Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δεν χρειάστηκε ούτε πόλεμος! Ο Πούτιν γονάτισε τον Ερντογάν οικονομικά! Το διαβάσαμε από το: Δεν χρειάστηκε ούτε πόλεμος! Ο Πούτιν γονάτισε τον Ερντογάν οικονομικά!

http://www.prisonplanet.gr/images/prison20225_putin.jpgΗ διαμάχη της Τουρκίας με τη Ρωσία έχει προκαλέσει στο τουρκικό γεωργικό τομέα ένα χάος, καθώς οι εξαγωγείς τροφίμων της χώρας έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς τους ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, έγραψε η εφημερίδα Dunya, επικαλούμενη έκθεση της Ένωσης Εξαγωγών Μεσογείου.

Οι κυρώσεις έχουν χτυπήσει τους τούρκους εξαγωγείς τροφίμων πραγματικά σκληρά: η εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων μειώθηκε κατά 88 τοις εκατό τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Η κατάσταση είναι τόσο τρομερή στο τουρκικό γεωργικό τομέα που θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα της πλήρους χρεοκοπίας χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης.
«Αν η κυβέρνηση αποτύχει να δώσει ένα χέρι βοήθειας, ο τομέας μπορεί να χρεοκοπήσει σε όλα τα τμήματα – από τους παραγωγούς έως τους εξαγωγείς», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ρωσική αγορά ήταν η κύρια περιοχή εξαγωγής για τους Τούρκους παραγωγούς τροφίμων. Η Άγκυρα προσπαθεί να βρει εναλλακτικές αγορές για την πώληση των γεωργικών προϊόντων της, αλλά μέχρι στιγμής τουρκικές προσπάθειες έχουν πέσει απότομα.

Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στα τουρκικά αγαθά, τα αεροπορικά ταξίδια και τις συμβάσεις εργασίας μετά από την κατάρριψη του Su-24 απ την Άγκυρα, το Νοέμβριο του 2015.


prisonplanet.gr 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.