Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών



DSC 0436 0
διαβαστε το σχετικο αρθρο απο γνωστο ιστολογιο :

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, Πανοσιολ. π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.
Την επισκοπική χειροτονία του Συριανού μέχρι πρότινος εφημέριου, τέλεσαν ο απελθών Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σεβ.π. Νικόλαος Φώσκολος, ο τέως Επίσκοπος Σύρου σεβ. π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και ο Αρχιεπίσκοπος Τήνου σεβ. π. Νικόλαος Πρίντεζης.
Στην τελετή, συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος της Αγίας έδρας Νούντσιος Edwards Adams, οι Επίσκοποι σεβ. π. Ιωάννης Σπιτέρης, Κερκύρας , ο Σύρου, σεβ.π. Πέτρος Στεφάνου και αρκετοί ιερείς του κλήρου, απ όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ο Επίσκοπος Αβήδου Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων Χορέν Ντογραματζιάν, ο Επίσκοπος Αρμενίων Ορθοδόξων Χορέν Αρακελιάν, ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο Αγγλικανός Rev. Bradshow Malcolm και εκπρόσωποι των Ευαγγελιστών.
DSC 0093Ως πολιτικοί εκπρόσωποι, τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Γ.Γ. Του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Καλατζής, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, ο Δ/ντής Τροχαίας κος Διαμαντόπουλος καθώς και πλήθος επισήμων και πιστών.
Η τελετή της Χειροτανίας, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω σύνδεσης που είχε η “Κοινή Γνώμη” με το δίκτυο Etherland.
Ξεχωριστή τιμή για το νησί της Σύρου αποτελεί το γεγονός ότι από τα οχτώ πρόσωπα της Καθολικής ιεραρχίας, τα πέντε κατάγονται από αυτήν, εκ των οποίων τα τρία από τον εφημεριακό κλήρο.
Στην τελετή της χειροτονίας προΐστατo o Σεβασμιώτατος Νικόλαος Φώσκολος, ο οποίος υπηρέτησε την Εκκλησία του Χριστού στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από σαράντα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της λιτανικής ικεσίας, όπου οι Επίσκοποι απόθεσαν τη μίτρα και ο χειροτονούμενος έπεσε πρηνής, αναγνώστηκε η ευχή της χειροτονίας.






DSC 0445romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.