Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ανοίγουν στόματα… Ξένες, ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρέχουν μισθοφόρους στις αρχές του Κιέβου

ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ !

Ανοίγουν στόματα… Ξένες, ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρέχουν μισθοφόρους στις αρχές του Κιέβου Αυτοί που όλοι γνωρίζουν και το κρύβουν αρχίζει να βγαίνει στη δημοσιότητα… Ξένες, ιδιωτικές εταιρείες στρατιωτικών υπηρεσιών δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, παρέχοντας στις αρχές του Κιέβου μισθοφόρους για να πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά των ενόπλων φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


Αυτό κατήγγειλε  ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ. «Υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στα γεγονότα στην Ουκρανία», δήλωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, χωρίς να δώσει στοιχεία.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεκάδες ξένοι μισθοφόροι, ανάμεσά τους και Αμερικανοί, συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό των αρχών του Κιέβου», δήλωσε πηγή του ρωσικού γενικού επιτελείου, σύμφωνα με το Interfax και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει, σύμφωνα με το Interfax, ότι μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων που επιχειρούν στο Σλαβιάνσκ, υπάρχουν «ξένοι που μιλούν αγγλικά».
«Για την συντριβή της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία σχηματίσθηκε στρατιωτικό σώμα. Διαθέτει αντιαρματικά συστήματα, πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε επίσης ο Βαλέρι Γκερασίμοφ.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταγγείλει την παρουσία αμερικανών μισθοφόρων στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, πράγμα που ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο, ο Τζέφρι Πίατ, έχει διαψεύσει.
Η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag είχε δημοσιεύσει στις αρχές του Μαΐου την πληροφορία ότι 400 περίπου μισθοφόροι της αμερικανικής εταιρείας Academi, γνωστότερης με την ονομασία Blackwater, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών. Ωστόσο, στο δημοσίευμα διευκρινιζόταν ότι δεν είναι γνωστό ποιος έκλεισε το συμβόλαιο με την Academi.
Η ίδια εφημερίδα αποκάλυψε ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοηθούν τις αρχές του Κιέβου στην αντιμετώπιση της δραστηριότητας των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν απευθείας στις συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.