Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ: Η Νέα Βαριά Βιομηχανία της ΕλλάδοςΑυτό που συμβαίνει στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Μια φράξια ατόμων, που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς "ιδεολογικούς" και "καλλιτεχνικούς" χώρους πέτυχαν τα τελευταία είκοσι χρόνια να ενοχοποιήσουν και να δαιμονοποιήσουν μία ολόκληρη κοινωνία.

Πρόκειται για τους περίφημους "αντιρατσιστές" αν και ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι ο εξής: αντιρατσιστέμποροι. Πρόκειται για μια βιομηχανία πολλαπλάσια των "Ελλαδέμπορων" η οποία μάλιστα σχετίζεται με άφθονο δημόσιο χρήμα π.χ. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που λειτουργούν με πλεονάζον κυβερνητικό χρήμα.

Πρόκειται στην κυριολεξία για το πιο γραφικό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Το στοιχείο που τους διαφοροποιεί από άλλους γραφικούς είναι η έντεχνη και προσεκτικά κατασκευασμένη σοβαροφάνειά τους.

Ας ξεκινήσουμε από τη στάση τους στο θέμα των λαθρομεταναστών. Αναλώνονται σε άφθονα πραγματικά γελοία σεμινάρια φιλανθρωπίας και απλοϊκούς διαχωρισμούς του τύπου "εγώ είμαι ο φιλάνθρωπος και όλοι εσείς οι υπόλοιποι που διαφωνείτε είστε ρατσιστές". 

Η επιχειρηματολογία τους είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη. Ή θα επιχειρήσουν τις κλασικές αυτο - αγιοποιήσεις ή θα χρησιμοποιήσουν νηπιακού τύπου επιχειρήματα όπως "και εμείς κάποτε ήμασταν μετανάστες". Το πιο γραφικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στα βόρεια προάστια και διαβιούν στους δικούς τους κλειστούς γυάλινους πύργους και δεν έχουν καμία επαφή με την ισλαμοποίηση της χώρας.

Πολιτικοί που παίρνουν αποφάσεις εις βάρος του Ελληνικού λαού και συντρίβουν κεκτημένα δεκαετιών στην εργατική τάξη, πρωτοστατούν σε διαγγέλματα φιλανθρωπίας προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αγαπούν όλους τους λαούς του πλανήτη!

Θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε την κατάσταση αυτή με πολλή χιούμορ λόγω της γραφικότητάς της αν δεν είχε ξεπεράσει κάθε όριο διάλυσης το Ελληνικό κράτος ή τουλάχιστον τα υπολείμματά του.

Θα τεθεί επομένως το ερώτημα πως πέτυχαν ενώ είναι οι καραγκιόζηδες της φιλανθρωπίας να μας δαιμονοποιήσουν όλους; Θα απαριθμήσουμε μερικές από τις τακτικές τους. 

Πρώτον. Η μαζικότητα του μηνύματος. Τα αντιρατσιστικά μηνύματα ήταν καταιγιστικά στην συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ το ποσοστό άγγιξε το 100%. Χρησιμοποίησαν τον κλασικό κανόνα της κοινωνικής ψυχολογίας που είναι ο εξής απλός: "για να το λένε τόσοι πολλοί πρέπει να είναι αλήθεια". Οποιαδήποτε άλλη φωνή εξαφανίζονταν ή λοιδορούνταν.

Η μαζικότητα αυτής της ψυχολογικής βίας (γιατί περί αυτού πρόκειται) σε συνδυασμό με τη συνεχή επανάληψη του μηνύματος πέτυχαν σε δύο δεκαετίες να μας ενοχοποιήσουν και να φοβόμαστε να εκφράσουμε την πραγματική μας άποψη για αυτό το θέμα.

Δεύτερον. Το δημοσιογραφικό κατεστημένο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του διαλόγου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η τακτική που ακολούθησαν οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι ήταν πολύ στοχευμένη. Εκ πρώτης όψεως ακολουθούσαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ακούγονταν και οι δύο απόψεις.

Όμως το παιχνίδι καθορίζονταν στις επιλογές των προσώπων. Η άποψη η φιλική προς τους μετανάστες αντιπροσωπεύονταν από άτομα σοβαροφανή, μειλίχια που γνώριζαν από επικοινωνία. Στην αντίθετη περίπτωση της επιφυλακτικής θέσης προς τους μετανάστες η επιλογή των δημοσιογράφων ήταν κάποιος κραυγαλέος, γραφικός χωρίς επιχειρήματα αλλά μόνο με συνθηματολογία.

Στην συνέχεια οι προβοκατόρικες ερωτήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα ο προσκείμενος προς την επιφυλακτική θέση στο θέμα της μετανάστευσης να χάνει την ψυχραιμία του και η συζήτηση να καταλήγει προς το ευκταίο αποτέλεσμα για τον δημοσιογράφο. Αν και υπάρχουν άτομα που έχουν διεξάγει αναλυτικές και τεκμηριωμένες έρευνες για το θέμα της μετανάστευσης αποφεύγονταν δια ροπάλου από τους δημοσιογράφους γιατί διαφορετικά θα έπαιρνε επικίνδυνη τροπή η συζήτηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόστηκε ένας άλλος βασικός κανόνας της επικοινωνίας - προπαγάνδας αυτή τη φορά που είναι ο εξής: "Μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς θα πεις κάτι από το τι θα πεις".

Εδώ προκύπτει ένα άλλο ερωτηματικό. Αν οι αντιρατσιστέμποροι και οι πατρόνες τους αγνόησαν έναν βασικό κανόνα της προπαγάνδας. Η προπαγάνδα πρέπει να συνδυάζεται με την πραγματικότητα διαφορετικά αν η πραγματικότητα έρθει σε πλήρη αντίθεση με την προπαγάνδα στο τέλος την συντρίβει.

Η πραγματικότητα είναι βίωμα. Βίωμα είναι αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας στη γειτονιά μας, βίωμα είναι τα νέα που μαθαίνουμε στην εργασία μας, βίωμα είναι οι προσωπικές ιστορίες που μαθαίνουμε από τους φίλους μας και τους συγγενείς μας.

Το βίωμα είναι πανίσχυρο, αποτελεί τη προσωπική μας πραγματικότητα που δε μπορεί να την αγγίξει και η πιο προηγμένη επικοινωνία. Επομένως πως διέφυγε κάτι τέτοιο από τους αντιρατσιστέμπορους; Ή μήπως το γνωρίζουν αλλά τους πιέζει ο χρόνος για να πετύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα άμεσα και το παραβλέπουν; Άγνωστο.

Πώς αντιμετωπίζονται οι αντιρατσιστέμποροι;

Πρώτον με το θάρρος της γνώμης μας. Όσο περισσότεροι θα εκφράζουμε την άποψή μας τεκμηριωμένα και δε θα ντρεπόμαστε τόσο περισσότερο θα μειώνεται η δύναμή τους. Ας μη μας διαφεύγει ότι είναι μια μικρή μειοψηφία σε όλη την επικράτεια.

Δεύτερον...δίνουμε τέλος στην αμυντική στάση "ξέρετε εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά..." και περνάμε απευθείας στην επίθεση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απλό ερώτημα:

Εσένα ποιος σε έχρισε φιλάνθρωπο; Ποιός σε εξουσιοδότησε να μας κάνεις γραφικού τύπου σεμινάρια φιλανθρωπίας;

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ                            ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ       
Σὰν σύλλογος Φιλῶν τοῦ Ἅγιου Ὅρους ποὺ εἴμαστε ἀποφασίσαμε νὰ γράψουμε  ἕνα μικρὸ ἄρθρο σχετικὰ μὲ τὴν ἐπίσκεψη τοῦ κ.Βαρθολομαίου στὴν Ἀθωνικὴ Πολιτεία .

Θὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ τὸ ὀλίσθημα τῶν ἁγιορειτῶν Πάτερων διότι τοῦ κ. Βαρθολομαίου εἶναι γνωστὸ πιὰ σὲ ὅλους μὲ τὶς συμπροσευχες καὶ τὰ συλλείτουργα μὲ αἱρετικοὺς καὶ ἀλλοδόξους !

Εἴδαμε  μία φιέστα νὰ διαδραματίζεται αὐτὲς τὶς ἥμερες στὸ Ἅγιο Ὅρος μὲ τὴν εἴσοδο τοῦ κ.Βαρθολομαίου καὶ τὴν ὑποδοχή του ἀπὸ τοὺς ἀγορειτες νὰ τὴν παρουσιάζουν σὰν τὸ γεγονὸς τῆς χρόνιας ἐνῷ στὴν πραγματικότητα μία ἀκόμη ὀλίσθηση ἐπάνω στὸ πραγματικὸ <πνεῦμα> τῆς Ὀρθοδοξίας ἐνῷ εἶχαν καὶ τὴν συγκαληψη ὅλων τῶν Μ.Μ.Ε. σχεδὸν γιὰ τὰ εὐτράπελα ποὺ δημιουργήθηκαν καὶ δὲν θέλησαν νὰ τὰ βγάλουν στὴν δημοσιότητα !

Θὰ ξεκινήσουμε μὲ τὰ γνωστὰ σὲ ὅλους πρῶτα καὶ μετὰ θὰ πᾶμε σὲ κάτι ποὺ {ἂν καὶ εἶναι λυπηρο}εχουμε τὴν ἀποκλειστικότητα στὸ μπλόκ μας διότι μία παροιμία λέει <ὁ Θεὸς ἀγαπάει τὸν κλεφτὴ ἀλλὰ ἀγαπάει καὶ τὸν νοικοκύρη>.

Ὅλοι εἴδαμε πιστεύω τὴν τεράστια ἐπιχειρήση φύλαξης τοῦ κ. Βαρθολομαίου μὲ ἀστυνομικὲς δυνάμεις ἔνστολους ἀλλὰ καὶ μὲ πολιτικὰ ,εἰδικὲς δυνάμεις τοῦ λιμενικοῦ ἀλλὰ καὶ τοῦ στρατοῦ [Ο.Υ.Κ.] ,σωματοφύλακες διάφορων διαστάσεων καὶ κατὰ πάσα δυνατότητα συμμε τειχε καὶ ἡ ἀντιτρομοκρατικὴ καὶ ἐμεῖς λεμὲ ΓΙΑΤΙ τί φοβᾶται ὁ ὑποτιθέμενος <ἄνθρωπος τοῦ θεοῦ > καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη δὲν μποροῦσαν οἱ ἁγιορεῖτες νὰ τὸν προστατέψουν ἀλλὰ δέχτηκαν ὅλη αὐτὴν ΦΥΛΑΞΗ χωρὶς κανένα λόγο;

Ἀπὸ τὴν ἄλλη μεριὰ μὲ χαρὰ δεχτήκαμε τὴν ἀπόφαση τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κωνσταμονιτου ποὺ ὡς ἔνδειξη διαμαρτυρίας στὴν κατάντια τοῦ πατριαρχείου ἀποφάσισε νὰ μὴν συμμετέχει σὲ αὐτὴν τὴ φιέστα καὶ εὐχομεθα νὰ συνεχίσουν τὴν ἀντίσταση τοὺς …ἐὰν ἀντέξουν!!!

Καὶ τελευταῖο θὰ σᾶς δείξουμε κάτι τὸ ὅποιο δὲν σᾶς ἔδειξε κανεὶς ἕως τώρα ἕναν ἄνθρωπο ποὺ ἔφερε μαζί του ὁ κ. Βαρθολομαῖος καὶ οἱ ἁγιορεῖτες κράτησαν <σιγὴ ἰχθύος > ἀντὶ νὰ ξεσηκωθοῦν καὶ νὰ διαμαρτυρηθοῦν διὰ τὴν ἀσέβεια αὐτὴ στὸ Περιβόλι τῆς Παναγίας !!!

Οἱ φωτογραφίες ποὺ θὰ σᾶς δείξουμε φυσικὰ εἶναι ἡ ἀδιάψευστη πραγματικότητα καὶ δὲν εἶναι ἄλλος ἀπὸ ἕνα <ἐπίσκοπό > της αἵρεσης τῶν Μονοφυσιτῶν [κόπτες ]Η πρωτη  εικονα ειναι στους  δρομους των Καρυων και η δευτερη  ειναι στο Πρωτατο που εκει οπως βλεπετε εχει εντολη να βγαλει το κουκουλι για να μην προκαλει και παντα υπο το αγρυπνο βλεμμα του σωματοφυλακα τουΤὰ σχόλια δικά σας ἐμεῖς πιὰ δὲν ἔχουμε νὰ ποῦμε τίποτε ἄλλο παρὰ νὰ βάλει ὁ Θεὸς τὸ χέρι του νὰ ἀντέξουμε γιὰ τὰ δεινὰ ποὺ ἔρχονται διότι ὅλα ξεκινᾶνε ἀπὸ τὴν <πνευματικὴ πτώση> τόσο τοῦ ράσου ὅσο καὶ τῆς δίκης μας ποὺ δεχόμαστε ὅλα αὐτὰ !!!