Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ !!!


Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, το νησί της Κρήτης θα φιλοξενήσει την μεγάλη οικουμενική Σύνοδο μετά από εκατοντάδες χρόνια , ανακοίνωσε ο Ρώσος Πατριάρχης.
«Η οικουμενική Σύνοδος δεν θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, πέρασε η θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας . Προτείναμε το Άγιον Όρος, την Ρόδο, αλλά ο Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίος πρόσφερε το νησί της Κρήτης. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτόν τον τόπο και, φυσικά, συμφωνώ», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος στους δημοσιογράφους.

Η Οικουμενική Σύνοδος όλων των ορθοδόξων εκκλησιών , σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί φέτος στην Κωνσταντινούπολη. Από τον Δεκέμβριο του 2015 όμως , το Πατριαρχείο Μόσχας εξέβραζε την αντίθεση του , λόγω της αύξησης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Νομίζουμε επίσης ότι μεγάλο ρόλο στην απόφαση του  Βαρθολομαίου έπαιξε και ο εμφύλιος πόλεμος εντός της Τουρκίας με τους Κούρδους . καθώς και το αυξανόμενο κύμα τρομοκρατίας και στην ίδια την Κωνσταντινούπολη.
Ο Ρώσος Πατριάρχης σημείωσε ότι η σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε στο Σαμπεζύ «όχι χωρίς δυσκολίες», αλλά πάρθηκε μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που αφορά την «απόσυρση» από την ατζέντα της Οικουμενικής Συνόδου, του λεγόμενου ζητήματος του «ημερολογίου», ενώ αποφασίσθηκε η κάθε εκκλησία να ενεργήσει στο θέμα αυτό κατά το δοκούν .
«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Συμβούλιο απέσυρε από την ατζέντα το ζήτημα του « ημερολογίου» , το οποίο έχει τόσο πολύ «διαταράξει» τους πιστούς μας, λόγω διάδοσης ψευδών φημών ότι ολόκληρο το «σώμα της εκκλησίας» θα μεταβεί στο νέο ημερολόγιο, Ομόφωνα το θέμα αυτό αποσύρθηκε,», δήλωσε ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών .
Σύμφωνα με τον ίδιο , όλα τα έγγραφα που εγκρίθηκαν κατά την σύνοδο κορυφής στο Σαμπεζύ θα δημοσιευθούν στο εγγύς μέλλον.
«Η εκκλησία μας επέμεινε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπάργκο στα έγγραφα αυτά, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να δύναται να τα διαβάσουν , επειδή υπάρχουν πολλές επικριτικές απόψεις για την επικείμενη Οικουμενική Σύνοδο, ακριβώς λόγω αυτού του κενού ενημέρωσης», ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ωστόσο όλοι οι ορθόδοξοι σε όλον τον κόσμο αναμένουν σαφείς αποφάσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα με σκοπό την αρμονικότερη συμβίωση όλων των Ορθοδόξων.
Αυτό που αναμένουν είναι μια στιβαρή στάση της ορθοδοξίας σε σχέση με τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, τα οποία όπως και να έχει θα πέσουν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.