Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ


Ο υμνογράφος της Εκκλησίας μας,στην ακολουθία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, την οποία ψάλλωμεν κάθε 19 Ιανουαρίου , παρομοιάζει τον Άγιο Μάρκο ως τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, διότι ανέκοψε τον κατήφορο των Ορθοδόξων προς τις κακοδοξίες του Παπισμού ,ενώ τον Πάπα τον ομοιάζει προς τον εγωιστή Άγγελο Εωσφόρο ,ο οποίος ήθελε να στήσει τον θρόνο του υπεράνω Του Τριαδικού Θεού, όπως ο Πάπας υπεράνω της Εκκλησίας
«Του Εωσφόρου της Ρώμης φυσιωθέντος δεινώς, και θρόνον αυτού θέντος υπεράνω των άστρων, συ μόνος ζηλώσας ως Μιχαήλ ανεβόησας ένδοξε: στώμεν καλώς, στώμεν πάντες εν ταις σεπταίς των πατέρων Παραδόσεσιν.» (στιχηρά των αίνων)

Ο ΠΑΠΑΣ,Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΙ Ο "ΤΑΡΖΑΝ"!!!(ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)!

ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΝΙΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ !!!

Έρευνα: Σχεδόν τα μισά παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000 ζουν μόνο με τον έναν γονέαΤέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2000 δεν ζουν και με τους δύο γονείς από την ηλικία των 11 ετών.
Και οι σύγχρονοι νέοι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό, από εκείνους που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1960, να αντιμετωπίσουν μια οικογενειακή κατάρρευση, αποκαλύπτει η μελέτη.
Οι ερευνητές κατηγορούν για την εξάπλωση της διάλυσης της οικογένειας την ευκολία του διαζυγίου και την έλλειψη ντροπής που αισθάνονται τα ζευγάρια που χωρίζουν.
Λένε ότι τα παιδιά των οποίων η μητέρα και ο πατέρας έχουν χωρίσει ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς.
Η έρευνα από το Millennium Cohort σε περισσότερα από 13.000 παιδιά που γεννήθηκαν γύρω από το έτος 2000 έδειξε ότι οι άγαμοι γονείς ευθύνονται για τις περισσότερες περιπτώσεις διάλυσης της οικογένειας.
Στην ηλικία των 11, το 92 τοις εκατό των παιδιών που γεννήθηκαν από παντρεμένα ζευγάρια εξακολουθούν να ζουν με τη μητέρα και τον πατέρα τους.
Για εκείνα που έχουν γονείς που συζούν, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 55 τοις εκατό. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από ακαδημαϊκούς από το Institute of Education, αναφέρει: «Σχεδόν τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν στο γύρισμα του αιώνα, έζησαν τουλάχιστον μία αλλαγή στην κατάσταση της σχέσης των γονιών τους στα πρώτα τους 11 χρόνια – όταν το 1969 το ποσοστό ήταν ένα στα δέκα».

Ιταλία: Ανησυχία για «ύποπτους θανάτους» μετά τη χορήγηση εμβολίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΜΒΟΛΙΑΑυξάνεται στην Ιταλία η ανησυχία εξαιτίας σειράς «ύποπτων θανάτων», μετά τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου Fluad της φαρμακευτικής εταιρίας Νοvartis.

Αρχικά, οι θάνατοι ηλικιωμένων που επήλθαν λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν τέσσερις. Σε διάστημα τριών ημερών όμως αυξήθηκαν σε έντεκα.

Πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών και δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν υπάρχει, πράγματι, ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους θανάτους αυτούς και στο εμβόλιο Fluad. Για την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων θα χρειασθούν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Έως τώρα απαγορεύθηκε η διάθεση δυο παρτίδων του εμβολίου, αλλά σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανόν να ληφθούν σύντομα και νέα μέτρα.

Η εισαγγελία της Σιένα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη παραγωγή επιζήμιων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ οι εισαγγελίες της Ρώμης, του Πράτο και των Συρακουσών στη Σικελία θα ερευνήσουν τις υποθέσεις των ύποπτων θανάτων.

Πριν από λίγο, η ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης αποφάσισε να «παγώσει», προληπτικά, την διάθεση των συγκεκριμένων εμβολίων.

Από την μεριά της, η φαρμακευτική εταιρία Novartis τονίζει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και ότι στην Ευρώπη έχουν διατεθεί εκατομμύρια εμβόλια Fluad, χωρίς να έχουν προκύψει προβλήματα.

Το εμβόλιο έχει διατεθεί συνολικά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας δώδεκα ιταλικών περιφερειών. Η εταιρία Novartis έχει εξασφαλίσει άδεια από τις ιταλικές αρχές για την παραγωγή και διάθεση τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων αντιγριπικών εμβολίων.
defencenet.gr


Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΑΛΩ !!!

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ "ΘΗΡΙΟΥ " ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ!!!

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΥΟΙΩΝΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ !!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΔΕΛΥΣΕΤΕΟ ΘΕΟΣ ΑΥΤΟ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ "ΑΡΧΗΓΟΣ " ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!!

ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !!!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ " !!!

ΟΥΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ !!!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ  ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ !!!

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ "ΜΕΝΟΥ" ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ :

ΦΙΛΗΜΑΤΑ ΙΟΥΔΑ
Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΥΛΟΓΙΑ" ΣΑΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ "ΘΕΑΡΕΣΤΟ "ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ !!!

 Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΤΑ ΓΛΩΣΟΦΙΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ...Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ...ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ !!!Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ...
 Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΚΕ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ !!!

ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ Η' ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ' ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

Ταχίνι: Δείτε τι δώρο κάνετε στον εαυτό σας με μία μόλις κουταλιά!!!


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία


Οι περισσότεροι το θυμούνται μόνο σε περιόδους νηστείας, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν τα πραγματικά του οφέλη, αφού αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών σύμφωνα με το onmed.gr.

Τι κερδίζετε με μόλις μία κουταλιά ταχίνι

➜ Ενέργεια 89 θερμίδες
➜ Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
➜ Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
➜ Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
➜ Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
➜ Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
➜ Ασβέστιο 64 mg
➜ Σίδηρος 1,34 mg
➜ Μαγνήσιο 14 mg
➜ Φώσφορος 110 mg
➜ Κάλιο 62 mg
➜ Νάτριο 17 mg
➜ Ψευδάργυρος 0,69 mg
➜ Χαλκός 0,242 mg
➜ Μαγγάνιο 0,218 mg
➜ Σελήνιο 0,3 μg
➜ Θειαμίνη 0,183 mg
➜ Ριβοφλαβίνη 0,071 mg
➜ Νιασίνη 0,818 mg
➜ Παντοθενικό οξύ 0,104 mg
➜ Βιταμίνη Β6 0,022 mg
➜ Φυλλικό οξύ 15 μg
➜ Βιταμίνη E 0,04 mg

Πώς μας ωφελεί το ταχίνι

- Συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας από τους οξειδωτικούς παράγοντες, που ευθύνονται 
για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου

-
Καταπολεμά τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού

-
Εμποδίζει λόγω των συστατικών του την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό, που αποτελεί το πρώτο στάδιο και έναν σημαντικό αιτιολογικό μηχανισμό για τη δημιουργία αθηροσκλήρωσης

-
Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό

-
Λόγω των λιγνανών συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

-
Είναι ιδανικό για διαβητικούς καθώς έχει σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
 
[σ.σ. : ανακατεψτε το με μελι και θα με θυμηθητε ....ειναι ενα τελειο πρωινο !!!]
 
 filenades.gr

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝΤα τουρκικά ΜΜΕ προαναγγέλλουν ένωση των "Εκκλησιών"


Π
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ  ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ !!!

Είναι το λιγότερο εντυπωσιακά τα τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «ιστορική», όπως χαρακτηρίζεται από όλους, επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στην Τουρκία και η αναμενόμενη συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα περισσότερα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν ότι με την συνάντηση αυτή θα αρχίσει η τελική πορεία ένωσης των «εκκλησιών» μετά από χίλια σχεδόν χρόνια διαχωρισμού.
Για παράδειγμα παραθέτουμε το πολύ χαρακτηριστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Star, που έχει μεγάλο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία με τον πολύ ενδεικτικό τίτλο, «Bin yıl sonra İstanbul’da barışacaklar», δηλαδή, «Χίλια χρόνια μετά θα ομονοήσουν στην Κωνσταντινούπολη». Όπως αναφέρεται στο κοινό μήνυμα που αναμένεται να εκδοθεί στην συνάντηση του Πάπα της Ρώμης και του Πατριάρχη, θα γίνεται σαφή αναφορά για την κοινή θέληση να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να επιτευχτεί μετά από 960 χρόνια, όταν είχαν γίνει οι αμφότεροι αφορισμοί, η ποθούμενη ένωση των «εκκλησιών».
Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, εκτός από την συνάντηση που θα έχει με τον Πατριάρχη με σαφή ενωτικό περιεχόμενο, θα επισκεφτεί και το παπικό καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή Beşiktas, όπου και θα τελέσει λειτουργία καλώντας το παπικό ποίμνιο να παραμείνει πιστό στον Πάπα και στην παπική εκκλησία. Για τον λόγο αυτό έχουν εντατικοποιηθεί οι προετοιμασίες της υποδοχής του Πάπα στην παπική εκκλησία.
Οι αρμόδιοι έχουν προμηθευτεί πανάκριβα ανατολίτικα χαλιά πάνω από τα οποία θα βαδίσει ο Ποντίφικας, ενώ όλοι οι γύρω τοίχοι έχουν φρεσκαριστεί και ξαναβαφεί. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, ο Πάπας σε μήνυμα του στο Τουΐτερ για την επίσκεψη του στην παπική εκκλησία, τονίζει πως θα ενθαρρύνει και θα εμψυχώσει το παπικό ποίμνιο της Κωνσταντινούπολης να τον ακολουθήσει στην πορεία του.

Τον Πάπα θα συνοδεύουν περίπου 900 δημοσιογράφοι από πολλές χώρες καθώς είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρων, όπως αναφέρεται, για την συνάντηση που θα έχει με τον Πατριάρχη όπου και θα γίνουν οι κοινές δηλώσει υπέρ της ένωσης των «εκκλησιών». Το μήνυμα αυτό θα μεταδοθεί σε παγκόσμια κλίμακα καθώς, όπως τονίζεται, είναι τεραστίου παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Όπως είναι φυσικό τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή και ίσως για πρώτη φορά στην Πόλη θα δουν τόσο μεγάλη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας. Σε κάθε διασταύρωση θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας και θα γίνεται αυστηρός έλεγχος όλων των διερχομένων, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα με αντλίες καταστολής θα στρατοπεδευόσουν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια ώρα πάνοπλα ελικόπτερα της ασφάλειας θα πετούν στον εναέριο χώρο εποπτεύοντας τα πάντα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων θα έχουν εγκατασταθεί σε ταράτσες από όπου θα περάσει η πομπή του Πάπα για κάθε ενεχόμενο.
Σε όλα αυτά το εντυπωσιακό είναι πως οι Τούρκοι βλέπουν με «καλό μάτι» όλη αυτή την υπόθεση με την επίσκεψη του Πάπα και τα οικουμενιστικά μηνύματα που αναμένονται να γίνουν με τον Πατριάρχη.
Όπως αναφέρει σε ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο του ο γνωστός παλαίμαχος Τουρκοεβραίος αρθογράφος της εφημερίδας Milliyet, Σαμί Κοέν, με τον τίτλο, «Papa nın ziyareti Türkiye için fırsat», δηλαδή, «Μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία από την επίσκεψη του Πάπα», τονίζεται πως η Τουρκία μόνο κέρδη θα έχει από αυτή την επίσκεψη καθώς θα διαφημιστεί παγκοσμίως ότι πρωτοστατεί σε ένα παγκοσμίου ενδιαφέροντος γεγονός, όπως η ένωση των «εκκλησιών». Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, θα επιφέρει τα μέγιστα κέρδη για το παγκόσμιο ίματζ της Τουρκίας και θα προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα μείνει στην ιστορία σαν η Πόλη όπου έγινε το ιστορικό βήμα της ένωσης των «εκκλησιών».
Μέσα σε αυτό το εντυπωσιακό κλίμα που προηγείται της συνάντησης Πάπα- Πατριάρχη, όπως το περιγράφουν και οι Τούρκοι, υπάρχει όμως και μια δυσάρεστη, αλλά πολύ σημαντική «λεπτομέρεια» (;;;).
Αυτή είναι η τραγική απουσία του Ορθοδόξου ποιμνίου, το οποίο δεν θα έχει κανένα λόγο για τα τεκταινόμενα. Για τους παπικούς βέβαια δεν υπάρχει θέμα αφού ο Πάπας τους είναι… «αλάθητος». Όλες οι προτροπές που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα από κάποιους ιεράρχες, όπως φαίνεται έχουν πέσει στο κενό, ή καλύτερα στο… βάραθρο του Οικουμενισμού, της χειρότερης αίρεσης όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς Αγίους της Ορθοδοξίας οι οποίοι, «τους βερείς ήλασαν και λοιμώδεις λύκους», (Όρθρος Αγ. Πατέρων, Δ΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων). Κάποιοι βέβαια θα πουν και τι μας ενδιαφέρει εμάς, εμείς θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε. Αλήθεια, είναι δυνατόν ένα τέτοιο γεγονός να μας αφήνει αδιάφορους ;; Είτε το θέλουμε, είτε όχι, από εδώ και πέρα θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί η κρίση θα είναι για όλους και για όλων τα έργα.
«Εάν ένα μαντρόσκυλο, που σκοπός της ύπαρξης του είναι η διαφύλαξης του κοπαδιού παραμένει “ενεό” εμπρός εις τον κίνδυνο όταν δεν υλακτεί βλέποντας τους λύκους να έρχονται και όταν δεν τους τρέπει εις φυγήν, τότε ποιος ο λόγος της υπάρξεως του εις το μαντρί ; Απλώς δια να τρώγει και να κοιμάται ; Μα τότε γίνεται όχι μόνο άχρηστος ο φύλαξ “κύων”, αλλά και άκρως επικίνδυνος, διότι συναγελάζεται με τους λύκους και τους προσκαλεί μέσα εις το μαντρί».

*Το παρών εγράφη την 28η Νοέμβριου 2014, ημέρα Παρασκευή, και όταν ο Πάπας της Ρώμης ήταν καθ οδόν προς την Βασιλεύουσα των Πόλεων.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Η έννοια και σημασία του Μνημοσύνου σημαίνει ταυτότητα Πίστεως μνημονεύοντος και μνημονευομένου
Η έννοια και σημασία του Μνημοσύνου σημαίνει ταυτότητα Πίστεως
μνημονεύοντος και μνημονευομένου, πρέπει, εν γενικαίς γραμμαίς, να
αποδεχθώμεν την δια του «Πατριαρχικού Διαγγέλματος» του 1920 παγκοσμίως
διακηρυσσομένην παναίρεσιν του Οικουμενισμού, η οποία, δια της «Θεωρίας
των κλάδων» καταβλασφημεί την Μοναδικότητα της Αγίας ημών Ορθοδόξου του
Χριστού Εκκλησίας! Κατ΄ αναπόφευκτον δε συνέπειαν και βάσει πάντοτε του
ως άνω «Πατριαρχικού Διαγγέλματος», θα πρέπη να πιστεύσωμεν ότι αι
ετερόδοξοι αιρετικαί «Χριστιανικαί» ομολογίαι δηλαδή ο Πάπας και οι
Προτεστάνται γενικώς, είναι «αδελφαί Εκκλησίαι» του Χριστού, «μέτοχοι
απολυτρωτικής χάριτος» κ.λ.π., με Ιερωσύνην, Μυστήρια και Αποστολικήν
Διαδοχήν, ώστε να δυνάμεθα να συμπροσευχώμεθα και συλλειτουργούμεθα μετ΄
αυτών, πράγμα το οποίον σήμερον διενεργούν και πράττουν, όλως κακοδόξως
προς την επισκοπικήν αυτών αποστολήν, από του διαβοήτου Αθηναγόρου
μέχρι σήμερον του Βαρθολομαίου, τόσον οι του Οικουμενικού Πατριαρχείου,
όσον και διάφοροι άλλοι Οικουμενισταί Αρχιερείς και οι Αγιορείτες
Ηγούμενοι! Δια το «σύμφωνον και ομόφωνον» της ταυτότητος Πίστεως προς
την εκκλησιαστικήν μας αρχήν πρέπει να πιστεύσωμεν ακριβώς και
ανενδοιάστως όλα αυτά τα καταλυτικά της Ορθοδόξου Πίστεως φρονήματα, τα
οποία «Δημοσία» διακηρύττει και εμπράκτως αποδεικνύει ότι πιστεύει
πράξει τε και θεωρία ο Πατριάρχης, οι άλλοι Ηγούμενοι των τοπικών
«Ορθοδόξων» Εκκλησιών ως και το Άγιον Όρος, και αφού κατ΄ αυτόν τον
τρόπον θα έχη τελείως διαστραφή η Ορθόδοξος ημών συνείδησις, τότε θα
πρέπη να είμεθα εις θέσιν να θεωρήσωμεν επιβεβλημένον καθήκον μας την
υπακοή και κοινωνία με τους Πνευματικούς μας Ποιμένας. Χάριτι Θεία, δεν
μας είναι δυνατόν, μέχρι θανάτου, να απαρνηθούμε το Ορθόδοξον της
Εκκλησίας φρόνημά μας και να συμφωνήσουμε και συμπορευθούμε με τοιούτους
«Ποιμένας».

Η νηστεία αφανίζει τους δαίμονες


Ανέβασαν κάποτε στη σκήτη των Πατέρων ένα δαιμονισμένο νέο, για να τον θεραπεύσουν με την προσευχή τους. Εκείνοι όμως, από ταπείνωση, απόφευγαν. Πολύ καιρό βασανιζόταν έτσι ο δυστυχισμένος άνθρωπος, ώσπου κάποιος Γέρων τον λυπήθηκε, τον σταύρωσε με τον ξύλινο σταυρό, που είχε στη ζώνη του, κι' έδιωξε το πονηρό πνεύμα.
— Αφού με βγάζεις από την κατοικία μου, του είπε εκείνο, θα μπω μέσα σου.
— Έλα, του αποκρίθηκε θαρραλέα ο Γέροντας...

Έτσι μπήκε μέσα του το δαιμόνιο καί τον βασάνιζε δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Ο Όσιος υπόμενε με καρτερία τον πόλεμο, αλλά αντιπολεμούσε κι' εκείνος τον εχθρό με υπεράνθρωπη νηστεία καί ακατάπαυστη προσευχή. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έβαλε ούτε μια φορά στο στόμα του τροφή, μασούσε μόνο λίγα κουκούτσια από φοίνικες κάθε βράδυ και κατάπινε τον χυμό τους.
Νικημένο τέλος το δαιμόνιο, από τον ακατάπαυστο αγώνα του Γέροντος, τον ελευθέρωσε.
— Γιατί φεύγεις; τον ρώτησε εκείνος, Κανένας δε σε διώχνει.
— Με αφάνισε η νηστεία σου, αποκρίθηκε εκείνο κι' έγινε άφαντο.
Από το Γεροντικό

Το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους

http://1.bp.blogspot.com/-lMc0SqoCWQk/UdJiJCwsyJI/AAAAAAAGAGM/eNpWz8i7hXQ/s320/0242307001361647150.jpgΕίναι αυτονόητο ότι οι σπόροι αποτελούν τη βάση της ζωικής και ανθρώπινης διατροφής. H συγκέντρωση εξουσίας σε θέματα παραγωγής και διακίνησής τους, θέτει σε κίνδυνο τη διατροφική μας επάρκεια, ασφάλεια και ανεξαρτησία και τελικά, τη δημοκρατία.Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, στη σημερινή Ευρώπη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα γύρω από τους σπόρους και ταυτόχρονα έχει αναπτυχθεί ένα δυναμικό ευρωπαϊκό κοινωνικό κίνημα που διασώζει, διαδίδει και βελτιώνει τους παραδοσιακούς σπόρους, ενώ ζητά άμεση αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας Tα ατοπήματα στον τομέα των σπόρων και του υπόλοιπου πολλαπλασιαστικού υλικού, δεν επικεντρώνονται μόνο στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ ή «μεταλλαγμένα»), αλλά επεκτείνονται και στους σπόρους που δεν έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση. Αυτή την πιο άγνωστη πλευρά, πραγματεύεται το παρόν άρθρο.

Αρχικά οι σπόροι παράγονταν αποκλειστικά από αγρότες οι οποίοι έχουν προσφέρει στην κοινωνία εκπληκτικές καινοτομίες «εξημερώνοντας» και βελτιώνοντας τα διάφορα άγρια είδη και δημιουργώντας τα σημερινά καλλιεργούμενα τρόφιμα όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι το ρύζι κ.λπ. Αργότερα, ένα μέρος της γενετικής βελτίωσης πέρασε στα χέρια δημόσιων ερευνητικών Ινστιτούτων που επίσης έκαναν εξαιρετική δουλειά προσφέροντας με τη σειρά τους στην κοινωνία πολύ σημαντικές ποικιλίες αγροτικών φυτών.

Τις τελευταίες όμως δεκαετίες επειδή ενισχύθηκε η ιδιωτικοποίηση της σποροπαραγωγής, οι δημόσιοι βελτιωτές δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς ενώ ουσιαστικά αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό η δύναμη και η συγκέντρωση της ιδιωτικής βιομηχανίας σποροπαραγωγής σε βαθμό που εξαλείφονται τα προσχήματα για υποτιθέμενο «υγιή ανταγωνισμό». Θα διαπραγματευθούμε λοιπόν πιο κάτω τη σημερινή πραγματικότητα δηλαδή τους «σπόρους της βιομηχανίας» σε αντιδιαστολή με τους «σπόρους των αγροτών».

Σπόροι της βιομηχανίας
Οι σπόροι της ιδιωτικής βιομηχανίας σποροπαραγωγής αποτελούν στην πράξη ιδιωτικό αγαθό καθώς καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα (ή πατέντες στην περίπτωση των ΓΤΟ). Τα υβρίδια F1 των σπόρων της βιομηχανίας διασπώνται στη δεύτερη γενιά και έτσι ο σπόρος που ενδεχόμενα να κρατήσει ο αγρότης, δεν αναπαράγεται σωστά. Επομένως, είτε για νομικούς ή για πρακτικούς λόγους ο αγρότης δεν μπορεί να κρατήσει σπόρο για την επόμενη χρονιά δηλαδή πρέπει να τον αγοράσει ξανά από τις εταιρίες.

Οι σπόροι αυτοί έχουν μεγάλη παραγωγικότητα αλλά είναι ταυτόχρονα και ευπαθείς, δηλαδή απαιτούν σημαντικές εισροές λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς τους. Επομένως οι σπόροι της βιομηχανίας εντείνουν την εξάρτηση του αγρότη σε εισροές και σε αγορά νέου σπόρου κάθε χρόνο. Είναι ποικιλίες κατάλληλες για την εντατική γεωργία. Η δημιουργία τους βασίζεται σε βελτίωση των παλιών σπόρων και των άγριων ειδών αλλά η νομοθεσία επιτρέπει στις εταιρίες να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους, δηλαδή να χρησιμοποιούν δωρεάν και χωρίς καταγραφή τον αρχικό φυσικό πόρο ο οποίος αποτελεί δημόσιο αγαθό. Οι σπόροι της βιομηχανίας έχουν συνήθως μια «στενή γενετική βάση» (μειωμένο αριθμό γονιδίων)

Σπόροι των αγροτών
Οι σπόροι των αγροτών (παλιοί και νέοι σπόροι που βελτιώνονται από αγρότες) αποτελούν δημόσιο αγαθό, δεν καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα, αναπαράγονται ελεύθερα και από νομική και από πρακτική άποψη από όποιον το επιθυμεί, επομένως δεν χρειάζεται αγορά σπόρου κάθε χρόνο. Έχουν αντοχές και απαιτούν μικρές εισροές σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Δεν δημιουργούν μεγάλες εξαρτήσεις στον αγρότη για ετήσια αγορά σπόρου και εισροών.

Υπάρχουν παραδοσιακές ποικιλίες με μεγάλη παραγωγή και καλά χαρακτηριστικά για εμπορική χρήση. Υπάρχουν και άλλες με μικρότερη απόδοση από τους σπόρους της βιομηχανίας. Είναι όλες κατάλληλες για το πολύ-λειτουργικό μοντέλο γεωργίας του μικρο-μεσαίου αγρότη, για μια μορφή ήπιας γεωργίας που δεν είναι εντατική.

Σε αντίθεση με τις ποικιλίες της βιομηχανίας, οι παραδοσιακές ποικιλίες των αγροτών έχουν ευρύτατη γενετική βάση δηλαδή φέρουν μεγάλο αριθμό γονιδίων. Είναι κατάλληλες για εποχές κλιματικής αλλαγής γιατί το εύρος των γονιδίων προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής σε νέες συνθήκες ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρουν τα μέγιστα στη διατήρηση της πολύτιμης αγροτικής βιοποικιλότητας.

Η δύναμη της ιδιωτικής βιομηχανίας σποροπαραγωγής αντανακλάται στη νομοθεσία
Τις τελευταίες δεκαετίες η βιομηχανία σποροπαραγωγής χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη συγκέντρωση δύναμης. Οι μεγάλες εταιρίες συνεχώς εξαγοράζουν τις μικρές και τις μεσαίες, με αποτέλεσμα δέκα μόνο πολυεθνικές να ελέγχουν το 73% της παγκόσμιας εμπορικής διακίνησης σπόρων. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από αυτές είναι και εταιρίες παραγωγής αγροχημικών ουσιών.

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο παιδοφιλίας αναστατώνει το Βατικανό

ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ !!!

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΘΕΛΕΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ;

 ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟ !!!
Τρεις Καθολικοί ιερείς και μια καθηγήτρια θρησκευτικών εμπλέκονται σε υπόθεση ασέλγειας κατά ανηλίκου στη Γρανάδα της Ισπανίας. Η υπόθεση δεν θα είχε γίνει ποτέ γνωστή αν το θύμα δεν έστελνε το ίδιο γράμμα στο Βατικανό, σύμφωνα με τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στο θύμα για να πληροφορηθεί προσωπικά για το θέμα, αλλά και για να του προσφέρει την στήριξή του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από τις Ισπανικές αρχές, χωρίς ωστόσο να φυλακιστούν, αφού οι αρμόδιες αρχές θεώρησαν κατάλληλη ποινή την επιβολή ορισμένων περιορισμών και την απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής με το θύμα. Στον έναν από τους τρεις ιερείς επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης με το ίδιο να πληρώνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά τη χθεσινή δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, που γνωστοποίησε πως ο ίδιος κάλεσε το θύμα το περασμένο Αύγουστο και το συμβούλεψε να καταφύγει στην ισπανική δικαιοσύνη.

Ο Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε πως η χειρονομία του Πάπα δεν ήταν απλή, καθώς το Βατικανό καταδικάζει [σ.σ. παραμυθια για παιδακια ] τους κληρικούς που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

«Η αλήθεια είναι η αλήθεια και εμείς δεν πρέπει να την κρύψουμε», δήλωσε ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας. Αναφερόμενος στην υπόθεση πρόσθεσε, » Έλαβα το γράμμα και το διάβασα, αμέσως μετά κάλεσα το θύμα και του είπα να επικοινωνήσει με τον επίσκοπο της εκκλησίας του, παράλληλα επικοινώνησα και εγώ μαζί του και του ζήτησα να ξεκινήσει άμεσα τις έρευνες».

Τα Ισπανικά μέσα αναφέρουν πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς πληθαίνουν οι κατηγορίες σε βάρος των τριών ιερωμένων, την ίδια στιγμή που η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση.


 defencenet.gr

O Πούτιν αναλαμβάνει την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής

ΠΟΥΤΙΝ


Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ένα σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα αφορά στην προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.Επιπλέον, στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, η οποία θα διεξαχθεί στη Βασιλεία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, η ρωσική πλευρά αναμένεται να ζητήσει μια διεξοδική ανάλυση των αιτιών που οδηγούν σε «χριστιανοφοβία» στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Η έκταση των προβλημάτων απαιτεί το συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Περαιτέρω πρωτοβουλίες και νέα μέτρα με στόχο την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στον τομέα αυτό αποτελούν αδήριτη ανάγκη. Φυσικά, η Ευρώπη θα πρέπει να συμβάλει στις προσπάθειες αυτές, λαμβάνοντας υπόψη τις χριστιανικές ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, γεγονός που συχνά αγνοείται χάριν της «πολιτικής ορθότητας».
Σήμερα η Μέση Ανατολή βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας. Το κύμα των συγκρούσεων στον αραβικό κόσμο θίγει τα συμφέροντα όχι μόνο της περιοχής, αλλά και των υπολοίπων χωρών, και μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των διαπολιτισμικών και διαθρησκευτικών σχέσεων. Η κατάσταση των θρησκευτικών μειονοτήτων της περιοχής προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Οι μαζικοί διωγμοί των χριστιανών, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ψηφιδωτού της Μέσης Ανατολής για αιώνες, λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις.
Ο πόλεμος στη Συρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των πολυάριθμων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται. Στην πραγματικότητα, η χώρα έχει μετατραπεί σε φυτώριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Οι εξτρεμιστές, που συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο, προκαλώντας χάος, καταστρέφοντας έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα μισαλλοδοξίας. Οι ισλαμιστές στη Συρία στοχεύουν στη γενοκτονία όλων των εθνο-θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας: των Χριστιανών, των Αλεβιτών και των Κούρδων.
Είναι γνωστό ότι η ISIS (το Ισλαμικό Κράτος) έχει επιβάλει κεφαλικό φόρο σε όλους τους Χριστιανούς που διαμένουν στις περιοχές που ελέγχει. Επιπλέον, οι Χριστιανοί απαγορεύεται να χτίζουν νέους ναούς ή να επισκευάζουν παλιές εκκλησίες και μοναστήρια. Απαγορεύεται επίσης να το τοποθετούν σταυρούς στους λατρευτικούς τους χώρους και να χτυπούν τις καμπάνες. Οι Χριστιανές είναι υποχρεωμένες να τηρούν τους μουσουλμανικούς κανόνες ενδυμασίας και να καλύπτουν τα κεφάλια τους.
Αυτή βέβαια είναι η «επίσημη» πολιτική των τζιχαντιστών. Στην πραγματικότητα, οι Χριστιανοί έχουν υποστεί βασανιστήρια, τα σπίτια τους και τα σχολεία τους έχουν βομβαρδιστεί, ενώ εκατοντάδες έχουν αιχμαλωτιστεί. Η Συρία, στην οποία ανέκαθεν οι θρησκευτικές και εθνικές ομάδες ζούσαν αρμονικά, έχει γυρίσει στο Μεσαίωνα. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα του Ισλάμ, μίας από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου.
Καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή μαίνονται, αυξάνονται και οι φόβοι για την τύχη των Χριστιανών στην περιοχή. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αναμένεται μια επανάληψη του σεναρίου του 2003 στο Ιράκ, όπου η χριστιανική παρουσία μειώθηκε δραματικά – από το 1,5 εκατομμύριο στους 150.000 Χριστιανούς.
Όσον αφορά στη Συρία, δυστυχώς οι δυτικές δυνάμεις προκειμένου να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ υποστήριξαν και υποστηρίζουν τους δήθεν μετριοπαθείς αντάρτες, οι οποίοι είναι ουσιαστικά οι ίδιοι ισλαμιστές τρομοκράτες που αποτελούν την ISIS.
Η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα για τους διωγμούς των θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στο βορειοδυτικό Ιράκ. Επιπλέον οι τζιχαντιστές έχουν δηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να «ρίξουν» ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στην «άβυσσο» της τζιχάντ.
Σήμερα ένας στους τέσσερις χριστιανούς παγκοσμίως υφίσταται διακρίσεις, οι άνθρωποι εκτοπίζονται από τις πατρογονικές εστίες τους, παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, διαπράττονται απαγωγές και φόνοι τους για θρησκευτικούς λόγους. Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να πάρει πάνω της την προστασία των Χριστιανών, αδιαφορώντας για τις δικαιολογίες των δυτικών συμμάχων…

Hellasforce


Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος. Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του την 16η Νοεμβρίου!!!


Στα ήσυχα ακρογιάλια της Γεννησαρέτ ήταν χτισμένη η Καπερναούμ. Στά χρόνια εκείνα ήταν μία από τις υπολογίσιμες πόλεις της Γαλιλαίας. Συχνά ο Κύριος ερχόταν σ' αυτήν, έκαμε πολλά θαύματα, και την αναφέρουν πολλές φορές οι Ευαγγελιστές. Φαίνεται δε ότι έμενε σ' αυτήν αρκετά ο Κύριος καί οι μαθητές Του, ώστε να την θεωρούν σαν «ιδίαν πόλιν», δική τους πόλη. Απ’ την Καπερναούμ, όπως φαίνεται, ήταν και ο Λευί ο Τελώνης, πού ονομάστηκε αργότερα Ματθαίος...
Εμπορική πόλη καθώς ήταν η Καπερναούμ, είχε καί υπηρεσία εισπράξεως φόρων. Μόλις έμπαινες στην πόλη έβλεπες το Τελωνείο. Ένα «μισητό» κτίριο πού το έβλεπε ο κόσμος καί αναστέναζε, γιατί ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσε ήταν ανήθικος καί ανυπόφορος. Ο κάθε τελώνης την εποχή εκείνη αναλάμβανε με δημοπρασία την είσπραξη των φόρων. Ήταν υποχρεωμένος να δώσει στο δημόσιο το ποσόν πού είχε συμφωνηθεί καί αυτός έπειτα προσπαθούσε με πάθε τρόπο να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα για να του μείνει μεγαλύτερο κέρδος.
Είχαν συνηθίσει οι τελώνες στην σκληρότητα. Εισέπρατταν χωρίς οίκτο από χήρες, ορφανά καί απροστάτευτα πλάσματα χωρίς εξαίρεση, χωρίς μέτρο, γι' αυτό και η λέξη μόνο «τελώνης» είχε γίνει, ταυτόσημη με το άδικος, σκληρός, εκμεταλλευτής, αμαρτωλός. Ο κόσμος όσες φορές μιλούσε περιφρονητικά για τις χειρότερες τάξεις των ανθρώπων έλεγε «τελώναι καί πόρναι» ή «μετά πόρνων καί τελωνών» και τα παρόμοια.
Ότι η περιφρόνηση του κόσμου στο μισητό αυτό επάγγελμα ήταν δικαιολογημένη, αφού ήταν συνηθισμένο φαινόμενο οι αδικίες των τελωνών, το βλέπουμε καθαρά στην παραβολή του Τελώνου καί του Φαρισαίου, οπού ο ίδιος ο τελώνης ομολογεί τις αμαρτίες του. Το βλέπουμε ακόμη καθαρότερα στην περίπτωση του Ζακχαίου, πού αφού γνώρισε τον Ιησού Χριστό, ομολογεί με συντριβή καί μετάνοια: «Τα ημίση των υπαρχόντων μου δίδωμι τοίς πτωχοίς καί ει τινός τι εσυκοφάντησα αποδίδωμι τετραπλούν». Τέτοιοι οπωσδήποτε ήταν καί οι τελώνες της Καπερναούμ, αφού δεν εδίστασαν να ζητήσουν φόρο καί από την ομάδα του Κυρίου καί των μαθητών του σαν να αποτελούσαν εταιρεία μεγαλεμπόρων, καί εισέπραξαν μάλιστα τον φόρο πού εζήτησαν, ένα νόμισμα στατήρος.
Ένας από αυτούς καθότανε καί τώρα στην πόρτα του Τελωνείου, καθώς πλησίαζε στην Καπερναούμ ο Κύριος με τους Αποστόλους. Ήταν ο Λευί, ο γιος του Αλφαίου. Ποιος ξέρει αν καί αυτός λογάριαζε αυτή την ώρα πόσο να φορολογήσει την ομάδα πού πλησίαζε. Όμως, πρίν προφθάσει να μιλήσει, σταματά μπροστά του ο Κύριος. Το βλέμμα του δεν είναι βλέμμα κοινού άνθρωπου. Δεν είναι από εκείνα πού συναντούσε ο Λευί στις καθημερινές του δοσοληψίες. Είναι βλέμμα πού μπαίνει κατάβαθα στην ψυχή. Βλέμμα Θεού ερευνητικό, αλλά καί πατρικό, αυστηρό αλλά καί γεμάτο αγάπη. Νιώθει ο Λευί, ότι αυτός πού βρίσκεται μπροστά του τη στιγμή αύτη, ξέρει τις σκέψεις του, ασκεί επάνω του κυριαρχία. Νιώθει την παρουσία του Θεού μπροστά του.
Μια λέξη του Κυρίου ήταν αρκετή να παρατήσει ο Λευί το Τελωνείο: «Καί εθεάσατο τελώνην ονόματι Λευίν, καθήμενον επί το Τελώνιον, καί είπεν αυτώ, ακολούθει μοι» (Λουκ. ε' 27, παράβαλε καί Ματθ. θ' 9, Μάρκ. β' 14). Μία λέξη του είπε, «ακολούθει μοι» καί ο Λευί ακολουθεί «καί καταλιπών άπαντα, άναστάς ηκολούθησεν αυτώ». Κατάπληκτοι ακολουθούν καί οι Απόστολοι. Σέ λίγο όλοι βρίσκονται στο σπίτι του Λευί. Στό τραπέζι πού ετοιμάστηκε, βρέθηκαν καί άλλοι, απρόσκλητοι καί καλεσμένοι, συνάδελφοι του Λευί. Όλη η μισητή συντεχνία των τελωνών καί άλλοι μαζί μ' αυτούς απ’ τους χειρότερους της κοινωνίας. Καί ο Κύριος ανάμεσα σ’ αυτούς. Άλλο πού δεν ήθελαν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι. Εύκολα βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν την παρατήρηση στους Αποστόλους. «Διατί μετά των τελωνών και αμαρτωλών εσθίει ο διδάσκαλος υμών;». Μίλησαν πικρόχολα, γιατί δεν τους έκαμε ο Κύριος την τιμή να έλθει στα δικά τους σπίτια, να δει καί ο κόσμος ότι αναγνωρίζεται η περίφημη αρετή τους! Αλλά καί χαιρέκακα, γιατί έπεσε ο Χριστός στο βαρύ λάθος να έλθει στο σπίτι του αμαρτωλού Λευί. Ετοιμάζονται να διαδώσουν στην πόλη το παράπτωμα αυτό του Χριστού για να φωτισθεί, επί τέλους, ο λαός καί να γνωρίζει με ποιόν έχει να κάμει.
Άκουσε ο Κύριος τα λόγια τους, το ερώτημα πού έκαμαν στους Αποστόλους, εγνώριζε καί τις σκέψεις τους, καί αντί να απαντήσουν οι μαθητές του σ' αυτούς, δίνει ο ίδιος την απάντηση. «Ου χρείαν έχουσιν οι ισχύοντες ιατρού, αλλ' οι κακώς έχοντες... ου γαρ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλ' αμαρτωλούς εις μετάνοιαν». Μία απάντηση, πού φανερώνει την πραγματική αλήθεια καί κλείνει τα στόματα των Φαρισαίων, δίνοντας συγχρόνως αρκετή ικανοποίηση σ' αυτούς. Δεν χρειάζονται, λέγει, οι υγιείς τον γιατρό αλλ' οι άρρωστοι. Τί άλλο μπορούσαν να ειπούν; Γι' αυτό καί δεν ξαναμίλησαν.
Καί ο άρρωστος ψυχικά έγινε καλά. Ο Λευί, ο τελώνης, έγινε ο ευαγγελιστής Ματθαίος. Έγινε ένας από τους δώδεκα Αποστόλους. Αυτός ο άδικος, ο αμαρτωλός, έγινε ο φιλάνθρωπος, ο δίκαιος, ο ενάρετος, ο άγιος πού όχι μόνο την περιουσία του, αλλά καί την ζωή του έδωσε για τον Χριστό.
Ο ευαγγελιστής Ματθαίος έζησε ζωή ασκητική, «απέχων κρεών», καί τρεφόμενος «δια καρπών καί λαχάνων». Εκήρυξε το Ευαγγέλιο στην Παλαιστίνη καί στην Αιθιοπία, καί έγραψε πρώτος αυτός για τη ζωή, τη διδασκαλία καί τα θαύματα του Κυρίου στο Ευαγγέλιό του, πού κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των είκοσι επτά βιβλίων της Καινής Διαθήκης.
Μαζί με τα θαύματα του Κυρίου δεν παραλείπει να γράψει καί το δικό του θαύμα, την εγκατάλειψη του Τελωνείου του καί την αφοσίωση του στον Χριστό. Ίσως για να μας διδάξει καί με το δικό του παράδειγμα, ότι ο Κύριος «ουκ ήλθε καλέσαι δικαίους αλλ' αμαρτωλούς εις μετάνοιαν».
Δεν γνωρίζουμε πότε καί που πέθανε ή αν μαρτύρησε ο απόστολος καί ευαγγελιστής Ματθαίος.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Ως το 2100 θα έχουν ξεφορτωθεί κάθε βιολογικό μέρος του σώματός τους, για να το αντικαταστήσουν με μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη.

http://liberty-news.gr/wp-content/uploads/2014/04/KYRIARXIA-10.jpgσχόλιο Γ.Θ : Άλλο ένα σενάριο που το είδαμε να περνάει από το σινεμά στην πραγματικότητα. Δείτε το βίντεο από το τρέιλερ της ταινίας Transcendence για να καταλάβετε που μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα και θυμηθείτε ότι για εμάς εμφύτευμα-τσιπάκι-χάραγμα και γενικά ρομποτοποίηση του ανθρώπου είναι η κόκκινη γραμμή. 

Εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης εξαγοράστηκε από την Google


Η νεοσύστατη βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind (Βαθύς Νους) εξαγοράστηκε από την Google για 400 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία Deep Mind, που ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια από τον ελληνοκυπριακής καταγωγής ιδιοφυή Βρετανό νευροεπιστήμονονα, Ντέμη Χασάμπη, ανακοίνωσε ότι εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη ενός υπολογιστή που θα είναι τόσο έξυπνος, ώστε θα μπορεί να προγραμματίζεται μόνος του. Ο υπολογιστής αυτός ονομάζεται «Neural Turing Machine» (Νευρωνική Μηχανή Τιούρινγκ), και συνδυάζει τον τρόπο που δουλεύει ένας συμβατικός υπολογιστής, με τον ευπροσάρμοστο και συνεχώς εξελισσόμενο τρόπο που «δουλεύει» ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Σύμφωνα με το «New Scientist» και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», ο υπολογιστής μαθαίνει καθώς αποθηκεύει νέες μνήμες και στη συνέχεια ανατρέχει σε αυτές για να εκτελέσει λογικές διεργασίες πέρα από αυτές για τις οποίες έχει ήδη προγραμματιστεί. Όπως δείχνουν τα πρώτα πειράματα, ο υβριδικός νευρο-υπολογιστής καταφέρνει να δημιουργεί μόνος του τους δικούς του -κατ’ αρχήν απλούς- αλγόριθμους προγραμματισμού, τους οποίους είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια για να κάνει ταξινομήσεις και συσχετισμούς δεδομένων. Η Google έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με δύο ερευνητικές ομάδες τεχνητής νοημοσύνης του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με στόχο να βοηθήσει τους υπολογιστές -και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές- να καταλαβαίνουν καλύτερα τους χρήστες. Επίσης, η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη πολύ γρήγορων κβαντικών «τσιπ» με μοντέλο τον ανθρώπινο εγκέφαλο, έτσι ώστε οι αναζητήσεις και το σχετικό λογισμικό να αποκτήσουν μεγαλύτερη «διαίσθηση» και ικανότητα πρόβλεψης. Για τον λόγο αυτό, η Google ξεκίνησε συνεργασία με τον Τζον Μαρτίνη, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια – Σάντα Μπάρμπαρα. Είχε προηγηθεί, το 2012, η πρόσληψη του ακραίου οραματιστή μηχανικού Ρέι Κουρτσβέιλ ως τεχνολογικού διευθυντή της Google. Μεταξύ άλλων, ο Ρέι Κουρτσβέιλ, συγγραφέας αρκετών βιβλίων, προβλέπει ότι, μέσα σε 30 χρόνια το πολύ, οι άνθρωποι θα μπορούν να «ανεβάσουν» (upload) όλο το νου τους σε έναν υπολογιστή και έτσι να γίνουν ψηφιακά αθάνατοι, ενώ ως το 2100 θα έχουν ξεφορτωθεί κάθε βιολογικό μέρος του σώματός τους, για να το αντικαταστήσουν με μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη. Διάφοροι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να επιφέρει συνέπειες που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, καθώς αν οι υπολογιστές αποκτήσουν ευρείες αυτόνομες δυνατότητες προγραμματισμού, δράσης και ελέγχου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο. Για μερικούς, η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά πιο σοβαρή απειλή και από τα πυρηνικά όπλα. Αναγνωρίζοντας τον πιθανό κίνδυνο, η Google ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια ειδική επιτροπή ηθικής, για να εποπτεύσει όλη την έρευνα της εταιρίας στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποια δυνητικά επικίνδυνη κατάχρηση.tribune 

thesecretrealtruth.blogspot.com

Οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί της Ελληνοορθοδόξου Αγωγής

Κουμουνιστικός Διεθνισμός και Νεοδιεθνιστικός "Ευρωπαισμός"
Ο ''πολυφυλετικος'', ''πολυθρησκευτικος'', ''πολυπολιτισμικος'' και, στην πραγματικοτητα, εθνοδιαλυτικος αποχριστιανισμος και γραικυλισμος στο εκπαιδευτικο συστημα μας εχει την δικη του ''ιδεολογια'':


τον νεοδιεθνιστικο ''ευρωπαισμο''.Προσομοιαζει προς τον κομμουνιστικο διεθνισμο ως προς το οτι μεριμνα πρωτιστως για τον θρησκευτικο και εθνικο αποχρωματισμο της Παραδοσιακης Χριστιανικης και Ελληνικης Παιδειας.

Η παρουσια αλλοδαπων μαθητριων και μαθητων στα σχολεια δεν ειναι τυχαια συνεπεια της μεταναστευσεως και λαθρομεταναστευσεως των οικογενειων των, αλλα μερος του σκοπιμου σχεδιασμου των ευρωζωνικων κεντρων για να τεθουν εκποδων η Ορθοδοξια και η Πατριωτικη Ελληνοπρεπεια απο την Εκπαιδευσι, αντικαθισταμενες απο την θρησκευτικη συγχυσι και την διχως Ελληνικη Φιλοσοφικη Πνευματικοτητα μηδενιστικη ''ευρωπαιδεια''.
Τους ενοχλει η Ελληνορθοδοξος Αγωγη.Ποιους?Μα τους αρνητας της Ταυτοτητος μας.Εσωτερικους και εξωτερικους.Μαρξιστας και ''ευρωπαιστας''.Οι πρωτοι επιδιωκουν μια ''παιδεια'' αν-αγωγη, στερουμενη ουσιαστικης Αγωγης, αρχικως ''πολυθρησκευτικη'' και ''πολυπολιτισμικως'' αντιχριστιανικη και ανθελληνικη.Τους εξυπηρετει να ειναι η Πατριδα μας προτεκτορατο της Ε.Ε. και οχι Ελληνικο Εθνος Κρατος με την Αυθεντικοτητα της Αποκεκαλυμμενης Χριστιανικης Πιστεως, της Ορθοδοξιας.Η Αριστερα καλλιεργει την προσδοκια οτι η Ελλας, αποεθνοποιουμενη βαθμηδον με την δουλικη προσκολλησι της στα απατηλα ευρωπροτυπα, θα πεση σαν ''ωριμο φρουτο'' εις τας αγκαλας του μαρξισμου, απαρνουμενη τις ριζες της και απεμπολωντας την πολιτισμικη ιδιοσυχνοτητα της.Ετσι συμπραττει με τον νεοδιεθνιστικο ''ευρωπαισμο'' εφ οσον δρομολογει τον δικο της μαρξιστικο-λενινιστικο διεθνιστικο ισοπεδωτισμο.Γι αυτο απεργαζεται την διαλυσι του Ελληνορθοδοξου Εκπαιδευτικου Προτυπου με την διαρκη υπονομευσι του.
Ειναι κοιναι αι αντορθοδοξοι και αντεθνικαι εκπαιδευτικαι επιδιωξεις του νεοδιεθνιστικου ''ευρωπαισμου'' και του κομμουνιστικου διεθνισμου.Ας τας ιδωμεν:
*''Πολυθρησκευτικοποιησις'' του Μαθηματος των Θρησκευτικων για να φυγαδευθη ο αμιγης Ορθοδοξος χαρακτηρας του.Ειναι το πρωτο σταδιο αποχριστιανοποιησεως με το ''πιλοτικο'' προγραμμα.Θα ακολουθηση η υπαγωγη των Θρησκευτικων στα καθαρως μη υποχρεωτικα μαθηματα.Προκειται για το δευτερο σταδιο.Στο τριτο σταδιο κυριαρχει η ολοκληρωτικη καταργησις του Μαθηματος των Θρησκευτικων.Εξ αλλου, εν ονοματι της ''πολυθρησκευτικοτητος'', η Ορθοδοξος Ανθρωπολογια, διοτι με αυτην συναπτεται το ανωτερω Μαθημα, πρεπει να παραμερισθη προς χαριν των μουσουλμανων μαθητων και των τζιχαντιστων απανθρωπων τρομοκρατων!
*Συνεχεις καταληψεις στα σχολεια.Αυτη ειναι η επιδειξις πυγμης του κομμουνισμου στην Εκπαιδευσι.Σαν να μας υπενθυμιζουν οτι κυβερνα, κατ ουσιαν, το αθειστικο μαρξιστικο παρακρατος.Παρακρατος, που, συγχρονως, γινεται και βραχιων στηριξεως του νεοδιεθνιστικου ''ευρωπαισμου'' στον αγωγικο χωρο.
*Παραχαραξις της Ιστοριας στην διαστασι της διαστρεβλωσεως των διδασκομενων ενοτητων της, που αναφερονται στην τεραστια πατριωτικη προσφορα της Ορθοδοξου Εκκλησιας μας.Ορθοδοξος Εκκλησια και Ελληνικο Εθνος, αρρηκτως συνδεδεμενες οντολογικες και ιστορικες πραγματικοτητες, ''δεν υπαρχουν'' για ''ευρωπαιστας'' και αριστερους εκπαιδευτικους ολετηρας και παιδαγωγικους Προκρουστας.
*Προσποιητη αδιαφορια για τον εκκλησιασμο των μαθητων.
Αλλα κα πολλα αλλα, που μας θετουν προ των ευθυνων μας.

Η Ελληνορθοδοξος Αγωγη βαλλεται.Μα απο καθε δοκιμασια αποδεικνυεται και διατρανουται το αφθαρτο μεγαλειο της διαχρονικης δυναμεως της Ελληνορθοδοξιας.Μιας δυναμεως, που διδεται απο τον Πανυπερτελειο Δομητορα Θεο, για να μας αναδεικνυη σε Προασπιστας του Υιου και Λογου Του Κυριου ημων Ιησου Χριστου και της εν Χριστω και κατα Χριστον Εκπαιδευτικης και Παιδαγωγικης Αποστολης μας.

Του Καθηγητου Δρος Νικου Χ.Χαρακακου
Καθηγητου Θεολογιας-διδακτορος Θεολογιας και Φιλοσοφιαςanti-neotaxites.blogspot.gr

Αυτό θέλετε Άγιοι Πατέρες;


Ιδού πως θα συντελεστεί το παναιρετικό, μιαρό πρόγραμμα του μυστηρίου της ανομίας από τον διώκτη των Ορθοδόξων και προσκυνητή του αντιχρίστου πάπα, τον "Πατριάρχη" Βαρθολομαίο (Δημήτριο Αρχοντώνη).

"...πλήρη ένωσι" και "κοινωνία" με τον αιρεσιάρχη δεν είναι "επιθυμητή από τον Κύριον" !!!
Αν αισθάνεσθε τόση αγάπη και επιθυμία προς τον πάπα, ακολουθήστε τον δρόμο του Βησσαρίωνος.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δεν αποδέχεται "προσκυνήματα" μετά των εχθρών της πίστεως.

Αντί "ευλογία" λαμβάνετε αμφότεροι ΚΑΤΑΡΑ   !!!

Εκείνο όμως που προκαλεί κατάπληξι και θλίψιν αβάσταχτον στις καρδιές των Ορθοδόξων πιστών, είναι η σιωπή και η συμπόρευσις των Μοναχών των (19) Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, του άλλοτε κάστρου της Ορθοδοξίας.

Που είναι οι ομολογηταί, οι μάρτυρες και οι Άγιοι του Αγίου Όρους;

Γιατί βουβάθηκαν τα στόματα των Αγιορειτών Πατέρων;

Δεν βλέπουν που το πάει ο κ.Βαρθολομαίος και τι τους ετοιμάζει;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι έπεσαν στην παγίδα του Βαρθολομαίου και των Σιωνιστών και με τον πακτωλό των ευρωαργυρίων τους βούλωσαν τα στόματά τους, και πολύ σύντομα το Άγιο Όρος, θα είναι παρελθόν και ως τόπος Άγιος και ασκήσεως, θα μεταβληθή σε τουριστικόν θέρετρον, και οι Μοναχοί θα γίνουν ξεναγοί.

Αυτό θέλετε Άγιοι Πατέρες;

Γιαυτό πήγατε εκεί επάνω;

Ή για να σώσετε την ψυχή σας;

Εάν συνεχίσετε την σιωπή σας και την προδοσίαν της Ορθοδοξίας από τον κ.Βαρθολομαίο, από δειλία και απιστία, και αρνηθείτε την καλή ομολογίαν, τότε αποτάσσεσθε τον Χριστόν και συντάσσεσθε με τον σατανά, ομολογούντες τον διάβολον προς "κόλασιν αιώνιον". Διότι "δειλοίς και απίστοις το μέρος αυτόν εν τη λίμνη τη καιομένη εν πυρί και θείω". (Αποκαλ.κά 8).

Ως πιστοί του Κυρίου, πρέπει να ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΩΜΕΝ σέ όλους αυτούς που αρνήθηκαν τον Ιησούν Χριστόν και πρόδωσαν την Ορθοδοξίαν, αλλά ας υπακούσωμεν εις την "άλλην φωνήν εκ του ουρανού", την λέγουσαν:
"Έξελθε εξ αυτής ο λαός μου", ήτοι εκ της ενωμένης αποστασίας των δυνάμεων του σκότους, "Ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε ότι εκολλήθησαν αυτής αι αμαρτίαι άχρι του ουρανού και εμνημόνευσεν ο Θεός τα αδικήματα αυτής". (Αποκ.ιή 4-5), προς τιμωρίαν δικαίαν και μεγάλην.

Δεν παραδειγματίζεστε από τους Μαρτυρήσαντες επί Ιωάννου Βέκκου Μοναχούς για την πίστη του Χριστού και την Ορθοδοξία ;;;

Αλίμονο επικρατεί η Άνοια, παράνοια, σκοταδισμός.

https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou

--------------------------------------------------------------------------------------

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΤΗΣ Α. ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ 
ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 

Μετά πλείστης χαράς ανακοινούται εις το Χριστεπώνυμον πλήρωμα, ότι η Αυτού Αγιότης, ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, πραγματοποιών επίσημον επίσκεψιν προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την Α.Θ.Παναγιότητα, θα αφιχθή εις Φανάριον μετά της συνοδείας Αυτού, το Σάββατον, 29ην Νοεμβρίου, και περί ώραν 6:15 μ. μ.. 
Εκ της εισόδου των Πατριαρχείων ο Πάπας μετά του Πατριάρχου θα κατευθυνθούν εις τον Πάνσεπτον Πατριαρχικόν Ναόν, ένθα θα τελεσθή Δοξολογία, παρουσία€ της εκατέρωθεν Ιεραρχίας, των εν τη Πόλει Προξενικών Αρχών και άλλων επισήμων. 
Μετά την τελετήν και τας εκατέρωθεν προσφωνήσεις εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ θα επακολουθήσουν εν τη Αιθούση του Θρόνου η παρουσίασις των Ιεραρχών εκατέρωθεν, ως και των λοιπών μελών της Παπικής Συνοδείας, και αι επίσημοι συνομιλίαι του Πάπα και του Πατριάρχου εν τω Πατριαρχικώ Γραφείω.
ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ 
ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 
Ανακοινούται ότι επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, της και Θρονικής εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τελεσθήσονται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, το Σάββατον, 29ην Νοεμβρίου, και ώραν 4:00 μ.μ., Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, την Κυριακήν, 30ήν ιδίου, η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία. 
Κατ’ αυτήν θα παραστή η Αυτού Αγιότης, ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, μετά της συνοδείας Αυτού, εκπρόσωποι των δογμάτων, ο Εξοχ. Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως, εκ προσώπου αυτής, οι εν Αγκύρα διαπεπιστευμένοι Πρέσβεις και άλλοι επίσημοι. 
Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ανταλλαγούν επίσημοι λόγοι μεταξύ των σεπτών Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών, ως και αναμνηστικά δώρα, και θα επακολουθήση η ευλογία του πληρώματος υπ’ Αυτών από του εξώστου της Αρχιγραμματείας. 
Έναρξις όρθρου ώρα 8ηνπ.μ.. Η Α. Αγιότης, ο Πάπας, θα προσέλθη περί ώραν 9:45π.μ. 

Πηγή:
http://fanarion.blogspot.gr/2014/11/blog-post_27.html
Ιδού πως θα συντελεστεί το παναιρετικό, μιαρό πρόγραμμα του μυστηρίου της ανομίας από τον διώκτη των Ορθοδόξων και προσκυνητή του αντιχρίστου πάπα, τον "Πατριάρχη" Βαρθολομαίο (Δημήτριο Αρχοντώνη).
"...πλήρη ένωσι" και "κοινωνία" με τον αιρεσιάρχη δεν είναι "επιθυμητή από τον Κύριον" !!!

Αν αισθάνεσθε τόση αγάπη και επιθυμία προς τον πάπα, ακολουθήστε τον δρόμο του Βησσαρίωνος.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δεν αποδέχεται "προσκυνήματα" μετά των εχθρών της πίστεως.
Αντί "ευλογία" λαμβάνετε αμφότεροι ΚΑΤΑΡΑ !!!

Εκείνο όμως που προκαλεί κατάπληξι και θλίψιν αβάσταχτον στις καρδιές των Ορθοδόξων πιστών, είναι η σιωπή και η συμπόρευσις των Μοναχών των (19) Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, του άλλοτε κάστρου της Ορθοδοξίας.

Που είναι οι ομολογηταί, οι μάρτυρες και οι Άγιοι του Αγίου Όρους;
Γιατί βουβάθηκαν τα στόματα των Αγιορειτών Πατέρων;
Δεν βλέπουν που το πάει ο κ.Βαρθολομαίος και τι τους ετοιμάζει;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι έπεσαν στην παγίδα του Βαρθολομαίου και των Σιωνιστών και με τον πακτωλό των ευρωαργυρίων τους βούλωσαν τα στόματά τους, και πολύ σύντομα το Άγιο Όρος, θα είναι παρελθόν και ως τόπος Άγιος και ασκήσεως, θα μεταβληθή σε τουριστικόν θέρετρον, και οι Μοναχοί θα γίνουν ξεναγοί.

Αυτό θέλετε Άγιοι Πατέρες;
Γιαυτό πήγατε εκεί επάνω;
Ή για να σώσετε την ψυχή σας;

Εάν συνεχίσετε την σιωπή σας και την προδοσίαν της Ορθοδοξίας από τον κ.Βαρθολομαίο, από δειλία και απιστία, και αρνηθείτε την καλή ομολογίαν, τότε αποτάσσεσθε τον Χριστόν και συντάσσεσθε με τον σατανά, ομολογούντες τον διάβολον προς "κόλασιν αιώνιον". Διότι "δειλοίς και απίστοις το μέρος αυτόν εν τη λίμνη τη καιομένη εν πυρί και θείω". (Αποκαλ.κά 8).
Ως πιστοί του Κυρίου, πρέπει να ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΩΜΕΝ σέ όλους αυτούς που αρνήθηκαν τον Ιησούν Χριστόν και πρόδωσαν την Ορθοδοξίαν, αλλά ας υπακούσωμεν εις την "άλλην φωνήν εκ του ουρανού", την λέγουσαν:
"Έξελθε εξ αυτής ο λαός μου", ήτοι εκ της ενωμένης αποστασίας των δυνάμεων του σκότους, "Ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε ότι εκολλήθησαν αυτής αι αμαρτίαι άχρι του ουρανού και εμνημόνευσεν ο Θεός τα αδικήματα αυτής". (Αποκ.ιή 4-5), προς τιμωρίαν δικαίαν και μεγάλην.
Δεν παραδειγματίζεστε από τους Μαρτυρήσαντες επί Ιωάννου Βέκκου Μοναχούς για την πίστη του Χριστού και την Ορθοδοξία ;;;
Αλίμονο επικρατεί η Άνοια, παράνοια, σκοταδισμός.
https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou