Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΝΑΧΑ ΕΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Ὅταν ὁ ἅγιος Κλήμης ἦταν ἀκόμα νήπιο, πέθανε ὁ πατέρας του. Ἡ μητέρα του λοιπόν, μένοντας ἔρημη ἀπὸ ἄντρα καὶ στηρίζοντας πιὰ ὅλες της τὶς ἐλπίδες, μετὰ τὸ Θεό, στὸ παιδί της μονάχα, τοῦ ἀφοσιώθηκε μὲ τόση φροντίδα, ποὺ ἔγινε γι᾿ αὐτὸ τὰ πάντα, καὶ πατέρας καὶ μητέρα καὶ δάσκαλος.

Ἐνῷ λοιπὸν ὁ Κλήμης βρισκόταν μέσα σὲ τέτοια χέρια καὶ μεγάλωνε μὲ καλὴ ἀνατροφὴ ἀπὸ μητέρα φιλόστοργη, ἐκείνη προαισθάνθηκε ὅτι πλησίαζε τὸ τέλος της. Ἀγκάλιασε τότε μὲ τρυφερότητα καὶ πόθο τὸ παιδί της, ποὺ δὲν εἶχε κλείσει ἀκόμα τὰ δέκα του χρόνια, τὸ φιλοῦσε γλυκὰ-γλυκὰ καί, καθὼς βιαζόταν νὰ τὸ κάνει ὄχι τόσο διάδοχο στὰ δικά της πλούτη ὅσο κληρονόμο τῶν θησαυρῶν τοῦ οὐρανοῦ, τοῦ ἔδινε (συμβουλὲς καί) παραγγελίες σὰν κι αὐτές:
- Παιδί μου! Παιδί μου πολυαγαπημένο! Παιδί μου, πού, πρὶν γνωρίσεις τὸν πατέρα σου, γνώρισες τὴν ὀρφάνια, μὰ πλούτισες, κάνοντας τὸ Θεὸ πατέρα καὶ χρησιμοποιώντας τὴν ὀρφάνια γιὰ τὴν εὐτυχία σου! Ἐγὼ μὲν σὲ γέννησα σωματικά, μὰ ὁ Χριστὸς σὲ μεγάλωσε πνευματικά. Γνώρισε λοιπὸν τὸν Πατέρα σου. Μὴ διαψεύσεις τ᾿ ὄνομα τοῦ γιοῦ. Τὸ Χριστὸ μονάχα λάτρευε. Στὸ Χριστὸ μονάχα ἔχε ἐμπιστοσύνη. Αὐτὸς εἶναι, πραγματικά, ἡ ἀθανασία. Αὐτὸς εἶναι ἡ σωτηρία. Αὐτός, ποὺ κατέβηκε γιὰ μᾶς ἀπὸ τὰ οὐράνια καὶ μᾶς ἀνέβασε μαζί Του καὶ μᾶς ἔκανε παιδιά Του καὶ θεούς. Ὅποιος λοιπὸν μπαίνει στὴν ὑπηρεσία αὐτοῦ τοῦ Δεσπότη, θὰ ξεπεράσει ὅλες τὶς δυσκολίες, καὶ ὄχι μόνο θὰ νικήσει τοὺς τυράννους καὶ τοὺς βασιλιάδες ποὺ προσκυνοῦν τὰ εἴδωλα, μὰ καὶ θὰ ντροπιάσει ἀκόμα κι αὐτοὺς τοὺς δαίμονες, ποὺ τιμοῦν ἐκεῖνοι, καὶ τὸν ἀρχηγὸ καὶ προστάτη τους διάβολο…

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ...ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΡΤΑ -ΤΣΙΠ!!!


ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΡΧΕΤΕ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΣΙΠ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ !!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ !!!

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η΄ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ;;;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ !!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ [Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ] !!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ !!!

Τό διά κολλύβων Θαῦμα τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ ΤήρωνοςΌταν έγινε βασιλιάς ο Ιουλιανός ο Παραβάτης (361-363) έκανε πολλά και διάφορα εναντίον των Χριστιανών και προσπάθησε να αναστήσει την παλαιά ειδωλολατρική θρησκεία των Ελλήνων. Στην εποχή του είχαν ουσιαστικά ξαναρχίσει οι διωγμοί των Χριστιανών και τα βασανιστήρια...

Ο Ιουλιανός, γνώριζε πολύ καλά τα ήθη των Χριστιανών και ότι την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τηρούν αυστηρή νηστεία και εξαγνίζονται μ' αυτή και τη θερμή προσευχή. Θέλησε, λοιπόν, να τους μιάνει με τις ειδωλολατρικές θυσίες. Γι' αυτό και κάλεσε τον έπαρχο της πόλεως και του ανέθεσε να επιβλέψει στην εκτέλεση της εξής εντολής του: Να σηκωθούν από την αγορά όλα τα τρόφιμα και να μην υπάρχουν σ' αυτήν παρά μόνον εκείνα πού θα ήταν ραντισμένα με το αίμα των θυσιών πού έγιναν στα είδωλα. Με τον τρόπο αυτό αναγκαστικά, ή θα αγόραζαν όλοι να φάνε και έτσι να γευθούν από τη θυσία προς τους θεούς, ή αν δεν υπακούσουν, να πεθάνουν από την πείνα.

Ο έπαρχος έθεσε αμέσως σε εφαρμογή τη διαταγή του Ιουλιανού και αποσύρθηκαν από την αγορά τα τρόφιμα. Αντικαταστάθηκαν βέβαια από τα μιασμένα από τις θυσίες τρόφιμα. Φάνηκε έτσι προς στιγμήν ότι κέρδιζε ο διάβολος, ο υποκινητής και εμπνευστής και Πατέρας του Ιουλιανού. Ο Θεός όμως είναι και Παντοδύναμος και Πάνσοφος. Δεν άφησε ούτε εγκατέλειψε το λαό Του. Για τη σωτηρία του από τις μεθοδείες του διαβόλου έστειλε το Μεγαλομάρτυρά Του Θεόδωρο, πραγματικά ως δώρο Θεού για να Τον δοξάσει με ένα θαύμα.

Και παρουσιάζεται ο Άγιος στον Πατριάρχη Ευδόξιο (360-369) και του φανερώνει 
το σχέδιο του Ιουλιανού με τα έξης λόγια:

- «Σήκω γρήγορα, Πατριάρχη, συγκέντρωσε το Χριστεπώννμο πλήρωμα, και διαφύλαξε το από τον μολυσμό των ειδώλων, παραγγέλοντάς το να μην αγοράσει κανείς από τα τρόφιμα που υπάρχουν στην αγορά».

Ο Πατριάρχης απορώντας είπε προς τον Άγιο:

- «Πώς είναι δυνατόν, Κύριε μου, να γίνει αυτό; Διότι, οι μεν πλούσιοι μπορεί να το εφαρμόσουν γιατί έχουν τρόφιμα στις αποθήκες τους, οι φτωχοί όμως, που δεν θα έχουν ούτε μιας ημέρας τρόφιμα, τί θα κάνετε μπροστά σ' αυτή την ανάγκη»;

Και ο Άγιος του είπε:

Τεχνητή νοημοσύνη - Αυτό που έρχεται θα αλλάξει τον κόσμο μας ολοκληρωτικά!


Αποτέλεσμα εικόνας για Τεχνητή νοημοσύνη - Αυτό που έρχεται θα αλλάξει τον κόσμο μας ολοκληρωτικά!
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει άρθρο στη γαλλική εφημερίδα, Le Monde, σύμφωνα με το οποίο η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται σε τέτοιο βαθμό που τα επόμενα χρόνια θα καταφέρει να σκοτώσει το χρήμα. Οι συντάκτες του άρθρου μάλιστα πιστεύουν ότι τις επόμενες δεκαετίες θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα που θα γίνει πιο επικίνδυνη ακόμη και από τα πυρηνικά όπλα.

Το άρθρο ξεκινάει λέγοντας ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα, η τεχνητή νοημοσύνη ήταν κάτι περισσότερο από επιστημονική φαντασία», ωστόσο πλέον θεωρεί ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Όπως υποστηρίζει μέσα στις επόμενες δεκαετίες είναι πιθανό να υπάρξει τεχνητή νοημοσύνη ανώτερη από τη δική μας.

Οι κολοσσοί του διαδικτύου, Google, Apple, Facebook και Amazon, καθώς και η IBM, έχουν ήδη επενδύσει μαζικά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο μηχανικός Ray Kurzweil της Google, πιστεύει ότι μια τεχνητή νοημοσύνη με αυτοεπίγνωση, που θα είναι ένα δισεκατομμύριο φορές πιο ισχυρή από όλα τα ανθρώπινα μυαλά στον πλανήτη, θα συντρίψει την ανθρώπινη νοημοσύνη μέχρι το 2045.

Ο Elon Musk της Tesla και της SpaceX υποστηρίζει ότι «η τεχνητή νοημοσύνη είναι δυνητικά πιο επικίνδυνη» από τα πυρηνικά όπλα. Μάλιστα, για να ανταγωνιστεί με τα ρομπότ, η Google προτείνει την μετατροπή των ανθρώπων σε cyborgs, δηλαδή σε ανθρωπόμορφα ρομπότ.

Ο Kurzweil προβλέπει ότι, μέχρι το 2035, θα έχουμε εμφυτεύματα nanobots στους εγκεφάλους μας και θα συνδέονται με τους νευρώνες μας για να «αναβαθμίσουμε» τόσο τις ψυχικές όσο και τις σωματικές μας δυνατότητες. Σκοπός θα είναι να μην είμαστε πολύ κατώτεροι από τις μηχανές και έτσι να μην μετατραπούμε σε σκλάβους των μηχανών.
Παραδόξως, αυτό το εργαλείο για την αποφυγή της υποταγής της ανθρώπινης φυλής θα είναι επίσης και το μέσο της αυτοκτονίας της, καθώς το υβρίδιο ανθρώπου με τεχνητή νοημοσύνη θα σήμαινε το θάνατο του βιολογικού ανθρώπου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει και μία ακόμα σημαντική απώλεια: το χρήμα.

Στη σημερινή κοινωνία, οι διαφορές στις πνευματικές ικανότητες των ανθρώπων έχουν ως αποτέλεσμα και το μισθολογικό χάσμα, όπως και το χάσμα κεφαλαίου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα διαλύσει αυτή την έννοια, καθώς η ανθρώπινη νοημοσύνη θα συγκριθεί με των μηχανών.

Άλλωστε πώς θα αμείβεται ο άνθρωπος που θα έχει 1.000 υψηλότερη νοημοσύνη από αυτή που έχει σήμερα; Επίσης, μία κοινωνία που θα καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι μια κοινωνία χωρίς δουλειά, η οποία θα καταστήσει την απλή λειτουργία του χρήματος άχρηστη.

Αν ο κάθε άνθρωπος έχει στον εγκέφαλό του το τσιπ με άπειρες πληροφορίες και γνώσεις, ανάμεσα τους για παράδειγμα θεραπείες για τον καρκίνο, τι νόημα έχει ο ογκολόγος; Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα δημιουργούνται και θα παράγονται από τις μηχανές πολύ πιο αποτελεσματικά, οπότε το αξιοκρατικό σύστημα θα εξαφανιστεί. Ο καπιταλισμός δε θα επιβιώσει από τις ευφυείς μηχανές.

newsbeast.gr
 iokh.gr 

Πηγή: http://www.awakengr.com/2015/02/blog-post_816.html#ixzz3SyvnCsUt
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

ΕΚΤΑΚΤΟ :ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
 ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ .
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ .
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ  ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ !!!

Καταγγελία: Ελευθερώνουν ακόμα και άτομα με ποινικό μητρώο με ταρίφα από 1800 ευρώΤου Μαρίνου Γκασιάμη
Το «λάδι» συνεχίζει να «ρέει» σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στο Koutipandoras.gr. και μάλιστα σε ευαίσθητες υπηρεσίες.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες στην υποδιεύθυνση αλλοδαπών Αττικής και στο τμήμα απελάσεων αφήνουν ελεύθερους έναντι αδρής αμοιβής, αλλοδαπούς που έχουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Η «ταρίφα» είναι από 1800 έως 2000 ευρώ.

Μετά πάσης ταπεινοφροσύνης


Ο απόστολος Παύλος καλεί όλους τους Χριστιανούς να αποκτήσουν την αρετή της ταπεινοφροσύνης. Δε θέλει όμως να έχουμε μία-κάποια ταπεινοφροσύνη, αλλά πάσαν ταπεινοφροσύνην «μετά πάσης ταπεινοφροσύνης» (Εφες. δ΄ 2), συνιστά να περνούμε τη ζωή μας. Να έχουμε όλα τα είδη της ταπεινοφροσύνης· ολόκληρη, ακέραια, πλήρη την ταπεινοφροσύνη. Αλλά ποια είναι αυτή η πλήρης ταπεινοφροσύνη;
Είναι εκείνη, η οποία πλημμυρίζει αληθινά το εσωτερικό του ανθρώπου, γι’ αυτό φυσικά και αβίαστα ξεχειλίζει και φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής του ζωής. Το υπογραμμίζουν αυτό οι δύο μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.
Ο ιερός Χρυσόστομος: «Μη της εν ρήμασι, μηδέ εν πράγμασι μόνοις, αλλά και εν σχήματι και εν φθέγματι»· η ταπεινοφροσύνη δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στα λόγια μας, ούτε στα έργα μας μόνο, αλλά και στην εξωτερική μας εμφάνιση και στη φωνή μας.
Και ο μέγας Βασίλειος: «Έστω σοι και σχήμα και ιμάτιον και βάδισμα και καθέδρα και τροφής κατάστασις και στρωμνής παρασκευή και οίκος και τα εν οίκω σκεύη πάντα προς ευτέλειαν ησκημένα»· ας είναι σε σένα και η εμφάνιση και το ένδυμα και το περπάτημα και το κάθισμα και οι συνθήκες της διατροφής και η ετοιμασία του κρεβατιού και το σπίτι και τα οικιακά σκεύη όλα εξασκημένα στην ταπείνωση.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Το Σύνταγμα γεμίζει... χόρτο! Η 1η Γιορτή Κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός!


Το Σύνταγμα γεμίζει... χόρτο! Η 1η Γιορτή Κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός!
Η πρώτη επίσημη συγκέντρωση και γιορτή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της νομιμοποίησης της κάνναβης (θα) είναι γεγονός το Σάββατο 9 Μαΐου, καθώς συλλογικότητες και πολίτες διοργανώνουν την Γιορτή Κάνναβης !
Αναλυτικά η ανακοίνωση μέσω του Facebook:
"1η Γιορτή της Κάνναβης, Σάββατο 9 Μάη στις 1 το μεσημέρι, πλατεία Συντάγματος!
Ήρθε η ώρα να γίνεις η αλλαγή που ονειρεύεσαι. Ήρθε η ώρα να γίνεις μέρος της ιστορίας.
Η κάνναβη θα γίνει νόμιμη μόνο αν η κοινωνία, μόνο αν εσύ το διεκδικήσεις δημόσια και υπεύθυνα.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, ομάδες, συλλογικότητες και εγχειρήματα απ΄ όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο διεκδίκησης και απελευθέρωσης το Σάββατο 9 Μάη στη πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης για την αλλαγή των πολιτικών για τα "ναρκωτικά" και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Αἶσχος. Ἀπίστευτον! Οἱ ἰεχωβάδες καί οἱ Μασόνοι "ἔγραψαν" κεφάλαια εἰς τὸ Βιβλίον τῶν Θρησκευτικῶν

Τὸ παιδαγωγικὸν ἰνστιτοῦτον τοῦ ὑπουργείου Παιδείας ἱκανοποίησε ὅλα τὰ αἰτήματά των Ἀφοῦ προηγουμένως ἀπῄτησαν τὴν ἀφαίρεσιν ὅλων τῶν κεφαλαίων τοῦ βιβλίου, τὰ ὁποῖα
ἀναφέρονται εἰς αὐτούς. Τελικῶς τὸ παλαιὸν βιβλίον ἀπεσύρθη πρὸ τῆς κυκλοφορίας του καὶ τὰ ἀφαιρεθέντα κεφάλαια ἐγράφησαν ὑπὸ τῶν Μασόνων καὶ τῶν Ἰεχωβάδων μὲ τὴν σύμφωνον γνώμην τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου, τὸ ὁποῖον προωθεῖ τὴν κατάργησιν τοῦ κατηχητικοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν καὶ τὴν ἀντικατάστασίν του ὑπὸ τῆς Θρησκειολογίας. Διατὶ ἠνωχλήθησαν οἱ Χιλιασταὶ καὶ οἱ Μασόνοι ἀπὸ τὸ παλαιὸν βιβλίον καὶ ἀπῄτησαν τὴν ἀπόσυρσίν του πρὸ τῆς κυκλοφορίας του καὶ τί γράφουν εἰς τὸ νέον, τὸ ὁποῖον διδάσκεται ἀκόμη εἰς τὰ σχολεῖα.

Ὅλαι αἱ τεκμηριωμέναι ἀποκαλύψεις τοῦ δημοσιογράφου κ. Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα, ὁ ὁποῖος θέτει δύο καυτὰ ἐρωτήματα: 1ον) Ποῖος ἀποφασίζει τελικῶς διὰ τὸ περιεχόμενον τῆς διδασκαλίας τῶν τέκνων μας διὰ τὰς ἄλλας θρησκείας; Καὶ 2ον) Μὲ ποῖον δικαίωμα καταδικάζεται ἡ Ὀρθόδοξος Κατήχησις εἰς τὰ σχολεῖα καὶ τὴν ἰδίαν ὥραν οἱ ἐκπρόσωποι ἄλλων θρησκειῶν καθορίζουν τὸ περιεχόμενον τοῦ βιβλίου τῶν Θρησκευτικῶν;

Εἰς μίαν συγκλονιστικὴν ἀποκάλυψιν προέβη ὁ δημοσιογράφος κ. Κων. Χαρδαβέλλας. Ἀπεκάλυψεν ὅτι οἱ Χιλιασταὶ καὶ οἱ Μασόνοι διεφώνησαν πρὸ ἐτῶν μὲ τὸ βιβλίον τῶν Θρησκευτικῶν τῆς Α´ Λυκείου, ἀπῄτησαν τὴν ἀπόσυρσίν του, τὴν ἐκ νέου συγγραφήν του, ἀπὸ τοὺς ἰδίους, κατὰ τὸ τμῆμα, τὸ ὁποῖον ἀφορᾶ τὰς θρησκείας των καὶ τὸ αἴτημά των ἱκανοποιήθη ὑπὸ τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτοῦτου τοῦ ὑπουργείου Παιδείας, τὸ ὁποῖον σήμερον συμπλέει μὲ τὰς θέσεις τῆς Βουλευτοῦ κ. Ρεπούση καὶ τῶν Κομμάτων τῆς ἀριστερᾶς, εἰς τὴν κατάργησιν τοῦ κατηχητικοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν καὶ τὴν διδασκαλίαν τῆς Θρησκειολογίας.
Ὁ δημοσιογράφος Κων. Χαρδαβέλλας ἔκαμνε τὰς ἀποκαλύψεις εἰς τὸ τελευταῖον τεῦχος τοῦ περιοδικοῦ «Ἐπίκαιρα» καὶ ὑποστηρίζει πὼς τὸ βιβλίον αὐτὸ διδάσκεται ἀκόμη καὶ σήμερον εἰς τοὺς μαθητὰς καὶ τὰς μαθητρίας. Συμφώνως πρὸς τὰς ἀποκαλύψεις οἱ Μασόνοι ἠνωχλήθησαν ἀπὸ τὸ περιεχόμενον τοῦ βιβλίου πρὸ τῆς ἐκδόσεώς του καὶ ἀπῄτησαν τὴν ἀφαίρεσιν τοῦ κεφαλαίου, τὸ ὁποῖον ἔκανεν ἀναφορὰν εἰς αὐτούς· τελικῶς συνέγραψαν αὐτοὶ νέον κεφάλαιον μὲ τὴν σύμφωνον γνώμην τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου.
Οἱ Ἰεχωβάδες ἀντέδρασαν, ἐπειδὴ τὸ ὑπουργεῖον Παιδείας τοὺς ἀνεγνώριζεν ὡς «Χριστιανούς» . Ὁ δημοσιογράφος μεταφέρει ἀπὸ τὸ βιβλίον τί ἀκριβῶς γράφουν οἱ Χιλιασταὶ καὶ οἱ Μασόνοι, ἐνῶ ἀπευθυνόμενος πρὸς τὸ Κράτος, τὰ κόμματα καὶ τοὺς Πολιτικούς θέτει τὸ ἐρώτημα: «Ποιὸς ἀποφασίζει γιὰ τὸ τί ἀκριβῶς διδάσκονται οἱ μαθητὲς τῶν ἑλληνικῶν σχολείων γιὰ τὶς ἄλλες θρησκεῖες; Σήμερα καταδικάζεται ἡ «Ὀρθόδοξη κατήχηση» τὴν ἴδια στιγμὴ ἐπιτρέπεται στοὺς ἐκπροσώπους τῶν ἄλλων θρησκειῶν (ἢ ὀργανισμῶν, ὅπως αὐτοαποκαλοῦνται) νὰ καθορίζουν ἐκεῖνοι τὸ περιεχόμενο τοῦ βιβλίου τῶν Θρησκευτικῶν, ποὺ διδάσκονται τὰ παιδιά μας στὸ σχολεῖο».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

 


ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ID CARD = ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ! ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ! 
Ντοκουμέντο - δέσμευση στο Eurogroup!
Ένα ακόμη φοβερό Ντοκουμέντο φέρνει στο φως το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που εμπεριέχεται μέσα στο αυθεντικό στα αγγλικά κείμενο Υποταγής που απέστειλε η Κυβέρνηση Τσίπρα δια του Υπουργού Οικονομικών στον Πρόεδρο του Eurogroup!

Πρόκειται για το περίφημο κείμενο Μνημονιακών Μέτρων και Μεταρρυθμίσεων που δεσμεύεται ρητά να εφαρμόσει η Κυβέρνηση ενώπιον των Εταίρων και για το οποίο θα Αξιολογηθεί Απρίλιο - Μάιο, προκειμένου να λάβει την περίφημη δόση των 7,2 δισ. ευρώ!

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΠ

Στο εξασέλιδο αυτό κείμενο Μέτρων και συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο περί Ανθρωπιστικής Κρίσης, αναφέρεται η Έκδοση Έξυπνης Κάρτας του Πολίτη, η οποία περιέχει ηλεκτρονικό τσιπ και η οποία θα χρησιμοποιείται ως Ταυτότητα, και για το Σύστημα Υγείας (περίθαλψη) και για τη διανομή κουπονιών τροφίμων!

Στα ασθενέστερα δηλαδή καταρχήν στρώματα του πληθυσμού, που δεν θα μπορούν λόγω ανάγκης να αντιδράσουν στο Ηλεκτρονικό Έκτρωμα και Φακέλωμα, που θα φέρει την Τρόικα-Κατάσκοπο μέσα στην πια προσωπικά δεδομένα μας!

Σε μια νέα ηλεκτρονική σκλαβιά, όπου πια ο αριθμός "καταδίκου" των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης - Υποταγής, δεν θα είναι γραμμένη με ανεξίτηλο μελάνι στο μπράτσο, αλλά στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα αρχικά και σε επόμενο στάδιο εμφυτευμένη στο ίδιο το χέρι μας...

Γι' αυτό και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι γιγάντια τώρα! Πριν καταφέρουν να μας περάσουν στα κομπιούτερς του Εφιάλτη!

Και όπως φαίνεται ολοκάθαρα, η Κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε να μας βάλει το Τσίπ και το Κείμενο Μέτρων πέρασε αμέσως και άνευ εμποδίων από το Eurogroup...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

IV. Ανθρωπιστική κρίση - Η Ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιό της για:
• Αντιμετώπιση αναγκών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και της παροχής βασικής ενέργειας) μέσα από ιδιαίτερα στοχευμένα μη χρηματικά μέτρα (π.χ. κουπόνια τροφίμων ).

• Να το πράξει (η Κυβέρνηση) με τρόπο που να είναι χρήσιμο για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας / διαφθοράς (π.χ. έκδοση Έξυπνης Κάρτα του Πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ταυτότητα, στο Σύστημα Υγείας, καθώς και για την απόκτηση πρόσβασης στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων κ.λπ.).

ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
 
IV. Humanitarian Crisis – The Greek government affirms its plan to:
• Address needs arising from the recent rise in absolute poverty (inadequate access to nourishment, shelter, health services and basic energy provision) by means of highly targeted non-pecuniary measures (e.g. food stamps).
• Do so in a manner that is helpful to the reforming of public administration and the fight against bureaucracy/corruption (e.g. the issuance of a Citizen Smart Card that can be used as an ID card, in the Health System, as well as for gaining access to the food stamp program etc.).

Δείτε και εδώ http://noiazomai.net/chipcard.html
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Πηγή

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ DARPA ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Σύντομα η απώλεια μνήμης θα ανήκει στο παρελθόν, λένε στρατιωτικοί ερευνητές των ΗΠΑ. Σύντομα θα είναι έτοιμο ένα εμφύτευμα εγκεφάλου που θα μπορεί να αποκαταστήσει την νοητική λειτουργία. Μια τέτοια ανακοίνωση ίσως να χαροποιήσει κάποια εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, αλλά σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις κάποια άλλα δισεκατομμύρια ως προς τις καλές προθέσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Το έργο υλοποιείται από την Defense Advanced Research Agency ( DARPA ) και λένε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους στρατιώτες που έχουν υποστεί βλάβες του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας ή τα εκατομμύρια των πασχόντων από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και να είναι μέρος ενός προγράμματος αξίας 100.000.000 δολαρίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για μια καλύτερη 'κατανόηση' του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Από μεριάς της η DARPA δηλώνει το ενδιαφέρον της για τους βετεράνους πολέμου, όμως η μέχρι τώρα ιστορία και μαρτυρίες των ίδιων έχει αποδείξει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι και ιδιαίτερα 'ζεστή' μαζί τους, γεγονός που μάλλον δεν καθιστά και τόσο πιστευτό το στρατιωτικό ενδιαφέρον. 

Ο Justin Sanchez, διαχειριστής του προγράμματος της DARPA δήλωσε αυτή την εβδομάδα σε ένα συνέδριο στην Ουάσιγκτον πως πιστεύει ότι είναι δυνατόν να αναπτυχθούν προσθετικές συσκευές, οι οποίες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον ιππόκαμπο. Ο ιππόκαμπος είναι ένα βασικό μέρος του εγκεφάλου, το οποίο χρησιμοποιείται για την ενοποίηση των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης.

Όμως ο Arthur Caplan, που ασχολείται με την ιατρική δεοντολογία στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, λέει, «Όταν παίζεις με τον εγκέφαλο παίζεις με την προσωπική ταυτότητα. Το κόστος του να αλλάζεις το μυαλό είναι ότι κινδυνεύεις να χάσεις την αίσθηση του εαυτού κι αυτό είναι ένα νέο είδος κινδύνου που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά».

Στη θεωρία, αυτή η  νέα τεχνολογία, αν και όταν αναπτυχθεί, θα μπορεί να μεταβάλει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και ο Caplan σημειώνει ότι θα μπορούσε να κάνει τους στρατιώτες πιο βίαιους και ανάλγητους.

Ο Robert Hampson, αναπληρωτής καθηγητής στο Wake Forrest University, ο οποίος δεν συνδέεται με το έργο DARPA, έχει ήδη κάνει κάποια τεστ τεχνικής μνήμης στα ζώα. Η έρευνά του σε τρωκτικά και πιθήκους έχουν δείξει ότι οι νευρώνες στον ιππόκαμπο, που επεξεργάζονται τη μνήμη, διεγείρονται με διαφορετικό τρόπο όταν βλέπουν κόκκινο ή μπλε, ή μια εικόνα ενός προσώπου σε σχέση με ένα είδος τροφής.

«Η ιδέα είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία ώστε να επανέλθει στην φυσιολογική ή στην σχεδόν φυσιολογική λειτουργία επεξεργασίας της μνήμης του εγκεφάλου, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να έχει πρόσβαση στις αναμνήσεις του, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει νέες μνήμες, όπως απαιτείται», λέει ο Hampson.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Φέρνουν στα μουλωχτά την «Κάρτα του Πολίτη» για να…αντιμετωπίσουν τη φτώχεια!!!


Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου
Ανάμεσα στα «νέα μέτρα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανακοινώθηκαν σήμερα, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προκαλέσει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό. Όχι, δεν αναφερόμαστε σε οικονομικά θέματα, αφού αυτά παραμένουν τα ίδια και χειρότερα με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας βέβαια «βαφτιστεί» με διαφορετικά ονόματα (επιβεβαιώνεται η σοφή λαϊκή ρήση «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»)!
Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως, με πρόσχημα «την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!
Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πλάνο για να:
* Αντιμετωπίσει ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και την παροχή ρεύματος) μέσω ιδιαίτερα στοχευμένων μη χρηματικών μέσων (π.χ. κουπόνια τροφίμων).
* Να το πράξει με τρόπο που θα είναι βοηθητικός για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τη μάχη κατά διαφθοράς/γραφειοκρατίας (π.χ. με έκδοση μιας έξυπνης κάρτας πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάρτα ID στο σύστημα υγείας, αλλά και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών σίτισης κ.τλ.).
* Να αξιολογήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με στόχο την επέκτασή του πανελλαδικά.
* Εξασφαλίσει ότι η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.
Όπως βλέπουμε, εκτός από την κλασική «καραμέλα» περί «πάταξης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας», βλέπουμε εδώ να χρησιμοποιείται ένα άλλο, παμπόνηρο και ύπουλο…επιχείρημα: Πως δήθεν, η «έξυπνη κάρτα πολίτη» θα χρησιμοπιείται για να αγοράζουν τρόφιμα οι φτωχοί, χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους!
Μα, ψεύτες και υποκριτές, πώς δεν θα παραβιαστεί η ιδιωτικότητα, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ;;; Κοροϊδευόμαστε ή μας περνάτε για ηλίθιους;;;
Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη και Ορθόδοξο Χριστιανό σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ για το θέμα και, όταν θα χρειαστούν, ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
Ελπίζουμε να πάρει θέση σχετικά η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας [σχολιο μας : η κρατουσα εκκλησια δεν προκειται να παρει καμμια απολυτως θεση διοτι συμφωνει 100\% με το ολο θεμα οποτε μην περιμενετε τιποτε απο αυτους τους ρασοφορους ] 
. Το θέμα ΔΕΝ είναι πολιτικό, αλλά εξόχως κοινωνικό και θρησκευτικό!
Εδώ και χρόνια, άλλωστε, προωθούν την συγκεκριμένη «κάρτα πολίτη». Είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσουν να την επιβάλουν στα μουλωχτά ΤΩΡΑ, που η προσοχή του λαού είναι στραμμένη μονάχα σε οικονομικά ζητήματα!
Ας μην πιαστούμε λοιπόν…στον ύπνο!
hellas-orthodoxy

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Γεροντικο


Ένας αδελφός προχωρημένος στην πνευματική ζωή, την ώρα που έκαμνε τον κανόνα του μαζί με τον δικό του αδελφό, του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του και σταματούσε να λέει τον ψαλμό. Μια φορά ο αδελφός τον παρακάλεσε να του πει τι σκέφτεται την ώρα του κανόνα και κλαίει τόσο πικρά.
Αυτός του είπε:
“Συγχώρησέ με, αδελφέ. Εγώ πάντοτε όταν κάνω τον
κανόνα μου, βλέπω τον κριτή κι εμένα τον ίδιο να στέκομαι μπροστά του σαν κατάδικος και να ανακρίνομαι και να μου λέει:
“Γιατί αμάρτησες;”
Λοιπόν, επειδή δεν έχω τι να απολογηθώ, μου κλείνεται το στόμα και γι' αυτό χάνω τον στίχο του ψαλμού. Συγχώρησέ με όμως, που σε θλίβω.
Κι αν σε αναπαύει, ας κάνει ο καθένας μας χωριστά από τον άλλον τον κανόνα του”.
Του λέει ο αδελφός:
“Όχι, πάτερ, γιατί κι αν ακόμη εγώ δεν έχω πένθος, αλλ΄ όμως, όταν σε βλέπω, κακίζω τον εαυτό μου”.
Κι ο Θεός είδε την ταπείνωσή του και χάρισε και σ΄ αυτόν το πένθος του αδελφού του.

Ο Οικουμενισμός είναι Αίρεσις! Είναι εντελώς ξεκάθαρο. Επί πλέον είναι αίρεσις των αιρέσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Οικουμενισμός είναι Αίρεσις! Είναι εντελώς ξεκάθαρο. Επί πλέον είναι αίρεσις των αιρέσεων.
Από όλες τις πλάνες που περιλαμβάνει ο ονομαζόμενος «οικουμενισμός» η πλέον βασική και εμβριθής είναι η πλάνη του, όσον αφορά αυτήν ταύτην την φύσιν της Εκκλησίας. Είναι εκκλησιολογική αίρεσις. Αντίκειται στην ομολογιακή πίστι του συμβόλου της Νικαίας-Κωνσταντινουπόλεως, διότι ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Το ονομαζόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», ήδη αυτό τούτο το όνομά του, περιλαμβάνει αυτή την αντιλογία του Ορθοδόξου Χριστιανικού Δόγματος όσον αφορά την Μία Εκκλησία. Στην δε Θεωρία των Κλάδων (ο Οικουμενισμός) ολοκληρωτικά απορρίπτει αυτό το Δόγμα της Μίας Εκκλησίας. Το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» προσπαθεί να εκπληρώση αυτή τη βασική απόρριψη δια της πολεμικής τακτικής του «Θρησκευτικού πλουραλισμού».
Η «Ορθόδοξος Εκκλησία» λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες του ως άνω αναφερομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» διακηρύσσει την συμφωνία της με όλες τις διδασκαλίες και δραστηριότητές του. Δι αυτού τούτου του τρόπου γίνεται (η Ορθόδοξος Εκκλησία) μέρος των ψευδών και πλανών του Π.Σ. «Εκκλησιών» Γίνεται αιρετική στο βαθμό που είναι αυτό τούτο το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών».
Η αίρεσις του Οικουμενισμού εισάγεται ακόμη βαθύτερα εις το σώμα της «Εκκλησίας» δια της συμμετοχής των Ιεραρχών Της, δια των διαφόρων μορφών των λειτουργικών συνεορτασμών, που πραγματοποιούνται υπό των ιδρυμάτων του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» εις την πορεία των συνηθησμένων δραστηριοτήτων.
_________________
«...ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ.»
(Κατά Ιωάννην Η΄-32)
 orthodox-voice.blogspot.com/

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ. Ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία του; Γιατί ψάλλεται μέσα στην Μ. Τεσσαρακοστή;
Με την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου εκδηλώνονται ευχαριστίες και εγκώμια στο πρόσωπο της Παναγίας. Αποτελείται, κατά βάση, από τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου, πλαισιωμένα με ψαλμούς, απολυτίκια και ευχές. Και τα δύο χαρακτηρίζονται ως αριστουργήματα της Βυζαντινής υμνολογίας , που εξαίρουν το έργο και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου , με θεολογικό βάθος, κομψότητα λόγου, μουσικό κάλλος, αγιοπνευματική έμπνευση.

Δημιουργοί

Ο Κανόνας του Ακάθιστου είναι έργο των Ιωάννου Δαμασκηνού (οι ειρμοί) και Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου (τα τροπάρια) . Πηγές του Ύμνου είναι η Αγία Γραφή και οι Πατέρες της Εκκλησίας ενώ ο συνθέτης, ο χρόνος και η αιτία της σύνθεσης του Ύμνου, παραμένουν ακόμα ανεξακρίβωτα από τους μελετητές. Ένα είναι το αδιαμφισβήτητο στοιχείο, που μας δίνουν οι σχετικές πηγές , ότι ο ύμνος εψάλλετο ως ευχαριστήριος ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους.


Περιεχόμενο

Ο «Κανόνας» (τα Τροπάρια των Χαιρετισμών), με εννέα ωδές , οι ειρμοί των οποίων είναι:
α) Ανοίξω το στόμα μου και πληρωθήσεται πνεύματος,γ΄) Τούς σούς υμνολόγους Θεοτόκε, δ') Ό καθήμενος εν δόξη επί θρόνου θεότητος, ε΄) Εξέστη τά σύμπαντα, επί τή θεία δόξη σου, στ΄) Την θείαν ταύτην καί πάντιμον, ζ΄) Ουκ ελάτρευσαν, τή κτίσει οι θεόφρονες, η΄) Παίδας ευαγείς εν τή καμίνω, θ΄) Άπας γηγενής, σκιρτάτω τώ πνεύματι,

Θα έρθει «ως κλέπτης εν νύκτι»


Η Έλευση της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου
Αποτελεί μια αλήθεια!
Ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο
Αλλά και χρονικά απροσδιόριστο.
Θα έρθει «ως κλέπτης εν νύκτι»
Καθώς μας λέγει ο Απόστολος Παύλος.
Τα διάφορα γεγονότα τα οποία μας είπε ο Κύριος
Ότι θα προηγηθούν πριν την έλευσή του
Είναι δύσκολο να ερμηνευθούν και να χαρακτηριστούν
Ως προμηνύοντα την ημέρα αυτή
Λόγο του ότι σε κάθε εποχή συμβαίνουν κάποια συνταρακτικά γεγονότα
Είτε φυσικές καταστροφές
Είτε πόλεμοι και διαμάχες.
Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός
Αλλά απαιτείται η διαρκής πνευματική εγρήγορση.
Ο πιστός άνθρωπος δεν περιμένει
Ούτε τις καταστροφές
Ούτε τους πολέμους και τις ακαταστασίες
Αλλά περιμένει την έλευση του Κυρίου
Το πλέον αισιόδοξο και ελπιδοφόρο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΝΗΣΤΕΙΑ (Μέγας Βασίλειος)


Η νηστεία ενισχύει την προσευχή, γίνεται φτερό στην πορεία της προς τον ουρανό. Είναι μητέρα της υγείας, παιδαγωγός της νιότης, στολίδι των γηρατειών. Είναι συνοδοιπόρος των ταξιδιωτών και ασφάλεια των συγκατοίκων.[...]

Η ζωή του Τιμίου Προδρόμου ήταν μια συνεχής νηστεία. Δεν είχε ούτε κρεβάτι ούτε τραπέζι ούτε κτήματα ούτε ζώα ούτε αποθήκες τροφίμων ούτε τίποτ’ άλλο, απ’ αυτά που θεωρούνται απαραίτητα για τη ζωή. Γι’ αυτό όμως ο Κύριος διακήρυξε πως ήταν «ο σπουδαιότερος απ’ όσους γέννησαν ποτέ γυναίκες» (Ματθ. 11:11).

Η νηστεία ανέβασε στον τρίτο ουρανό και τον απόστολο Παύλο, που την απαρίθμησε ανάμεσα στα καυχήματα για τις θλίψεις του (Β’ Κορ. 11:17).

Για όλες όμως τις αρετές, κορυφαίο τύπο και υπογραμμό έχουμε τον ίδιο τον Κύριο. Ο Κύριος, λοιπόν, μετά από νηστεία σαράντα ημερών, άρχισε το έργο του εδώ στη γη (Ματθ. 4:2). Πρώτα οχύρωσε και εξόπλισε με τη νηστεία τη σάρκα, που πήρε για χάρη μας, κι ύστερα δέχθηκε τους πειρασμούς του διαβόλου. Παρόμοια κι εμείς, με νηστείες ας ετοιμαζόμαστε κι ας προγυμναζόμαστε στους αγώνες εναντίον των πνευματικών αντιπάλων.

Σε μιαν αμφίβολη πολεμική συμπλοκή, η παρουσία κάποιου συμμάχου στο πλευρό του ενός εμπολέμου προκαλεί την ήττα του άλλου. Λοιπόν, το πνεύμα και η σάρκα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Με ποιο θα συμμαχήσεις; Αν συμμαχήσεις με τη σάρκα, θα εξασθενίσεις το πνεύμα. Ενώ αν συμμαχήσεις με το πνεύμα, θα υποδουλώσεις τη σάρκα. Αφού θέλεις να ισχυροποιήσεις το πνεύμα σου, δάμασε τη σάρκα με τη νηστεία. Ο απόστολος Παύλος γράφει: «Όσο ο εξωτερικός άνθρωπος (δηλαδή η σάρκα) φθείρεται, τόσο ο εσωτερικός (δηλαδή το πνεύμα) ανανεώνεται» (Β’ Κορ. 4:16).

Ο Μωυσής, για να πάρει τη νομοθεσία για δεύτερη φορά, χρειάστηκε και δεύτερη νηστεία (Εξ. 34:28).

Οι Νινευίτες, αν δεν είχαν νηστέψει οι ίδιοι και τα ζώα τους, δεν θα είχαν γλυτώσει την καταστροφή (Ιων. 3:4- 10).

Αλλά και τον Ησαύ, τι ήταν εκείνο που τον εξευτέλιζε και τον έκανε δούλο του αδελφού του; Δεν ήταν ένα φαγητό; Γι’ αυτό και μόνο πούλησε τα πρωτοτόκια του (Γεν. 25:29-34)!

Ποιοι, πάλι, άφησαν τα πτώματά τους στην έρημο; Δεν τ’ άφησαν εκείνοι που επιζήτησαν την κρεοφαγία και την καλοπέραση της Αιγύπτου (Αριθ. 11:33- 34); Όσο δηλαδή οι Ισραηλίτες έμεναν ικανοποιημένοι μόνο με το μάννα, νικούσαν τους εχθρούς τους και κανείς τους δεν αρρώσταινε. Όταν όμως θυμήθηκαν τις χύτρες με τα κρέατα και νοστάλγησαν τη δουλεία στην Αίγυπτο, τιμωρήθηκαν. Πέθαναν στην έρημο και δεν αξιώθηκαν να δουν τη γη της επαγγελίας.

Μήπως είναι δυνατόν η φωτιά να σβηστεί με φωτιά; (Αγ. Ι. Χρυσοστόμου)


Όταν πρόκειται να ελέγξουμε, δεν χρειάζεται μόνον θάρρος, αλλά περισσότερο πραότητα παρά θάρρος. Γιατί οι αμαρτωλοί κανέναν άνθρωπο δεν αποστρέφονται και δεν μισούν τόσο, όσον αυτόν που πρόκειται να τους ελέγξει· και επιθυμούν να πιαστούν από κάποια δικαιολογία, ώστε να αποσκιρτήσουν και να ξεφύγουν την επίπληξη. Πρέπει λοιπόν να τους συγκρατούμε με την πραότητα και την υποχωρητικότητα. Γιατί εκείνος που ελέγχει όχι μόνον με τη φωνή του, αλλά και με την παρουσία του γίνεται ενοχλητικός και ανυπόφορος σ’ εκείνους που αμαρτάνουν. «Γιατί», όπως λέγει η Γραφή, «είναι αποκρουστικός και ανυπόφορος και μόνον που τον βλέπουμε». Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να δείχνουμε μεγάλη πραότητα.
«Αδελφοί, αν από αδυναμία παρασυρθεί κανείς σε κάποιο αμάρτημα»…, «σεις πού είστε πνευματικά προοδευμένοι να τον διορθώνετε». Δεν είπε, να τον τιμωρείτε, ούτε να τον καταδικάζετε, αλλά να τον διορθώνετε. Και δεν σταμάτησε εδώ, αλλά δείχνοντας ότι πρέπει να είναι πολύ ήμεροι σ’ εκείνους που υποσκελίζονται από την αμαρτία, πρόσθεσε και τα εξής: «Με πνεύμα πραότητας». Δεν είπε με πραότητα, αλλά «με πνεύμα πραότητας», για να δείξει (φανερώσει) ότι αυτά είναι αρεστά και στο Άγιο Πνεύμα και ότι το να μπορεί κανείς να διορθώνει τους αμαρτωλούς με επιείκεια, είναι καρπός πνευματικού χαρίσματος.
Τί λοιπόν, πες μου, δεν μέμφεσαι και δεν κατηγορείς τον αδελφό σου που θυμώνει και διάκειται εχθρικώς απέναντι σου; Για ποιό λόγο λοιπόν εσύ δεν προσπαθείς να τον αντιμετωπίσεις με τον αντίθετο τρόπο, αλλά θέλεις επί πλέον να θυμώνεις και συ ο ίδιος; Μήπως είναι δυνατόν η φωτιά να σβηστεί με φωτιά; Αυτό είναι αντίθετο με τους φυσικούς νόμους. Έτσι δεν είναι ποτέ δυνατόν να καταπραΰνουμε το θυμό με άλλο θυμό. Ό,τι δηλαδή είναι για τη φωτιά το νερό, το ίδιο είναι για το θυμό η επιείκεια (η υποχωρητικότητα) και η πραότητα.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

2018 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;!!! (ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ)


100.000 εκτρώσεις μετά το καρναβάλι της Πάτρας


 
Πάνω από 100.000 εκτρώσεις έγιναν πέρσι μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα. Από μόνο του το γεγονός είναι φρικιαστικό και αυτό σημαίνει πως στο καρναβάλι, δεν πάνε να διασκεδάσουν,
αλλά να βγάλουν όλα τα κτηνώδη τους ανώμαλα απωθημένα!
Οι καρναβαλικές γιορτές, δεν είναι τίποτα άλλο από….
απομεινάρια ειδωλολατρικών εορτών που
εν γνώσει του ή εν αγνοία τους οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε δαιμονικά πανηγύρια!
Οι εκτρώσεις της καρναβαλικής ασυδοσίας καταμαρτυρά τον ξεπεσμό της ελληνικής κοινωνίας!
400 ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Μόνο στην Πάτρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» γίνονται 400 εκτρώσεις τον μήνα, δηλαδή περίπου 5.000 όλο το χρόνο. Σκεφτείτε ότι τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία είναι της περασμένης δεκαετίας, που σημαίνει ότι όλες οι εκτρώσεις δεν δηλώνονταν. Άραγε ποιος είναι ο αληθινός αριθμός των εκτρώσεων σήμερα στην Πάτρα;
Αν λοιπόν μόνο εκεί γίνονται κάθε χρόνο τόσες χιλιάδες δολοφονίες αθώων ανθρώπινων υπάρξεων που με το αίμα τους πλουτίζουν ασυνείδητοι γιατροί, κλινικές και βιομηχανίες καλλυντικών, φανταστείτε τι γίνεται σε όλη την χώρα …;
Ο σύλλογος «Προστασίας Αγέννητου Παιδιού» μιλά για 600.000 δολοφονίες εμβρύων κάθε χρόνο δηλ. το 1/6 από αυτές γίνονται με αφορμή το Καρναβάλι της Πάτρας!
ksipnistere

ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!!

 
ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ  ΤΟ Δ..Σ.. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ " ΕΥΧΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΜΑΣ !
 

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Τα γνωρίσματα του πράου ανθρώπου


Είναι πολλές οι αρετές που ταιριάζουν στους Χριστιανούς, απ” όλες όμως η πιο σπουδαία είναι η πραότητα.
Αυτό είναι το κατεξοχήν γνώρισμα του ανθρώπου που έχει τιμηθεί με το λογικό, δηλαδή η ημερότητα, η επιείκεια, η πραότητα, η ταπείνωση, η ησυχία, το να μην έλκεται σαν δούλος και παρασύρεται ή από το θυμό ή από τα άλλα πάθη, αλλά με το λογικό και την ορθή σκέψη να κατανικάει τα εσωτερικά άτακτα σκιρτήματα και να διασώζει την ευγένεια που προσιδιάζει στον άνθρωπο, και να μην εκπίπτει και κατα­ντάει στη θηριωδία των άλογων ζώων με τη νωθρότητα και την αδράνειά του.
Κάθε επιεικής και πράος εύκολα οδηγείται στη φιλανθρωπία και δεν θα ανεχόταν να παραμελήσει αυτούς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, γιατί τη φτώχεια των άλλων τη θεωρεί σαν δική του δυστυχία.
Ο φθόνος βέβαια είναι το πιο κακό από όλα τα πάθη· ο ενάρετος όμως και πράος δεν δέχεται μέσα στην ψυχή του το φοβερό αυτό πάθος, αλλά, όταν βλέπει τους αδελφούς του να προκόβουν, χαίρεται και ευχαριστείται μαζί τους, γιατί θεωρεί σαν δική του την αρετή των άλλων, γιατί νομίζει, ότι όσα αγαθά έχουν οι φίλοι του είναι κοινά και γι” αυτό χαίρεται μαζί τους στα ευχάριστα και λυπάται μαζί τους στα δυσάρεστα.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ !!! 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΩΣ ΜΑΣΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!


Φυσικά η φωτογραφία είναι παλιά, αλλά διακρίνονται καθαρά (με τα βέλη) ΟΙ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,σε νεότερη ηλικία:Μάλιστα,ο πρώτος φοράει την παραδοσιακή τεκτονική ποδιά,προφανώς διότι κατέχει αξίωμα υψηλού βαθμού!

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΜΑΣΩΝΟΣ ;;;

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Google: Έρχονται τα τσιπάκια εγκεφάλου!Google: Έρχονται τα τσιπάκια εγκεφάλου!

Ο επικεφαλής της Google Έρικ Σμιτ προλείανε το έδαφος για τα τσιπάκια που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου μεταξύ άλλων πρόεβλεψε το τέλος του παγκόσμιου ιστού ως εξωτερικής έννοιας.
Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την ανάπτυξη του διαδικτύου τα επόμενα χρόνια, ο Σμιτ απάντησε: «Θα σας πω πολύ απλά ότι το Διαδίκτυο θα εξαφανιστεί».
«Θα υπάρξουν τόσες πολλές διευθύνσεις IP … τόσες πολλές συσκευές, αισθητήρες, πράγματα που θα φοράτε, πράγματα με τα οποία θα αλληλεπιδράτε, χωρίς καν να τα αισθάνεστε», πρόσθεσε.
«Θα αποτελεί μέρος της παρουσίας σας όλη την ώρα. Φανταστείτε να περπατάτε σε ένα δωμάτιο και το δωμάτιο να είναι δυναμικό. Και με την άδειά σας και με όλα αυτά που αλληλεπιδράτε να συμβαίνουν διάφορα στο δωμάτιο».
Ο Σμιτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «αν έχετε κάνει κάτι που δεν θέλετε να το μάθει κανείς, ίσως να έπρεπε να μην το έχετε κάνει καν», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των υποστηρικτών της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Νταβός, οραματιζόμενος έναν «εξαιρετικά εξατομικεύμενο, διαδραστικό και πολύ ενδιαφέροντα κόσμο».
Όταν ο Σμιτ μιλάει για αισθητήρες που θα αντικαταστήσουν το Διαδίκτυο, αναφέρεται φυσικά στα τσιπ που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Τα τσιπάκια αυτά αποτελούν το μεγαλύτερο «εργαλείο» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών, επιτεύγματα που δήθεν βελτιώνουν την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, προχωρά στην κατάληψη του σώματος, με στόχο να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει τους πάντες και τον κάθε άνθρωπο χωριστά.
hellasforce.com

Ερχεται η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και αναγνώριση πολιτών
Ερχεται η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και αναγνώριση πολιτών Το έργο της αυτοματοποιημένης διαχείρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων ανέλαβε η Space Hellas. Το έργο φέρει τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Ταυτοποίησης & Αναγνώρισης Πολιτών (e-ΤΑΠ)» και προκηρύχθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 Εχει συμβατικό τίμημα 8,5 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) και ο χρόνος υλοποίησής του έχει οριστεί σε 19 μήνες. Το e-ΤΑΠ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους. Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ταυτοποίησης και Αναγνώρισης (e-ΤΑΠ), πανελλαδικής εμβέλειας, που θα εγκατασταθεί σε όλα τα σημεία εισόδου/εξόδου και διαβατηριακού ελέγχου της χώρας. Επίσης, θα εκτείνεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στις Περιφερειακές Εγκληματολογικές Υπηρεσίες, στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Το έργο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αποσκοπεί αφενός στην αυτοματοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης ταυτότητας–ταυτοποίησης ατόμου και αφετέρου στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη από το υπουργείο και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες. Το πληροφοριακό σύστημα θα αποτελείται από ένα κέντρο δεδομένων (Data Center) και εκατόν ενενήντα οκτώ (198) περιφερειακά σημεία. Θα διασυνδεθεί με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ., το γνωστό σύστημα «Police online», με το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «Σύζευξις», καθώς και με άλλες βάσεις δεδομένων, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, όπως της Interpol, του Eurodac, τα Κεντρικά Συστήματα – Βάσεις Δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., το Sirene (Siprit) και το Europol.

.dikaiologitika.gr

Ἡ ἀληθινή συγχώρησις (Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος)
Τὰ ἑξῆς παραγγέλνει ὁ Θεὸς στοὺς ἀνθρώπους: «κανεὶς ἀπὸ σᾶς ἂς μὴ διατηρεῖ στὴν καρδιά του κακία γιὰ τὸν ἀδελφό του» (Ζαχ. ζ´ 10) καὶ «κανεὶς ἂς μὴν συλλογίζεται τὴν κακία τοῦ ἄλλου» (Ζαχ. η´ 17). Δὲν λέει μόνο, συγχώρεσε τὸ κακὸ τοῦ ἄλλου, ἀλλὰ μὴν τὸ ἔχεις οὔτε στὴ σκέψη σου, μὴ τὸ συλλογίζεσαι, ἄφησε ὅλη τὴν ὀργή, ἐξαφάνισε τὴν πληγή.
Νομίζεις, βεβαίως, ὅτι μὲ τὴν ἐκδικητικότητα τιμωρεῖς ἐκεῖνον ποὺ σὲ ἔβλαψε. Γιατὶ ἐσὺ ὁ ἴδιος σὰν ἄλλο δήμιο ἐγκατέστησες μέσα σου τὸ θυμὸ καὶ καταξεσκίζεις τὰ ἴδια σου τὰ σπλάχνα.Ἔχεις ἀδικηθεῖ πολὺ καὶ στερήθηκες πολλὰ ἐξαιτίας κάποιου, κακολογήθηκες καὶ ζημιώθηκες σὲ πολὺ σοβαρὰ θέματά σου καὶ γι᾿ αὐτὸ θέλεις νὰ δεῖς νὰ τιμωρεῖται ὁ ἀδελφός σου; Καὶ ἐδῶ πάλι εἶναι χρήσιμο νὰ τὸν συγχωρήσεις. Γιατὶ, ἐὰν θελήσεις, ἐσὺ ὁ ἴδιος νὰ ἐκδικηθεῖς καὶ νὰ ἐπιτεθεῖς ἐναντίον του εἴτε μὲ τὰ λόγια σου, εἴτε μὲ κάποια ἐνέργειά σου, ἢ μὲ τὴν κατάρα σου, ὁ Θεὸς ὄχι μόνο δὲν θὰ ἐπέμβει κατ᾿ αὐτοῦ -ἐφόσον ἐσὺ ἀνέλαβες τὴν τιμωρία του- ἀλλὰ ἐπιπλέον θὰ σὲ τιμωρήσει ὡς θεομάχο.