Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ψευδοΣΥΝΟΔΟΣ

σχολιο ιστολογιου μας: υπο των φοβω των Εσφιγμενιτων και αλλων ζηλωτων ο Βαρθολομαιος παει Κρητη!!!

Οριστικά στο νησί της Κρήτης, αντί για την αρχική επιλογή της Κωνσταντινούπολης, θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου η  Σύνοδος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, είχε αποκαλύψει. Η ρωσική πρόταση για το Άγιο Όρος δεν προχώρησε. 
Υπενθυμίζεται πως με βάση δηλώσεις Ρώσου εκκλησιαστικου΄αξιωματούχου η ρωσική πλευρά αντιπρότεινε το "περιβόλι της Παναγιάς" ως τόπο διεξαγωγής της  Συνόδου, ούτως ώστε αυτή να συμπέσει και με την επέτειο 1000 χρόνων των Ρώσων μοναχών στο Όρος.
Παρόλα αυτά η πρόταση "σκόνταψε" σε πρακτικούς λόγους, αφού τα μέλη της Σύναξης των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε στο Σαμπεζύ, κοντά στη Γενεύη (Ελβετία), υπό την προεδρία του  Βαρθολομαίου, θεώρησαν πως το Άγιον Όρος ναι μεν αποτελεί το λίκνο της Ορθοδοξίας, αλλά δεν πληρή τις κατάλληλες υποδομές για μια τέτοια συνάντηση.
Άραγε είναι αυτό μόνο ή κάποιοι "φυλάνε τα ρούχα τους" με δεδομένη την πρόθεση να υπάρξουν και Ρωμαιοκαθολικοί παρατηρητές στην Πανορθόδοξη, κάτι που στο Άγιο Όρος θα έμοιαζε προκλητικό αν μη τι άλλο....
Κατά συνέπεια προκρίθηκε το νησί της Κρήτης, κάτι που έγινε δεκτό από όλους τους παρευρισκομένους...

- See more at: http://ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.