Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ρουμανία: Καταρρέει η κυβέρνηση συνασπισμού

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΩΡΑΣ ;;;

 
Οι υπουργοί της ρουμανικής κυβέρνησης που είναι μέλη του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) υποβάλλουν σήμερα το μεσημέρι τις παραιτήσεις τους, μετά τη χθεσινή απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
 
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το βράδυ της Τρίτης, ο αρχηγός του PNL και πρόεδρος της Ρουμανικής Γερουσίας, Κριν Αντονέσκου ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησης από την κυβερνώσα Ένωση Σοσιαλιστών- Φιλελεύθερων (USL) και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση να παραιτηθούν.
 
«Οι υπουργοί μας πρακτικά ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους από πολιτική άποψη. Όλοι οι Φιλελεύθεροι αξιωματούχοι, γενικοί γραμματείς και κατέχοντες άλλες θέσεις θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στη γραμματεία της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Αντονέσκου μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων του κόμματος.
 
Από τη ρουμανική κυβέρνηση αποχωρούν οι υπουργοί Υγείας Εουγκέν Νικολαέσκου, Εργασίας Μαριάνα Καμπεάνου, Μεταφορών Ραμόνα Μανέσκου, Πολιτισμού Γκίγκελ Στίρμπου, Διασποράς Κριστιάν Νταβίντ, Σχέσεων με τη Βουλή Μιχάι Βόικου, Υδάτινων Πόρων, Δασών και Αλιείας Λούτσια Βάργκα.
 
Πριν από μερικές μέρες είχαν παραιτηθεί οι υπουργοί Δημόσιων Οικονομικών και Οικονομίας Ντάνιελ Τσιτόγιου και Αντρέι Γκερέα επίσης στελέχη του PNL. Τον Ιανουάριο είχε επίσης παραιτηθεί ο προερχόμενος από το PNL υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από την πτώση αεροσκάφους στα όρη Απουσένι.
 
Ανακοινώνοντας, χθες το βράδυ, την απόφαση ο κ. Αντονέσκου είπε ότι δεν ήταν εύκολη, ότι ήταν μία απόφαση που δεν την ήθελε και προσπάθησε να την αποφύγει.
 
«Θεωρούμε ότι είναι ειλικρινές, δίκαιο, να μην παρατείνουμε το φεστιβάλ υποκρισίας και να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι η Ένωση Σοσιαλιστών- Φιλελεύθερων δεν υπάρχει πλέον, επειδή δεν έχει λόγο ύπαρξης» πρόσθεσε.
 
Ο αρχηγός του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος τόνισε ότι το κόμμα ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βίκτορ Πόντα.
 
«Ο Βίκτορ Πόντα έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Ένωσης Σοσιαλιστών- Φιλελεύθερων» υπογράμμισε και ανήγγειλε ότι το PNL ως αντιπολίτευση θα αξιοποιήσει το «κοινοβουλευτικό όπλο» την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.