Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΆΚΥΡΗ ΒΆΠΤΙΣΗ !!! ΒΑΠΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΠΤΙΣΗ......


Για τη μετατροπή του Βαπτίσματος σε ράντισμα στην περίπτωση των Παπικών έχουμε να παρατηρήσουμε ότι, ακόμη και κατά την εννοιολογική προσέγγιση των όρων, «βάπτισμα» σημαίνει κατάδυση και ανάδυση και όχι «ράντισμα».
Ο Κύριος βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη ποταμό, όπου «αναβαίνων από του ύδατος είδε σχιζομένους τους ουρανούς» (Μάρκ. 1,10). Όλες οι μαρτυρίες της Καινής Διαθήκης και της αρχαίας Εκκλησίας αναφέρονται σαφώς σε Βάπτισμα σε νερό. Αυτό αποδεικνύει και η ύπαρξη ειδικών Βαπτιστηρίων σε πρωτοχριστιανικούς Ναούς, όπου ολόκληρος ο βαπτιζόμενος έμπαινε στο νερό του Βαπτίσματος.
Σε κείμενα του β' μ.Χ. αι. μαρτυρείται και Βάπτισμα με τριπλή επίχυση ύδατος, αλλά μόνο για περιπτώσεις ανάγκης (Διδαχή, ΒΕΠΕΣ, τ. 1, σ. 217), όπως και σήμερα η Εκκλησία μας δέχεται το Βάπτισμα στον αέρα (αεροβάπτισμα) σε ανάλογες περιπτώσεις.
Λίγο αργότερα και πριν επινοηθεί το διεστραμμένο το «δια ραντισμού βάπτισμα» των Παπικών οι κανόνες των Συνόδων της Εκκλησίας είναι πολύ αυστηροί για όσους αλλοιώνουν τον τύπο του αγίου Βαπτίσματος:
ορίζουν ότι πρέπει να καθαιρείται ο επίσκοπος η ο πρεσβύτερος που βαπτίζει σε μία κατάδυση αντί σε τρεις (Πηδάλιον, έκδ. Αστήρ, 1982, σ. 62-63) και ότι πρέπει οπωσδήποτε να αναβαπτίζονται όσοι προσέρχονται στην Εκκλησία από αιρέσεις, που τελούν Βάπτισμα με μία κατάδυση (αυτόθι, σ. 163).
Σήμερα καθ ολοκληρίαν δεν γίνεται σωστά το Μυστήριο της Βάπτισεως... Γιατί ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.