Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Tα σημεία των καιρών: Τρανς ζευγάρι έγινε το πρώτο στον κόσμο που απέκτησε το δικό του παιδί

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.


Ένας άνδρας τρανσέξουαλ που έμεινε έγκυος από την τρανσέξουαλ γυναίκα σύντροφό του, έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί από τρανς ζευγάρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.
Ο Fernando Machado, ο οποίος παλιά ήταν γυναίκα και η Diane Rodriguez η οποία ήταν άνδρας απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τον Ιούνιο. Το ζευγάρι από τη Νότια Αμερική είναι πρώτο ζευγάρι τρανσέξουαλ που απέκτησε ένα μωρό με εγκυμοσύνη του ενός, δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους, μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κανένας από αυτούς δεν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διαδικασία αλλαγής φύλου ώστε να μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω εγκυμοσύνης και όχι για παράδειγμα μέσω παρένθετης μητέρας.

«Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει ένα όνομα για το παιδί, ή καλύτερα, περιμένουμε να το ανακοινώσουμε. Το να γίνω μητέρα ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει γιατί είμαι τρανσέξουαλ. Είμαστε το ίδιο με άλλες οικογένειες. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα, είμαστε το ίδιο» είπε η Diane sto BBC.
Ο Fernando, από τη Βενεζουέλα, μετακόμισε για να ζήσει με την Diane στον Ισημερινό μετά τη γνωριμία τους μέσω διαδικτύου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους να αλλάξουν φύλο, ο Fernando υποστηρίχθηκε από την οικογένειά του καθώς τους εξήγησε ότι δεν νιώθει άνετα να κινείται και να συμπεριφέρεται ως γυναίκα. Ωστόσο η Diane απορρίφθηκε από την οικογένειά της η οποία δεν το δέχθηκε.
Πλέον έχουν αποφασίσει να «κλείνουν τα αυτιά τους» σε οποιοδήποτε σχόλιο και να μεγαλώσουν με αγάπη το νέο μέλος της οικογένειάς τους.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.