Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο επόμενος στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων – Το «φακέλωμα» οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας!

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων του Αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέπει... στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την πρόβλεψη μελλοντικών «κοινωνικών αναταραχών», μέσω της παρακολούθησης «οποιασδήποτε καταγράψιμης ανθρώπινης δραστηριότητας».

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιεύτηκε στο FedBizOpps, αναφέρεται στην πρόθεση της DARPA να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την ανάπτυξη «νέων τεχνολογιών που θα παράσχουν αποφασιστικής σημασίας πληροφορίες στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της», καθώς θα ανοίξουν την πόρτα για «μια πιο πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα του κόσμου».

«Ουσιαστικά όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες που μπορούν να καταγραφούν, από εμπορικές μέχρι στρατιωτικές, θα πρέπει να παρακολουθούνται και να επανεξετάζονται σε ένα νέο πλαίσιο. Πρώιμες διαδηλώσεις έχουν δώσει πολύ χρήσιμα στοιχεία για τις ανθρώπινες δραστηριότητες», αναφέρεται στην πρόσκληση, ενώ προστίθεται ότι η υπηρεσία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη αλγόριθμων, οι οποίοι θα προβλέπουν άμεσα ενδεχόμενες κοινωνικές αναταραχές.

Η DARPA έχει ήδη ασχοληθεί εκτεταμένα με την έρευνα που έχει στόχο την πρόβλεψη κοινωνικών αναταραχών. 

Στο παρελθόν είχε αναπτύξει το «Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Κρίσεις» (ICEWS), αλλά τα αποτελέσματά του ήταν απογοητευτικά, καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου που εφαρμόστηκε προέβλεψε μόνο τέσσερις από τις συνολικά δεκαέξι εξεγέρσεις και πολιτικές αναταραχές που σημειώθηκαν.

Τα τελευταία έξι χρόνια το Πεντάγωνο έχει δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για τη δημιουργία μοντέλων που μπορούν να προβλέψουν τις εγχώριες και διεθνείς διαταραχές.

Μια έκθεση που καταρτίστηκε το 2008 από το Ινστιτούτο Στρατηγικής της Αμερικανικής Σχολής Πολέμου προειδοποιούσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντιμετωπίσουν τεράστιες κοινωνικές αναταραχές στον απόηχο μιας σειράς κρίσεων, ένα αποκαλούμενο «στρατηγικό σοκ».

«Οι βίαιες κοινωνικές αναταραχές στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναγκάσουν το αμυντικό σύστημα της χώρας να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του, προτάσσοντας την υπεράσπιση της εγχώριας τάξης και ασφάλειας», ανέφερε η έκθεση, την οποία υπέγραφε ο απόστρατος Αντισυνταγματάρχης Nathan Freir.

Ο ίδιος πρόσθετε ότι ο στρατός ενδέχεται να χρειαστεί να καταστείλει «την εσωτερική αντίσταση».

Το 2011, το DHS (Department of Homeland Security) ανακοίνωσε ότι θα εντείνει την παρακολούθηση των social media, ώστε να προκαταλάβει την κοινωνική ανωμαλία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2012, ο αμερικανικός στρατός εξέδωσε ένα εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να ανακρίνονται οι πολιτικοί ακτιβιστές.

Ένα δεύτερο εγχειρίδιο της Στρατιωτικής Αστυνομίας, το οποίο διέρρευσε μήνες αργότερα, περιέγραφε επίσης το πώς οι στρατιωτικές δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό της χώρας για να καταστείλουν κοινωνικές ταραχές, να κατασχέσουν όπλα, ακόμα και για να σκοτώσουν Αμερικανούς σε αμερικανικό έδαφος, κατά τη διάρκεια μαζικών κοινωνικών αναταραχών…

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.