Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πανικός για τον Ιό Έμπολα: «Όλα τα σωματικά υγρά είναι εν δυνάμει μολυσματικά»

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ <<ΑΛΛΑ>>ΟΠΛΑ ....

Πανικός για τον Ιό Έμπολα: «Όλα τα σωματικά υγρά είναι εν δυνάμει μολυσματικά»

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμβούλευσε τις αεροπορικές εταιρείες και το προσωπικό τους να αντιμετωπίζουν όλα τα σωματικά υγρά ως εν δυνάμει λοιμώδη και μολυσμένα από τον ιό Έμπολα.
Ο ενημερωτικός οδηγός προς τις αεροπορικές εταιρείες επικαιροποιήθηκε μετά τις τελευταίες εκτιμήσεις του Κέντρου, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.
Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έκδοση του οδηγού, ο οποίος παραδόθηκε στις αεροπορικές εταιρείες, τα πληρώματα, τους υπεύθυνους υγιεινής και το προσωπικό των μεταφορών, στις 19 Σεπτεμβρίου:
Σκοπός: Η παροχή πληροφοριών στις αεροπορικές εταιρείες για την απαγόρευση επιβίβασης ασθενών, για την αντιμετώπιση και την αναφορά ασθενών που έχουν επιβιβαστεί σε αεροσκάφη, για την προστασία του πληρώματος και των επιβατών από τη μόλυνση, για τον καθαρισμό και την απολύμανση του αεροπλάνου καθώς και των εστιών μόλυνσης.
Σημεία-κλειδιά:
-Διάταξη του αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να αρνούνται την επιβίβαση σε άτομα με σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτών με πιθανά συμπτώματαΈμπολα. Αυτό ισχύει για όλες τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, καθώς και τις απευθείας πτήσεις (χωρίς ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους) προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες από ξένες αεροπορικές εταιρείες.
-Τα πληρώματα καμπίνας θα πρέπει να λαμβάνουν τα συνήθη μέτρα προφύλαξης όσον αφορά την αντιμετώπιση επιβατών που είναι ασθενείς.  Εάν κατά την πτήση χρειαστεί να καθαρίσουν κάποιο χώρο, θα πρέπει να λάβουν τα συνήθη μέτρα ατομικής προστασίας. Εάν κατά την πτήση επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει επιβάτης που πάσχει από Έμπολα, το Κέντρο θα εκτιμήσει τον κίνδυνο και θα ενημερώσει το πλήρωμα και τους επιβάτες.
-Η υγιεινή των χεριών και άλλα μέτρα πρόληψης λοιμώξεων θα πρέπει να ακολουθούνται.
-Αντιμετωπίστε όλα τα σωματικά υγρά, σαν να είναι μολυσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.