως η ”ωραιοποίηση” στα μάτια των παιδιών του Μωχάμετ Άλι, που ως γνωστόν ιστορικά ήταν πατέρας του Ιμπραήμ Πασά που κατέσφαξε τους Έλληνες κατόπιν διαταγών του, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για την μνήμη και την ιστορική αλήθεια, για να μη πούμε και προσβλητικό.
Χρήστος Μελίδης

 http://offtherecord.net.gr

Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, λόγος κατά οργιζομένων .

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγασ βασιλειοσ«… Ο θυμός κάνει τις γλώσσες αχαλίνωτες και τα στόματα απύλωτα. Ασυγκράτητα χέρια, βρισιές, κοροϊδίες, κακολογίες, πληγές και άλλα αναρίθμητα κακά προέρχονται από την οργή και το θυμό. Εξαιτίας του θυμού, ξίφη ακονίζονται, δολοφονίες τολμώνται, αδέρφια χωρίζουν και συγγενείς ξεχνούν τον συγγενικό δεσμό τους. Οι οργισμένοι αγνοούν πρώτα τους εαυτούς τους κι έπειτα όλους τους οικείους. Ο θυμός είναι μια πρόσκαιρη τρέλα...
Μην προσπαθείς να θεραπεύσεις το ένα κακό με άλλο κακό. Μην επιχειρείς να ξεπεράσεις τον αντίπαλο στις συμφορές. Γιατί στους κακούς ανταγωνισμούς ο νικητής είναι αθλιότερος, αφού αποχωρεί με τη μεγαλύτερη ευθύνη της αμαρτίας. Σ’ έβρισε ο οργισμένος; Σταμάτησε το πάθος με τη σιωπή…
Σε ονόμασε άσημο και άδοξο ο οργισμένος αντίπαλός σου; Εσύ σκέψου ότι είσαι «χώμα και στάχτη» (Γεν. 18,27).
Αλλά κι αν ο αντίπαλός σου σε αποκαλέσει ανόητο και αγράμματο, θυμήσου τις βρισιές των Ιουδαίων εναντίον της αληθινής Σοφίας: «Είσαι Σαμαρείτης και δαιμονισμένος» (Ιω. 8,48)… Σε ράπισε ο αντίπαλος; Σκέψου ότι και τον Κύριο ράπισαν. Σ’ έφτυσε; Σκέψου ότι και τον Κύριό μας έφτυσαν. Και μάλιστα δεν έκρυψε το πρόσωπό του για ν’ αποφύγει τον εξευτελισμό από τα φτυσίματα. Συκοφαντήθηκες; Το ίδιο έπαθε κι ο Κύριος. Σου ξέσκισαν τα ρούχα; Αφαίρεσαν και του Κυρίου τα ενδύματα οι στρατιώτες και τα μοίρασαν μεταξύ τους (Ιω. 19,24). Εσύ όμως δεν καταδικάστηκες ακόμα. Ούτε σταυρώθηκες. Πολλά σου λείπουν για να μιμηθείς τον Κύριο… Ήρεμα ανέχθηκε το ράπισμα του δούλου. Ο Δεσπότης και Δημιουργός τ’ ουρανού και της γης. Αυτός που προσκυνείται απ’ ολόκληρη την ορατή και αόρατη κτίση. Αυτός που «συγκρατεί το σύμπαν με τη δύναμη του λόγου Του» (Εβρ. 1,3), δεν επιτρέπει ν’ ανοίξει η γη και να καταπιεί ζωντανό τον ασεβή δούλο ούτε τον στέλνει στον άδη, αλλά τον νουθετεί και τον διδάσκει: «Αν είπα κάτι κακό, πες ποιο ήταν αυτό. Αν όμως μίλησα σωστά, γιατί με χτυπάς;» (Ιω. 18,23).

(Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, λόγος κατά οργιζομένων)

Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου υπέρ των αρνητών του ΑΜΚΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ .


Την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Μακαριωτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και τον Γ' Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Ιερομόχαχο π. Καλλίνικο Ηλιόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα τον κ. Υπουργό προκειμένου να του εκθέσουν το μείζον αυτό ζήτημα.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ. κ. Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης και ο τ. Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ.Γαβριήλ Αβραμίδης. Τόσο ο Μακαριώτατος όσο και ο Σεβασμιώτατος, τόνισαν στον κύριο Υπουργό την μεγάλη σημασία που έχει για την Εκκλησία μας η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, το οποίο δεν θίγει σε καμία περίπτωση την ευρυθμο λειτουργία του Κράτους.
Αντιθέτως, οι άνθρωποι αυτοί που για λόγους πίστεως και θρησκευτικής συνειδήσεως αρνούνται την χρήση του συγκεκριμένου αριθμού, μετατρέπονται σε θύματα διακρίσεων και αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄κατηγορίας.
Σε μια εποχή που τα ατομικά δικαιώματα και οι προσωπικές ελευθερίες αποτελούν βασικά συστατικά του πολιτισμού μας είναι πρόκληση Έλληνες πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες για τις οποίες μάλιστα έχουν καταβάλει κρατήσεις επειδή οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις δεν γίνονται δεκτές.
Ο κ. Υπουργός που άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα της Εκκλησίας μας, δεσμεύθηκε να μελετήσει το υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου που κατέθεσε ο Μακαριώτατος.
Η συνάντηση αυτή με τον κ. Υπουργό είναι μια ακόμη ενέργεια της Εκκλησίας μας, η οποία παρά τα όσα δολίως διοχετεύουν συγκεκριμένοι κύκλοι, ουδέποτε έπαυσε να μεριμνά υπέρ του ποιμνίου Αυτής. Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, συνεχίζοντας την πορεία των αοιδίμων ομολογητών Πατέρων μας, μεριμνά, αγωνίζεται και εργάζεται για τον Ιερό Αγώνα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κακούργημα πλέον ἡ …ἐπιβίωσις τῶν Ἑλλήνων!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ : ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΑΓΡΥΠΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ !!!


Πρὸ μερικῶν ἑβδομάδων μάθαμε γιὰ μία κυριούλα ποὺ καλεῖται νὰ πληρώσῃ πρόστιμο 5.000 εὐρῶ, δίοτι πωλοῦσε …κουλούρια, δίχως ἄδεια. Τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ ἀμέτρητα δισεκατομμύρια ΔΕΝ ἀναζητῶνται…
Τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ ὁ Παπακωνσταντίνου ἐκρίθη …ἀθῶος καὶ μὲ ΜΟΛΙΣ 800 εὐρόπουλα θὰ πάη στὸ σπιτάκι του, ἄνετος καὶ χαλαρός, κι ἐπὶ πλέον …ἀθῶος!!!
Κακούργημα πλέον ἡ ...ἐπιβίωσις τῶν Ἑλλήνων!!!1

Τὸ ἔγκλημα Παπακωνσταντίνου εἶναι …μικρότερο ἀπὸ τοῦ κάθε ἀπόρου ποὺ πουλᾶ κουλούρια, δίχως ἄδεια!!!

Ἡ συνέχεια τῆς διαπιστωσεως τοῦ πιστοποιημένου πλέον ἐγκλήματος, κατὰ τῶν Ἑλλήνων, ἔρχεται ἀπὸ τὴν Ῥόδο.

Κακούργημα πλέον ἡ ...ἐπιβίωσις τῶν Ἑλλήνων!!!3

«…Σύλληψη ημεδαπού για υπαίθριο εμπόριο στη Ρόδο
Στις 23-4-2015 το μεσημέρι συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου ένας 47χρονος ημεδαπός γιατί ασκούσε στάσιμο υπαίθριο εμπόριο, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, πουλώντας φρούτα….»
τοπικὰ νέα
Ταὐτοχρόνως μὲ τὰ παραπάνω, ποὺ ἔγιναν γνωστά, μαζὺ μὲ ΔΕΚΑΔΕΣ ἤ κι ἑκατοντάδες ἄλλα, ποὺ ΔΕΝ ἔγιναν γνωστά, ὁ Τσίπρας προωθεῖ σχέδιο νόμου, βάσει τοῦ ὁποίου ἡ μὴ ἀπόδοσις ΦΠΑ θὰ θεωρεῖται κακούργημα.
Δὲν θεωρεῖται κακούργημα ἡ λεηλασία τοῦ δημοσίου πλούτου ἀπὸ ὅλους τοὺς προκατόχους του.
Δὲν θεωρεῖται κακούργημα ἡ ΠΑΡΑΝΟΜΗ παραπομπὴ τῆς χώρας στὸ ΔΝΤ.
Δὲν θεωρεῖται κακούργημα ἡ ἀλλοίωσις τῆς λίστας Λαγκάρτ, ἡ ἐκχώρησις τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας, ἡ ἀναγνώρισις καὶ ἡ πληρωμὴ ἐπαχθοῦς χρέους, ἡ δουλοποίησις ΟΛΩΝ τῶν Ἑλλήνων, ἡ ἐξαπάτησις ἑκατομμυρίων Εὐρωπαίων πολιτῶν καὶ ἡ εἰσαγωγὴ τῶν μεταλλαγμένων στὴν διατροφή μας…
…θεωρεῖται ὅμως ἔγκλημα τὸ νὰ πασχίζῃ ὁ κάθε φουκαρᾶς νὰ ἐπιβιώσῃ καὶ νὰ ζήσῃ τὰ παιδιά του.Κακούργημα πλέον ἡ ...ἐπιβίωσις τῶν Ἑλλήνων!!!2

Ἡ μή ἀπόδοσις τοῦ ΦΠΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ;;;;

Πόσο πιό μεγάλα κτήνη, πότε καί ποῦ;
Πόσο πιό πουλημένοι πιά;
Πόσο πιό κάτω;;
Φιλονόη
Υ.Γ. Συνειδητῶς ΔΕΝ πληρώνω τοὺς τοκογλύφους καὶ τὰ τσιράκια τους. Συνειδητῶς. Ἀπολύτως.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ .


Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενισμοςΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2004


Πρόλογος

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας είναι από τη φύση της καθο­λική και ασφαλώς οικουμενική (παγκόσμια). Έχει ανοιχτή την αγκαλιά της σ' όλους τους ανθρώπους, κάθε φυλής και εποχής, και τους καλεί να έρθουν κοντά της. Ο Χριστός, που είναι η κεφαλή της, απευθύνει διαχρονικά στον κόσμο το «δεύτε πρός με πάντες», ενώ παράλληλα στέλνει τους μαθητές Του να διδάξουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας «εις πάντα τα έθνη».
Αυτή τη συστατική και φυσική ιδιότητα της Εκκλη­σίας, την οικουμενικότητα-παγκοσμιότητα, τη διεκ­δικούν σήμερα δυο κινήματα, που εκφράζουν το πνεύμα της εποχής: ο Οικουμενισμός και η Παγκοσμιοποίηση.
Η Παγκοσμιοποίηση προωθείται από ισχυρές πολιτι­κοοικονομικές δυνάμεις και προβάλλει το μοντέλο μιας ενοποιημένης ανθρωπότητος, ενώ ο Οικουμενισμός δρα­στηριοποιείται στον θρησκευτικό χώρο, επιδιώκοντας την εκπλήρωση του οράματος ενός ενωμένου Χριστιανι­σμού και στοχεύοντας τελικά σε μια οικουμενική θρη­σκεία, μια Πανθρησκεία.
Στο τεύχος τούτο επιχειρούμε να σκιαγραφήσουμε το κίνημα του Οικουμενισμού -στο οποίο συμμετέχει και η Ορθοδοξία-, επειδή αυτό παραμένει άγνωστο στο ευ­ρύτερο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και επειδή οι εξε­λίξεις στους κόλπους του προκαλούν ανησυχία και προ­βληματισμό .
Ίσως ν' ακούγεται περίεργα, αλλά είναι γεγονός ότι σήμερα ο Οικουμενισμός απειλεί την οικουμενικότητα της Εκκλησίας μας, γιατί διολισθαίνει όλο και περισσό­τερο σε συμβιβαστικές-συγκρητιστικές τακτικές, που αναιρούν θεμελιώδεις αρχές της ορθοδόξου πίστεως. Και, ας μην το λησμονούμε, η ορθή πίστη είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση της σωτηρίας του ανθρώπου, σύμφωνα με τη θεόπνευστη αγιοπατερική απόφανση: «Όστις βούλεται σωθήναι, πρό πάντων χρή αυτώ την καθολικήν κρατήσαι πίστιν, ήν ει μη τίς σώαν καί άμωμον τηρήσειεν, άνευ δισταγμού, εις τον αιώνα απολείται» (Σύμβολον της Πίστεως αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας).
Έτσι, λοιπόν, αν το σωτήριο μήνυμα της Ορθοδοξίας μας χαθεί ανάμεσα στα πλάνα μηνύματα των ετεροδόξων και των αλλοθρήσκων, για χάρη ενός ουτοπικού οικουμενιστικού οράματος, τότε θα χαθεί και η ελπίδα του κόσμου.ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

 Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενισμος
O ΟικουμενισμόςΤι είναι ο Οικουμενισμός.

Ο Οικουμενισμός είναι μια κίνηση, που διακηρύσσει ότι έχει ως σκοπό την ενότητα του διαιρεμένου χριστιανικού κόσμου (Ορθοδόξων, Παπικών, Προτεσταντών, κ.ά.). Η ιδέα της ενότητας συγκινεί κάθε ευαίσθητη χριστιανική ψυχή και ανταποκρίνεται στους μύχιους πόθους της. Την ιδέα αυτή οικειοποιείται και ο Οικουμενισμός. Αλλά το ενω­τικό του όραμα, όραμα κατεξοχήν πνευματικό, το στηρί­ζει κυρίως πάνω στις ανθρώπινες προσπάθειες και όχι στην ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί, όταν συναντήσει την ανθρώπινη μετάνοια και ταπείνωση, να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.
Η ποθητή ενότητα, αν και όταν συμβεί, δεν θα είναι παρά ένα θαύμα του Θεού.


Πότε εμφανίστηκε.

Πως να υπομένουμε τους πειρασμούς (Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος)Όσοι είναι φίλοι του Θεού, όσοι έχουν κλείσει μέσα τους τον Κύριο σαν ένα πολύτιμο θησαυρό, δέχονται με πολλή χαρά τις βρισιές και τις ατιμίες, και αγαπούν με καθαρή καρδιά, σαν ευεργέτες, αυτούς που τους αδικούν.
Ο Χριστός, ο αναμάρτητος, ραπίσθηκε άδικα από ένα δούλο, κι έτσι έγινε το πρότυπο όλων μας στην ανεκτικότητα, τη μεγαλοψυχία και τη μακροθυμία. Αλλά μόνο ραπίσθηκε;
 Αν πάρουμε από την αρχή τα γεγονότα της ένσαρκης οικονομίας Του, θα δούμε πως αυτή δεν είναι τίποτ' άλλο παρά μια αλυσίδα ταπεινώσεων και εξευτελισμών.
Πρώτα-πρώτα ο Κύριος, όντας Θεός, καταδέχθηκε να έρθει στη γη, «μορφήν δούλου λαβών», και να ζήσει ανάμεσά μας σαν ένας άσημος και φτωχός «τέκτονος υιός». Μέχρι τα τριάντα Του χρόνια βοηθούσε τον άγιο Ιωσήφ στο ταπεινό επάγγελμα του ξυλουργού. Ύστερα, όσο κήρυττε και θαυματουργούσε, υπέμεινε το διασυρμό, τη συκοφαντία και τις επιβουλές των Φαρισαίων και Γραμματέων. Και τέλος, πιάστηκε, χλευάσθηκε, μαστιγώθηκε, ραπίσθηκε και σταυρώθηκε. Ποιος; Ο αθώος από τους φταίχτες. Ο ευεργέτης από τους ευεργετημένους. Ο Θεός από τους ανθρώπους!
Και γιατί όλα τούτα; Πρώτα, για να μας σώσει, όπως όλοι ξέρουμε. Κι έπειτα, για να μας δώσει παράδειγμα, όπως γράφει ο απόστολος Πέτρος: «Χριστός έπαθεν υπέρ υμών, υμίν υπολιμπάνων υπογραμμόν ίνα επακολουθήσητε τοις ίχνεσιν αυτού». Όπως υπέμεινε Εκείνος όλους τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες της ζωής, και μάλιστα την αδικία και την αχαριστία εκείνων που είχε ευεργετήσει, έτσι πρέπει να υπομένουμε κι εμείς. «Τούτο γαρ χάρις, ει δια συνείδησιν Θεού υποφέρει τις λύπας, πάσχων αδίκως», γράφει πάλι ο πρωτοκορυφαίος απόστολος. «Ποίον γαρ κλέος, ει αμαρτάνοντες και κολαφιζόμενοι υπομενείτε; Αλλ' εἰ αγαθοποιούντες και πάσχοντες υπομενείτε, τούτο χάρις παρά Θεώ» .

ΣΟΥΗΔΙΑ: Λυπήθηκε τρεις μετανάστες ζητιάνους και τους κάλεσε σπίτι της για να τους βοηθήσει. Την βίασαν ομαδικά

σχολιο ιστολογιου μας : ΦΕΡΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !!!Μια 19χρονη στη πόλη Όρνσκολντσβικ της Σουηδίας, λυπήθηκε τρείς Ρουμάνους τσιγγάνους επαίτες και αποφάσισε να τους προσκαλέσει σπίτι της. Αλλά αντί να της δείξουν ευγνωμοσύνη, οι τρεις Ρομά την βίασαν.
Ήταν Σάββατο όταν η γυναίκα ήρθε σε επαφή με τους τρεις άνδρες στο Travel Center στο Örnsköldsvik. Τους κάλεσε στο σπίτι της για να κοιμηθούν, να κάνουν ντους και να φάνε.
Τη νύχτα την βίασαν ομαδικά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός". Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε ευθαρσώς! (Και σχόλιο Ν. Χειλαδάκη)

σχολιο ιστολογιου μας : υποψιν οτι τα παρακατω δεν τα λεμε εμεις οι ¨φανατικοι¨ οπως θελουν καποιοι να μας χαρακτηριζουν !!!

Σχολιασμός της «Ομάδος Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"» για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση του π. Νικολάου Μανώλη


« Έφτασε η ώρα να αντιδράσουμε επί τέλους στον Οικουμενισμό και στην Δεσποτοκρατία. Φτάνει πια. Αρκετά ανεχθήκαμε τους "λύκους" να "τρώνε τα πρόβατα"».
Τα παρακάτω προέκυψαν μετά από τηλεφωνική έγκριση όλων όσων συμμετέχουν στην Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός". Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε ευθαρσώς, χωρίς υπονοούμενα:


       Μόλις διαβάσαμε τις δυσάρεστες εξελίξεις. Τελικά κάποιοι δεν έζησαν ούτε Σαρακοστή ούτε Ανάσταση. Όπως ο Ιούδας μελετούσε πως θα παραδώσει τον Κύριο, έτσι κάποιοι, όλο αυτό τον καιρό, έστηναν τις δολοπλοκίες τους και προετοίμαζαν τα νέα καταχθόνια σχέδια τους. 

Αρκετά σιώπησαν οι πιστοί. Αρκετά ανεχθήκαμε. Γέμισε η εκκλησία μας με παραδόπιστους και κίναιδους ιερωμένους, που δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν με πολύχρωμα ράσα και να μιλάνε με την γνωστή χαρακτηριστική φωνή.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.ΒΙΝΤΕΟ !!!

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ;                                 

Με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά

pistotikiΜε πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους.Με πιστωτική κάρτα θα γίνονται υποχρεωτικά όλες οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο.
Στόχος του μέτρου είναι να αυξηθούν τα έσοδα κυρίως από το ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές με μεγάλο τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα εξεταστούν και σήμερα σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.zarpanews.gr

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ
ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ.....
 http://greekvoices.blogspot.gr

Έρευνα: Το λιβάνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα


Έρευνα: Το λιβάνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα Για πρώτη φορά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέιτσεστερ απέδειξαν τη δυνατότητα θεραπείας του καρκίνου των ωοθηκών χρησιμοποιώντας λιβάνι.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.) η προέλευση του λιβανιού εντοπίζεται στην αραβική χερσόνησο:
«Η Αραβία είναι η μόνη χώρα η οποία παράγει λιβάνι, μύρο, κάσσια και κανέλα. Τα δέντρα που παράγουν λιβάνι φρουρούνται από φτερωτά ερπετά μικρού μεγέθους και διαφόρων χρωμάτων» (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα GreenMedInfo).
Το λιβάνι μαζί με τον χρυσό και τη σμύρνα αποτελούν τα πιο διάσημα χριστουγεννιάτικα δώρα στην ιστορία. Πρόκειται για μια αρωματική ρητίνη που εξάγεται από το ιερό δέντρο Boswellia που βρίσκεται στην Αφρική και την Αραβία. Οι έρευνες έδειξαν ότι η ένωση ακετυλο-11-κετο-βητα-μποσβελλικό οξύ (AKBA) που προέρχεται από τη ρητίνη έχει επιτυχή δυνητική αποτελεσματικότητα ως προς την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών.
Πιο συγκεκριμένα, αποδείχτηκε η ικανότητα της AKBA στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου των ωοθηκών.
Ο επικεφαλής της έρευνας Kamla Αλ-Salmani, υποψήφιος διδάκτορας από το Τμήμα του Καρκίνου και Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου, εξηγεί:
«Μετά από έναν χρόνο μελέτης της ενώσεως AKBA στις κυτταρικές γραμμές καρκίνου ωοθηκών στο εργαστήριο, καταφέραμε να δείξουμε ότι είναι αποτελεσματική στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Το λιβάνι χορηγείται σε πολλούς ανθρώπους χωρίς γνωστές παρενέργειες. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας και πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μελλοντικές κλινικές δοκιμές προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών».
Το λιβάνι έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του καθιστώντας το μια αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα, τις δερματικές παθήσεις και τη γαστρεντερίτιδα. Παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει επίσης επιτυχώς την AKBA ως πιθανή θεραπεία για πολλούς άλλους καρκίνους, όπως του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τις δυνατότητές του στην καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΟΠΛΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ


ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ "ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ". ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!!!!!!


Image

Ανεξέλεγκτοι,ασύδωτοι και πάντα ατιμώρητοι. Οι φανατικοί που χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη έχουν χάσει κάθε μέτρο και δειχνουν βέβαιοι ότι όσο κι αν το τραβήξουν δεν πρόκειται να έχουν καμία απολύτως συνέπεια από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος. 
Η αφίσα αφορά συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή και όπως φαίνεται η Θράκη στον ελληνικό χάρτη έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα! Πράσινο το χρώμα όπως και στην “σημαία” της “ανεξάρτητης Θράκης” που χρόνια τώρα έχουν οι φανατικοί. 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ ,όπως το έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr είναι αποκαλυπτικό του θράσους όσων θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν και να λένε ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. Και ταυτόχρονα να “κλαψουρίζουν” στους ευρωπαίους ότι …καταπιέζονται κιόλας.

Το δημοσίευμα:

“Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015. Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ¨Χρήστος και Εύη¨στην  Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Oι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.

Στο συνέδριο που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Στις 13 Μαΐου την πρώτη μέρα στην οποία οι σύνεδροι θα φτάσουν στην Κομοτηνή θα οργανωθεί Μειονοτικό Παζάρι κατά το οποίο οι σύνεδροι θα έχουν φέρει γεύσεις της δικής τους κουλτούρας και έτσι θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας διαφορετικών πολιτισμών. Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στις οποίες θα συζητηθούν τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη και τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους συνέδρους,  ενώ στην τελευταία μέρα του θα γίνει Συμβούλιο Συνέδρων της FUEN. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ένα ταξίδι παρουσίασης των ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στις 17 Μαΐουμε την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή, θα λήξει και το συνέδριο”.

Κάποιος επιτέλους θα τους μαζέψει;
onalert.gr

Χωρίς ταπείνωση και υπακοή μάταια κοπιάζουμε!


Αποτέλεσμα εικόνας για Χωρίς ταπείνωση και υπακοή μάταια κοπιάζουμε!

Μπορεί κάνεις ίσως εύκολα να κάνει πεντακόσιες μετάνοιες ακολουθώντας το θέλημά του, τη γνώμη του, την κρίση του, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Το να κάνει όμως εκατό με υπακοή είναι πιο δύσκολο, επειδή στην περίπτωση αυτή είναι ο πονηρός που εμποδίζει και πολεμά, ενώ στην πρώτη περίπτωση ενδυναμώνει και ενισχύει.

Η διαφορά μεταξύ Ορθοδόξου ασκήσεως από τη μία πλευρά και δαιμονικής «ασκήσεως» από την άλλη, φαίνεται στη διήγηση του «Γεροντικού» τη σχετική με τον αββά Μακάριο τον Αιγύπτιο.

«Ενώ ο αββάς Μακάριος πήγαινε κάποτε από το έλος στο κελλί του, φορτωμένος φοινικοβλαστούς, τον συνάντησε ο διάβολος στον δρόμο, με δρεπάνι. Και καθώς θέλησε να τον χτυπήσει, δεν μπόρεσε. Και του λέγει: «Πολλή αντίσταση βρίσκω σε σένα, Μακάριε, μη μπορώντας να σου κάμω κακό. Και όμως, ό,τι κάνεις το κάνω και εγώ. Συ νηστεύεις;

Και εγώ δεν τρώγω καθόλου. Αγρυπνείς; Και εγώ δεν κοιμάμαι καθόλου. Ένα μονάχα έχεις και με νικάς». Τον ρωτά ο αββάς Μακάριος «Ποιο είναι αυτό;» Και εκείνος αποκρίνεται? «Η ταπείνωσή σου. Αυτή με εξουδετερώνει». -