Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

100 ευρώ πρόστιμο σε όποιον αστυνομικό φοράει το εθνόσημο..

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΟΥΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η' ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!

Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ !


police(1) Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.
Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή (ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ) θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς «παραβάτες» θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ

«Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
Επιπλέον σε λίγο καιρό θα εκδοθούν και οι καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών τυπου πιστωτικης καρτας. Oυτε αυτές λοιπόν θα φέρουν το εθνόσημο με τον σταυρο.
Τέλος πριν λίγους μήνες, δόθηκε διαταγή να καθαριστούν όλα τα περιπολικά από αυτοκόλλητες σημαίες που είχαν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι αστυνομικοί και να μείνουν κολλημένα μόνο τα σήματα που προβλέπονται. Ακολούθησε έλεγχος των περιπολικών από τους προϊστάμενους ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το μέτρο.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ [ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ]

Εμπόριο σπόρων και έλεγχος της τροφής: ήττα για τις πολυεθνικές στο Ευρωκοινοβούλι

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΕΘΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗΝ ΑΥΤΗΝ !

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένηςγια την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών.
Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές.
Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.
Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:
«Δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους Έλληνες και όλους τους Ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα.
Κερδίσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και τώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ‘μπλοκάρουμε’ τη νομοθεσία και στην Επιτροπή Γεωργίας. Όταν το Δεκέμβριο κατέθεσα την τροπολογία απόρριψης δεν περίμενα ότι αυτή θα υπερψηφιζόταν από όλους τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής. Η πρώτη αυτή νίκη είναι το προϊόν εντατικής δουλειάς αλλά και μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών


Iδού οι πιο πλούσιοι όλων των εποχών. Οι οικογένειές τους ακόμα κυβερνούν επί της ουσίας τον πλανήτη.

Cornelius VanderbiltΚαθαρή αξία: $185 δις
Πηγή πλουτισμού: Ναυτιλία, σιδηρόδρομοι
Έζησε: 1794-1877

Γεννημένος στο Staten Island, της Νέας Υόρκης, ο Cornelius Vanderbilt παράτησε το σχολείο στα 11 και ίδρυσε την δική του εταιρία με μικρά καράβια στο λιμάνι της Νέας Υόρκης όταν ήταν 16. Με αρχικό κεφάλαιο τα $100 που δανείστηκε από την μητέρα του, κατάφερε να φτιάξει ένα κολοσσό με ατμόπλοια και πλοία, τόσο μεγάλο που με τα απίστευτα κέρδη του μπόρεσε να επενδύσει στους σιδηρόδρομους.

Ο Vanderbilt ξεκίνησε αρκετά μεγαλύτερος να ασχολείται με τους σιδηρόδρομους, αγοράζοντας μεγάλο μερίδιο στην βορειοανατολική Αμερική και στον Καναδά. ΤΟ 1877, σε ηλικία 82 ετών, ο Vanderbilt πέθανε καταπονημένος και άφησε πίσω του μία τεράστια κληρονομιά συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημίου Vanderbilt. Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Anderson Cooper είναι 5ης γενιάς συγγενής του.

Όλο και πιο κοντά στη νομιμοποίηση της ευθανασίας

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

Ομάδα Γάλλων πολιτών που δημιουργήθηκε από την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ηθικής  πρότεινε προς την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την ευθανασία για τους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Το πάνελ  των γάλλων πολιτών που πρότεινε την νομιμοποίηση της ευθανασίας,  με την ονομασία ‘Η Συνδιάσκεψη των Πολιτών’, δημιουργήθηκε από 18 άτομα που επιλέχθηκαν από την εταιρεία δημοσκοπήσεων IFOP.

Η ομάδα των 18 πολιτών, σε σχετική της έκθεση ανέφερε το εξής:

“Η δυνατότητα να διενεργείται υποβοηθούμενη αυτοκτονία από τους ιατρούς, αποτελεί ένα νόμιμο δικαίωμα ενός ασθενούς που βρίσκεται κοντά στον θάνατο ή υποφέρει από παθολογία τελικού σταδίου, που θα βασίζεται πρωτίστως και κυρίως στην διαυγή του συναίνεση και στην πλήρη συνειδητότητα”.

Το πάνελ πολιτών προειδοποίησε ότι η «διαύγεια» των ασθενών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο θα πρέπει να αξιολογείται από τουλάχιστον δύο ιατρούς. Πρότειναν επίσης, ότι η ευθανασία θα μπορεί να πραγματοποιείται και για ασθενείς που δεν μπορούν να παρέχουν άμεση συναίνεση, βάσει ειδικών ιατρικών οδηγιών.

Η έκθεση της ομάδας των Γάλλων πολιτών αναμένεται να συμπεριληφθεί στις λεπτομέρειες του νέου Νόμου περί Ευθανασίας για τον οποίο δεσμεύθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande. Ο Hollande δεσμεύθηκε κατά την στιγμή της εκλογής του ότι θα νομιμοποιήσει την «ιατρική βοήθεια στον τερματισμό της ζωής ενός ασθενούς με αξιοπρέπεια».

Αν και οι Γαλλικές δημοσκοπήσεις δείχνουν την πλειονότητα του πληθυσμού να είναι σύμφωνη με την νομιμοποίηση ορισμένων μορφών ευθανασίας, εντούτοις η γαλλική κοινή γνώμη είναι βαθύτατα διχασμένη ως προς τα όρια του νέου Νόμου και τις περιπτώσεις τις οποίες θα πρέπει αυτός να εμπερικλείει.


ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.

pentapostagma.gr

ΠΛΗΡΕΣ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Δύο σχολικές αργίες προτίθεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από συζήτηση του Κ.Αρβανιτόπουλου με βουλευτές.

Πρόκειται για την επομένη των Φώτων (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Όπως αναφέρει το Βήμα, η κίνηση αυτή μελετάται επειδή υπάρχει πρόταση να καταργηθούν και τοπικές αργίες, όπως του Αγίου Ανδρέα, του Αποστολου Παυλου κ.α.  κατά την οποία οι μαθητές στην Πάτρα και στην Καβαλα δεν έχουν σχολείο.
Ενω εχουν σκοπο να <<ενισχυσουν>> νεοταξιτικες εορτες οπως ,της πατατας ,της μητερας ,της ντοματας των ομοφυλοφιλων και οτι αλλο μπορει να βαλει ο νους σας!!!


Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης και λήξης της σχολικής χρονιάς.

Έτσι δεν αποκλείεται τα σχολεία να αρχίζουν τα μαθήματα από 1ης Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου.

Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυριλλου, των Πατριαρχών Αλεξανδρείας...
Γιορτάζουμε σήμερα 18 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, των Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.

Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθεί στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου.

Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετωπίζει ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατορθώνει να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373 μ.Χ.

Ο Άγιος Κύριλλος έζησε επί βασιλείας Θεοδοσίου του Μικρού και γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.Χ. από εύπορους γονείς της ελληνικής κοινωνίας της πόλεως. Ανεψιός του αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Θεοφίλου ο Κύριλλος, έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση, ώστε έγινε κατόπιν διάδοχος του θείου του, στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Αλεξανδρείας.

Όταν έγινε η Γ' Οικουμενική Σύνοδος το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, ο Κύριλλος υπήρξε πρόεδρος αυτής και συνετέλεσε να γκρεμιστούν οι κακοδοξίες του δυσεβούς Νεστορίου, για το πρόσωπο της υπεραγιάς Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.

Με πολλά πνευματικά κατορθώματα στο ενεργητικό του, ο Κύριλλος παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του στον Κύριο την 27η Ιουνίου του 444 μ.Χ., αφού πατριάρχευσε για 32 περίπου χρόνια. Δικαίως ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης τον προσονόμασε «σφραγίδα των Πατέρων».

Η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού, και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου.

Η Σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Άγιος Κύριλλος, εορτάζεται και στις 9 Ιουνίου.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος γ'. θείας πίστεως.
Στύλος γέγονας Ορθοδοξίας, θείοις δόγμασιν υποστηρίζων την Εκκλησίαν, ίεράρχα Αθανάσιε, τω γαρ Πατρί τον Υιών ομοούσιον, ανακηρύξας κατήσχυνας Άρειον. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ
1. Ώρα αναχωρήσεως: Κάθε λεπτό καθ' όλο το εικοσιτετράωρο.

2. Τα εισιτήρια εκδίδονται στον ουρανό, άλλά πληρώνονται στη γη.

3. Τιμή εισιτηρίου: Αυτό πληρώνεται με πολλή αγάπη, υπομονή, αγώνες και, θυσίες.

4. Τα βρέφη δεν πληρώνουν εισιτήριο γιατί ταξιδεύουν στην αγκαλιά της μητέρας Ορθοδοξης Εκκλησίας με μόνη απαραίτητη προϋπόθεση να είναι σωστά Βαπτισμενα στο Όνομα Της Αγίας Τριάδος.

5. Το εισιτήριο είναι προσωπικό και δε μεταβιβάζεται σε άλλο άτομο.

6. Οι επιβάτες ταξιδεύουν χωρίς αποσκευές. Οι άγγελοι τις έχουν μεταφέρει σε προηγούμενο δρομολόγιο

7. Εισιτήριο με επιστροφή δεν εκδίδεται.

8. Χρήματα δε μεταφέρονται. Οι επιβάτες τα έχουν καταθέσει στην Τράπεζα των Ουρανών. Οι αποδείξεις βρίσκονται στα χέρια των φτωχών.

9. Δηλώσεις συμμετοχής δε χρειάζονται. Τα ονόματα των επιβατών είναι γνωστά στον οδηγό της αμαξοστοιχίας.

10. Ειδοποιήσεις για την ημέρα της αναχώρησης κάθε επιβάτη δεν στέλλονται.

Γι' Αυτό πρέπει όλοι να είμαστε πάντοτε έτοιμοι με Ομολογία Ορθοδόξου Πίστεως, μετάνοια, Εξομολόγηση και θεία Κοινωνία για το ταξίδι προς την αιωνιότητα . Αμήν!... σ ' ευχαριστώ για όλα...Μεγαλοδύναμε, σ’ ευχαριστώ για όλα… για όλα τα καλά που έχω, αλλά και για όλα όσα δεν έχω.

Γιατί ο μόνος που γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να έχω και τι όχι, είσαι εσύ.

Και γω πιστεύω σε σένα, στη δύναμη σου, στη δικαιοσύνη σου, στη αγιότητα σου.

Σ’ ευχαριστώ που έχω όλους τους αγαπημένους μου κοντά μου, που έχω τη υγεία μου, που ξυπνώ κάθε πρωί και μπορώ να δω τον ήλιο, που περπατώ και μπορώ να νιώσω το αεράκι στο πρόσωπό μου, που μπορώ να χαμογελώ στους ανθρώπους.
Συγχώρεσε σε παρακαλώ όλες τις αμαρτίες μου, και κράτα ακλόνητη την πίστη μου σε σένα, βοήθησε με να περπατώ πάντα στο σωστό δρόμο, να μην αδικώ, να μην πληγώνω και να μην βλάπτω άλλους ανθρώπους.
Θέλω σε παρακαλώ να έχω τη γαλήνη και τη δύναμη να δέχομαι ότι δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο και τη θέληση να αλλάζω αυτά που μπορώ, και τη σοφία να γνωρίζω τη διαφορά.
Βοήθησε με στα βήματα που κάνω, και φώτισε με να ακολουθήσω το σωστό δρόμο για να φτάσω εκεί που θέλω. Άκου σε παρακαλώ τις παρακλήσεις μου, και μάθε με να αναγνωρίζω τα σημάδια που μου στέλνεις.
Βοήθησε με να μην παραπονιέμαι και να μην αγανακτώ κάθε φορά που δεν μου δίνεις κάτι που σου ζητώ, και να χω πάντα στο μυαλό μου πως κάθε φορά που μου λες ΝΑΙ με δοκιμάζεις, και κάθε φορά που μου λες ΟΧΙ με προστατεύεις.

Σ’ ευχαριστώ για όλα.


Κύριε Ιησού Χριστε Υιε του Θεού του Ζωντος Ποιμήν και Αμνε ο αιρων την αμαρτία του κόσμου ελέησον και σωσον ημάς. Αμήν!
Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων :Για τις μεθόδους των αιρετικών!Απόσπασμα ομιλίας του αγίου Κύριλλου Ιεροσολύμων, που πιθανότατα εκφωνήθηκε την Μεγάλη Τεσσαρακοστή του έτους 350 μ.Χ. Προέρχεται από τις γνωστές Κατηχήσεις και συγκεκριμένα την 4η κατά σειρά. Η ομιλία αυτή παρουσιάζει ένα διάγραμμα των βασικών δογμάτων και των κανόνων της Χριστιανικής  ζωής. Ο αναγνώστης καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να διαπιστώσει ο ίδιος το ύφος ενός αγίου ανδρός αναφορικά με τις αιρέσεις. Αφιερώνεται ειδικά σε αγαπολόγους και σε αυτούς που ο ηθικισμός τους περισσεύει...και εύκολα σκανδαλίζονται.          «Η κακία μιμείται την αρετή, και το ζιζάνιο προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν σιτάρι.
Εξωτερικά βέβαια εξομοιώνεται με το σιτάρι, αλλά οι έμπειροι το ξεχωρίζουν από τη γεύση του.
 Και ο διάβολος παρουσιάζεται σαν άγγελος φωτεινός, όχι γιατί θέλει να γυρίσει εκεί οπού ήταν (διότι, όπως το αμόνι, έχει άκαμπτη καρδιά και η προαίρεσή του είναι αμετανόητη), αλλά για να τυλίξει με το σκοτάδι της αβλεψίας και τη μολυσματική κατάσταση της απιστίας εκείνους που ζουν ισάγγελη ζωή.
Πολλοί λύκοι περιφέρονται με ένδυμα προβάτου, που έχουν βέβαια ενδύματα προβάτων, αλλά και νύχια και δόντια.
Και έτσι, φορώντας το δέρμα του άκακου ζώου και εξαπατώντας με την εμφάνισή τους τους αθώους, χύνουν με τα δόντια τους το φθοροποιό δηλητήριο της ασέβειας.

Έχουμε λοιπόν ανάγκη από τη Θεία Χάρη, από νηφάλια διάνοια και από άγρυπνα μάτια, ώστε ούτε το ζιζάνιο να το φάμε για σιτάρι, και από την άγνοιά μας να υποστούμε βλάβη, ούτε να εκλάβουμε τον λύκο ως πρόβατο και να αρπαχτούμε από αυτόν, ούτε να εξαπατηθούμε και να θεωρήσουμε αγαθόν άγγελο τον καταστροφέα διάβολο, και να τον αφήσουμε να μας καταπιεί.
Διότι «τριγυρίζει σαν λιοντάρι βρυχόμενο, ψάχνοντας να βρει κάποιον για να τον καταπιεί».
Γι' αυτό και η Εκκλησία συμβουλεύει, γι'αυτό υπάρχουν και τα σχολεία αυτά, γι' αυτό γίνονται τα αναγνώσματα.

Η Θεοσεβής ζωή συνίσταται από δύο πράγματα· από δόγματα ευσεβή και από πράξεις αγαθές.
Και ούτε τα δόγματα χωρίς αγαθά έργα είναι ευπρόσδεκτα από τον Θεό, ούτε τα έργα που δεν συνοδεύονται από ευσεβή δόγματα τα δέχεται ο Θεός. [...]
Και οι μεν ειδωλολάτρες παρασύρουν με την ευγλωττία » (Παρμ. 5.3), ενώ οι Εβραίοι με την αγία Γραφή, την οποία παρερμηνεύουν οικτρά και εξαπατούν όσους τους πλησιάζουν. Αυτοί από μικρά παιδιά μέχρι τα γηρατειά τους μελετούν και γερνάνε μέσα στην αμάθεια.

Οι οπαδοί πάλι των αιρέσεων με την ηθικολογία και την ευγλωττία τους εξαπατούν τις καρδιές των απονήρευτων ανθρώπων, καλύπτωντας κάτω από το χριστιανικό τους όνομα» (Ματθ.24.4). Γι' αυτό ακριβώς γίνονται και η διδασκαλία της πίστεως και οι επεξηγήσεις πάνω σ' αυτήν».Κυρίλλου Ιεροσολύμων, ΕΠΕ 1, 133-135

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :
Α] ΜΕ ΠΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ;
Β]ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΘΑ  ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΟΥΝ [και ειμαστε σιγουροι οτι οι πιο πολλοι δεν θα εχουν] ;
Γ]ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

Ηλεκτρονικά βραχιολάκια για κρατούμενους και στη χώρα μας προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε από σήμερα μέχρι τις 11 Μαρτίου σε δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη υπό τον τίτλο «μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων» φιλοδοξεί να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών οι οποίες υποφέρουν από υπερπληθυσμό.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νομοσχέδιο για να φορέσει ένας κατάδικος βραχιολάκι, αν έχει καταδικαστεί σε πρόσκαιρη κάθειρξη πρέπει να έχει εκτίσει στη φυλακή τα 2/5 της ποινής του, ενώ οι ισοβίτες να μετρούν τουλάχιστον 16 χρόνια στη φυλακή.
Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξαιρούνται οι κατάδικοι για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και οι κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής για τις σχέσεις μας με τους αιρετικούς.
Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής (580-662 μ.Χ.), η τεραστίας σημασίας μορφή αυτή της αγιότητος, της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και της Θεολογίας, σε κείμενό του σχολιάζει την εκ της Πολιτείας αντιμετώπιση της προσηλυτιστικής δραστηριότητος αιρετικών σευηριανών (δηλ. μετριοπαθών μονοφυσιτών)· σε αυτό επισημαίνει ακριβώς ποια είναι τααισθήματα αγάπης που πρέπει να διακατέχουν τους πιστούς έναντι των αιρετικών, αλλά και ποια είναι η σημασία της ιδιαίτερης προσοχής και των περιορισμών που επιβάλλονται από την Εκκλησία στην επικοινωνία των πιστών με τους αιρετικούς και την έναντι των αιρετικών φιλανθρωπία· γνώμων είναι μόνον η εκ μέρους αφ’ ενός των ίδιων των πιστών, και κυρίως των πιο απλοϊκών, αφ’ετέρου δε και των αιρετικών συνειδητοποίηση της χαώδους και καταστροφικής αλλοτριώσεως των αιρετικών κοινοτήτων από την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από τον Ίδιον τον Χριστό (η έμφαση του κειμένου δική μας):


Η επαλήθευση της Ορθοδοξης Ομολογίας κατά τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας.


"Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει άλλη πίστη από την πίστη που όρισαν οι Άγιοι Πατερές...." (Αγ. Μάρκος ο Ευγενικός.)

" Άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι , πάσαι Σύνοδοι, πάσαι Θείαι Γραφαί, φεύγειν τους ετερόφρονας

παραινούσι και της αυτόν κοινωνίας διιστασθαί."

(Αγ. Μάρκος ο Ευγενικός."Την Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελούν οι πολλοί , αλλά εκείνοι που φυλάσσουν την ορθή και σωτήρια της Πίστεως Ομολογίαν, έστω και αν είναι όλιγοι ."

(Αγ. Θεόδωρος Σουδίτης.)"Φεύγετε τας αιρέσεις διότι είναι εφευρέσεις του διαβόλου."

(Αγ Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.)"Ημείς τους προστιθεντας η αφαιρούντας τις εκ της Καθολικής Εκκλησίας (Ορθοδόξου) -αναθεματίζουμε.

Εις τις πάσαν παράδοσην Εκκλησιαστικήν έγγραφον η άγραφον αθετεί -ανάθεμα."

(Ζ. Οικουμενική Σύνοδος, πρακτικά Σπ.Μήλια σ. 805, 825, 878, 879. )"Πως γίνεται να μην κολασθή αυτός που κάνει ότι δεν βλέπει και σιωπά, όταν οι Θεϊκοί νόμοι και κανόνες υβρίζονται."

(Ι. Χρυσόστομος, λόγος εις Βαβύλον."Πρέπει να δείχνουμε για την Αλήθεια θάρρος, ακόμη και αν σκανδαλίζονται μερικοί."

(Μ. Βασίλειος.)"Μην υπακούετε εις μοναχούς , ούτε εις ιερείς, ούτε εις επισκόπους σε όσα κακώς σας συβουλευούν να φρονήτε (να πιστεύετε)."

(Αγ. Μελέτιος ο Ομολογητής)

Θα μας σταματάνε τα αυτοκίνητα εξ'αποστάσεως!

ΚΑΠΟΤΕ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ;
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ <<ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ >> ΟΣΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΜΕ !!!
ΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με πρόσχημα την ασφάλεια συνεχίζεται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κρυφά μια συσκευή, τον «εξ αποστάσεως διακοπή,» που θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και θα επιτρέψει στην αστυνομία να απενεργοποιεί τα οχήματα με το πάτημα ενός διακόπτη από ένα δωμάτιο ελέγχου.

Εμπιστευτικά εγγράφα από μια επιτροπή των ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν μυστικά, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο με τίτλο «απομακρυσμένη διακοπή οχημάτων» ως μέρος της ευρύτερης εποπτείας της επιβολής του νόμου και την παρακολούθηση των μέτρων.

«Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως μια τεχνολογική λύση που μπορεί να είναι ένα κατασκευαστικό πρότυπο για όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε ένα εμπιστευτικό έγγραφο.

Οι συσκευές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι σε όλα τα νέα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα ενεργοποιούνται από έναν αστυνομικό που θα εργάζεται πίσω από μια οθόνη υπολογιστή σε ένα κεντρικό γραφείο.

Μετά την ενεργοποίηση, ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται από έναν καταζητούμενο ή άλλον ύποπτο θα σταματάει, η παροχή καυσίμου θα κόβεται και η ανάφλεξη θα απενεργοποιείται.

Η τεχνολογία αυτή, που έχει προγραμματιστεί για ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης έξι χρόνων, στοχεύει στο να φέρει τις υψηλής ταχύτητας καταδιώξεις σε ένα τέλος, όπως και τις περιττές τρέχουσες τεχνικές ακινητοποίησης.

Το Statewatch, μια οργάνωση παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας, επιτήρησης του κράτους και των πολιτικών ελευθεριών στην ΕΕ, έχουν διαρρεύσει τα έγγραφα λόγω ανησυχιών ότι η νέα τεχνολογία αυτή αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες.

Η απομακρυσμένη ακινητοποίηση και άλλα προγράμματα παρακολούθησης έχουν υπογραφεί ήδη από το «Standing Committee on Operational Cooperation on Internal Security» της ΕΕ, που είναι γνωστό και ως «Cosi,» πράγμα που σημαίνει ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη των ανώτερων  δημόσιων υπάλληλων του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών και των αστυνομικών.

Η εισαγωγή των μηχανισμών ακινητοποίησης έχει εγείρει ερωτήματα πάνω στην οδική ασφάλεια. Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, συντηρητικός βουλευτής για το Haltemprice και Howden, προειδοποίησε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ -ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Άνθρωποι – Frankenstein: Δημιουργία των πρώτων υβριδικών οργάνων από ζώα και ανθρώπους

Είναι δυνατόν να υπάρξουν υβριδικά όργανα που αποτελούνται από όργανα ανθρώπων και ζώων; Τι επιχειρείται να επιτευχθεί με αυτές τις προσπάθειες; Οδηγούμαστε στην πλήρη αλλοίωση της ανθρώπινης ζωής και υγείας;

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, βρετανή κατάφερε να δημιουργήσει πρωτότυπα υβριδίων οργάνων  που μπορούν υποθετικά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, σοβαρών προβλημάτων υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η Agatha Haines από το Βασιλικό Κολέγιο Καλών Τεχνών προχώρησε στην τρισδιάστατη εκτύπωση οργάνων «αξιοποιώντας» τα «πλεονεκτικά» χαρακτηριστικά από κροταλίες, βδέλλες και ηλεκτρικά χέλια!!

Μέσω της χρησιμοποίησης ηλεκτρολυτικών κυττάρων από ηλεκτρικό χέλι, η Haines δημιούργησε έναν «βιολογικό απινιδωτή» (σ.σ. pentapostagma.gr– τον οποίο η ίδια ονόμασε ως Electrostabilis Cardium). Αν αυτό το υβριδικό όργανο αναγνωρίσει ενδείξεις καρδιακής ανεπάρκειας, μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με ηλεκτρικό σοκ 600 βολτ ώστε να επανεκκινηθεί η λειτουργία της καρδιάς.

Ακόμη ένα υβριδικό όργανο, που περιλαμβάνει μύες από κροταλία, θα μπορούσε, σύμφωνα με την Haines, να εμφυτευθεί σε ασθενείς με κυστική ίνωση ώστε να απελευθερώσει βλέννες από το αναπνευστικό τους σύστημα και να τις διαλύσει μέσω του πεπτικού τους συστήματος.

Το «έργο» της Hainesείναι προσβάσιμο στο κοινό σε ειδική Έκθεση στο Κολέγιο Trinityτου Δουβλίνου με τίτλο Grow Your Own : Life After Nature.

Έπειτα από την απόπειρα μεταμόσχευσης οργάνων μεταξύ ανθρώπων και ζώων, πλέον η βιοηθική παραφροσύνη προσπαθεί να προωθήσει την δημιουργία υβριδικών οργάνων υπό την πρόφαση της «αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων υγείας», δίχως βέβαια να γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές τους τα πιθανά ζητήματα που εμπλέκονται για την ανθρώπινη υγεία..


ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ : εκπληξη προκάλεσε χθες βράδι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο παρεκκλήσιο του Μεγάλου Βασιλείου εντός της Σιβιτανιδείου Σχολής στη Καλλιθέα ζητώντας επί της ουσίας να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με την ΝΔ!

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΚΛΠΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑ  ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΥΡΩ ΤΗΣ !
ΕΝΩ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ  ΤΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ  ΣΥΝΗΦΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΟΦΗΣ -ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ!!!

Δήλωσε πως «ο θόρυβος όταν δεν υπάρχει συνεργασία θα συνεχίζει να μας κουράζει όταν ο καθένας παίζει το βιολί του»

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «για παράδειγμα όλοι λαχταράμε να έχουμε άκουσμα μουσικής, να έχουμε μια ορχήστρα. Δε μας φτάνει, όμως, να έχουμε κάποιον που θα παίζει μόνο βιολί ή κάποιον που θα παίζει μόνο αρμόνιο, χρειάζονται όλα τα όργανα... Επίσης αν υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλός, θα δημιουργείται θόρυβος και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε με νόημα πως «Δεν υπόσχεται κανείς ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τη Γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να μην την κάνουμε κόλαση».

Η δήλωση αυτή έρχεται να "κουμπώσει" με την δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου,καθώς μίλησε για υπό όρους συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

Συγκεκριμένα, ο κ. Γλέζος είπε: «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να
συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ» και πρόσθεσε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ Κ. ΓΛΕΖΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΜΜΙΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΝ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ !!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!Σε συνδυασμό με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής όπου το 58% των πολιτών θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά, καθίσταται πλέον εμφανές ότι υπάρχει ένα "σπρώξιμο" για την δημιουργία συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Στην ΝΔ γνωρίζουν ότι θα είναι δεύτερο ή και τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές και ελπίζουν ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κερδίσουν περισσότερες περιφέρειες από τον ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στις τοπικές ισορροπίες και θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τις απαραίτητες συμμαχίες.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν από 16% μέχρι 19% (οι φιλικές προς την ΝΔ) στην πρόθεση ψήφου για την "γαλάζια" παράταξη, που σημαίνει ότι μπορέι να γίνει 15 και 14% στην κάλπη.Στην ΝΔ γνωρίζουν ότι δεν θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εθνικών εκλογών.

Γνωρίζουν επίσης ότι με 23% μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν στέκεται κυβέρνηση, παρά τον ευσεβή πόθο των Γερμανών να κρατηθεί η κυβέρνηση αυτή ακόμα και με 20% αθροιστικά!

Σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ένα άθροισμα 27-28% και με επικράτηση στα 2/3 των περιφερειών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρεψει να συνεχίσουν να κυβερνούν.

Όμως Αττική και Θεσσαλονίκη ήδη είναι χαμένες. Δεν μπορούν να κυβερνήσουν και δεν θέλουν να διαλυθεί η τωρινή Βουλή. Θέλουν μεγάλο συνασπισμό, με αυτή τη Βουλή και με το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει.

Το "τυρί" που θα προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να εισέλθει στον συνασπισμό-"φάκα" θα είναι η προγραμματική συμφωνία ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο εντός του 2014

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φτιάξουν τον δικό τους κυβερνητικό συνασπισμό με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ (για την οποία πιστεύουν ότι θα καταφέρει να μπει έστω οριακά στην Βουλή) και με μέρος του ΠΑΣΟΚ ή ενός κεντροαριστερού σχήματος μαζί με το ΠΑΣΟΚ που θα αποσπάσει ποσοσ΄το 5-7% στις εκλογές.

Με δεδομένο ότι ο ξένος παράγοντας και ειδικά ο αμερικανικός θα έβλεπε πολύ ευχάριστα μια τέτοια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα δεν αποκλείεται ειδικά αν στην ΝΔ υπάρξει μετεκλογικά και αλλαγή ηγεσίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
σημ. με τα κεφαλαια ειναι του ιστολογιου μας

Συλλογίσου... πώς ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; -[...]Επειδή οι γυναίκες της εποχής μας έχασαν την υψηλή αυτή συνείδηση, άρχισαν να γεννούν προπαντός κατά σάρκα. Τα παιδιά μας έγιναν ανίκανα για την πίστη. Συχνά αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι εικόνα του Αιωνίου Θεού. Η μεγαλύτερη αμαρτία στις ήμερες μας έγκειται στο ότι οι άνθρωποι βυθίστηκαν στην απόγνωση και δεν πιστεύουν πια στην Ανάσταση.


Προετοιμασία και οδηγίες επιβίωσης σε περίπτωση σεισμού· Προετοιμασία στο σπίτι και στη γειτονιά
· Κυτίο πρώτων βοηθειών για το σπίτι και το γραφείο
· Εξοπλισμός και εφόδια
· Αντισεισμικό οικογενειακό σχέδιο
· Καθαρό πόσιμο νερό
· Φορητό κυτίο πρώτων βοηθειών για το αυτοκίνητο
· Χρησιμοποιήστε το σωστό πυροσβεστήρα
· Φωτισμός σε περίπτωση ανάγκης
· Προμήθειες τροφίμων
· Μείωση κινδύνου στο σπίτι-Μείωση κινδύνου στις επιχειρήσεις
· Βοηθείστε τα παιδιά – Ενήλικες
· Επικοινωνίες εκτάκτου ανάγκης


Αντωνιος ο Μέγας
Ο Άγιος Αντώνιος, από εικόνα στον ομώνυμο ναό του στο Σβορώνο Κατερίνης.

Ασκητής, Άγιος
Γέννηση 251 Κομά της Άνω Αιγύπτου
Κοίμηση  17 Ιανουαρίου 356
Εορτασμός 17 Ιανουαρίου

Ο Μέγας Αντώνιος είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού, που θεμελίωσε τον υγιή Μοναχισμό. Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και των παιδιών του. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έζησε ως ασκητής στην έρημο και πέθανε στις 17 Ιανουαρίουτου 356, οπότε και εορτάζεται η μνήμη του από τις Λουθηρανικές, τις Αγγλικανικές, τις Καθολικές και τις Ορθόδοξες εκκλησίες, όπου θεωρείται άγιος.


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παράξενοι καιροί. Εφιάλτης και πραγματικότητα γίνανε ένα. Κοιμόμαστε με οργή, ξυπνάμε με θυμό, κινούμαστε και εργαζόμαστε χωρίς χαμόγελο, άγχος και σκοτάδι αντικρίζουμε στο αύριο. Κανένα όνειρο, ούτε το πιο μικρό , το πιο κοντινό δεν τολμάμε να αγγίξουμε. Βουλιάζουμε μέσα στη δίνη της

υποταγής και της αδράνειας. Της μοιρολατρίας… φοβισμένοι και απογοητευμένοι, απρόθυμοι να αντιδράσουμε στα δεινά της ζωής μας.


ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως η αθλιότητα αυτών που έχουν την διακυβέρνηση αυτής της χώρας δε έχει όρια. Είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή της μνημονιακής συμφοράς ότι ένας από τούς κύριους σκοπούς που όλος αυτό ο συρφετός παρέδωσε την χώρα στην ξένη κατοχή, ήταν να ξεπουλήσουν όλα τα εθνικά μας θέματα και φυσικά και το Μακεδονικό. Αποκορύφωμα αλλά και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ήταν αυτό το τελευταίο επεισόδιο που έγινε στην ελληνική βουλή.


ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην σημερινή «δημοκρατική» Τουρκία του Ερντογάν, οι Ρωμιοί ελληνορθόδοξοι μαθητές δεν έχουν δικαίωμα να φοιτούν σε τουρκικά σχολεία σύμφωνα με το κωδικοποιημένο φακέλωμα των τουρκιών αρχών. Αυτά τα απίστευτα γεγονότα αποκαλύπτονται από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο και σίγουρα αποτελούν κόλαφο για την γειτονική χώρα και σκληρό μάθημα για τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Έλληνες τουρκολάγνους.ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ <<ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ >>ΚΑΒΑΛΑΣ .
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

«Εργαλείο» ο νέος πάπας στα σχέδια των απατεώνων μεγαλοτραπεζιτών

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ <<ΑΓΙΩΤΑΤΟ >> ΚΑΙ <<ΑΔΕΡΦΟ>> ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ!!!
Η εκλογή του Ιησουϊτη νέου πάπα Φραγκίσκου, επιστήθιου φίλου του μεγαλοτραπεζίτη Ροκφέλερ, στο Βατικανό συνέβαλε ώστε να μειωθούν -έστω και προσωρινά- οι φωνές εκείνων που έκαναν λόγο για μεγάλα οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα και που εμμένουν να υποστηρίζουν ότι η οργάνωση των Ιησουϊτών Opus Dei (μετάφρ. έργο Θεού) σε συνεργασία με μεγάλο -απατεώνες σιωνιστές τραπεζίτες κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας!
Τη   στιγμή λοιπόν που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιχειρεί να πείσει στα λόγια ότι δεν απεμπόλησε τις αλήθειες της ορθόδοξης πίστης (οι πράξεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο) και εμμένει σε έναν ανούσιο προκαθορισμένο διάλογο, ραμμένο στα μέτρα και τα σταθμά του παπισμού, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες έρευνες που δείχνουν ότι ο παπισμός συνιστά στην ουσία σε επίπεδο ανώτατης διοίκησης μία εγκληματική οργάνωση, λίαν επικίνδυνη για την ανθρωπότητα.
Η λειτουργία λ.χ. της τράπεζας του Βατικανού διευκολύνει το ξέπλυμα χρημάτων, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι μίας τριετούς έρευνας για την εν λόγω τράπεζα, σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία επικαλούνται δύο ιταλικές εφημερίδες. ( βλ. Σ.Ο. τευχ. 147)! Ωστόσο, πιο τεκμηριωμένη είναι η καταγγελία της Κάρεν Χιούντες, η οποία εργαζόταν επί 20 συναπτά έτη στην νομική υπηρεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας και από την οποία απολύθηκε όταν κατήγγειλε μία μεγάλη απάτη στην Ινδονησία! Η πρώην νομικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε μία πρόσφατη συνέντευξη σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο υποστήριξε ότι ο παγκόσμιος πλούτος μίας ομάδας απατεώνων μεγαλοτραπεζιτών καταλήγει στο Βατικανό (βλ. www.Kahudes.net)! Στο συμπέρασμα αυτό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατέληξε, όταν κατάφερε να ακολουθήσει την οδό του χρήματος, η οποία de facto οδηγεί στο Βατικανό.

Σε καθεστώς σιωνιστικής αιχμαλωσίας η Ορθόδοξη Ελλάδα!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Λίγα χρόνια πριν ξεσπάσει ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 έμποροι Εβραίοι της Ηπείρου, χρηματοδότησαν τον Τούρκο αγά του Βερατίου, τον επονομαζόμενο Κουρτ Πασά προκειμένου να συλλάβει και να εκτελέσει τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό! Γιατί το έπραξαν; Μα γιατί έχαναν χρήματα και μειωνόταν το εισόδημά τους από το γεγονός ότι ο Άγιος Κοσμάς με τον πύρινο λόγο του έπειθε τους σκλαβωμένους Έλληνες χριστιανούς να κρατούν την αργία της Κυριακής! «Καταραμένα τα λεφτά που βγάζει κάποιος την Κυριακή» συνήθιζε να λέγει ο Άγιος. Κι αυτό ακριβώς έκανε τους Εβραίους εμπόρους της εποχής, που χρησιμοποιούσαν ως μέσο πλουτσιμού τη σκλαβιά, να προβούν στη στυγνή δολοφονία του και να καυχώνται μέχρι σήμερα (βλ. αρχιραββίνο Θεσσαλονίκης) ότι κατάφεραν και απαλλάχτηκαν από την ενοχλητική γι’ αυτούς παρουσία του μεγάλου αυτού Ισαποστόλου της Ορθοδοξίας μας. 
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε ποιός είναι ο σύγχρονος Κουρτ -πασάς ο οποίος δωροδοκήθηκε προκειμένου να καταργήσει από τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς την αργία της Κυριακής; Και τι είδους δώρα λέτε να έλαβε για να λησμονήσει την αδιαμφισβήτητη ρήση του μεγάλου αυτού αγίου της ρωμιοσύνης ότι τα «λεφτά της Κυριακής είναι καταραμένα»; Στον Κουρτ -πασά τότε δόθηκαν πολλοί παράδες γιατί την εξουσία την είχε εξασφαλισμένη στον ...διάδοχό του λέτε καλοί μου χριστιανοί να του πρόσφεραν ολίγη στήριξη στην εξουσία με όλα τα συνακόλουθα που την συνοδεύουν;

Υποχρεωτικό σύστημα ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλους τους πολίτες της ΕΕ

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ<< ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΜΕΝ>>!!!
 
Του Aaron Dykes (Infowars.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
(Mark of the Beast: Bilderberg Pushes Mandatory Internet ID for Europe)
Ενώ η διεθνής συνθήκη ACTA και ο αμερικάνικος νόμος CISPA θέτουν το σκηνικό για την καταστολή του World Wide Web (Διαδικτύου), τεχνοκράτες εργάζονται πυρετωδώς για να μπορούν να εντοπίζουν την ταυτότητά σας και να βεβαιωθούν ότι όλες οι δραστηριότητές σας θα παρακολουθούνται προσεκτικά και θα βρίσκονται υπό έλεγχο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει τώρα στο να δημιουργήσει ένα υποχρεωτικό σύστημα ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλους τους πολίτες της ΕΕ που θα υλοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη για την online τυποποίηση τόσο επιχειρήσεων όσο και προσώπων των χρηστών μέσω μιας κοινής «ηλεκτρονικής υπογραφής». Μια απλή πιστοποιημένη ταυτότητα θα δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σε online δεδομένα και εμπορικές δραστηριότητες. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να εισέλθουμε σε ένα σύστημα Χαράγματος του Θηρίου και ένα εξέχον μέλος της Λέσχης Bilderberg βρίσκεται πίσω από αυτό το σύστημα.

Έρχεται το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι»

ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΜΑΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ [αχαχαχα]  ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ [ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ,ΚΑΡΤΕΣ ΔΗΜ . ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Α.] ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ;;;ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ;;;
Εντός του 2014 εκτιμάται ότι θα έχει κάνει την εμφάνιση του και στην χώρα μας το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», που θα επιτρέπει στο κάτοχο του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή της ταμπλέτας του ή του υπολογιστή του.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Visa για την Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο Νίκος Καμπανόπουλος, παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα για το 2013 και τις προοπτικές για το νέο έτος.

Επίσημος διδάκτορας του Καθολικού Ινστιτούτου της Γαλλίας ο Βαρθολομαίος

ΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΝ  ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ .....ΑΚΟΜΗ ΘΑ <<ΕΤΡΕΧΑΝ>>!!!
ΕΝΩ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ <<ΘΕΜΕΛΙΑ>> ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!


Την Πέμπτη, με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων θα βραβευθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ακαδημαϊκής συνεδρίασης, στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στο Παρίσι για τριήμερη επίσκεψη και το πρωί της Πέμπτης θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία για τους Τρεις Ιεράρχες, που θα γίνει στην ελληνική Μητρόπολη Παρισίων Άγιος Στέφανος, ενώ το μεσημέρι είναι προσκεκλημένος να γευματίσει στην τουρκική πρεσβεία.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο Πατριάρχης συμμετείχε σε Διάσκεψη που έγινε στη Γαλλική Ακαδημία Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ παρέστη σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ορθόδοξες οργανώσεις και είχε επαφές στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει από το Παρίσι την Παρασκευή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Ευχή εις τον Φύλακα Άγγελος...
Άγιε Άγγελε, ο εφεστώς της άθλιας μου ψυχής και ταλαίπωρου μου ζωής, μη εγκαταλίπης με τον αμαρτωλόν, μηδέ αποστής απ εμού δια την ακρασίαν μου, μη δώης χώραν τω πονηρώ δαίμονι κατακυριεύσαί μου τη καταδυναστεία του θνητού τούτου σώματος, κράτησον της αθλίας και παρειμένης χειρός μου, και οδήγησαν με εις οδόν σωτηρίας. Ναι, Άγγελε του Θεού, ο φύλαξ και σκεπαστής της αθλίας μου ψυχής και του σώματος, πάντα μοι συγχώρησον, όσα σοι έθλιψα πάσας τας ημέρας της ζωής μου, και ει τι ήμαρτον την σήμερον ημέραν, σκέπασόν με εν τη παρούση νυκτί και διαφύλαξόν με από πάσης επήρειας του αντικειμένου, ίνα μη εν τίνι αμαρτήματι παροργίσω τον Θεόν, και πρέσβευε υπέρ εμού προς τον Κύριον, του επιστηρίξαι με εν τω φόβω αυτού, και άξιον αναδείξαι με δούλον της αυτού αγαθότητος. Αμήν.

Θα σ ' αγαπώ ότι κι αν γίνει...Ήταν, λέει η ιστορία, ένας γέροντας στην έρημο. Στην ίδια περιοχή, μερικά χιλιόμετρα μακρυά ζούσε ένας άλλος μοναχός. Και πού και πού βρισκόντουσαν και τα λέγανε. Ο μοναχός σεβόταν το γέροντα πολύ και κάποια μέρα του λέει: "Γέροντα, σ'ευχαριστώ πολύ! Με βοηθάς πολύ στον αγώνα μου. Θα σ'αγαπώ για πάντα".
Κι ο γέροντας του απαντά: "Κι εγώ, παιδί μου. Και να μη ξεχνάς: Θα σ'αγαπώ ό,τι και αν γίνει. Ακόμη κι αν εσύ πάψεις να μ'αγαπάς".
Πράγματι, μερικά χρόνια αργότερα, ο μοναχός φθόνησε το γέροντα. Και άρχισε να τον κατηγορεί σ'άλλους και να τον συκοφαντεί. Οι άλλοι μοναχοί και οι περαστικοί το έλεγαν αυτό στο γέροντα. Μα εκείνος, γαλήνια τους απαντούσε: "Τον αγαπώ σαν αδελφό μου. Ό,τι κι αν γίνει, ό,τι κι αν λέει".
Αργότερα, ο μοναχός εκείνος συντετριμμένος ζήτησε συγγνώμη κι έβαλε μετάνοια στο γέροντα. Κι ο γέροντας του είπε: "Θυμάσαι που μου'χες πει ότι θα μ'αγαπάς για πάντα; Και σου απάντησα ότι θα σ'αγαπώ ακόμη κι αν εσύ πάψεις να μ'αγαπάς";

Αυτή είναι η αληθινή αγάπη! Η ασύλληπτα αληθινή, η ολοκληρωτικά μοναδική. Η ασύνορη, η απροϋπόθετη. Που δε γνωρίζει φραγμούς ούτε εμπόδια ούτε φθείρεται απ'τα πάθη και το χρόνο.Δευτε προς με, πάντες οι κοποιώντες και πεφορτισμένοι καγώ ααναπαυσω υμάς...


Η ανωτέρω πνευματική παροιμία, κρύβει μέσα της όλο το μεγαλείο της Ορθοδοξίας και το νόημά της μπορεί να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο του σύγχρονου μπερδεμένου ανθρώπου, ο οποίος κουρασμένος απο το βάρος των γνώσεων "του κόσμου τούτου" του σύγχρονου πολιτισμού και της ολοένα και περισσότερο αυξανόμενης καταπίεσης την οποία δέχεται απο μια κοινωνία εσωστρεφή, εγωιστική, απρόσωπη και απάνθρωπη, παλεύει απεγνωσμένα να δώσει απαντήσεις και να γεμίσει το κενό της κουρασμένης του ψυχής, ακολουθώντας λανθασμένα μονοπάτια και δρόμους οι οποίοι οδηγούν στον ίδιους κοινούς παρονομαστές :
 στην μοναξιά, στην απόγνωση, στην λύπη, στην αβεβαιότητα, στο απόλυτο ψυχικό μηδέν.


Γιατί συνεχίζεις να τον βοηθάς (;;;)
Δύο μοναχοί έπλεναν τις κούπες τους στο ποτάμι, όταν είδαν έναν σκορπιό να πνίγεται.
Ο ένας μοναχός, αμέσως τον άρπαξε και προσπάθησε να τον αφήσει δίπλα στην όχθη.
Αλλά ο σκορπιός τον τσίμπησε. Καθώς συνέχισε να πλένει την κούπα του, ο σκορπιός και πάλι έπεσε στο νερό.Ο μοναχός και πάλι τον έσωσε, ενώ ο σκορπιός και πάλι τον τσίμπησε.

Ο άλλος μοναχός τον ρώτησε: «Aδελφέ μου, γιατί συνεχίζεις να τον βοηθάς, δεν ξέρεις πως είναι στην φύση του σκορπιού να τσιμπάει;»

«Είναι όμως στην δική μου φύση να βοηθάω» απάντησε ο μοναχός.

Ο δικός μας σταυρός

Κάποτε, κάποιος νεαρός έφτασε στα όρια της απελπισίας. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετιζε και είχε απελπιστεί. Αντικρίζοντας μόνη διέξοδο την προσευχή έπεσε στα γόνατα λέγοντας:
«Κύριε, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν αντέχω άλλο. Ο σταυρός που κουβαλώ είναι πολύ βαρύς και ασήκωτος».


Το αντιπαθητικό γεροντάκι...Κάποτε πολύ παλιά σε ένα μοναστήρι στο Όρος, πριν ακόμα η ανθρωπότητα μάθει τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν μία μικρή αδελφότητα νέων κατά βάσει μοναχών με τον Γέροντα τους, ο οποίος ήταν και
αυτός σχετικά νέος. Μέσα σε αυτήν την αδελφότητα υπήρχε όμως και ένας μεγάλος σε ηλικία παππούλης. Ο παππούλης της ιστορία μας, λοιπόν, δεν έλεγε ποτέ καλημέρα και περπατούσε πάντα με
κατεβασμένο το βλέμμα.


"Κι αν αλλάξουν όλοι εσείς να παραμείνετε στην Ιερα Παράδοση, τα σπίτια σας να γίνουν εκκλησίες"
Αγιος Νεκτάριος

Βρισκόμαστε στην θήβα 1924 στην Περιοχή του Πυρίου.Όλα κυλουν ήρεμα.Οι νοικοκυρές στολίζουν τα σπίτια τους με τα έργα των χεριών τους,οι πατεράδες αγωνίζονται για το καθημερινό,αναλώνοντας τις περισσότερες ώρες τους στα χωράφια,ενώ τα παιδιά ανέμελα τρέχουν απο δώ και απο κει για να χορτάσουν το παιχνίδι τους.Ποιά είναι η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του Οικουμενισμού ;;;


ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Ο Οικουμενισμός είναι μια κίνηση, που διακηρύσσει ότι έχει ως σκοπό την ενότητα του διαιρεμένου χριστιανικού κόσμου (Ορθοδόξων, Παπικών, Προτεσταντών, κ.ά.). Η ιδέα της ενότητος συγκινεί κάθε ευαίσθητη χριστιανική ψυχή και ανταποκρίνεται στους μύχιους πόθους της. Την ιδέα αυτή οικειοποιείται και ο Οικουμενισμός. Αλλά το ενωτικό του όραμα, όραμα κατεξοχήν πνευματικό, το στηρίζει κυρίως πάνω στις ανθρώπινες προσπάθειες και όχι στην ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί, όταν συναντήσει την ανθρώπινη μετάνοια και ταπείνωση, να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.
Η ποθητή ενότητα, αν και όταν συμβεί, δεν θα είναι παρά ένα θαύμα του Θεού.


Επιστροφή από την άλλη ζωή...


(παρμένο από τη Ρωσία)

Ουστγιούζινα Κλαύδιγια Νικίτισνα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ " ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ


"Αυτοκτόνησε" (!!!) Δεν το βλέπεις; δεν έχεις δουλειά, είσαι άνεργος, τα έξοδα σου τρέχουνε...
... η σύζυγος σου θα σε παρατησει, ολοι θα φυγουν απο σενα, που ειναι Ο Θεος σου να σε σωσει τωρα που εισαι στην καταστροφη, παραιτησου απο την ψευτικη ζωη να γλυτωσεις , δεν υπαρχει Θεος, πεσε στο κενο, κρεμασου, πυροβολισε τον εαυτο σου....." και αλλα τετοια παροτρυνει ο διαβολος τους ανθρωπους να κανουν ωστε να αυτοκτονησουν.

Σκοπος παντα οταν αυτοκτονησουν να τους παρει τις ψυχες μιας και ο ανθρωπος εκεινη την στιγμη διαπρατει φονο στον ιδιο του τον εαυτο και μοιραιος δεν μπορει να εξομολογησει την πραξη του, και επειδη ο φονος ειναι σοβαρο αμαρτημα, νικαει ο διαβολος παιρνοντας την ψυχη η οποια δεν προλαβε να μετανοησει για οτι εκανε Στον Θεο.

Ο ανθρωπος ομως που σε καθε δυσκολα φαινεται να μαρτυρα και να εχει πιστη οπως οι Αγιοι Μαρτυρες , Στον Θεο υπομενουν καθε δυσκολια.

Το οπλο εναντια στην πανουργια του διαβολου αυτη ειναι η πιστη και εμπιστοσυνη Στον Θεο.Θέλοντας να προστρεξεις στη Θεοτόκο με πίστη και θάρρος για κάθε σου ανάγκη, μπορείς να το πετύχεις όταν σκεφθείς :Α΄. Ότι όλα εκείνα τα δοχεία (όπως το γνωρίζεις από την πείρα σου) στα οποία έχει τοποθετηθεί μύρο ή άλλο παρόμοιο άρωμα πολύτιμο, μολονότι δεν υπάρχει μέσα τους το άρωμα, τα αγγεία αυτά διατηρούν την ευωδία του αρώματος εκείνου. Και όσο περισσότερο χρονικό διάστημα παρέμεινε το άρωμα μέσα στο δοχείο, τόσο περισσότερο τα δοχεία εκείνα διατηρούν την ευωδία· και μάλιστα τόσο περισσότερο ευωδιάζουν εκείνα, όσο περισσότερο παραμείνει το άρωμα μέσα, μολονότι εκείνος το μύρο ή το παρόμοιο άρωμα είναι μιας περιοριστικής και περιορισμένης δυνάμεως. Παρόμοια να σκεφθείς ότι και ένας που στέκεται κοντά σε μία μεγάλη πυρκαϊά, διατηρεί την θερμότητα για πολύ καιρό και μετά την απομάκρυνσή του από τη φωτιά. Και επειδή αυτά είναι αληθινά, άραγε από ποιά άρρητη ευωδία φιλανθρωπίας, από ποιά φλόγα αγάπης και από ποιούς λογισμούς ελέους και ευσπλαχνίας μπορούμε να πούμε ότι είναι γεμάτα τα σπλάγχνα της Θεοτόκου, που για εννέα μήνες κράτησε στα σπλάγχνα της το Χριστό, το ακένωτο μύρο, που κρατεί πάντοτε στο στήθος της και στην αγάπη της, τον Υιό του Θεού, που είναι η ίδια η αυτοαγάπη και το ίδιο αυτοέλεος και αυτοευσπλαγχνία και όχι περιορισμένης δυνάμεως και μικρής διάρκειας, αλλά ατέλειωτης και απεριόριστης;

Έτσι όπως όποιος αγγίζει στα δοχεία που έχουν το μύρο, δέχεται την ευωδία πάνω του, και όποιος πλησιάζει σε μία μεγάλη πυρκαϊά, δεν μπορεί παρά να δεχθεί από την θερμότητά της, έτσι και πολύ περισσότερο κάθε φτωχός που έχει ανάγκη και πλησιάζει με ταπείνωση και πίστη στο ουράνιο μύρο, στη φωτιά της αγάπης, του ελέους και της ευσπλαχνίας, που πάντοτε ευωδιάζει και πάντοτε ανάβει στο στήθος της Παρθένου, οπωσδήποτε θα δεχθεί βοήθειες, ευεργεσίες και χάριτες, τόσο περισσότερες, όσο περισσότερο συχνά και με μεγαλύτερη πίστη και θάρρος πλησιάσει.

Β΄. Ότι κανένα κτίσμα δεν αγάπησε τόσο τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, ούτε συμμορφώθηκε τόσο με το θέλημά Του, όσο η Παναγία του Μητέρα, αφενός μεν διότι τον γέννησε μόνη χωρίς άνδρα, αφετέρου διότι γέννησε μόνο αυτόν και κανένα άλλον, και έτσι δεν μοιράσθηκε καθόλου με άλλον η αγάπη της. Αν λοιπόν αυτός ο Υιός του Θεού και αγαπητός Υιός της Παρθένου, έδωσε όλη του τη ζωή και όλο του τον εαυτό για τις ανάγκες ημών των αμαρτωλών και έδωσε τη μητέρα του ως μητέρα μας και συνήγορο για να μας βοηθά, και μετά από αυτόν αποτελεί μέσον της σωτηρίας μας, Πώς και με ποιό τρόπο θα μπορέσει κάποτε αυτή η αγαπημένη του μητέρα και δική μας συνήγορος να γίνει αποστάτης της θελήσεως του τόσο αγαπημένου της Υιού και να μη μας βοηθήση;

Γι’ αυτό αγαπητέ, πρόστρεχε, πρόστρεχε με θάρρος για κάθε σου ανάγκη στην Παναγία Θεοτόκο. Γιατί εκείνη η εμπιστοσύνη και το θάρρος που δείχνεις σ’ αυτήν, είναι πλούσια και μακαρία και ασφαλές καταφύγιο και πάντοτε δίνει στην καρδιά σου χάριτες και ελεημοσύνες.

(Αγ. Νικοδήμου, «Αόρατος πόλεμος», εκδ. Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου. Νέα Σκήτη, Αγ. Όρους)Αποσύρθηκε η χουντικού τύπου διάταξη για την αναγκαστική απαλλοτρίωση Ιερών Ναών και Μετοχίων (!!!)


ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ;;;
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ... ΤΟ <<ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ>> ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!!!


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , μετά από παρέμβαση τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και της Εκκλησίας Ιεροσολύμων, της Αρχιεπισκοπής Σινά, του Αγίου ´Ορους, των Παλαιομερολογιτών, καθώς και πολιτικών παραγόντων, αποσύρθηκε χθες βράδυ από τον Υπουργό Παιδείας η κατατεθείσα τροπολογία, που αφορούσε την υφαρπαγή - «αναγκαστική απαλλοτρίωση» ναών και μετοχίων, που ανήκουν σε «άλλη ομόδοξη, ετερόδοξη, ετερόθρησκη Εκκλησία ή θρησκευτική κοινότητα που δεν υπάγεται πνευματικά στον επιχώριο Μητροπολίτη» (sic!), από τους κατά τόπους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα πρακτορεία ειδήσεων επικοινώνησαν όχι μόνο με Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και άλλων δικαιοδοσιών, με πολιτικούς και παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων και γνωρίζει σε βάθος όλο το παρασκήνιο και τις διαστάσεις του ζητήματος.

Από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε Ιεράρχης πλησιόχωρης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών Μητρόπολης.

Τα ερωτήματα που τίθενται μετά την συγκεκριμένη ενέργεια είναι πολλά και σοβαρά. Επισημαίνουμε τα κυριότερα.

Το πρώτο ερώτημα είναι ποιοί και πόσοι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος γνώριζαν για τη συγκεκριμένη τροπολογία στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΚΧΕΕ, Νόμος 590/1977), καθώς και τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις που θα έπαιρνε.

Το δεύτερο ερώτημα είναι πώς οι νομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος και των αρμόδιων Υπουργείων πέρασαν τέτοια διάταξη, που, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς και ανώτερους δικαστικούς με τους οποίους επικοινωνήσαμε, είναι προφανής η αντισυνταγματικότητά της, καθόσον θίγει ξένες ιδιοκτησίες, οι οποίες «μέσα σε μία νύκτα», περιέρχονται στη δικαιοδοσία του επιχώριου Μητροπολίτη. «Στην περίπτωση αυτή, ο χώρος σφραγίζεται από την αστυνομική αρχή με εντολή του κατά τόπον αρμόδιου Εισαγγελέα. Σε περίπτωση επανάληψης της ως άνω αντικανονικής χρήσης, ο ναός απαλλοτριώνεται αναγκαστικά υπέρ του πλησιέστερου Ενοριακού ή Προσκυνηματικού Ναού, κατά τις κείμενες διατάξεις» (Σημείωση ΑΒ: βλ. νόμο του έτους 1940!).

Παρά την προσπάθεια προώθησης ψήφισης με μυστικότητα και χωρίς διαβούλευση της παραπάνω τροπολογίας τελικά ο σκοπός δεν επιτεύχθηκε χάρη στις αποφασιστικές παρεμβάσεις εκκλησιαστικών ηγετών και συνετών πολιτικών παραγόντων.

Εκτίμηση των εμπλεκομένων εκκλησιαστικών φορέων είναι ότι την εν λόγω τροπολογία θα επαναφέρει εκ νέου η Εκκλησία της Ελλάδος.


Συμβουλές για τις Μανούλες : Το μητρικό γάλα είναι ασύγκριτο...Θερίζει ο καρκίνος στα Τρίκαλα... κι εσύ μου θέλεις ελεύθερο wifi;;;
Είναι αθόρυβη, αόρατη, άοσμη,

άγευστη αλλά είναι ίσως και η πιο

 ύπουλη μόλυνση που υπήρξε

 ποτέ. Πρόκειται για την ηλεκτρομαγνητική

 ακτινοβολία

 που έχει εισβάλλει στη ζωή μας

με διάφορες 'υπηρεσίες' και διευκολύνσεις,

 μια παγίδα θανάτου για όσους δεν γνωρίζουν

 ή δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου.

 Βέβαια, μεγαλύτερος κίνδυνος κι από

 την ακτινοβολία είναι το 'δε βαριέσαι, αδελφέ...'


// Ο καρκίνος θερίζει τα Τρίκαλα !!!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Μέσα στο 2011 οι περισσότεροι άνθρωποι που πέθαναν στο νομό Τρικάλων, πέθαναν από καρκίνο.

 Για κάποιο λόγο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, οι περισσότερες περιπτώσεις θανάτου στην περιοχή, σύμφωνα
με το ληξιαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, οφείλονται στον καρκίνο
, και είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με άλλες αιτίες.
Από τους 485 θανάτους οι 160 αφορούν θάνατο από καρκίνο.// [iatropiedia]

// Θερίζει ο καρκίνος στα Τρίκαλα

Άκρως ανησυχητικά παρουσιάζονται τα δημογραφικά στοιχεία των Τρικάλων καθώς οι θάνατοι και το 2012 έχουν ως πρώτη αιτία τον καρκίνο και μάλιστα με αυξητική τάση.
Αναλυτικά τα στοιχεία του ληξιαρχείου του Δήμου Τρικάλων δείχνουν: Οι γεννήσεις το 2011 ανέρχονται στις 793 και το 2012 στις 630. [...]
Μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν από το ληξιαρχείο του Δήμου Τρικκαίων για το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Πιο αναλυτικά οι θάνατοι για το 2012 ανέρχονται σε 579 και το 2011 σε 485 θανάτους. Από αυτούς 316 αφορούν άνδρες
και οι 263 γυναίκες. Σημαντικό κομμάτι αυτών των στοιχείων αποτελούν οι αιτίες των θανάτων. Όπως επισημαίνεται από
τα ίδια παραπάνω στοιχεία, ο καρκίνος πραγματικά θερίζει στους Tρικαλινούς.
Έτσι οι θάνατοι από καρκίνο ανέρχονται σε 168, καρδιακά 124, εγκεφαλικά 100, γήρας 30, διαβήτης 22, ΧΑΠ 38, ΧΝΑ 37,
 Πάρκινσον 10, Αλτσχάιμερ 1, γάγγραινα 4, αλκοολισμός 3, ψυχασθένεια 2, σύνδρομο Τσαρλς 1, απαγχονισμός 1, απροσδιόριστη αιτία 2, και άλλες αιτίες 21 θάνατοι.

Δυστυχώς και αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με τη ληξίαρχου. Ελένη Καραφέρη, έφυγαν από τη ζωή νέοι άνθρωποι

 και παιδιά... // [thessalianews.gr‎]


Γιατί θερίζει ο καρκίνος στα Τρίκαλα
και ποιος είναι ο λόγος που χρήζει διερεύνησης;

Εδώ και 7 χρόνια οι Τρικαλινοί δέχτηκαν το 'δώρο' του ασύρματου δικτύου. Δείτε και πόσο δελεαστικό το προβάλουν - να κατεβάζεις ταινίες και τραγουδάκια, χωρίς 'φόβο' ακόμα και για τους ανήλικους χρήστες. H WiMAX είναι και η εταιρεία
για την οποία γράφαμε πριν από λίγο καιρό:

Η WiMAX αρρώστησε ολόκληρη πόλη στη Σουηδία και ο Σαμαράς μας τάζει free wifi!

Και ποιοι είναι κυρίως τα θύματα αυτού του δώρου;
Νέοι και παιδιά, που προφανώς δεν έχουν το ίδιο ισχυρό ανοσοποιητικό
 σύστημα που έχει χτίσει κάποιος των προηγούμενων γενεών,
 που μεγάλωσαν με άλλη τροφή, νερό και αέρα. Αλλά και οι γεννήσεις έχουν πέσει. Θα μου πείτε παντού συμβαίνει αυτό,
λόγω κρίσης. Σύμφωνοι, αλλά κι εγώ θα σας πω...Γιατί τα σύγχρονα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδί;

- Έχουμε την απάντηση! [κλικ φωτό]

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε συλλογή υπογραφών ώστε να σταματήσει αυτό που πρόκειται να γίνει πανελλαδικά,
 δηλαδή να μας επιβάλλουν να ζούμε μέσα στην ηλεκτρομαγνητική
μόλυνση, παθητικά, χωρίς να έχουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα επιλογής.
H AllNewz ζητάει να μην μπει το free wifi σε όλη την Ελλάδα!!!
Η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με άλλα καλέσματα που έχει κάνει η
 AllNewz αυτό δεν είχε την ανταπόκριση που θα θέλαμε ή περιμέναμε.

 Ως εκ τούτου, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο κόσμος ή δεν ξέρει ακόμα
 τους κινδύνους που εγκυμονεί, ή τους ξέρει και αδιαφορεί μπροστά στη βολή του.
Απεικόνιση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Παρακαλούμε πάρτε τον χρόνο και κάντε τον κόπο να ενημερωθείτε
περισσότερο, αλλά και να ενημερώσετε κι όλους τους οικείους σας.
 Σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ακόμα
και το κατοικίδιο σας. Θα ζείτε σε ένα περιβάλλον που σιγά σιγά θα
 κατατρώει την υγεία σας. Κι όλα αυτά γιατί;
Γιατί μπορεί εσείς και τα παιδιά σας να θέλετε να παίζετε στο φέτος μπουκ ή να κατεβάζετε τραγουδάκια, όμως κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό
 και σας κάνουν 'δώρο' μέσω κρίσης. Αλήθεια... από τον εχθρό σας δώρο
 θα δεχόσασταν ποτέ; Εκτός κι αν ακόμα πιστεύετε ότι το μνημόνιο είναι
ευλογία και λεφτά υπάρχουν...

Εμείς συνεχίζουμε την ενημέρωση και ζητούμε να συμμετάσχετε σε αυτόν
τον αγώνα και στη συλλογή υπογραφών:
Ζητάμε να σταματήσει όλη η διαδικασία και να γίνει δημόσια διαβούλευση - Δεν θεωρούμε στην χρονική περίοδο κατά την οποία ο Ελληνικός λαός
δοκιμάζεται ότι είναι προτεραιότητα και πάνω απ' όλα η ΥΓΕΙΑ!!!

Προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για τον Αντίχριστο και τη Δευτέρα ΠαρουσίαΜα πρωτύτερα έχει να γεννηθεί ο Αντίχριστος και να κάμει τόσα κακά εις τον κόσμον και έχει να ονομάσει του λόγου του υιόν Θεού και θέλει σταθή βασιλεύς να ορίσει τον κόσμον όλον και να κάνη θαύματα κατά φαντασίαν, δια να πλανά τους ανθρώπους να τον ομολογήσουν διά Χριστόν και όσοι τον πιστύεουν να τους τάζει τόσα αγαθά και ύστερα να τους βουλώνει εις το μέτωπον, μάλιστα οι Εβραίοι όλοι έχουν να τον πιστεύσουν.

Διά ημάς τους χριστιανούς έχει να στείλη ο Θεός τον προφήτην Ηλίαν διά να παραγγείλει και να διδάξει όσοι έχουν άγιον Βάπτισμα, την βόυλαν του Ιησού Χριστού, να φυλάγωνται να μην πιστεύουν εκείνον τον πλάνον Αντίχριστον και εκείνα όπου τάξει είναι όλα ψεύτικα διά να τους γελάσει, να τους βουλώσει. Και καλύτερα να τυραννισθούν και να θανατωθούν παρά να τον πιστεύουν και να βουλωθούν.

Αυτά και άλλα έχει να διδάξει ο προήφτης Ηλίας. Και ύστερα εκείνος ο πλάνος ακούοντας το κήρυγμα του προφήτη Ηλία έχει να λυσσάξει από τον θυμό του και να τυραννεί και να παιδεύει όσους δεν τον πιστεύουν με τα πλέον χειρότερα βασανιστήρια και καλότυχος και τρισμακάριος όποιος υπομείνη και δεν βουλωθει, εκείνος βέβαια θέλει στεγανωθει και θέλει σταθει εις τον χορόν των μαρτύρων.

Και πάλιν άθλιος και ταλαίπωρος όποιος πλανεθεί και τον πιστεύσει και βουλωθεί, εκείνος έχει να καίεται πάντοτε εις την αιώνιον κόλασιν μαζί με τον πλάνον Αντίχριστον.

Αυτά λογιάζω, αδελφοί μου, σας ετρόμαξαν την καρδίαν και αληθινά φοβερά πράγματα είναι και εγώ όπου τα λέγω τρέμω και δειλιώ, μα τί να κάμω όπου έχω χρέος να σας τα φανερώσω. Λοιπόν ύστερα από αυτά τα κακά του κατηραμένου Αντιχρίστου θέλει λάμψει ο Πανάγιος σταυρός επάνω εις τον ουρανόν…

«… Καθώς εις τον καιρόν του Νώε οι άνθρωποι δεν επίστευον αλλά τον επεριγελούσαν, έως όπου ήλθεν εξάφνως η οργή του Θεού και ο κατακλυσμός και έπνιξεν όλον τον κόσμον, ομοίως και τώρα χριστιανοί μου εις την Δευτέραν Παρουσίαν του Χριστού μας δεν έχουν να πιστεύσουν οι άνθρωποι καθώς και τότε δεν επίστευσαν.

Το ηξεύρω και εγώ χριστιανοί μου πως με περιγελούν και λέγουν: Τώρα ήλθες εσύ παλαιοκαλόγερε, να μας ειπείς λόγια εδικά σου. Τα λόγια οπού σας λέγω δεν είναι εδικά μου, είναι λόγια του Παναγίου Πνεύματος, οι αμαρτίες είναι εδικές μου, και όποιος θέλει να πιστεύσι, πλην είναι ο καθένας ελεύθερος και όπως θέλει να κάμει.

Εγώ το χρέος μου κάμνω, την πραγματεία μου».

Monsanto :Οι σπόροι του θανάτουΟι αιτιολογίες της Monsanto περί τεχνολογικής καινοτομίας προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς στόχους της: τον πλήρη έλεγχο των καλλιεργειών μέσω της τεχνολογίας των γενετικά τροποποιημένων σπόρων

“Η Monsanto είναι μία αγροτική εταιρεία.”

Αυτές είναι οι υποσχέσεις που κάνει ο επίσημος ιστότοπος της Monsanto στην Ινδία

Νέα τουρκική πρόκληση :Ημέρα αντίστασης των Τούρκων της Δ. Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης η 29η Ιανουαρίου (!!!)


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΜΩΡΕ ΕΣΕΙΣ ....ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Νέα τουρκική πρόκληση επί ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά στη Θράκη όπου το «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB), το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Αλί Τσαβούς και με τις ευλογίες του προξενείου Κομοτηνής, ετοιμάζεται να γιορτάσει και φέτος την 29η Ιανουαρίου ωςημέρα της αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης.

Στις 29 Ιανουαρίου 1988, μέλη της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στην ιστοσελίδα του, το κόμμα DEB έχει αναρτήσει τη σχετική ανακοίνωση μόνο στα τουρκικά:

Η ανακοίνωση του κόμματος Ειρήνης, Ισόττητας και Φιλίας, σύμφωνα με το protothema.gr, έχει ως εξής:

«29 Ιανουαρίου 1988, μέρα ουσιαστικής και αξιοπρεπούς αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις κατά της εθνικής τους ταυτότητας.

Είναι η μέρα που, ο λαός, βροντοφώναξε σε αυτούς που αρνούνται τη εθνική του ταυτότητα πως είναι Τούρκος, και ότι θέλει να ζήσει σε αυτή την χώρα σαν ένας περήφανος πολίτης χωρίς να εγκαταλείψει τις τουρκικές παραδόσεις. Το κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB) δεν θα ξεχάσει την σημερινή επέτειο. Θα τιμά τον επιδειχθέντα ηρωισμό, θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη γενναιότητα και θα ζητά το θείο έλεος για τους νεκρούς.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική μειονότητα, που τα δικαιώματά της καθορίζονται με συνθήκες. Περιμέναμε για χρόνια την απόδοση των μη αποδιδόμενων μειονοτικών μας δικαιωμάτων…Η πατρίδα μας η Ελλάδα όπως έκανε και στον “νόμο των 240 ιμάμηδων’, συνεχίζει να βγάζει νόμους με βία και ωμότητα, αγνοώντας την φωνή και την βούληση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την επιβολή των οποίων σφετερίζεται τα δικαιώματα μας.

Αν και χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πατρίδα μας, Ελλάδα, παραβιάζει τα δικαιώματά μας και τα ευρωπαϊκά κράτη να παραμείνουν σιωπηλά και αδιάφορα. Αυτές οι πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών της ΕΕ, στα θέματα της ελευθερίας της έκφρασης και σε έννοιες όπως η πίστη μας, μας προκαλεί απορίες.

Η από πολλά χρόνια λογική που επικρατεί στη Δυτική Θράκη, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Τούρκοι, σκιάζει τη ζωή μας. Είμαστε τώρα μια μειονότητα στη χώρα μας και θέλουμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά μας. Ποτέ μην απελπίζεστε. Δεν υπάρχουν στόχοι που δεν μπορούν να επιτευχθούν με την ενότητα και την αλληλεγγύη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει, ότι ο αγώνας μας, με όλη τη δύναμή μας, θα συνεχιστεί απτόητος, μέχρις οι ζωές μας να κυριαρχούνται από τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της ειρήνης και της φιλίας.

Καλή εθνική ημέρα της αντίστασης και αλληλεγγύης για τον Λαό μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η αλήθεια για το γάλα : Ένα άρθρο που σίγουρα θα σας προβληματισει!


ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ....ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΦΡΕΣΚΟ!!!
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΓΕΝΕΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΕΣ  ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !!!
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. Πίνετε γάλα? Από ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι? Χμ !  Όχι απαραίτητα…

Αν ακούγεται συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των Dr. Peter Dingle, Dr. Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford , τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά.

Βατικάνο-Ο επικοινωνιακός πόλεμος με τις φωτογραφίες των μοναχών του Κιέβου

   ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
O Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κυριακής προσευχής στο Βατικανό δήλωσε με νόημα ότι “οι προσευχές του είναι για την Ουκρανία και ιδιαίτερα για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους”. Παρά το ότι ευχήθηκε “ειρήνη και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας”, οι προθέσεις του προδόθηκαν από την αρπαγή των 2 περιστεριών της ειρήνης που συμβολικά ελευθέρωσε.
Δεν είναι μόνο τα λευκά περιστέρια που πρόδωσαν τις πραγματικές προθέσεις και βλέψεις του Βατικανού που εδώ και χρόνια προσπαθεί να προσεταιρισθεί πνευματικά την Ουκρανία μέσα από το διορισμό“ελληνοκαθολικού Πατριάρχη” , παρά τις ενστάσεις του Πατριαρχείου Μόσχας ότι ένας τέτοιος τίτλος ανήκει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο τέως Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος, είχε επανειλλημένα καταγγείλει την επέμβαση της Καθολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία κατηγορώντας το Βατικανό για ανέντιμο προσηλυτισμό.

Προσοχή: Kάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν θέμα στο Φαρμακονήσι !


Το θέμα στο Φαρμακονήσι  είναι σοβαρό και ύποπτο …Δεν μας τα λένε καλά κάποιοι που  τους έπιασε ο πόνος από τα ζεστά σπίτια  τους !
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης το επισημαίνει αν και από ότι φαίνεται κάποιοι ανθρωπιστές εγκαλούν την Ελλάδα όχι τυχαία και όχι μόνο για τα δήθεν ανθρωπιστικά τους αισθήματα !
Να αναφέρουμε οτι εκτός των Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος οι Ένοπλες δυνάμεις έστειλαν για την διάσωση των λαθρομεταναστών δύο   Ελικόπτερα Souper Puma ,κανονιοφόρο  του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και μια  φρεγάτα που περιπολούσε στα ανοιχτά !
Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε την έκθεση της μετά απο αναφορά των εδώ αντιπροσώπων της και κάποιων κομματικών εγκεφάλων που το στόχο έχουν τι ; Να παραδώσουμε την διάσωση σε Διεθνείς Δυνάμεις ή να εξαιρέσουμε το Φαρμακονήσι από την ΑΟΖ και την Ελληνική Κυριαρχία ;

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης μίληστο στο ΑΠΕ_ΜΠΕ για αυτό το θέμα

Θράκη: Αρνούνται να υπακούσουν σε ελληνικό νόμο τα φερέφωνα της Άγκυρας

ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕ!!!!!
ΣΗΚΩ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΠΙΑ !!!
Τουρκόψυχο σωματείο, με ανακοίνωσή του αρνείται την εκτέλεση – εφαρμογή του νόμου περί διορισμού ιεροδιδασκάλων!
Σύμφωνα με την τουρκόγλωσση εφημερίδα Γκιουντέμ, η Ένωση Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης τόνισε πως η μειονότητα δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί τον νόμο των 240 ιμάμηδων που τέθηκε σε εφαρμογή.
Η σχετική με το θέμα ανακοίνωση έχει ως εξής:
¨Κατά την συνεδρίαση της 21/1/2014 του Δ.Σ. της Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής του νόμου των 240 ιμάμηδων.
Η Ελλάδα με βάση τις διατάξεις από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830, την συνθήκη ειρήνης των Αθηνών του 1913 και το Νο 3 πρωτόκολλο, την συνθήκη των Σεβρών του 1920 και την συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης του 1923 άφησε τα τζαμιά να διοικούνται πλήρως από τους μουσουλμάνους. Αν και στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 28 του ελληνικού συντάγματος αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι εγκεκριμένες με νόμο διεθνείς συνθήκες αποτελούν αδιαίρετο τμήμα του εσωτερικού δικαίου και βρίσκονται πάνω από όλους τους νόμους, το ελληνικό κράτος έβγαλε νόμο για να διορίσει ιμάμηδες στα τζαμιά μας, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό από εμάς, αποτελεί μια άδικη επιβολή και δημόσια παραβίαση διεθνών συνθηκών.
Αξιότιμοι κηδεμόνες των μαθητών μας που σπουδάζουν στα κρατικά σχολεία,
Σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, το μάθημα των θρησκευτικών δεν είναι ένα υποχρεωτικό αλλά ένα κατ΄επιλογήν μάθημα. Μαθητές που δεν θέλουν να μετάσχουν, θα πρέπει οι κηδεμόνες τους να υποβάλλουν στην διοίκηση του σχολείου μια αίτηση εξαίρεσης. Στο σημείο αυτό οι διευθύνσεις των σχολείων δεν μπορούν να κάνουν κάτι σχετικά με τις απουσίες. Δεν θα έχει δηλαδή καμμία επίδραση στον μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών μας.
Τέλος ο λαός των τουρκομουσουλμάνων της δυτικής Θράκης επιθυμούμε να ξέρει πως η Ένωση Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης απορρίπτει κατηγορηματικά αυτόν τον νόμο, και δηλώνουμε πως στην κατεύθυνση των ευαισθησιών των θρησκευτικών μας λειτουργών και του λαού μας θα κάνουμε μέσα στα νόμιμα πλαίσια χρήση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης
Γενικός Γραμματέας
Ορχάν Μπουλμπούλ
Πρόεδρος
Αχμέτ Αρίφ Εμίν
tolimeri.blogspot.com

ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ <<ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ>> ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ [σημ. εδω δεν εχει μεσα στην Ελλαδα θα εχει εκει περα;;;]BΡΥΞΕΛΛΕΣ: OIKOYΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ./Σταφυλά ΠΚαθολικοί,

Προτεστάντες, Αγγλικανοί,Ορθόδοξοι συμπροσευχήθηκαν για την ενότητα των χριστιανών στον Καθεδρικό της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας στις Βρυξέλλες στις 23/01/14. Tα infocatho.be , orthodoxie.com και η ιστοσελίδα του διεκκλησιαστικού κέντρου, με συνεχόμενες ανακοινώσεις τους διατυμπάνιζαν όλο αυτό το διάστημα την έναρξη της “εβδομάδας προσευχής για την  ενότητα των χριστιανών” (18-25 Ιανουαρίου). Λίγο ως πολύ οικουμενιστικές προσευχές πραγματοποιήθηκαν παντού στο Βέλγιο.Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποτελεί παράδοση πλέον ετών για την χώρα αυτή. Η οικουμενιστική προσευχή διοργανώνεται από το CIB (Διεκκλησιαστική Επιτροπή Βρυξελλών) και επικεντρώνεται κάθε φορά σ΄ένα θέμα που αναλαμβάνει μια διομολογιακή ομάδα κάποιας χώρας να προετοιμάσει. Αυτή τη χρονιά οι χριστιανοί του Καναδά επέλεξαν το θέμα “Μεμέρισται ο Χριστός;”

Πολυάριθμοι οικουμενιστικού χαρακτήρα εσπερινοί αλλά και διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας η κορυφαία σύναξη αυτού του τύπου οικουμενιστικής προσευχής πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στις 8.00 μμ στον ελληνικό ορθόδοξο Καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.Παρούσες δια της υψηλότερης εκπροσώπησης ήταν οι 4 σημαντικότερες χριστιανικές Εκκλησίες του Βελγίου.Οι εκπρόσωποι αυτοί συνυπέγραψαν το Status της Concertation των Χριστιανικών Εκκλησιών του Βελγίου. Αυτό αποτελεί, όπως αναφέρει το ίδιο ειδησεογραφικό που καλύπτει εκτενώς την εκδήλωση “μια δυνατή απόδειξη μαρτυρίας της από κοινού βαθιάς τους επιθυμίας να συμπροσευχηθούν και να εργαστούν μαζί.”

Η οικοδέσποινα της βραδιάς, Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπήθηκε από τον νέο Μητροπολίτη Βελγίου που για πρώτη φορά δεν είναι έλληνας αλλά είναι ελληνιστής φλαμανδικής καταγωγής με σπουδές στην Θεσσαλονίκη, σεβ.Αθηναγόρας Peckstadt. Η Ενωμένη Προστεσταντική Εκκλησία Βελγίου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνοδικού Συμβουλίου της, πάστορα Steven Faite. Η Αγγλικανική Εκκλησία, από τον Πρόεδρο της Κεντρικής της Επιτροπής Chanoine Robert, ενώ εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας παραβρέθηκε η υψηλότερη αρχή της, ο αρχιεπίσκοπος Adré Joseph Léonard που εκφώνησε και το κήρυγμα.