Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Όλο και πιο κοντά στη νομιμοποίηση της ευθανασίας

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

Ομάδα Γάλλων πολιτών που δημιουργήθηκε από την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ηθικής  πρότεινε προς την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την ευθανασία για τους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Το πάνελ  των γάλλων πολιτών που πρότεινε την νομιμοποίηση της ευθανασίας,  με την ονομασία ‘Η Συνδιάσκεψη των Πολιτών’, δημιουργήθηκε από 18 άτομα που επιλέχθηκαν από την εταιρεία δημοσκοπήσεων IFOP.

Η ομάδα των 18 πολιτών, σε σχετική της έκθεση ανέφερε το εξής:

“Η δυνατότητα να διενεργείται υποβοηθούμενη αυτοκτονία από τους ιατρούς, αποτελεί ένα νόμιμο δικαίωμα ενός ασθενούς που βρίσκεται κοντά στον θάνατο ή υποφέρει από παθολογία τελικού σταδίου, που θα βασίζεται πρωτίστως και κυρίως στην διαυγή του συναίνεση και στην πλήρη συνειδητότητα”.

Το πάνελ πολιτών προειδοποίησε ότι η «διαύγεια» των ασθενών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο θα πρέπει να αξιολογείται από τουλάχιστον δύο ιατρούς. Πρότειναν επίσης, ότι η ευθανασία θα μπορεί να πραγματοποιείται και για ασθενείς που δεν μπορούν να παρέχουν άμεση συναίνεση, βάσει ειδικών ιατρικών οδηγιών.

Η έκθεση της ομάδας των Γάλλων πολιτών αναμένεται να συμπεριληφθεί στις λεπτομέρειες του νέου Νόμου περί Ευθανασίας για τον οποίο δεσμεύθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande. Ο Hollande δεσμεύθηκε κατά την στιγμή της εκλογής του ότι θα νομιμοποιήσει την «ιατρική βοήθεια στον τερματισμό της ζωής ενός ασθενούς με αξιοπρέπεια».

Αν και οι Γαλλικές δημοσκοπήσεις δείχνουν την πλειονότητα του πληθυσμού να είναι σύμφωνη με την νομιμοποίηση ορισμένων μορφών ευθανασίας, εντούτοις η γαλλική κοινή γνώμη είναι βαθύτατα διχασμένη ως προς τα όρια του νέου Νόμου και τις περιπτώσεις τις οποίες θα πρέπει αυτός να εμπερικλείει.


ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.