Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η νέα διαστροφή ομοφυλόφιλων ανδρών που εξαπλώνεται: Τα «ανθρώπινα κουτάβια»


1700
Ο “Spot” στο σπίτι με την πρώην αρραβωνιαστικιά του Ρέιτσελ.
Είναι πολύ ενοχλητικό όταν βλέπεις ανθρώπους με εμφανή ψυχοπαθολογία που εμπίπτει στην καθαρή διαστροφή, να προβάλλονται ως φυσιολογικοί. Και είναι εξίσου ενοχλητικό όταν για να συμβεί αυτό γυρίζονται ολόκληρα ντοκιμαντέρ που απενοχοποιούν αυτή τη διαστροφή και επιστρατεύονται μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Guardian, η οποία με ένα πρόσφατο άρθρο της παρουσιάζει και παίρνει σαφώς θετική στάση για το θέμα παρουσιάζοντάς το απλά ως «παιχνίδι».
Το άρθρο της Guardian έχει τίτλο: “Οι άνδρες που ζουν σαν σκυλιά: «Είμαστε ακριβώς το ίδιο όπως κάθε άτομο στο δρόμο”. Μας πληροφορεί ότι το ντοκιμαντέρ “Η Μυστική Ζωή των Ανθρώπινων Κουταβιών” (Secret Life of the Human Pups) είναι μια συμπαθητική ματιά στον κόσμο του σκυλίσιου παιχνιδιού (puppy play), ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από την σαδομαζοχιστική κοινότητα BDSM και έχει εκραγεί τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς με το διαδίκτυο γίνεται ευκολότερο να φτάσει στους ομοϊδεάτες ανθρώπους. Ενώ η κοινότητα κουταβιών είναι ευρεία, τα ανθρώπινα κουτάβια τείνουν να είναι άνδρες, γκέι, έχουν ένα ενδιαφέρον στο να ντύνονται με δέρμα, φορούν σκυλίσιες μάσκες, απολαμβάνουν το τρίψιμο στο στομάχι ή το γαργάλημα στο αυτί, παίζουν με παιχνίδια, τρώνε από κύπελλα και βρίσκονται συχνά σε σχέση με τους ανθρώπους «χειριστές» τους.
Δεν χρειάζεται να διευκρινιστεί περαιτέρω ότι δεν μιλάμε σαφώς για μια φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά για μια άρρωστη ψυχική κατάσταση, τόσο για τα «ανθρώπινα κουτάβια» όσο και γι’ αυτούς που τα «χειρίζονται».
Επίσης η λέξη και μόνο «χειριστές» όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους παραπέμπει από μόνη της γενικά σε μια κατάσταση σκλαβιάς και πολύ ειδικά σε ορολογία πειραμάτων ελέγχου της ανθρώπινης συμπεριφοράς όπως το MK Ultra.


Στο ντοκιμαντέρ, βλέπουμε τον Τομ, δηλαδή τον Spot, να λαμβάνει μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Mr Puppy στην Αμβέρσα, ένα μείγμα από καλλιστεία και talent show. Ο Ντέιβιντ, γνωστός και ως Bootbrush, μιλά στην κάμερα με μια μάσκα από δέρμα σκύλου, δύο κουτάβια περπατούν μέσα στο Λονδίνο προσποιούμενα για την ευαισθητοποίηση της ταυτότητάς τους, και πολλοί άνδρες πηδάνε για “κεράσματα”, γαβγίζουν και κουνάνε τις μηχανικές ουρές τους.
Η ανακάλυψη του Τομ για το σκυλίσιο παιχνίδι ήρθε περίπου σταδιακά. Ήξερε ότι του άρεσε να κοιμάται με κολάρο, είχε ένα φετίχ για τα δερμάτινα στενά ρούχα – λύκρα, καουτσούκ, ακόμη και σορτς ποδηλασίας – στη συνέχεια ήρθε ένα κοστούμι Δαλματίας zentai που βρήκε στο eBay, μέχρις ότου, τελικά, ένας άνθρωπος σε ένα κλαμπ του είπε: “Α μάλιστα, ώστε είσαι κουτάβι”. Η συνειδητοποίηση δεν ήταν χωρίς συνέπειες: οδήγησε σε έναν χωρισμό με την πρώην αρραβωνιαστικιά του Ρέιτσελ και μια μετακίνηση σε μια γκέι σχέση με το νέο χειριστή του, τον Κόλιν.
Ο Καζ, ένα άλλο ανθρώπινο κουτάβι με εμφανή ψυχοπαθολογία, υποστηρίζει ότι για κάποιους, ένα κουτάβι δεν είναι απλά μια διασκεδαστική μάσκα – είναι το πώς προσδιορίζονται. “Ακόμα και όταν δούλευα στο PC World πήγαινα μερικές φορές σε ανθρώπους και δάγκωνα το πουκάμισο τους”, λέει γελώντας. “Έμπλεξα μια φορά, κάποιος μπήκε στο κέντρο επισκευής υπολογιστών και είχα μέρος του υπολογιστή του μπαμπά του στο στόμα μου. Αλλά το άλλο προσωπικό ήξερε ότι ήμουν έτσι σε όλους. Δεν το έβρισκαν παράξενο”. Για τον Καζ, το παιχνίδι κουταβιού μπορεί να συνοψιστεί στη φράση: “Γίνε σκύλος”.
1700 (1)
Το άρθρο της Guardian μας ενημερώνει ότι αν και οι άνθρωποι αυτοί δεν το κάνουν όλοι μόνο για το σεξ, το παιχνίδι κουταβιών είναι συχνά μέρος μιας μεγαλύτερης σεξουαλικής πρακτικής που γίνεται με δερμάτινα, furries (στολές από ζωάκια) και BDSM.

Σίγουρα έχετε ακούσει για το “puppy play”: Είναι ραγδαίο σε δημοτικότητα μεταξύ των ομοφυλοφίλων, και, εάν η ιστορία αποτελεί οδηγό, θα είναι ραγδαίο μεταξύ των στρέιτ μέσα σε πέντε χρόνια, όταν έχουμε προχωρήσει σε κάτι άλλο. Ας είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό.  Το “puppy play” σημαίνει ρόλος ως σκυλί, κάτω στα τέσσερα και να γαβγίζεις, και ναι, αυτό είναι περίεργο“.
IMG_2746
Φωτογραφία από Gay Pride στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Οπότε, τι μένει;
Αυτοί οι άνθρωποι να θέλουν να αγωνιστούν για το νομικό δικαίωμα να γαυγίζουν όπως τα σκυλιά και να κατουρούν δημόσια στα δέντρα;
 offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.