Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Θράκη: Αρνούνται να υπακούσουν σε ελληνικό νόμο τα φερέφωνα της Άγκυρας

ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕ!!!!!
ΣΗΚΩ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΠΙΑ !!!
Τουρκόψυχο σωματείο, με ανακοίνωσή του αρνείται την εκτέλεση – εφαρμογή του νόμου περί διορισμού ιεροδιδασκάλων!
Σύμφωνα με την τουρκόγλωσση εφημερίδα Γκιουντέμ, η Ένωση Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης τόνισε πως η μειονότητα δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί τον νόμο των 240 ιμάμηδων που τέθηκε σε εφαρμογή.
Η σχετική με το θέμα ανακοίνωση έχει ως εξής:
¨Κατά την συνεδρίαση της 21/1/2014 του Δ.Σ. της Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής του νόμου των 240 ιμάμηδων.
Η Ελλάδα με βάση τις διατάξεις από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830, την συνθήκη ειρήνης των Αθηνών του 1913 και το Νο 3 πρωτόκολλο, την συνθήκη των Σεβρών του 1920 και την συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης του 1923 άφησε τα τζαμιά να διοικούνται πλήρως από τους μουσουλμάνους. Αν και στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 28 του ελληνικού συντάγματος αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι εγκεκριμένες με νόμο διεθνείς συνθήκες αποτελούν αδιαίρετο τμήμα του εσωτερικού δικαίου και βρίσκονται πάνω από όλους τους νόμους, το ελληνικό κράτος έβγαλε νόμο για να διορίσει ιμάμηδες στα τζαμιά μας, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό από εμάς, αποτελεί μια άδικη επιβολή και δημόσια παραβίαση διεθνών συνθηκών.
Αξιότιμοι κηδεμόνες των μαθητών μας που σπουδάζουν στα κρατικά σχολεία,
Σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, το μάθημα των θρησκευτικών δεν είναι ένα υποχρεωτικό αλλά ένα κατ΄επιλογήν μάθημα. Μαθητές που δεν θέλουν να μετάσχουν, θα πρέπει οι κηδεμόνες τους να υποβάλλουν στην διοίκηση του σχολείου μια αίτηση εξαίρεσης. Στο σημείο αυτό οι διευθύνσεις των σχολείων δεν μπορούν να κάνουν κάτι σχετικά με τις απουσίες. Δεν θα έχει δηλαδή καμμία επίδραση στον μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών μας.
Τέλος ο λαός των τουρκομουσουλμάνων της δυτικής Θράκης επιθυμούμε να ξέρει πως η Ένωση Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης απορρίπτει κατηγορηματικά αυτόν τον νόμο, και δηλώνουμε πως στην κατεύθυνση των ευαισθησιών των θρησκευτικών μας λειτουργών και του λαού μας θα κάνουμε μέσα στα νόμιμα πλαίσια χρήση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης
Γενικός Γραμματέας
Ορχάν Μπουλμπούλ
Πρόεδρος
Αχμέτ Αρίφ Εμίν
tolimeri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.